Nad hydraulikou som sa zamýšľal aj ja - keď som sa pobavil s jedným chlapíkom, čo sa v pohonoch trochu vyzná, celkom rýchlo mi to vysvetlil

.
Okrem problému s chladičmi - chladič hydraulickej kvapaliny je cca 2x väčší ako chladič motoru - je i vážny problém s tým, že hydromotory a hydraulické čerpadlá sú veľmi citlivé na čistotu hydraulickej kvapaliny - so znečisteným olejom, s ktorým si diesel bude spokojne mrmlať ešte celé týždne, sa hydropohony, zvlášť rotačné, odrovnajú za pár hodín.
Navyše rotačné hydromotory údajne nie sú vhodné pre rýchle zmeny otáčok a záťaže a vysoké rýchlosti rotácie - stroje s hydraulickým pohonom sú síce silné, ale pomalé až veľmi pomalé, len veľmi málo z nich dosahuje rýchlosť výrazne nad 40km/h.
(Nevyznám sa v tom, takže čo som kúpil, to predávam...)
Ďalšie nevýhody hydropohonu - nie je asi pravdou, že hydraulická hadica alebo trubka vydrží viac ako porovnateľne chránený kábel. Naopak, prieraz plášťa káblu malokalibrovým projektilom alebo črepinou hrozí síce skratom, ale pri rovnakom poškodení je hydraulická hadica už celkom nefunkčná -> únik tlakovej kvapaliny, strata tlaku.
Podobne výmena - u elektropohonu na výmenu prívodného kábla potrebujem obvykle jeden kľúč, núdzovú opravu (obnovenie prerušeného napájania motoru) urobím aj kombinačkami, kladivom a izolepou a potrebný kus prerušeného káblu alebo niečo na jeho spojenie zoženiem takmer kdekoľvek - s hydraulickou hadicou či trubkou je to podstatne horšie.