trochu "s hrůzou" jsem zjistil, že mi asi unikla jedna velmi zajímavá kniha:
Steve Davies: Rudí vetřelci nad Oblastí 51 - Utajené zkoušky MiGů v USA vydána 2014 cena: 400 - 469 Kč Nakladatel: Grada ISBN: 978-80-247-5024-8 Počet stran: 400
ale zase když jsem hledal, tak to na mne působilo "kdo ví, jestli opravdu v ČR nakonec vyšla". Máte, prosím, někdo ponětí, nebo dokonce, vlastníte ji někdo?
Napinava knizka,dej se odehrava v Afganistanu,Somalsku,UK. Prectl jsem ji jednim dechem,skoncil jsem dneska v pul treti rano. Da se stahnout z jednoho znameho uloziste
hezkou neděli přeji, rád bych se dovzdělal co se první světové války týče, nemáte prosím nějaké tipy? Rád bych nějaký všeobecný přehled, případně se zaměřením na Centrální mocnosti. Nějaká vojevůdcovská biografie by taky byla fajn. Děkuji za případné náměty.
Základem jsou tři svazky (svazečky) - Nedorost, L.: Češi v 1. světové válce (2014). Vydalo Libri, nedávno byl dotisk. Faktograficky nejlepší, ale poněkud nepřehledné - Vričan, J.: Po zapadlých stopách českých vojáků (2008). Pro dílčí věci doporučuji knihy Josefa Fučíka, k námořní válce pak Jaroslav Hrbek.
Plný souhlas, mám vše co je zde uvedeno a je to použitelné pro cokoliv. Pan Fučík mi ale občas připadá jako velký nadšenec, kdy ve snaze co nejvíce vylepšit obraz r-u armády a jejích skutků se nechá unést. Ale mám ho také - 3 knihy a konkrétně generál Podhájský se mi líbí strašně moc.
Takže asi tak.
Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Název: Informační válka Autor: brig. gen. Karel Řehka Nakladatel: Academia EAN: 9788020027702 ISBN: 978-80-200-2770-2 Popis: brožovaná, 224 stran Rozměry:15 × 21 cm
Generál Řehka v první části popisuje vývoj konfliktů a prostředků do nich zapojených. Následně se zaměřuje na informační působení, dříve spadající do propagandy, a cíle, jichž má dosáhnout. V závěru pak popisuje průběh několika konfliktu a informační působení v nich.
Aký máte názor na knižky Jana van Helsinga? Nesúvisí to síce s WWII, ale počul som o jeho tvorbe množstvo protikladov, od úplne nadšených reakcií až po tvrdo odsudzujúcich a podobne. Budem rád za každý názor či skúsenosť s jeho knihami.
Magnet Press Slovakia, 1. diel knihyBabylon armád. Autor Pavol Šteiner ponúka čitateľom ucelený a doteraz chýbajúci pohľad na priebeh bojov v sektore sovietskej 7. gardovej armády na juhozápadnom Slovensku od decembra 1944 do januára 1945.
Nazdar. Sháním nějakou knihu v češtině o Doolitlove náletu na Tokyo. Něco komplexního, kde bude od vzniku nápadů, jeho prosazení, výběr pilotů, úprava letadel, samotný průběh a osud jednotlivých členů skupiny při návratu do vlasti. Co byste mi doporučili? Případně nabídli k prodeji ze své knihovny? Díky
Mozna, ze uz to tady bylo, ale prave ctu knihu VIPER PILOT. DAN Hampton za dvacet let odletal vic nez 150 misi od Iraku po Kosovo,Sarajevo...Nemuzu se od ni odervat. DOPORUCUJI vrele zvlaste Slovenskym kolegum.!!!!V kabine ma kolikrate hlad a tankuje i 8x behem.mise, nepredstavitelne zazitky pilota.