NĚMCI, OBĚTI ČESKÉ BESTIALITY?

Zajatci, Malmédy, Katyň, koncentrační a pracovní tábory.

Moderátor: Pátrač

Odpovědět
Uživatelský avatar
Pohranicnik
vojín
vojín
Příspěvky: 10
Registrován: 28/8/2009, 12:59
Bydliště: Trojmezí
Kontaktovat uživatele:

NĚMCI, OBĚTI ČESKÉ BESTIALITY?

Příspěvek od Pohranicnik »

NĚMCI, OBĚTI ČESKÉ BESTIALITY ?

Obrázek
Kampaň o českých zločinech na nevinných Němcích – včetně démonizace Beneše – nezačala v našich mediích nedávno, ale probíhá už nějakou dobu. Za významný předěl může být považován pořad v České televizi Historie.cz. která nesla tendenční podtitulek „Osvobození též přivítaly vraždy". Účastníci tohoto pořadu v TV, tedy pan Kučera a docent Just, veřejně lhali a ostouzeli český odboj včetně představitelů československé vlády. Smutné je, jak píše ve svém kritickém textu prof. PhDr. Jaroslav Hroch z FF Masarykovy university Brno (viz Zpravodaj historického klubu 1-2/2008), že v debatě v ČT se presidenta Beneše zastal jedině švýcarský historik Adrian von Arburg, který konstatoval, že není možné na základě historických dokumentů spojovat dr. Beneše s excesy odsunu. Jak to stále a stále lživě hlásá sudetoněmecký landsmašaft. A představitelům „vyhnanců" přizvukuje v poslední době stále víc rádoby moderních intelektuálů a tzv. novinářů či umělců.

LINK http://pohranicnik.bloguje.cz/864503-hi ... a-1945.php

Upravil hydrostar 8.10.2011
Info pro autora pro příště. Fotky se vkládají dle tohoto návodu. Pokud bude problém, stačí se zeptat.
Uživatelský avatar
knezdub
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 833
Registrován: 13/10/2009, 19:54
Bydliště: Blatnička

Příspěvek od knezdub »

Je nutná ta trojitá reklama jednoho vlastniho článku?
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1247
Registrován: 19/9/2007, 10:52

Příspěvek od Cassius Chaerea »

:roll: Ehm nevím co tím básník chtěl říci, ale zrovna Kučera se za svojí historii.cz označení lháře opravdu nezaslouží. To, že se tam občas objeví hlouposti je spíše dáno špatným výběrem hostů. Beneš měl bezpochyby na pár přehmatech a událostech v roce 45 podíl, někdy i poslední slovo jako vrchní představitel státu, proto nese svůj díl viny. To že se objevují ukřivděný "sudeťáci" to je pravda, ale vraždy v 45 byly a hodně Čechů si v tom pořádně namočilo ruce.

Kritický pohled a témata pana Kučery jsou zcela na místě. Češi nejsou hodný ani zlí a kdo tahá z historie jenom pozitiva a nedokáže ustát negativa, ten se může jednou vzbudit ve fašistickém státě se "skvělou minulostí a čistou rasou".
Uživatelský avatar
Rosomak
7. Major
7. Major
Příspěvky: 2318
Registrován: 7/8/2007, 08:54

Příspěvek od Rosomak »

Zajímavý posun v Dobronínské kauze:

Německé civilisty v Dobroníně prý po válce nezavraždili Češi ale německý komunista Robert Kautzinger se svými dvěma syny. Mstil se za to, že ho tamní členové nacistické strany NSDAP poslali do koncentračního tábora. Tvrdí to publicista Václav Vlk.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... komunista/

Členové NSDAP nebyli civilisté, byli to nacisté.
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4161
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Příspěvek od Alfik »

Tohle netvrdí jen Vlk a nejen teď, to není nové. Objevilo se to hned poté co se v devadesátých začalo o této kauze mluvit.
Němci jsou určitě chudinky - je jich tolik, a přesto jim hrstka Čechů vzdoruje celou tu dlouhou dobu od toho incidentu kdy se Boleslav Schopný konečně zbavil svého bratra Václava Vlezdořitníka.
To už je fakt musí s**t. A ještě se opakovaně ukazuje že nejvíc Němců povraždili Němci...
A mimochodem - požadavek na odsun Němců není vůbec český, natož pak Benešův. To je denunciace ze strany chudáčků Němců, aby si nemuseli přiznat že to byl požadavek Velké Británie, která poválečné uspořádání striktně podmiňovala tímto krokem, a to prokazatelně celou dobu co byl Beneš v GB a jednal s jejími představiteli.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Uživatelský avatar
Idaho
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 459
Registrován: 21/8/2008, 19:50

Příspěvek od Idaho »

Alfik - pominuli zneuctívání českého patrona (a to proto, že jeho a postoje jeho bratra byli diskutabilní), tak jsi mě zaujal s tím odkud přišel nápad na odsun němců, to jsem nevěděl, můžeš to něčím doložit? Ne že bych ti nevěřil, samozřejmě, ale znáš to ;)

Jinak pokud chcete diskutovat na toto téma, tak je potřeba říct, že odsun němcl z Českoslovenksa opravdu nebyl pěkný a provázeli ho skutky, za které by se leckdo měl stydět...

Jenže můj osobní názor je, že se to až příliš zveličuje, jistě několika tisícům němců u nás bylo ublíženo, byli zabiti, vyhnáni... ale proč se to dělo? Podle mě z 90% (ty násilnosti, ne samotný odsun jako takový) na tom mělo podíl vybíjení si frustrace z tolik let trvající války, kůli níž trpěly a umírali miliony lidí a kterou začali němci.

Ale oni byli nevinní, řekne někdo na adresu sudeťáků. Jenže to byli i židé v koncetračních táborech, nemluvě o jiných.

Mimoto, Československá vláda takové násilnosti nenařídila, ta německá (nacistická) ano.
Existují stovky různých, vzájemně nesouvisejících důvodů, proč se věci dějí nebo nedějí. Neporozumění může být tísnivé, stejně jako vědomí vlastní zodpovědnosti. Proto je lákavé svést všechny nepravosti na všemocné tajné organizace, které ovládají prakticky všechny prostředky komunikace a zbavují nás tak veškeré zodpovědnosti za naše omyly. Napsal Pavel Kasík
Ekolog
rotný
rotný
Příspěvky: 86
Registrován: 13/2/2007, 21:12
Bydliště: Náchodsko

Příspěvek od Ekolog »

Pocházím z jihu České republiky. Zde byla také oblast Sudet, předaná v roce 1938 Německu. Asi by bylo dobré připomenout odsun Čechů ze Sudet v roce 1938 a co jej provázelo. Bylo by dobré připomenout jak se chovali Němci, kteří žili v době války na území Protektorátu. Nedivím se, že to labilnější jedinci po vítězství v roce 1945 neunesli.
Ovšem kdo seje vítr, často sklidí bouři ...
Znal jsem pamětníky, kteří zažili roky 1938 – 1946 a slyšel jsem jejich vyprávění. Byť se týkalo malé oblasti na jihu Čech. Aby si člověk udělal názor to stačilo. Bohužel jsem si nepořídil poznámky či nahrávky.
Je nutné si uvědomit jaký je účel kampaní ve sdělovacích prostředcích a ve prospěch koho jsou pořádány ...
Je mi z dnešní situace velmi nevolno.
:sad:
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4161
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Příspěvek od Alfik »

A taky bychom si třeba mohli vzpomenout jak se chovali Poláci v Kladsku... Češi na Těšínsku... Maďaři a Slováci navzájem na jižním Slovensku a na Podkarpatí... tohle nemá cenu. Všichni mají nějakou vinu - ale jen Němci jsou chudinky. My ostatní jsme schopni si tak nějak říct - co jsme si... musíme spolu nějak vyjít.
Nejen že byli za své činy vyhnáni, ale dokonce (to je autentický zážitek z doby kdy mi bylo deset let a s rodiči jsem navštívil Chemnitz a jiná města v tehdejší NDR) považují za zradu západu že do Berlína vstoupila Rudá armáda!
Podle nich se měly všechny armády zastavit před Berlínem! Toto posvátné město nemělo být dobyto! To si přece nezasloužili!!!
Co se týče tzv. sv. Václava, čím dál více historiků se kloní k názoru že to bylo podstatně jinak než jak tvrdí katolická církev.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Uživatelský avatar
Bleu
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1693
Registrován: 29/9/2009, 00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bleu »

Osobně si myslím, že problematika posuzování odsunu má, dle mého soudu, několik rovin. Tou první je klasická verze, že to byla pomsta za Němci způsobené příkoří v letech 39-45, a toto příkoří tedy ospravedlňuje k takovému jednání, respektive, že excesy se staly jen velmi sporadicky a i kdyby se staly jsou zveličovány. Zároveň se také tvrdí, že odsun začíná řešit až v posledních letech, protože noviny mají německé majitele (což je blábol například jedna ze základních prací na téma odsunu je z roku 1991 od Tomáše Staňka "Odsun Němců z Československa 1945 - 1947"). Ještě o něco vyhranější je to co razí ty různé svazy protifašistických bojovníků, resp bojovníků za svobodu a Klub českého pohraničí.
Druhou a opět "extrémní" je ta verze o protifašistických Němcích a zlých Češích kterou razí třeba landsmanšaft. O té se myslím nemá smysl bavit.
Troufám si tvrdit, že na reflexe odsunu je nepochybně užitečná, že je dobré vědět i o excesech, které se prokazatelně staly (napadá mě třeba německá učitelka - členka NSDAP - která byla nahá omotána celulodovýcm filmem a následně zapálena) Je myslím správné si přiznat, že se odsunu zúčastnil značný počet "takypartizánů", kteří ještě před pár dny práskali gestapu, že spousta členů RG byl normální dobytek a odsun jim posloužil k vyřízení osobních účtů či vlastnímu obohacení. Že excesy občas netolerovala ani Rudá armáda -například v Chomutově. Velitel místní správy prohlásil, že je po válce a nic takového se nic dít nebude.
Je otázka jestli odsuny (a excesy s nimi spojené) považovat za součást WW2 nebo ne. Z dějiného hlediska určitě ano. Odsuny jsou jasný důsledek WW2. Z jiných hledisek už méně - papírově bylo prostě po válce.
Obrázek

"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -

Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4161
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Příspěvek od Alfik »

Abychom si rozuměli: Já neschvaluji ani jeden případ vraždy, nebo týrání, a nemám problém s tím aby se tyto činy vyšetřily - potrestat asi už nebude koho.
Nemám problém ani s tím nazvat odsun jiným názvem, třeba vyhnání. Ano, byli vyhnáni, po zásluze a v důsledku činů jak svých tak "říšských".
Ale odsun byl logický, zasloužený, a z dnešního úhlu pohledu jedině správný. Zaručil klid a mír až dodnes a umožňuje jej i do budoucna.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Uživatelský avatar
Horny
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 263
Registrován: 31/12/2010, 23:17
Bydliště: terra ignorata

Příspěvek od Horny »

Pohranicnik - To chce klid. Historie.cs (přes všechny nedostatky) je jeden z mála pořadů, kvůli nimž se ještě občas vyplatí zapnout veřejnoprávní televizi (mimo některých přenosů kanálů 4 a 24) a jako takový zcela poprávu nepochybně zmizí v propadlišti dějin, ihned, jakmile se zabydlí nový pan generální. Veškeré rozporuplné a matoucí pořady pomalu zmizí, a ČT se zařadí po bok televizí Nova a Barrandov a bude honit sledovanost u důchodců věčnými reprízami Nemocnice na kraji města, případů majora Emana a sestřihu silvestrů s Vladimírem Menšíkem.
Zatím bychom měli být rádi, že se o takových věcech v televizi vůbec ještě mluví.

Ekolog, Alfik - Taky mám trvalé bydliště v obci, jenž byla od roku 38 do roku 45 součástí "rajchu". Když se podívám z okna, dosud přečtu zbytky nápisu "Die Schule" nad hlavním vchodem protější budovy, vyvedené efektním švabachem. Poté, co jsme pročetli místní kroniku, zjistili jsme, že se absolutní většina českých obyvatel musela vystěhovat. Žádný z pamětníků nebyl schopen říci, co se dělo behem války. (Pátrali jsme po skladišti náhradních součástek pro wehrmacht, které mělo být v místní sokolovně. Ta ovšem podlehla "konci války". Kdy přesně? Jak? Nikdo neví. Kronika začíná v roce 1945 v podstatě tím, jak američani postavili nové fotbalové hřiště.)

Samotný fakt, že někteří němci (kteří přesně?) "kolaborovali" s nacisty, že došlo k nespravedlivému vyhnání českých obyvatel z pohraničí, ještě není důvod k tomu, aby navrátivší se češi (opravdu to byli jen ti původně vyhananí?) mučili, znásilňovali a vraždili němce na které narazili (znovu - byly to všichni jen členové strany, spolupracovníci gestapa atd.?)
Pouhá skutečnost, že nějaký němec byl (například) vrah, ještě nedává nějakému čechovi právo jít a beztrestně zavraždit (pravděpodobně) úplně jiného němce. Což se ale v praxi dělo.
Jak už tu zaznělo, někteří lidé si zkrátka v prvních poválečných měsících "chladili žáhu" (teď mluvíme o tkzv. "divokém odsunu").
A to je zkrátka nepřípustné.

Je úplně jedno, kolika lidem němci ublížili. To spolu vůbec nesouvisí. V zájmu kultury a civilizace musíme mít snahu každý zločin objasnit a pokud možno i spravedlivě dle zákona potrestat. A když už to nejde, alespoň celou věc co nejlépe popsat a nahlas říct, kdo co provedl.
Reflexi minulosti přece neděláme kvůli nějakému landsmančaftu, nebo EU, či abychom vypadali hůř, jak se nám snaží namluvit někteří pseudonárodovci.
Jde přece o naše zdokonalení, aby nikdo z našich lidí (samozřejmě jde o nedostižný ideál), pokud v budoucnu dostane tu možnost, už žádná zvěrstva nepáchal. To je záměrem celé věci.
Bohužel, Evropské (zvláště některé, nebudeme jmenovat) národy se s gustem hlasitě věnují dokumentaci zločinů těch druhých, ale na svoje vlastní, jakkoli v porovnání se sousedy vypadají malé, nějak zapomínají. A nedejbože, aby to někdo vytahoval...

EDIT:
Alfik - Ani já nemám problém s odsunem jako takovým, byl logickým vyústěním problémů doby. Ale je třeba rozlišovat mezi "divokým odsunem" a následným Benešovými dekrety podloženým vystěhováním valné většiny německého obyvatelstva.
Obrázek

Star Trek
* 1965
+ 2009
Uživatelský avatar
Bleu
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1693
Registrován: 29/9/2009, 00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bleu »

Horny - v zásadě souhlas.
Doplním jen jednu věc - konkrétně z Chomutovska - největší bordel dělali (bývalí) konfidenti gestapa. Právě oni se tvářili "nejrevolučněji" a nejvlastenečtěji.
Pokud jde o navrácené Čechy - troufám si tvrdit, že jen v naprostém minimu případů měli kdy něco společného s místem kam se "vraceli". Spíš to byla šance jak levně přijít k baráku.

edit:ad onen díl historie.cs - prolétl jsem to velmi zběžně a však troufám si tvrdit, že v tomto případě šlo záměrné vykreslení problematiky z druhé strany a upozornění právě na ony excesy. Nic dalšího bych za tím nehledal.
Obrázek

"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -

Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
Uživatelský avatar
rabo
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 2134
Registrován: 16/1/2007, 11:52

Příspěvek od rabo »

Horny, to čo navrhuješ je správne, ale nie je to možné bez toho ,aby Nemci spravili rovnaký krok a hlavne v rovnakom čase - vymenovali konkrétne činy a určili vinníkov zo svojich radov. Ak vy začnete "trestať" svojich ľudí a Nemci nie, tak hrozí, že to bude použité proti vám. "Pozriete čo nám oni robili po vojne a pritom nás tamojších Nemcov bolo veľa nevinných" . Kopec Nemcov vám nevie odpustiť odsun a ešte začať odhaľovať vaše zverstvá ? To za pár rokov môže vytvoriť dojem, že ste boli horší ako oni a celý Protektorát bol vlastne správny, lebo ste boli nebezpeční, zlí a protinemckí. Možno som sa nevyjadril úplne presne, ale celý očistný akt nieje možné robiť bez synchronizácie s druho stranou a hlbšieho poznania vecí a okolností.
Doplním jen jednu věc - konkrétně z Chomutovska - největší bordel dělali (bývalí) konfidenti gestapa. Právě oni se tvářili "nejrevolučněji" a nejvlastenečtěji.
Kto boli tí ľudia ? Presvedčení fašisti, ktorí prezliekli kabáty, alebo ziskuchtiví prisluhovači ? Prečo nikto proti nim nezakročil ? To sa ich tak báli ? Za menšie veci stavali ľudí k múru. Alebo sa medzi nimi našlo takí, ktorí to počas vojny robili, lebo im šlo vtedy o život ? A po vojne sa za to stratenie tváre jednoducho mstili ?
Milda
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 434
Registrován: 8/5/2007, 20:03
Bydliště: Litoměřice

Příspěvek od Milda »

Pohraničníku, tohle téma jsi si mohl odpustit jak tady, tak jinde! Taháš sem téma, které je dávno nezajímavé, jen dostaneš přes prsty od místních lidí, uvidíš. Jen se to tu bude zase hádat!
Radši to napiš Veškrnovi do Prahy!
Obrázek
Uživatelský avatar
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 3767
Registrován: 22/2/2007, 04:34
Bydliště: Gartenzaun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

Téma bylo založeno před rokem a podobně dlouhou dobu se sem Pohraničník nepodíval. Je to v podstatě mrtvé téma.
Uživatelský avatar
saldy
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 138
Registrován: 12/5/2011, 17:24
Bydliště: Aussig an der Elbe-SUDETENLAND
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saldy »

Otázka odškodnění je pro německou i jinou vládu uzavřená, i vysoké soudy v tomto drží linii. Eu má nadlouho svých problémů dost, a tohle by spustilo jen mnoho zlého. Nechci to nijak zlehčovat, ale jedná se především o umělé politické téma volených zástupců v oblastech s větším podílem potomků tzv. sudeťáků. Zachovejme klidnou a rovnocenou diskuzi bez emocí, nechejme hovořit historiky, nedávno na toto téma velmi korektně mluvil např. E. Stehlík z vojenského historického ústavu. Články psané konfrontační formou situaci jen více zhorší než jí pomohou.
Obrázek
"Zabít se dá každý" V. Corleone
Stanley
desátník
desátník
Příspěvky: 52
Registrován: 29/10/2009, 14:31
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Když tady čtu příspěvky o tom, že se Němcům nemělo po válce ubližovat, tak samozřejmě očima dnešního člověka to tak může být. Ale když si představím, že mi Němci rozbili stát, ve kterým žiju a díky nim jsou okolo všichni zabíjeni, tak nemůžu říct, že by mi po válce neruplo v hlavě a něčeho podobnýho bych se neúčastnil. Bylo hodně lidí, kteří toho tolik ztratili a potlačovaná zlost vybuchla. Odsun byl správný a odplata logická. Můžeme si tady tlachat o civilizaci, ale kdyby byla zase delší válka, tak to dopadne zase stejně, protože žádná civilizace přirozenost člověka nezmění. A Sudetský Němci se do nás budou navážet tak dlouho, dokud si jich budeme všímat a nedejbože i zvát do Čech.
Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1247
Registrován: 19/9/2007, 10:52

Příspěvek od Cassius Chaerea »

Prasárny zůstanou prasárny, i když to budeš omlouvat třeba válkou, nebo dokonce vendetou.
Uživatelský avatar
Horny
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 263
Registrován: 31/12/2010, 23:17
Bydliště: terra ignorata

Příspěvek od Horny »

Stanley - OK, krom "tlachů" o civilizaci jsem si měl odpustit celý svůj příspěvek. Hans má pravdu, tohle vlákno je mrtvé. Nic bych nepsal, ale spletlo mě to datum "28.9.". Zajímavé, jak toto"mrtvé" téma ožilo na rok přesně po svém založení...

Možná by stálo za to, zjistit si něco o období tkzv. "divokého odsunu". Bylo to období zmatků, kdy lidé zjistili, že mohou beztrestně páchat zločiny, za které by je za normálních okolností čekal přinejmenším dlouholetý kriminál. Někteří toho využili, vymlouvajíc se na "pomstu" vůdči nacistům.
O tom, že by se mstily skutečné oběti ale silně pochybuju. Tohle už zaznělo výše (chce to umět číst).
Souhlasím, že pokud by se naskytla stejná příležitost, někteří jedinci by se znovu "chopili šance" a znovu by následovalo lynčování, znásilňování a vraždění slabších či bezbranných. Je v zájmu všech, aby takových lidí bylo ve společnosti co nejmíň a aby každý chápal, že každý čin má své následky. Jistě, jde o nedostižný ideál, ale to na věci nic nemění.
A ty kecy o sudetských němcích jsou vážně zcela mimo.

Bleu - Naprosto souhlasím. A ten díl jsem taky prošel a došlo mi, že už jsem ho kdysi viděl. Mám úplně stejný dojem.

rabo - 66 let po válce už asi nikoho nepotrestáme. Teď je to vlastně jen akademická otázka. Jde jen o to narovnat hřbet, podívat se pravdě do očí (naši předkové to ke své hanbě nedokázali; ale naše pozice je v tomto snažší. Byla by proto ještě větší hanba selhat) a přiznat si, že zločinů proti lidskosti jsou schopni i příslušníci našeho národa a že to v minulosti také prakticky dokázali.
Nejde o nějakou manipulaci nebo záměrné zkreslování dějin. To je doména nacistů, komunistů a jim podobných zločinců. Jestliže se chceme považovat za vyspělejší, musíme přijmout minulost tak jak se stala a nevymazávat a falešně neomlouvat věci, které se nám nelíbí nebo nehodí.
Obrázek

Star Trek
* 1965
+ 2009
Uživatelský avatar
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 2674
Registrován: 17/9/2007, 23:30

NĚMCI, OBĚTI ČESKÉ BESTIALITY ?

Příspěvek od TonyHazard »

Hans S. píše:Téma bylo založeno před rokem a podobně dlouhou dobu se sem Pohraničník nepodíval. Je to v podstatě mrtvé téma.
Mrtvé téma, ale někdo probudil medvěda ze zimního spánku, ten nevhodně vložený obrázek také zůstal. Tyto pomníky zde narůstají, a nikdo je nezmění. K samotnému tématu - bez komentáře, přesunul bych ho do hospody.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Odpovědět

Zpět na „Válečné zločiny & Holocaust“