Stalker Online

Hry s válečnou tématikou, strategie, akční.

Moderátor: jarl

Odpovědět
Trismegistos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1366
Registrován: 9/10/2011, 19:03

Stalker Online

Příspěvek od Trismegistos »

Obrázek
Stalker Online
Hru vyvíjí Cyber Time System. Jedná se o MMORPG ze světa trilogie Stalker běžící na enginu BigWorld. Hra je v současné době k dispozici již ve verzi Alfa v anglickém jazyce. Hrát je možné bez poplatku, ale tvůrci počítají se s tím, že hráči si za reálné peníze koupí tzv. zlaté ruble, za které je možné nakoupit zboží. V nabídce jsou zbraně, výstroj, svítilny, ruksaky apod. Pokud se vám nechce platit reálnými penězi tak nemusíte. Ve hře je naštěstí zachována možnost si zakoupit veškeré vybavení za peníze získané plněním úkolů, prodejem artefaktů, loveckých trofejí a kořisti obecně. Toto "farmaření" sice trvá poměrně dlouho, ale dá se to vydržet.

V Stalker Online hrají velkou roli anomálie a artefakty. Na anomálii teď narazíte skoro na každém kroku a právě v ní vznikají artefakty. Za artefakty získáte u obchodníka velmi slušnou částku. Anomálie jsou však smrtelně nebezpečné. Život v zóně je sám o sobě drsný a nyní o to víc, že neexistuje možnost si nahrát uloženou pozici. Málokdy se vám povede získat trochu času na oddech. Většinou budete mít nervy napjaté k prasknutí, nebudete mířit přesně, uděláte pár chyb a na problém je zaděláno. To vás nutí se dohodnout s jinými hráči, společně naplánovat výpravu a tím zvýšit své šance na úspěch. Právě v tom je asi největší kouzlo hry.

Pokud se však vydáte na výpravu sám, počítejte raději se vším. Munice není nikdy dost a zejména z počátku vám budete citelně scházet. Poměrně často se budete do tábora vracet zraněny s pár náboji v pistoli a pak narazíte na jiného hráče, který je na tom obdobně. Možná vás zabije a obere o kořist a nebo se společně dobelháte do tábora, možné je opravdu vše.

Výhodou hry je postupně doplňovaný a vylepšovaný svět, rozlehlé mapy a silná atmosféra. Absence možností si hru uložit sice v některých chvílích trochu irituje, ale jakmile si hráč zvykne, tak ocení, že díky tomu je atmosféra mnohem depresivnější. Přesto se ve hře místy setkáte s určitým stereotypem (plnění questu, farmaření). Naštěstí se však hra neustále vyvíjí a podle herního fóra se zdá, že vývojáři celkem rychle reagují na podněty hráčů. Určitě stojí za vyzkoušení.
ObrázekObrázek
jarda45
Příspěvky: 2
Registrován: 18/2/2013, 14:09

Re: Stalker Online

Příspěvek od jarda45 »

Stalker je u mě jednička mezi MMORPG hrami a teď navíc ještě online a zadarmo. To mě celkem potěšilo
Uživatelský avatar
Stuka
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2120
Registrován: 22/8/2010, 20:18

Re: Stalker Online

Příspěvek od Stuka »

Takže to je první díl? V jakém pořadí je potřebné hrát? Čím začít?
ObrázekObrázek
Trismegistos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1366
Registrován: 9/10/2011, 19:03

Re: Stalker Online

Příspěvek od Trismegistos »

Stuka píše:Takže to je první díl? V jakém pořadí je potřebné hrát? Čím začít?
1. - S.T.A.L.K.E.R - Clear Sky (Čistá obloha)
2. - S.T.A.L.K.E.R - Shadow of Chernobyl (Stíny Černobylu)
3. - S.T.A.L.K.E.R - Call of Prypiat (Volání Pripjati)
4. - S.T.A.L.K.E.R - Online.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a deskové hry“