Krymská krize

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11662
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Krymská krize

Příspěvek od Dzin »

Tak Rusové už si připravují půdu k anexi na Krymu, Duma vulá po vyslání vojsk do Ukrajiny.

Hodně bude záležet na postojích Ukrajinců na Krymu. Ono totiž je to vše vyvoláváno úměle hlavně Ruskem. Protože ozbrojenci v ulicích jsou nepochybně Rusové a ti se také snaží za každou cenu vyprovokovat či vybudit nějaké větší proruské akce.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Zipoun
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 177
Registrován: 28/12/2011, 06:22

Re: Krymská krize

Příspěvek od Zipoun »

15:00 Putin požádal parlament o nasazení armády

Ruský prezident Vladimir Putin přeložil parlamentu návrh na vyslání ruských vojenských jednotek na Krym. Oznámill to mluvčí Kremlu. „Vzhledem k mimořádné situaci na Ukrajině, ohrožení životů občanů Ruské federace, našich krajanů a jednotek rucké armády na Ukrajině… podávám návrh na nasazení ozbrojených sil Ruské federace naúzemí Ukrajiny, dokud nedojde k normalizaci společensko-politické situace v zemi,“ uvádí Putinovo prohlášení.

13:53 Proruští aktivisté obsadili vládní budovu v Charkově

Proruští aktivisté se v Charkově střetli s příznivci nové ukrajinské vlády. Před sídlem regionální vlády se podle odhadu agentury Interfax sešlo několik tísíc lidí, několik jich vniklo do budovy a vztyčili na ní ruskou vlajku.

13:39 Doněck podporuje Janukovyče

Ve východoukrajinském Doněcku se dnes na podporu svrženého prezidenta Viktora Janukovyče sešlo asi 10 tisíc lidí. Doněck, kde žije početné ruskojazyčné obyvatelstvo, byl považován za Janukovyčovu mocenskou základnu. Dav skandoval proruská hesla a mával ruskými vlajkami. Zazněly také výzvy připojit autonomní Krym k Rusku.

http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/on ... da-1065467
Naposledy upravil(a) Zipoun dne 1/3/2014, 15:25, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
jarl
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 4101
Registrován: 19/2/2009, 15:45
Bydliště: Jakubov u Moravských Budějovic

Re: Krymská krize

Příspěvek od jarl »

Nechci vypadat jako nějaký prudič, ale v tomto vláknu má uživatel mepu devět obrázků vložených zakázaným způsobem. To je opravdu tak těžké dodržovat pravidla Palby? Jsi tu registrovaný mnoho let, tak přece musíš dobře vědět, že děláš něco nepovoleného. Koukej si ty obrázky opravit a nepřidělávej moderátorům práci.
ObrázekObrázek

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

jarl píše:Nechci vypadat jako nějaký prudič, ale v tomto vláknu má uživatel mepu devět obrázků vložených zakázaným způsobem. To je opravdu tak těžké dodržovat pravidla Palby? Jsi tu registrovaný mnoho let, tak přece musíš dobře vědět, že děláš něco nepovoleného. Koukej si ty obrázky opravit a nepřidělávej moderátorům práci.
Se nediv když je to tady tak nepřehledně udělaný - proč je ta funkce teda funkční!?, jinak to sem nevěděl že je tu zakázané takové vkládání. Když se ti to nelíbí, tak mě zakaž a můžete tu vesele plkat zas o politice :)

Ta funkce tu zůstala kvůli jiným souborům (doc, pdf,..), tak si ty soubory předělej dle pravidel nebo smaž. kopapaka

Jarl: poslal jsem ti návod přes SZ.
Obrázek
Zipoun
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 177
Registrován: 28/12/2011, 06:22

Re: Krymská krize

Příspěvek od Zipoun »

pro zajímavost:-)

Vojenský expert uklidňuje: Na Krymu spíše kypí vášně, než aby tam hrozil konflikt

Vojenský analytik ale podal vysvětlení, proč se ruská strana chová na Krymu tak nervózně. „Já to trochu odlehčím. Tentokrát naprosto skvěle zapracovala americká nebo jiné tajné složky. Zatímco ruské složky se soustředily na olympiádu, druhá strana jim na Ukrajině vypálila rybník,“ prohlásil.

Ruské vojenské cvičení Koller spíše považuje za snahu ochránit hranice s Ukrajinou. Ta je totiž nestabilní a situace by mohli zneužít teroristé.

„Větší cvičení se obvykle mezinárodně ohlašují a to z hlediska NATO i z hlediska Ruska. Může to být papírové cvičení štábní, které se změnilo na cvičení s jednotkami,“ uvedl a naznačil, že by šlo snadno zjistit, jestli bylo cvičení dopředu nahlášeno.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ikt-305664

realia:

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... krymu.html
cernakus
poručík
poručík
Příspěvky: 797
Registrován: 20/3/2007, 08:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od cernakus »

Takže Dzin bude mít radost. Invaze se blíží :-)

Obávám, se však, že Krym není cíl. Putin si nechal Dumou schválit zásah na UKRAJINSKÉM území. Trochu tuším, že to znamená minimálně po Dněpr, ale spíše rovnou po Užhorod.

Co si budeme nalhávat, v Gruzii Rusko taky mělo záměr obsadit celý stát, svrhnout diktátorka Šaakašviliho a ustanovit "svobodné" volby.
Pravda, někdy mám problém vidět takovou invazi jako vyloženě špatnou věc. Kdyby naklusala Francie udělat ve Výmarské republice pořádek jakmile Hitler převzal moc, válka by vypadala jinak nebo by nebyla vůbec. Když Američané vtrhli do Afghánistánu a svrhli Taliban, taky mi slza neukápla. Když Rusko vtrhne do Ukrajiny, tu pučistickou nacionalistickou pakáž vykope a ukáže nám vztyčený prostředníček, taky plakat nebudu.

Pokud by někdo chtěl něco namítat, tak připomenu, že v září 2013 taky chtěli Amigos a Žabácí vlítnout do Sýrie bez jakékoliv opory v mezinárodním právu. A to dokonce předem proklamovali, že budou zabíjet lidi. Je možná znakem dekadence naší společnosti, že si vytíráme zadky smlouvami a zákony, které si sami ustanovujeme. Za posledních 10 let toho pak je už fakt moc.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

cernakus píše:Takže Dzin bude mít radost. Invaze se blíží :-)

Obávám, se však, že Krym není cíl. Putin si nechal Dumou schválit zásah na UKRAJINSKÉM území. Trochu tuším, že to znamená minimálně po Dněpr
Je to logické, musíte tam mít nějaký nárazníkový perimetr, a pokud chcete tu povstaleckou vládu v Kyjevě zmáčknout, tak pokud to obsadí levobřežní/pravobřežní stylem, tak ta vláda v Kyjevě nemá šanci vydržet.

Ruská armáda blokuje Ukrajinskou pobřežní stráž v Balaklavě.
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) mepu dne 1/3/2014, 16:26, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11662
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Krymská krize

Příspěvek od Dzin »

Líbí se mi pofidérní argumenty obhajující případnou agresi Ruska. Ať to stavíme jak chceme, pokud Rusko zahájí okupaci KRymu či jiného území Ukrajiny je to nevyprovokovaný akt agrese. Navíc by Rusko jen ukázalo, že odmítá uznávat jakoukoliv dohodu, kterou uzavře.

Poku se tak stane, plaka bychom měli, protože se to bude dotýkat i nás. Rusové se budou chovat naprosto stejně, jako Němci v roce 1938 u nás. Máme s Ruskem nějaké dohody, jak si potom můžeme být jisti, že je dodrží?
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11662
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Krymská krize

Příspěvek od Dzin »

Jinak, když tu tak horlíte pro ruský zásah, chápu to tak, že podobně schvalujete angažovanost Američanů v jiných státech napříč dějinami?
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Bohemica
vojín
vojín
Příspěvky: 17
Registrován: 16/2/2014, 22:49
Bydliště: Šumava

Re: Krymská krize

Příspěvek od Bohemica »

cernakus píše:Skeptiku, díky za odkaz.

Musím uznat, že jsem si do dneška namlouval jaký mám geopolitcký přehled. kdo by to, řekl, že mně nějaká Tereza Spencerová utře, jak maminka nedělní nádobí. :lol:
Hezky má vše odzdrojované a informativní. Také doporučuji přečíst.
Doporučený článek je dobrý, jen musím poznamenat (aby Vaše sebevědomí neutrpělo příliš ) , že autor Tereza Spencerová je původně muž. :rotuj:
http://www.translide.cz/trandak

Ovšem já se z vlastních dlouholetých zkušeností z těchto oblastí mohu ztotožnit s tímto článkem:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/ukraji ... ranici_wag
Jedna ženská vidí někdy dál než pět mužských s dalekohledem. Jan Werich
Zipoun
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 177
Registrován: 28/12/2011, 06:22

Re: Krymská krize

Příspěvek od Zipoun »

není to ověřeno, berte s rezervou:-)

Vojáci 76. divize ruských přepadových jednotek operují na Ukrajině

Všichni se diví, kdo jsou ti neoznačení muži v uniformách, které viděli v klipech z oblasti Krymu na YouTube.

Díky ruskému bloggerovi Lvu Šlosbergovi, který píše pro noviny Pskovskaja Gubernija, už odpověď známe: podle něj jsou to válečníci 76. Černichovské (Pskovské) divize přepadových jednotek a ti se pomalu rozptylují po škrtících bodech Ukrajiny.

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3570 ... a-ukrajine
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

Tak to Rusové schválili a Ukrajinskej parlament zase schválil pohotovost Ukrajinských vojsk na Krymu...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

CAT píše:Tak to Rusové schválili a Ukrajinskej parlament zase schválil pohotovost Ukrajinských vojsk na Krymu...
Otázka je jakých vojsk, bych řekl, že v Kyjevě je mají spíš na papíře na Krymu určitě, a na východě podstatnou většinu.
Obrázek
Uživatelský avatar
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 6387
Registrován: 7/8/2007, 18:26

Re: Krymská krize

Příspěvek od Julesak »

Zipoun píše:Vojáci 76. divize ruských přepadových jednotek operují na Ukrajině.... válečníci 76. Černichovské (Pskovské) divize přepadových jednotekhttp://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3570 ... a-ukrajine
divízia prepadových jednotiek... :shock: 76. gardová výsadková úderná divízia "Černigovská,vyznamenaná rádom Červenej zástavy"
Obrázek

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.

Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
cernakus
poručík
poručík
Příspěvky: 797
Registrován: 20/3/2007, 08:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od cernakus »

Musíme také zabránit pořádání masových akcí, masových protestů, které mohou situaci dále destabilizovat.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-o-situa ... ranicni_hv
Hm co dodat? Putine, vlétni tam a pro sichr vykopej všechny Ukrajinský politky do pozadí. To mně Kličko dost zklamal. :(
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od Mirek58 »

Kličko je fakt dobrej bavič.
Nejdřív, přijdte se lidi masové ukázat na Majdan at Janukovič vidí!
Ted - musíme zabránit masovým protestům (už jsme u koryta)! :D
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 6387
Registrován: 7/8/2007, 18:26

Re: Krymská krize

Příspěvek od Julesak »

Pár fotiek z twitteru:
Obrázek ObrázekObrázek ObrázekObrázekObrázek
Obrázek

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.

Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
cernakus
poručík
poručík
Příspěvky: 797
Registrován: 20/3/2007, 08:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od cernakus »

Julesák:

Zcela jasně zlí okupanti. :)

Nám se na to kouká pod naší několikanásobnou historickou zkušeností špatně. Ale tamní obyvatelstvo (nebo nezanedbatelná část) to opravdu považuje za bratrskou pomoc. Doslova. (Byť uznávám, že vařit z pár fotek na twitteru je jak vařit z vody).

A pokud se opravdu policie a úřady rozpadly tak, jak některé informace naznačují, nebude přítomnost jakéhokoliv přátelsky naladěného vojáka vadit ani Ukrajincům mimo Krym. V Sýrii mají Syřané taky kolem sebe rádi vojáky Syrské armády i když s Asádem třebas nesouhlasí. Ale voják, ať slouží komukoliv, je stokrát lepší než celý život frustrovaný militant, kterému se nyní do pracek dostala "samopalová moc".
Uživatelský avatar
josefg
poručík
poručík
Příspěvky: 713
Registrován: 16/5/2009, 16:04

Re: Krymská krize

Příspěvek od josefg »

Celý Krymský problém je bouře ve sklenici vody. Uvědomme si že jde o území velké asi jako celá Morava (26000km čtverečních s cca polovičním počtem obyvatel) S pevninou ho spojuje úzká šíje a prakticky jediná silnice, jinak pouze vzduch nebo moře. Tam se dnes válčit nedá.
Tak, že Krymští se nemusí trhat od Ukrajiny a Rusové porušovat sliby, pokud na Krymu pujdou Kremlu na ruku budou si moct místní dělat co je napadne a zbytek Ukrajiny se i s Bruselem může stavět na třeba na hlavu. S Černonořskou flotilou na dvorku a za plotem celé Rusko :D , nenajde se nikdo tak pošetilý aby je chtěl vojensky pacifikovat. A na Krymu i v Moskvě by byli hloupí, kdyby tlačili na odtržení spíš budou chtít statut spolkové země jako má Německo, nebo něco podobného s Sevastopolem pod vlastní správou a právem kecat do zahraniční politiky (právo veta, kdyby chtěl Kyjev vypovědět Rusku smlouvy. A v tom budou mít z Ruska podporu, protože tak budou mít mnohem větší páky na celou Ukrajinu. A kdyby něco nevyšlo, předpokládám, že postsovětské zákony jim podobně jako Osetincům umožnují získávat i ruské občanství a tak se pojistit proti případným nepříjemnostem.
Obrázek

read between lines, read between lies
Uživatelský avatar
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 6387
Registrován: 7/8/2007, 18:26

Re: Krymská krize

Příspěvek od Julesak »

josefg: vidím to podobne.
Obrázek

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.

Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“