Krymská krize

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
Skeptik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 6728
Registrován: 16/1/2011, 22:28
Bydliště: Středočeská gubernia

Re: Krymská krize

Příspěvek od Skeptik »

Dzine, díky. Přesně takovouto reakci jsem očekával :up: :razz:
mepu píše:Sice krátký článek, ale je tam pár zajímavých koláčů http://www.acr.army.cz/informacni-servi ... kum-95192/
Že ty pracuješ v Olomouci :lol:
Podle Nováka jsou výsledkem setříděná data podle určitého vzorce a kritérií, s nimiž se dál pracuje. „Odkryjeme záměr agentury, v armádním prostředí protivníka, který na nás obrazně útočí přes média. V další fázi pak jednotka PSYOPS naplánuje protiopatření, při němž opět v mediálním prostředí zpochybňuje, vyvrací a podobně. Jedná se o klasickou psychologickou válku,“ dodává.
Ale k Tvým výhradám:
O čež tiusamozřejmě nejde, jde o ruskou anexi Krymu a dávající rovnítko mezi tohle a tamto jen zastírá podstatu věci. Hrušky a jabka.
Akce a reakce. Minimalizace škody - píši dále.
Puč v Kyjevě ohrožuje zájmy Ruska --- Podpora separace Krymu je jen následek.
Standartním způsobem: Poslat neoznačená vojska na svrchované území jiné země, obsadit zdejší města, veřejné instituce a vojenské základny a uspořádat pod svou kontrolou referendum o připojení části země k sobě je podle tebe standartní chování?
Kde je důkaz, že bylo pod kontrolou, či jen ovlivňováno?
Nadšení na ulicích a náměstích naopak přesně koresponduje s výsledky.
Ale ano, v mocenské politice je to "standardní chování". Stejně jako finanční podpora opozice, diskreditace nevyhovujícících politiků, poskytování "vojenských poradců", dodávání zbraní (i přes prostředníky), či přímé vojenské zásahy na ochranu národnostních či politických menšin. Fakt mám vypočítávat případy z "druhé strany"?????
Proč by nemohla? Odpor je determinován postojem nové ukrajinské vlády, která se snaží podnikat co nejmenší aktivitu, aby "neprovokovala" Rusko a nedávala mu záminku k dalším akcím. Rusko zde působí jako eskalační činitel, zatímco nová ukrajinská vláda jedná deeskalačně.
Toto patří do Vtipů, ne??? :lol:
Což jsou údaje, které pocházejí jen a pouze ze zdrojů ruské propagandy o Ruskem zorganizované akci jejíž účel byl ospravedlnit okupaci části ukrajinského území. Tedy že se jedná o naprosto nevěrohodné údaje, dokud je nepotvrdí někdo jiný. Cokoliv sdělí ruská propaganda je nutno brát jako neonjektivní údaj. Je to asi jako přikládat důležitost údajům o volbách v bývalém SSSR.
Toto Ti asi nevymluvím. EU i USA odmítli možnost vyslat pozorovatele, a ti, co tam odjeli soukromě byli tvrdě dehonestováni.
Odkazuji ale na oslavy na ulicích a náměstích. Ty byly též hrané? No, to se Mosfilm prohnul - platit tolik statistů :)
Není možno rozpoutat revoluci bez masové podpory obyvatelstva. Jak už ostatně Lawrence správně poznamenal, 2 procenta populace dokáží svrhnout vládu, ale musí mít alespoň tichou podporu těch zbylých 98 procent. Tvrzení, že někdo někam dovezl revoluci je zjednodušené.
Souhlas. Podhoubí existovat muselo - pokud by VŠICHNI Ukrajinci byli s vládou spokojeni, tak žádné zásahy zvenčí nepomohou.
To ale neznamená, že na Majdan nejezdili poňoukat zástupci jak z evropských zemí, tak z USA, ani to, že EU a hlavně USA investovaly do ukrajinské opozice nemálo sil a financí (u USA se mluví o 5 - 10 miliardách USD).
A dovolím si s Lawrencem nesouhlasit - 98% podporujících nepotřebuješ. Stačí když většina nebude odporovat.
Skoro celý Krym a výrazná část východní Ukrajiny evidentně novou "vládu" nepodporují / nepodporovali. Ale změna proběhla v Kyjevě. JEN v Kyjevě.
Což nijak neznamená, že takové jednání nemůže být kritizováno a nemá být poukazováno, na jeho případné porušování mezinárodních dohod či principů, ke kterým se daný účastín zaváže.
SOUHLAS. A ve všech případech, padni komu padni.
Což je také velmi povrchní zjednodušení jehož rozebrání a vyvrácení by zabralo ovšem značný prostor.
Zkus to.
A nezkoušej náboženské války - i tam jde o osobní prospěch. VŽDY.

To: Skelet
Mám silné pochybnosti, že onen puč byl v režii, kteréhokoliv státu.
Možná jsem se špatně vyjádřil. Nemyslel jsem, že byl v přímo vyvolán jiným státem, ale že jiné státy využily situace na Ukrajině a cílenou podporou opozičních stran krůček po krůčku situaci manipulovali k převzetí moci spřátelenými figurkami.
Jinak plný souhlas. Další eskalace není v zájmu ani jedné strany. Kdo do toho ještě může hodit vidle je ukrajinská vláda, pokud by si špatně vyložila "podporu Západu, a nebo Pravým sektorem formované LM či SA (jak kdo chcete), kteří evidentně nevěří ukrajinské armádě.

To: Polarfox
Ještě jedna věc. Pokud vedení tvé země otočí kormidlo o 180 stupňů a ty se k tomu můžeš vyjádřit legálně až za rok, kdy už je tak trošku pozdě, protože se ta situace děje teď, je dle tebe legální či nelegální se proti tomu postavit "nedemokraticky"? Nedělej zase z lidí na Ukrajině zbytečně idioty, protože proti nečemu tam demonstrovat šli a kvůli něčemu ten puč vzniknul (vynecháme prosím konspiračky o přípravě ze Západu), ať už se to nakonec zvrhlo jakkoli...což prostě koliduje s tím, jak měli být všichni teoreticky happy a free. Když budu šťastnej jak blecha, protože se ekonomika zvedá a moje vedení je lepší, tak nepůjdu demonstrovat na náměstí. Demonstrovat půjdu když mě někdo něčím hodně nas..e.
To nebyla otočka o 180°.
Jen bylo EU řečeno "Sorry, tyto podmínky nejsou pro Ukrajinu výhodné a smlouva zatím tedy není připravena k podpisu. Vrátíme se k tomu později.".
Nedovolil bych si dělat idiota z kohokoli, ale není pravda, že na Majdanu demostrovali všichni občané Ukrajiny. Ba dokonce jich tam nebylá ani polovina. Jakou podporu tyto demonstrace měly už se nedozvíme - to by nám ukázaly jen standardní volby. A k těm nedošlo.


P.S. Sorry, ale toto je moje poslední reakce. Nemám čas na dlouhé diskuze ..... proto pokud někdo s mým pohledem na věc nesouhlasí, je to jeho plné právo. A pokud se situace vyvine v budoucnu jinak, jsem připraven přiznat, že jsem se TEĎ mýlil.
Naposledy upravil(a) Skeptik dne 24/3/2014, 00:00, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5866
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Krymská krize

Příspěvek od Polarfox »

Alchymista píše:Možno hlúpa otázka - ako dlho v RT pacovala?
Pokud by to co píše byla pravda, bylo by podstatné, jak dlouho tam pracuje? :)
El Diablo píše:Petice o připojení Aljašky k Rusku, která byla zveřejněna na oficiálních stránkách Bílého domu, za dva dny nabrala 7500 podpisů.
Ta petice je boží :)....už před 10-16ti tisíci lety (!) tam vkročila ruská nožka (už tenkrát to byli Rusové :) ). Už má dokonce přes 11 000.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1247
Registrován: 19/9/2007, 10:52

Re: Krymská krize

Příspěvek od Cassius Chaerea »

Skeptik píše:
Což je také velmi povrchní zjednodušení jehož rozebrání a vyvrácení by zabralo ovšem značný prostor.
Zkus to.
A nezkoušej náboženské války - i tam jde o osobní prospěch. VŽDY.
Já mám prostě podezření, že ty co za vším vidí jen bezohlednost, amorálnost a honbu za osobním prospěchem, tak vidí svět na základě sebe sama. Těžko pak takovým malým lidem žijícím ve "zkaženém světě" vysvětlovat, že s růstem osobní moci a majetku nemusí růst i kopyto a rohy na hlavě. Dobře vychovaný člověk se nemusí stát arciďáblem jen proto že získá majetek a moc. Na druhou stranu taky chápu tu touhu malých lidí po "nápravě světa" nejlépe tím, že všechny ty co se mají lépe a dotáhli to v životě dál touží pověsit na lucerny.
Uživatelský avatar
kozlustechnykus
poručík
poručík
Příspěvky: 769
Registrován: 9/3/2014, 20:24

Re: Krymská krize

Příspěvek od kozlustechnykus »

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... ajiny.html

Tak nejak pochybuju, ze podobna jednani se posilaji takhle postou :) Cucham z toho polskej strach (jsou celkem na rane a s poznavacima zajezdama z vychodu i zapadu maji skusenosti dost :-D ) a nejakou tu snahu dostat na svoje uzemi vic spojeneckych jednotek. :)
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Michal Jankovec clen rady CT
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Krymská krize

Příspěvek od Alchymista »

Písal to údajne Žirinovský...

Poznavacie zajazdy - ono poliaci sa tiež boli pozrieť kadekde, smola bola, že ich navštívený až pričasto vyprevadili až domov...

Polarfox - o kus väčšia sranda by bola, keby rusi chceli ten starý cársky dlh vyplatiť v hotovosti (kľudne v zlate alebo so započítaním inflácie)...

Mimochodom, Ukrajinu v jej dnešných hraniciach vytvorili Lenin a Stalin.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Beda
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 266
Registrován: 28/7/2012, 02:01

Re: Krymská krize

Příspěvek od Beda »

Obama uz rika ze kdyz pujde rus na ukrajince ze tomu nezabrani..... Rika rusum delej si s ukrajincema co chces??

Jak pise Franz Trubka, pro ami je to nevyznamnej konflikt a asi si uvedomuji ze rusa budou potrebovat vic jak ukrajince. Tak asi jen bubu-bu a akce mala. Oni ty ami asi uz tech valek co vedou maji take dost. Nastvanej ami lid, nezvolenej Obama......Uz asi kouka dopredu. Keci a vyhrozovani asi projde, jine by to bylo kdyby doslo k akci.
Uživatelský avatar
Moskevskaja
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 521
Registrován: 3/1/2008, 19:53
Bydliště: Brdy über alles!

Re: Krymská krize

Příspěvek od Moskevskaja »

To Kozlustechnykus: http://blisty.cz/art/72659.html tady je to i s grafikou.
Této informaci se zatím nedá věřit, ale příjde mi to jako logický následek-odříznout Ukrajinu od moře a spojit se s Podněstřím. Není dobré nechat si naštvaného silného souseda, snažil bych se ho co nejvíc oškubat.
Jen s tou účastí západních států to je více než skeptické.
"Nevěšte hlavu; co se nepodaří dnes, může se podařit zítra"
Alexander Dubček
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Krymská krize

Příspěvek od Bax »

Wahlová tam byla 2,5 roku - takže je to jasný - nastrčená figurka. Aby pak mohla očerňovat o nic jinýho jim nešlo už od začátku a pak jen čekala na vhodnej okamžik, jak vypadnout.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

Bax: Jo ty ses s ní o tom bavil viď?
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5866
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Krymská krize

Příspěvek od Polarfox »

Bax píše:Wahlová tam byla 2,5 roku - takže je to jasný - nastrčená figurka.
Asi jsem neabsolvoval kurz věštění z křišťálové koule, ale čímže je to jasné? Tohle je přesně to, co mi vadí, ale co mi dle řady lidí zde vadit nemá.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od Mirek58 »

Co se týká článku o Wahlové na novinkách, bylo by dobré si ho přečíst celý kompletní i diskuzí pod vlastním článkem.
Mezi obvyklými bláboly je tam dost důležitá informace, odkaz na její další interviu, kde tak nějak rozmělnuje své původní tvrzení, nahrazuje ho "autocenzurou" a popírá příkazy z Kramlu.
Ten její výstup je stejně věrohodný jako relace z Radia Jerevan.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

Mirek: To myslíš ten odkaz na Benswan? Tam nic takového nepíší...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od Mirek58 »

Cat:
Co se týká článku o Wahlové na novinkách
Včera jsem to četl.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

Mirek58 píše:Mezi obvyklými bláboly je tam dost důležitá informace, odkaz na její další interviu, kde tak nějak rozmělnuje své původní tvrzení, nahrazuje ho "autocenzurou" a popírá příkazy z Kramlu.
Ptám se jen Mirku kde si přečetl tohle, z odkazu na Benswan, který tam je v komentářích?
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Krymská krize

Příspěvek od Bax »

CAT a Polarfox: Tak mě vysvětlete jak je možný že náhle holčina zjistila, že po 2,5 letech ji tam k něčemu nutili. Už po pár měsících musela vědět jak to tam funguje.
Bublifuk
praporčík
praporčík
Příspěvky: 353
Registrován: 2/9/2008, 16:20
Bydliště: Praha

Re: Krymská krize

Příspěvek od Bublifuk »

Cassius Chaerea píše:Já mám prostě podezření, že ty co za vším vidí jen bezohlednost, amorálnost a honbu za osobním prospěchem, tak vidí svět na základě sebe sama. Těžko pak takovým malým lidem žijícím ve "zkaženém světě" vysvětlovat, že s růstem osobní moci a majetku nemusí růst i kopyto a rohy na hlavě. Dobře vychovaný člověk se nemusí stát arciďáblem jen proto že získá majetek a moc. Na druhou stranu taky chápu tu touhu malých lidí po "nápravě světa" nejlépe tím, že všechny ty co se mají lépe a dotáhli to v životě dál touží pověsit na lucerny.
Tohle do kamene tesat!

K věci - neustálé řečnění o tom, že legitimně zvolený Janukovyč byl nelegálně svržen, mi opravdu přijde mimo mísu... Každý státní převrat je na tomto založen. Kdybychom byli tak úzkostlivý na legitimitu v 89, tak bych nedávno sledoval v TV státní pohřeb Biľakův a pravděpodobně by si k tomu z tribuny zařečnil Milouš... V této souvislosti mi výrazná rétorická podobnost mezi nyní zmiňovanými nacionalisty a fašisty placenými z EU a USA a tehdejšími antisocialistickými živly placenými ze západu přijde dost děsuplná..
Obrázek

Nemůžeš tvrdit, že civilizace nezaznamenává určitý pokrok, neboť v každé další válce Tě zabijí novým způsobem.
W.Rogers
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5866
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Krymská krize

Příspěvek od Polarfox »

Bax píše:CAT a Polarfox: Tak mě vysvětlete jak je možný že náhle holčina zjistila, že po 2,5 letech ji tam k něčemu nutili. Už po pár měsících musela vědět jak to tam funguje.
To ti vysvětlit nemůžu, protože každý má svoje důvody. Ty také možná po pár měsících zjistíš, že jsi se svojí manželkou udělal krok vedle, ale rozvedeš se až za pár let...a to mi pak vysvětli, proč jsi to neudělal hned? :)
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
jmodrak
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1376
Registrován: 20/1/2010, 20:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od jmodrak »

Polarfox píše:
Bax píše:CAT a Polarfox: Tak mě vysvětlete jak je možný že náhle holčina zjistila, že po 2,5 letech ji tam k něčemu nutili. Už po pár měsících musela vědět jak to tam funguje.
To ti vysvětlit nemůžu, protože každý má svoje důvody. Ty také možná po pár měsících zjistíš, že jsi se svojí manželkou udělal krok vedle, ale rozvedeš se až za pár let...a to mi pak vysvětli, proč jsi to neudělal hned? :)
Napríklad som sa mal materiálne dobre, kým mi neprišla lepšia ponuka :D . Čo je u "novinárov" bežné. Za 30 strieborných by nezapredali nie len Krista, ale aj vlastnú dušu.

Bublifuku - neviem koľko máš rokov, ale asi iba 15, nie? Inak by si nevykladal hlúposti o Janukovičovi a plyšáku - v podstate dohodnutej veci. Báť sa skutočne nemusíš, Jakeš by z tribúny nerečnil, to iba pár staviteľov sôch "nostalgický spomína". V prípade Janukoviča sa jedná o porušenie dohôd.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

Bax: Hele vymyslim si tisíc a jeden důvod proč se zachovala tak jak se zachovala, pro mě je třeba logický vysvětlení to, že vzhledem ke zlepšování vztahů USA/RUS to nebylo tak hrozný a teď se to vyhrotilo, mohla přijít na to, že to co brala jako seriozní zprávy jsou jen propagandou (já byl za mlada taky pacifista), nebo se jí prostě nelíbí to co teď RUS dělá... Ale ne, ono to bylo spiknutí, holka tam byla 2,5 roku jako spící agent a teď když konečně po x letech plánování povstání na Majdanu proběhlo mohla přijít druhá část plánu a to je odchod té dívčiny z RT... No já nemám jasno jak to přesně bylo, ale mám docela jesno jak to nebylo...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Krymská krize

Příspěvek od Bax »

Polarfox: :D Jasný, budem přirovnávat zaměstnání k manželce, hele někdo má i 20 zaměstnání za život :D někdo dělá na HPP a navíc i 1-2 VPP :D

CAT: jmodrak to stihl říct dřív - to je taky možný, že ji uplatili. Napíchli jim telefony, zjistili nejslabší článek... A je to.
Ale viš co, kolik lidi odejde z TV a nic, ale tuhle vystavujou pomale jak v alegoračním voze. Nebo pokud je to jediná za 21 let co odešla z důvodu propagandy, tak je to ještě s tou propagandou v Rusku dobrý.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“