Já už se na expení vyšších tierů vykašlal...tam není zábava. Jeden čas jsem se plácal, nebyla chuť hrát. Až do chvíle když jsem rozjel ameriky. Zjistil jsem, že nej zábava je kolem tieru VI. Tam to žije, tam to lítá, tam to nemá chybu. A naráz mám v garáži M6 a T29. Obě luxusní mašinky.
Když byla mise T29 splněna na
byla tu otázka co dál? Delší dobu jsem pokukoval po M18 Hellcat. Upřímně M8A1 mi nikdá nesedla, ale co už. Pak přišla kapitola T49 o které jsem si myslel, že jí přeskočím a hup na M18. Ale opak je pravdou. Je to nesmírně zábavný TD co luxusně kope do zadku i tier VII.
Ale daleko lépe celou situace vystihl jeden hráč na "neofiku"
Nainstalujete WOT a máte dvě možnosti:
1) Spustíte ji a budete hrát
2) Ji nespustíte a nebudete hrát.
Jestliže ji nepustíte, jste v pohodě. To je dobrý.
Jestliže ji pustíte, máte dvě možnosti:
1)Budete hrát pár bitev jak jde čas a čistě for fun
2) Budete hrát s motivací vítězit a být lepší než ti ostatní
Jestliže hrajete for fun, jste v pohodě a je vám vše šumák, stačí znát základy a je spokojenost (taková myšlenka: Ti co vědí nejmíň jsou nejšťastnější - ve wot když nevíte moc o spottingu a penetracích tak vás buďto viděli, nebo neviděli atp, pohoda) To je dobrý.
Jestliže hrajete a chcete vyhrávat, máte dvě možnosti:
1) Naučit se nějaký taktiky, pokoušet se zlepšovat, kupovat dobrý stroje, jezdit čety, roty...
2) Našrotit se mechaniku hry, taktiky, 5 jazyků na public, parametry tanků...
Pokud se chcete normálně zlepšovat a hrát to s ambicemi a pro zábavu, je to dobrý.
Pokud chcete znát každý šroubek tanku, máte dvě možnosti:
1) Nebudete si stahovat žádný statistiky, nebudete si pamatovat % výhry a budete pouze sledovat jak jste zahráli a z dobrých výsledků budete uspokojeni.
2) Stáhnete si ty největší statistiky a modifikace pro získání více infa.
Pokud si nic nestáhnete, je to dobrý.
Pokud stáhnete, máte dvě možnosti:
1) Smíříte se s tím, jak zbytek lidí, co hraje příležitostně nebo jen pro zábavu a bez odpovědnosti, hraje.
2) Začnete porovnávat realitu s teorií a znalostmi z matematiky a celkově všemi nadrcenými znalostmi.
Pokud se smíříte, je to dobrý.
Pokud se s tím nesmíříte, máte dvě možnosti:
1) Koupit si pořádný a vlivný stroj, se kterým vy sami dokážete ovlivnit bitvu. Naučíte se pracovat se statistikami, naučíte se držet dobrou náladu (čumím, jak jsou někteří děsně nervní a pak hrajou tužku...), všem nelogičnostem se prostě v duši zasmějete a pak zkusíte cinknout znovu. Případně si najdete spolučetaře nebo si zajede s někým schopným roty a krásně si zahrajete i ten co-op.
2) Koupit stroj, koupit goldy, koupit prémko, koupit desítky, řešit kdejakou blbost (na blbosti jsou u WG experti), nadávat na rozdíl v realitě a v teorii a končit nabubřelej...
Možností je spousta, ale čím dále se jde, tím to se chce víc rvát s vnitřními pocity a je větší práce si v tom všem najít co vás baví a uspokojí.
Když to vemu podle sebe celkově:
Jedu 2. tier - jsem mezi nováčky a občas i skillery. Mám průměrně vyexpenou posádku (makám na 2. specializaci), využívám získaných zkušeností a využívám modifikace. Mám výhodu skillu i modifikací. Goldy nepoužívám, jedu si Cruisera III. Rozbor: Pro většinu šikana, proč si ten magor hraje na borce u nováčků?
Protože je to zábava. Hra je dynamická, rychlá a bez artin. Nejsou třeba goldy. Omluva? Na co? Každý se může naučit jezdit, může si postupně vyexpit posádku (sám jsem WG nedal ani korunu, takže nepsat o výhodě prémek atp...) a naučit se jezdit. Přijde na fórum, koukne na hodnocení tanků, na rady, replaye a učí se. To, že všichni 2. tier přeskočí je jejih věc. Je to normální tier. Někteří konstatují, že jezdit dvojky je být jako pedofil, a že proto je sami nejezdí. Sami si upírají neskutečnou zábavu a ještě se jim to nelíbí? No ták
5. tier konkrétně T49 - sranda mašina, všem co jsem doporučil si vychvalují. A je zde více dobrých zabijáků. Dá se hrát bez goldů (jak já je nesnáším) a artiny jsou přijatelný.
6. tier Hellcat. To samý co T49, akorát občas zlobí artiny, ale stále vlivnná mašinka co může střílet osmičky bez goldů.
Výš je to přestřelka zlatých valounů a orbitálních sraček. Absolutně vymazaný rozdíly mezi tanky. TD 9. tieru má víc HP jak medko 10. tieru, těžký tanky mají menší penetrace než medka, TD dávají brutální atomovky, který vás pošlou na ránu, dvě do garáže... tam mě to prostě nebaví a ani mi to tam nejde. Možná jsem jedinej vůl s desítkou co na publiku nestřílí goldy, ale s penetrací 270mm bych čekal, že jinou T110E5 čelně do vany probiju. UPS, WG náhoda, neprobiju. Nebo to dá za 0 dmg...tohle mě nebaví, tak hraju níž. Navíc jedu bez prémka a podporovat prohry na vasokých tierech mě nebere. Včera jsem kámošovi ukázal jízdi s T110e5...samozřejmě prohra, z asi 14 trefených 9 poškodilo a výsledný dmg 2900. Jedinej nadmírák. Proč bych se měl vztekat znovu.
Pánové co tu řešíme: OP tanky a ještě k tomu s goldem. Myslíte, že je to tankem? Prdlajs, tank je nástroj, to člověk s tím může dělat divy. Takže bych nerad pořád četl, jak jsou tanky v rukách některých hráčů OP, to není tanky, ale hráči. Navíc všichni máme stejné možnosti, taky všichni můžem koupit Pz IV a ládovat goldy a občas vyjet. Všichni můžeme být OP jako Svejk. Všichni, všichni! Tak kde je problém? Prostě se musíte na ten tank soustředit, jezdit s ním, učit se a pro každý tank mít nějakou taktiku. Zvládnout tohle a v dobrém tanku budou všichni OP.
Víte jaký to byl pocit s T49 bez goldů mít vyšší dmg jako Svejk? To bylo moc fajn a ani jsem neměl OP stroj. Vše je to o tom ten stroj zvládnout. Pak už je na vás, jak se s tím poperete. Já valím cestu bez goldů (goldy jen v nouzi). Tak se vykašlete na expení, kupte vlivnej stroj a jděte se bavit ne? Taky primárně jedu 5-8 tier, něco expím a když to nejde, tak se jdu pobavit na Cruisera, jde o zábavu, jen o zábavu.