Naval War: Arctic Circle

Hry s válečnou tématikou, strategie, akční.

Moderátor: jarl

Odpovědět
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Naval War: Arctic Circle

Příspěvek od cover72 »

Paradox vydali za 500kč námořní strategickou hru nějakého start-upu. Zdá se, že vydání trošku uspěchali, takže grafika je někde slušná, někde mizerná a jsou tam nějaké (grafické) bugy; vývojáři ale reagují na výtky, podněty a dokonce i na podněty ohledně úprav tabulkových dat (dosahy apod.), takže se do očekávat zlepšení.
Největší minus je asi "pseudo-3D" rozměr doprovodných animací (hraje se jinak ze "satelitního" pohledu na mapu), které pořádně neumí změny výšky: stoupá a klesá se naplocho. Ale vzhledem k tomu, že je to jen pro dokreslení, že se hra bude vyvíjet a dopatchovávat (brzy vyjde editor musí), že hratelnosti to nijak nebrání a že to stojí 500...

http://www.navalwargame.com/media/video

- jednotek je tam 70 a tvoří pěkný reprezentativní vzorek novodobou technikou: od amerických F-22 a SSN Virginia přes britské F-35B a Type 26 až po švédské Gripeny a fregaty Visby
- jednotky umí všechno co skutečné, mají všechny senzory (vč. vlečných sonarů) i výzbroj,
- člověk si vyhraje i trošku s mikromanagementem (měnit výzbroj letadel v závislosti na zvolené strategii),
- dají se použít asymetrické přístupy (např. bojový svaz výsadkové lodi třídy Mistral jsem nemohl konfrontovat přímo, tak jsem jí do kurzu Boeingem P-8 naházel námořní miny, sestřelil předsunutou helikoptéru se sonarem a bylo vymalováno; stejně tak pokud se na dostřel torpédy od letadlovky dostane ponorka, no chance - jenom musíte být schopni stealth stíhačkami sestřelovat protiponorkové vrtulníky a přitom nebýt sestřeleni...)
- jako v realitě jsou tam pasti ("cože? Nepřátelský AWACS bez ochrany? To je nějaké podezřelé... Píp,píp, útok od náhle se odmaskujivších Suchojů T-50"),
- někdy začnou "odnikud" létat rakety, protože tam proklouzly ponorky nebo mimo radarový horizont proletěl Tu-22,
- vzhledem k hutné PVO je někdy nutné útočit simultánně z více směrů a synchronizovat útoky, aby to tam doletělo zároveň...
- letadla mají realistický dolet v závislosti na výšce a rychlosti, po přistání jim trvá než přezbrojí...

Prostě fajn hračka pro všechny, kteří se chtějí pobavit námořními a leteckými bitvami s novou generací bojové techniky. To vše na skutečných rozlohách celého severu Evropy až po Grónsko (boje v Baltu, GIUK i severním moři), které se ovšem dají zoomovat na úroveň desítek metrů a stejně tak pozicovat jednotky. Já se tím bavím hodně.

Hrát můžete za mírně agresivní Nory, chránící své svaté právo na rybolov v ehm, mezinárodních vodách, nebo Ruským patriotem, chránícím ekonomickou sféru RF před drzými narušiteli.
Krom nedodělané grafiky je jediné nepříjemné překvapení, že kampaň není dynamická, ale jedná se spíše o chronologicky posobějdoucí samosatné mise: v jedné misi potopím Admirala Kuzněcova, jen aby mi v té další opět komplikoval život (a to nejen jako jiná loď té třídy, ale jako ten konkrétní AK, který se potopil po zásahu 7 těžkými torpédy.)

Porovnání s Fleet Command:
http://www.youtube.com/watch?v=JDFF1myxBkY
Sujky
rotný
rotný
Příspěvky: 81
Registrován: 23/1/2012, 21:17

Re: Naval War: Arctic Circle

Příspěvek od Sujky »

ako je to hratelne so sucasnymi patchmi ? co som si cital nejake reakcie tak som mal skor pocit ze v sucasnom stave sa to neoplati kupit.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a deskové hry“