Jj. Kdyby tak někdo dokázal dodat české tutylky... rozuměl jsem každé desáté slovo Nicméně z toho, co jsem pochopil, děda vyzdvihoval právě ty vlastnosti, které jsem vysoce hodnotil i já
"Dificile est satiram non scribere" Decimus Iunius Iuvenalis "Lidé jako Hitler by nikdy nemohli napáchat tolik zla, nebýt lidí jako Eichmann" S. Wiesenthal "Ranní ptáče dál doskáče, ale pozdní kočka to unavené ptáče večer ráda dočká." Já.
Jako základák, šofér, jsem měl sklopku ,střelby vždy výtečně. Na nočních střelbách jsem musel nastřílet i za kamoše ,co byl na střelby dřevo.12 nábojů, dávkou, na to si náčelník dával pozor osobně a 2x tři cíle v noci.A byl opušták pro oba! Jednou jsem střílel s pádlem a tam mi vadila pažba.
Zdravím, zaujala ma verzia vz.58 Pi, a na mnohych fotkách vidim tento monokulár. Na nete som nenašiel nič o označení, iba ma odkazuje na NSP-2, ten však vyzera odlišne. O čo ide ? Ma ten monokular nejake značenie ?
a co je na té fotce divného? slováci mají v lotyšsku běžné sa58 jak se sklopkou tak pádlem,několik jich má tuning v plastovém i kovovém provedení,občas kompenzátor