Citáty

Galerie, Album, výroky o válce.

Moderátor: jarl

Odpovědět
spitfire.v
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 149
Registrován: 10/12/2010, 17:01

Příspěvek od spitfire.v »

nebo tato verze "Tyhle hodiny se do auta nevejdou."

"Nechte to Koněvovi ten má větší hlavu."
Vladimír
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 486
Registrován: 9/7/2010, 10:34

Příspěvek od Vladimír »

Znám delší verzi:

Kdo řekl:

Kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem.

T.G.Masaryk

Učit se, učit se, učit se.

V.I.Lenin

Těžký časy, těžký časy.

Maršál Koněv, když chtěl ukrást staroměstský orloj.
vodouch
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 936
Registrován: 15/1/2008, 23:15
Bydliště: Praha

Příspěvek od vodouch »

F. A. Talbot: Aeroplanes and Dirigibles of War, kapitola XIII: Triky a lsti pro zmatení letce
"Pěstování ovoce jako doplněk k vojenským operacím může být nová linie diskuse, ale slouží k odhalení Německa v jeho pravém světle, připraveného pro každou možnost, a ukazuje, jak důkladně si cení nebezpečí od muže v oblacích."
Obrázek
Uživatelský avatar
šedý_vlk
rotný
rotný
Příspěvky: 91
Registrován: 29/3/2011, 21:54
Bydliště: jih jižní moravy

jo jo

Příspěvek od šedý_vlk »

V životě muže jsou dvě období, kdy nerozumí ženám - před svatbou a po svatbě...
Optimista - to je nedostatečně informovaný pesimista
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Příspěvek od cover72 »

"Neprocházíme jen krizí, ale transformací celého systému. Jsme v podobné situaci, jakou dříve představoval přechod od agrárního systému k industriálnímu. Dnes jsme tak technologicky vyspělí a máme tak vysokou produktivitu práce, že nejsme schopni lidi zaměstnat. Lidi lze dnes dobře využít ve sférách, kde je potřeba myšlení, kreativita. Ale v jiných oblastech je lze využít mnohem hůře, ať se jedná o oblast výroby, nebo služeb." - prof. Milan Zelený
Uživatelský avatar
#
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 525
Registrován: 10/7/2009, 15:57

Příspěvek od # »

The most dangerous thing about flying is the risk of starving to death.
Don't worry, pee happy.
Uživatelský avatar
Pozorovatel-signalista
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 150
Registrován: 17/12/2008, 19:12
Bydliště: Umbara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pozorovatel-signalista »

"Já vedi, já vidi, já nudi. Přišel jsem, viděl jsem, znudil jsem se."
- Hawkeye Pierce, M*A*S*H
„Dámo, vy jste pravý gentleman.”

Ano, předtím než se někdo zeptá, já jsem ta Pozorovatel-signalista, Pátračova pobočnice (čili ani jeho pes, ani jeho vnuk, aby bylo jasno). Pokud jste se s ním nějak nepohodli, prosím, uvědomte si, že co vy zvířátka jste si podělali, nás rybiček se netýká.
vodouch
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 936
Registrován: 15/1/2008, 23:15
Bydliště: Praha

Re: jo jo

Příspěvek od vodouch »

šedý_vlk píše:V životě muže jsou dvě období, kdy nerozumí ženám - před svatbou a po svatbě...
Muž je do určitého věku dítětem a od určitého věku dětinští. Chce-li se tedy žena vdát za pravého muže, musí si velmi pečlivě hlídat uvedená období jeho života. Potíž je, že u podstatné (až téměř drtivé) většiny mužů se období dětství s obdobím dětinštění překrývá ...
Obrázek
Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1247
Registrován: 19/9/2007, 10:52

Příspěvek od Cassius Chaerea »

Snad jsem to sem už nedával, pár zajimavých citací z prvního dílu Gobbelsova deníku.

GOEBBELS, Joseph. Deníky 1924-1929. Praha: NAŠE VOJSKO, 2009. ISBN: 978-80-206-0998-4.

1923
…Jsem německý komunista….
str. 77

27. červen 1924
…Četba Maximiliána Hardena (alias Isidor Witkowski) „Procesy“: (Hlavy. 3. Část.) Co je tento zatracený Žid za pokryteckého sviňáka. Lumpové, darebáci, zrádcové. Sají nám krev jednomu za druhým. Vampíři!...
str. 80-81

2. červenec 1924
Maximilián Harden, prolhaný polský židovský hulvát. Jak někdy podlý. Tato za zdánlivě patriotickou statečností skrytá zbabělost. Tato na nervy lezoucí židovská rabulistika. Toto laskavé židovské sebepodkuřování. „Jednám pouze z čistě patriotických pocitů.“ „Můžete mě odsuzovat, jen když bude národ spasen.“ Jak bezcitný tento židovský hulvát vůči mužům (chyba autora!), kteří jsou v jeho moci. Na Hardenovi lze, když má člověk otevřené oči, studovat celou židovskou otázku. Potom to obvyklé, aby gojimové v provincii nic nepostřehli….Pane Maxmiliáne Hardene=Isidore Witkowski, protestantského=židovského vyznání, německé=polské=semitské národnosti, Vy patriote, Vy statečný bojovníku za pravdu a právo. Vy jste hulvát, lump a největší podvodník 20. Století. To jste také po válce dokázal svým hanlivým článkem proti Vaší německé „vlasti“. Tam jste strhl masku ze svého židovského ksichtu….
str. 82-83

28. červenec 1924
…Toužím po novém člověku. Můj Eros je nemocen. Nemohu na to vůbec myslet. V lásce jsme my lidé přece jen všichni hanebně egoističtí. Pro penis člověk obětuje hekatomby nesmrtelných duší….
str. 105

6. srpen 1924
…Penízejsou silou zla a Žid jeho trabantem. Žid má osudovou misi, přivést opět k sobě nemocnou árijskou rasu. Naše spása nebo zatracení. To závisí na nás….
str. 113

19. srpen 1924
…U Ludendorfa nejvíce obdivuji, že se ve svém věku a postavení obrací k mládeži a národu….Zpátky do města. Tamtam. Hákový kříž na přilbici. Dochází ke srážkám s černo-rudo-žlutými. Hitlerovi gardisté. Člověku srdce v těle plesá. Tito skvělí mladíci. Budoucnost. Naděje. Nezahyneme. Na divadelní terrase. S Juliem Streicherem. Rovnou hovoří o antisemitská (chyba autora!) otázce. Fanatik se záludnými rty. Zuřivec. Možná poněkud patologický. Ale tak je to dobře. I takové potřebujeme….
str. 121-122

20. srpen 1924
…Reinhardt vypráví o Hitlerově puči, kterého se osobně zúčastnil. Je to vzrušující. Tato zrada bude v budoucnosti stát ještě velmi mnoho….
str. 124

21. srpen 1924
…Antisemitismus mnoha lidí je pouhým negativním semitismem. Potírají židovství jako komunismus kapitál; aby se sami stali Židy resp. kapitalisty….
str. 128

8. červen 1925
…Měl jsem projev. V noci hrozná bitka s komunisty. 120 komunistů zatčeno. 2 policisté zraněni střelami dům-dům. Já jsem stál uprostřed. Obě strany se na sebe zuřivě vrhly. Cesta k národní pospolitosti?...Zvítězili jsme se 40 muži nad 300-400 komunisty….
str. 167

12. říjen 1925
…Život je strašně těžký. Telegram z Mannheimu. Proslov k volbám. Vyližte mi p…Dopis od Straßera. Hitler mi nedůvěřuje. Nadával mi. Jak to bolí. Jestli mi bude 25. X. něco vyčítat, pak půjdu. Já to také nemohu snášet. Všechno obětovat, a pak ještě výtky od samotného Hitlera. V Mnichově jsou u kormidla lumpové. Hlupáci, kteří vedle sebe nestrpí nikoho. Protože by ve srovnání s ním byli příliš snadno odhaleni jako hlupáci. Proto ten boj proti Straßerovi a mně….


15. únor 1926
…Hovoří Hitler. 2. hodiny. Jsem jako zmlácený. Jaký je Hitler? Reakcionář? Úžasně neobratný a nejistý. Ruská otázka: úplně mimo. Itálie a Anglie přirození spojenci. Hrozné! Naším úkolem je rozdrcení bolševismu. Bolševismus je židovský podvod! Musíme Rusko zdědit! 180 milionů!!! Knížecí vyrovnání! Právo musí zůstat právem. I pro knížata. Otázka soukromého vlastnictví nevzrušuje! (sic!) Hrozné!...Blbosti, ty vítězíš! Nemůžu říct ani slovo! Jsem jako praštěný do hlavy....Hrozná noc! Snad jedno z největších zklamání v mém životě. Už Hitlerovi nevěřím absolutně. To je to nejstrašnější: vzal mi vnitřní oporu. Jsem jen poloviční….
str. 202

17. červen 1926
…„Hitler nás jednou povede z této bídy!“…
str. 227

26. červen 1926
…Mezitím jsem četl s hlubokým pohnutím „Rasputina“ od Iv. Našivina. Grandiózní vylíčení ruského bolševismu. Viděno možná poněkud bělorusky. Ale skličující ve své satanské krutosti. Tak by chtěl ďábel běsnit, kdyby ovládl svět. Žid je asi Antikristem světových dějin. Člověk už se ve všem tom svinstvu lží, špíny, krve a zvěrské krutosti nevyzná. Když před tím uchráním Německo, pak jsem skutečně patres patriae!
str. 229

24. červenec 1926
…Šéf hovoří o rasových otázkách. Nelze to tak zopakovat. Člověk ho při tom musí vidět. On je génius. Samozřejmý tvůrčí nástroj božského osudu. Stojím před ním dojat. Takový je: jako dítě, milý, hodný, milosrdný. Lstivý jako kočka, chytrý a obratný, jako lev, křiklavě velký a gigantický. Chlap, muž. Mluví o státu. Odpoledne o dobytí státu a smyslu politické revoluce....a on káže o novém státu a jak ho my vybojujeme. Zní to jako proroctví. Nahoře na nebi se formuje bílý mrak do hákového kříže….
str. 237

26. duben 1928
Včera jsem řečnil ve Friedenau. Podělané nóbl měšťácké publikum….
str. 255

27. duben 1928
…Naproti tomu v Königsbank byl hustý vzduch. Při odjezdu na ulici černé masy lidí. Pryč! Proti heil! Jeden rudý běží proti vozu a z hloubi duše na nás křičí „Ty svině!“ a plive po nás. Za to dostává pěkně mířenou ránu bičem přes obličej….
str. 256

17. květen 1928
…Potom přes Müllerstraße do Weddingu. Nádherný pochod! Celé ulice lemovány rudými, ohlušující povyk a pískot, a naši lidé pochodují vpřed, opasky dolů, zástup hrdinů, aniž by zakolísali a ustoupili. S těmito chlapci jednou dobudeme svět….
str. 259

7. červen 1928
…Mussolini je již silnější než Hitler. To znamená, že on je už státníkem, zatímco Hitler je ještě revolucionářem….
str. 264

27. červen 1929
…Vzrušená scéna s Göringem, který se stále více vyvíjí ve frakčního odpůrce. Přitom je tak hloupý jako balík slámy a líný jako ropucha….
str. 343

13. červenec 1928
Včera večer se šéfem ve velké společnosti. Byl v brilantní náladě. Nevím, mám ho rád jako otce. Hitler je univerzální člověk. Umí nádherně vyprávět. To mám na něm asi nejraději….
str. 273

21. červenec 1929
…Čtu: „Na západní frontě klid“. Obyčejná, destruktivní kniha. Válečné vzpomínky povolance. Víc nic. Za 2 roky nebude o této knize mluvit nikdo….
str. 348

4. srpen 1929
…Odpoledne mimořádný vlak Falc. Hoši přijeli v bílých košilích. Francouzi hnědé zakázali. Hitler na ně volá: „Přijde doba, kdy vyslečeme Francouzům kabáty!“…
str. 351

2. září 1929
…Včera jsem s Dürrerem viděl první zvukový film. Americký. „Singing fool“. Byl jsem překvapen tak pokročilou technikou zvukového filmu. Tady leží budoucnost, a my chybujeme, když vše odmítáme jako americký kýč. Převzít!...
str. 357

23. září 1929
…Náhle za mnou, kolem mě obrovské množství lidí. Velký komunista, - Krause, se tento muž jmenuje, skanduje. „Sem proletáři! Tady je vrah dělníků Goebbels. Teď to skoncujeme.“ Před mýma očima se objevují klacky, dýky, boxery. Dostávám ránu do prsou. Když se otočím stranou, právě na mně přistává jeden komunista. Třeskne výstřel. Létají kameny. Tonak, těžce krvácí. Divoké praskání. Z vozu se ozývají výstřely. Lůza ustupuje. Zakrývám Tonakovi zranění. Duchapřítomně ujíždí….
str. 365

22. listopad 1929
…Kolik zlého jsem slyšel o Hitlerovi. Ale já v něj věřím. Věřím v něj. Jsou proti němu neprávem. Génius má právo na to, aby byl jiný a žil jako jiní….
str. 382

19. prosinec 1929
...Měl jsem zvláštní sen: byl jsem v nějaké škole a byl jsem v dlouhých chodbách pronásledován rabíny. Ustavičně volali to své „Nenávist!“…Ale oni mě nedohonili. Byl jsem stále několik kroků před nimi. Má to být dobrá předzvěst?

31. prosinec 1929
…Dej Bůh, abychom vytrvali v odvaze, víře, oddanosti a věrnosti. Přísahám sám před sebou, že budu věřit v Německo a pracovat pro svobodu svého národa a bojovat do posledního dechu. Pak tedy: směle do nového roku 1930!
Uživatelský avatar
Horny
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 263
Registrován: 31/12/2010, 23:17
Bydliště: terra ignorata

Příspěvek od Horny »

"Damn the torpedoes, full speed ahead!"

("K čertu s torpédy, plnou rychlostí vpřed!")

[align=left]David Farragut, velitel námořních sil Unie, bitva v zátoce Mobile, 5. srpna 1864[/align]
Obrázek

Star Trek
* 1965
+ 2009
Vladimír
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 486
Registrován: 9/7/2010, 10:34

Příspěvek od Vladimír »

Horny píše:"Damn the torpedoes, full speed ahead!"

("K čertu s torpédy, plnou rychlostí vpřed!")

[align=left]David Farragut, velitel námořních sil Unie, bitva v zátoce Mobile, 5. srpna 1864[/align]
Český překlad by měl asi znít spíš "K čertu s minami, plnou parou vpřed".

Za války severu proti jihu se ještě klasická samohybná torpéda neužívala, ale pouze zakotvené nebo volně plovoucí mini. Označení miny a torpéda se dost často zaměňuje, takže třeba ruský název "minonosec" omylem někteří překladatelé překládají jako minonosku a správně je to torpédoborec.
Uživatelský avatar
#
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 525
Registrován: 10/7/2009, 15:57

Příspěvek od # »

Nehledejte v tom nic rasistickýho, jen mě ten citát zaujal.

"Černoch je ten negr, který volí stejně jako já."
-A. Bierce
Don't worry, pee happy.
Uživatelský avatar
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2466
Registrován: 20/1/2010, 21:16
Bydliště: I'm living on an endless road
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Běží to na Vistách, vydrž!
-nejmenovaný ajťák
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Uživatelský avatar
šedý_vlk
rotný
rotný
Příspěvky: 91
Registrován: 29/3/2011, 21:54
Bydliště: jih jižní moravy

Příspěvek od šedý_vlk »

Věnuji tuto knihu své drahé ženě a své dceři, bez jejichž neúnavné pomoci a ochotných rad bych ji byl napsal dvakrát dřív.

Pelham Grenville Wodehouse
Optimista - to je nedostatečně informovaný pesimista
Uživatelský avatar
Martin Hessler
poručík
poručík
Příspěvky: 715
Registrován: 12/5/2009, 16:49
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Citáty

Příspěvek od Martin Hessler »

Peníze nekazí charakter. Pouze dávají vyniknout charakterové podstatě. Arogantní, sobecké hovado se začne chovat po způsobu arogantních, sobeckých hovad ve chvíli, kdy je dost bohaté na to, aby mu okolní svět takové chování toleroval.

(já)
Neexistují žádné zoufalé situace. Existují pouze zoufalí lidé. /Heinz W. Guderian/
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Citáty

Příspěvek od Lord »

Na tom něco bude, jen ta charakterová podstata se někdy u "ušlápnutých" těžko pozná, protože jí dokážou v rámci přežití i docela maskovat.
Zda mu to okolí toleruje, systém mu to toleruje, někteří lidi si myslí nadále svoje, ale jestli to je od tebe tak dobrý :up:
Cassius Chaerea píše:…Jsem německý komunista…
Tak Goebbels byl původně, jak by jsme řekli levičák ... Do styku s nacistickou stranou přišel vlastně roce 1923, zřejmě před tímto citátem,
asi pod dojmem potlačení dělnického povstání v Porúří, a pak patřil pod socialistické křídlo Gregora a Otto Strassera.
Než přešel na Hitlerovu stranu, tolik asi vysvětlení k tomuto citátu.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4160
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Re: Citáty

Příspěvek od Alfik »

Ona ta strana se jmenovala nacionálně SOCIALISTICKÁ, takže nejen Goebbels - ale všichni. V souč. době se to v médiích "vrťopsí", protože přece by bylo vůči milovaným komunistům škaredé, kdybychom chápali, že nacisté a komunisté jedno jsou. Pročež v médiích zásadně stavíme nacisty na krajní pravici, čímž se snažíme tuto souvislost zastřít...
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Citáty

Příspěvek od Lord »

Alfiku je trochu mimo dávat nacisty jako krajní pravici, tedy ty skutečné nacisty.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17710
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Citáty

Příspěvek od skelet »

Nechcete mi to tady doufám plevelit :-)
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4160
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Re: Citáty

Příspěvek od Alfik »

Ježiš omlouvám se... nevšiml jsem si jak se vlákno jmenuje...
Tak za trest dodám citát:
"Vzal sis bezpečnostní hnědé trenky?" Kocour
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Odpovědět

Zpět na „Fotografie, vtipy, citáty“