Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2532
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

Otázka teda znie - môžu Američania vedieť/priniesť dôkazy, čo sa naozaj stalo?
sem na palbu američania žiadne "dokazy" priniesť nemúžu, tu to admini ošetria :D , ale medzinarodne spolčenstvo tu ich verziu už uznava ako jedinu možnu. ja som včera postrehol, že niekto ku kvetom a sviečkam pred holandskou ambasadou v Moskve dal putačik: "Odpustite nám!". asi nejaka dcera us spriateleneho ambasadora, ako to je u CIA dobrym zvykom. všetci na zapade si tvrdia, že Putin je vrah a s tým nejake vyšetrovania a ozajstne fakty nič nenarobia. nazorný priklad su snajperi na Majdane. ak zoberieme ako možnosť, že niekde nad mrakmi B777 trafil UK stihač z malej vzdialenosti, tak je to zaležitost niekolkych mužov, ktorých može umlčat slučka alebo peniaze. podla mna rusi maju dokazy, ale keby ich predložili nik im v tejto situacii neuveri. tak nechaju nech sa k tomu dopracuju vyšetrovatelia sami. lebo jediny kto naozaj ma vyššiu doverihodnost než vlady, su medzinarny vyšetrovatelia leteckych neštastí. vid. pripad polskeho tučka v Smolensku. lenže tymu to potrva roky a zatial tu môže byt ešte pekne horuco.
Obrázek
Uživatelský avatar
herr.meloun
Příspěvky: 4
Registrován: 19/7/2014, 13:09

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od herr.meloun »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 42Fc#t=202
Tady má být vidět kouřová stopa po raketě
krokodyl
Příspěvky: 5
Registrován: 3/7/2014, 17:34

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od krokodyl »

co se stalo ví nejlíp Kyjev,má odposlechy,prchající BUKY :roll: rabující ruské žoldáky,zloděje pl.karet,77dětí,3kojenci,106členů konfernce o AIDS,atd.Obama taky ví,ale nepoví i když se stále více ukazuje že je loutka s kterou někdo dovedně manipuluje.Asi má dobré poradce :) hlavně Kery,má velkou hlavu a Binden je taky dobrej
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

herr.meloun píše:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 42Fc#t=202
Tady má být vidět kouřová stopa po raketě
Jenže problém těchto fotek je ten, že když budu chtít udělám ti stejnou fotomontáž (přidám ti tam kouřovou stopu) v photoshopu na obyčejné fotce za dvě minuty.
Klidně mě sem nějakou fotku hoď ;)

No vida používají tam i fotku zimního Buka-M1, takže to zaznamená že ten sestřel Rusové už plánovali v březnu jak psal Alchymista ze kdy ta fotka je :) jen tam použili jinou fotku ale stejného vozu identifikovat tam jde č. 312, tady je ta samá fotka stejného Buku a místa a jde jasně vidět že to prostě není v létě :)
Jinak de vidět, že pán mluví krásně anglicky, a celé to bylo zaměřené hlavně na zahraniční media, tedy ovlivnění světového veřejného mínění.
Naposledy upravil(a) mepu dne 19/7/2014, 20:15, celkem upraveno 3 x.
Obrázek
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

18+
Detailné video z miesta havárie. Telá obetí sú skutočne na viacerích miestach. A nie nezostali z havárie iba pasy, ako tvrdí jedna z konšpiračných teórií.

http://www.youtube.com/watch?v=Px2rfWBW4wg
arten
7. Major
7. Major
Příspěvky: 2707
Registrován: 10/3/2010, 01:30

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od arten »

Lord píše:
arten píše:Mám pár otázok:

1. Ukrainci tvrdia, že rakety boli vystrelené z miesta "u obce Snižne poblíž ruských hranic."
Nepovedali náhodou Amíci, že to bolo z okolia Donecka?
A nemáš v tom trošku hokej ? Podle mých informací byl u města Snižne zasažen Su-25. Jinak tuším, že byly zprávy, že Buk je z Doněcka, ostatně jak jsem dával obrázek výše, tak tam je zakreslen.
Nemám: "SBU podle něj rovněž přesně určila místo, odkud byla osudná střela odpálena. Jde o místo u obce Snižne poblíž ruských hranic. "
https://echo24.cz/a/i7Cxv/letadlo-sestr ... -ukrajinci
Lord píše:
arten píše:4. Ďalej, vieme, že Rusi s najväčšou pravdepodobnosťou vedia čo sa stalo. Bola tu debata čo môžu vedieť Američania, ale vyznela do prázdna. Spomínaný bol ELINT ktorý "zachytili naváděcí povely pro BUK," ďlaej nejaké IČ družice s tým, že na to bola si IČ stopa malá a fotoprieskumné družice, ale opäť s tým, že územie prechádzajú raz za čas.
Otázka teda znie - môžu Američania vedieť/priniesť dôkazy, čo sa naozaj stalo?
Kolem toho se vaří největší kaše a média podle mě přeceňují schopnosti Američanů. Jak sám píšeš infračervená stopa od rakety z Buku byla slabá, identifikace odpalu nepřesná, apod. Museli by k tomu mít informace z více zdrojů a zařízení, i tak je to jen o určité míře pravděpodobnosti.
No dobre, na základe čoho teda môžu Amíci tvrdiť, že vedia odkiaľ bola raketa vypálená? Majú nejaké lode v ČM?
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Když si vzpomenu jaký důkazy předložil Powell OSN, aby ospravedlnil invazi do Iráku, a jak se to pak všechno ukázalo vylhaný, tak mám pochybnosti o pravdivosti amerických tvrzení i nyní.
Zatím kromě Obamova slova, který se může odvolávat na bůhví co, asi normální lidi nic neuvidí.
No dobre, na základe čoho teda môžu Amíci tvrdiť, že vedia odkiaľ bola raketa vypálená? Majú nejaké lode v ČM?
Lodě jim z Černýho moře už vypráskali rusáci :D Odkud ze satelitů, AWACSu jestli lítal někde poblíž. Co mají dál moc nevím, Echolon, ale daleko, snad se najde jiný šíbr, který má přehled.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

jen tak mezi námi, proč neukáže třeba záznam z radaru, a všechny by tím utřel. pokud v oblasti Doněcka byl v provozu v té době přehledový radar UA baterie BUK Kupol (tvrdí rusové), tak ten tak velkou střelu prostě musel zachytit.
I jiné ukrajinské radary nejen vojenské v přilehlých oblastech Dněpropetrovsk, Charkov, Mariupol (letiště), letiště z kterých se vedou bojové operace.atd. to tam mají všude vypnuté radary?

Já se ptám, proč místo takových fotek, které jdou lehce zpochybnit, nevyrukují s něčím neprůstřelným nebo aspoň vypadajícím hodnověrně z kruhu armádních, dyť by ty rebely totálně diskvalifikovali okamžitě a bez debat.
Obrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17790
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

Pánové držte se faktů, a netahejte sem kde co.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2532
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

Malajzijské lietadlo mohla vo štvrtok nad východnej Ukrajinou zostreliť raketa vzduch-vzduch vypálená úmyselne stíhacím lietadlom Su-27 ukrajinského vojenského letectva. V rozhovore s ruskými novinármi to v sobotu v Moskve vyhlásil bývalý veliteľ ruského letectva Vladimir Michajlov. Generál spochybnil tvrdenie západných expertov, že lietadlo zasiahla strela zem-vzduch vypálená protileteckým systémom Buk.

Americké družice podľa Michajlova nemajú technické možnosti nič také zistiť. Čierne skrinky síce všeličo o okolnostiach incidente osvetlia, nedajú ale odpoveď na otázku, aká strela malajzijské lietadlo zasiahla.

Ukrajinci podľa Michajlova počítali s tým, že lietadlo spadne na ruské územie. Pri vysokej výške a rýchlosti okolo 900 kilometrov za hodinu rozhodovali o mieste dopadu minúty. „Proste to zle spočítali,“ dodal. Keby lietadlo pokračovalo v lete ešte ďalšie tri minúty, dopadlo by na ruskú pôdu. „Som presvedčený, že to bola naplánovaná akcia, ktorá mala vrhnúť tieň na Rusko a ruské vedenie,“ povedal ruský generál.

Ukrajinci teraz podľa Michajlova môžu ukryť komunikáciu letových dispečerov a ďalšie dokumenty, prípadne ich môžu sfalšovať. „Pri každej rakete je ale možné podľa úlomkov zistiť typ aj smer jej štartu. Ak bude komisia expertov k troskám pripustená, môže sa to ľahko ukázať,“ vyhlásil bývalý veliteľ ruského vojenského letectva.
dnešna Pravda http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/324 ... ecna-zona/
Obrázek
majod
vojín
vojín
Příspěvky: 14
Registrován: 27/10/2011, 13:47

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od majod »

snazim sa na to pozerat s nadhladom ale stale viac si myslim ze moja teoria trojskeho kona zacina mat pevnejsie zaklady .ked to zhrnieme -najmenej komu moze ublizit zostrel lietadla je ukr -nakolko vsetci jej verime a drzime palce proti zlemu rusku
Ak to ukr odpalila na linii bojov tak sa to bude tazko dokazovat komu kolvek-kto to bol
UKR mala moznost zablokovat lety ak vedela ze su v terene prostriedky na tak vysoky odpal. nespravila to-nespravila to a urcite nie z ekonomickych dovodov
UKR teraz ziska cas,uzemie-lebo asi tazko sa za dva tyzdne dohodnu .ze je upratane -mozme bojovat,podporu a verejnu mienku

Takze co im stacilo na obrat ? par chudakov v lietadle s ktorimi chceli pofiderne aerolinky usetrit na letenkach
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Protože je musí nejdřív vyrobit. Zatím vaří jen mediální kaši, to jim jde. Pánové, já vám říkám, že se budete muset spolehnout asi jen na dobrý slovo.
Zajímavý je taky tvrzení o Su-27, nebral bych ho na lehkou váhu. Je klidně možné, že se súčko pohybovalo ve vzdušném prostoru.
I když ten důvod o dopadu na ruské území, že by se jim to nepovedlo?, každopádně i druhá strana vydává propagandistické závěry.
Za týden snad budeme o něco chytřejší.
mepu píše:jen tak mezi námi, proč neukáže třeba záznam z radaru, a všechny by tím utřel. pokud v oblasti Doněcka byl v provozu v té době přehledový radar UA baterie BUK Kupol (tvrdí rusové), tak ten tak velkou střelu prostě musel zachytit.
I jiné ukrajinské radary nejen vojenské v přilehlých oblastech Dněpropetrovsk, Charkov, Mariupol (letiště), letiště z kterých se vedou bojové operace.atd. to tam mají všude vypnuté radary?

Já se ptám, proč místo takových fotek, které jdou lehce zpochybnit, nevyrukují s něčím neprůstřelným nebo aspoň vypadajícím hodnověrně z kruhu armádních, dyť by ty rebely totálně diskvalifikovali okamžitě a bez debat.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

mepu píše: Já se ptám, proč místo takových fotek, které jdou lehce zpochybnit, nevyrukují s něčím neprůstřelným nebo aspoň vypadajícím hodnověrně z kruhu armádních, dyť by ty rebely totálně diskvalifikovali okamžitě a bez debat.
Ale proč to samé neudělá druhá strana? O Su27 50 km od hranic Rusové prostě museli vědět, proč neukážou záběry z radaru a všechny tim nesetřou?
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

To nemá cenu řešit, jestli na oficiální tiskovce k sestřelení letu MH17 nějaký chlápek ukazuje powerpointovou prezentaci fotek a videi, kde na jedné fotce co má podporovat jeho tvrzení, je evidentně sníh!
Místo toho aby řekl, tak podívejme se nato, tady naše obsluha radaru zaznamenala střelu v 2km letící rychlostí (podle toho záznamu letu střely by šel mimochodem určit přesně typ) z pozice k letounu, bohužel záznam nemáme, ale zaznamenali to naše další radary v oblasti jak vojenské tak určené k řízení letového provozu. Nikdo mě nevyvrátí, že ty záznamy prostě Ukrajinci mít musí minimálně z radarů k ŘLP (nevím jestli ty vojenské UA přehledové uchovávají nějakou dobu záznamy?) proto fakt nechápu proč to nepoužijí, můžeme si tu spekulovat jestli to dokážou detekovat USA z kosmu, jestli rusové, ale tohle je fakt divné, že místo toho používají v powerpointové prezentaci fotky nějakého BUKu na tahači v zimním období.

CAT: to je dobrá poznámka, na to nedokážu odpovědět, ale shodneme se asi na tom, že UA šlape po opolčencích kde může, tak proč nevytasí něco čím je odrovnají - co reálně vzato pokud je to tak jak prezentují ty radarové záznamy mít musí, i kdyby to měli říct na čestné slovo a neměli je, ale sorry nějaký chlápek na tiskovce k tragédii letu MH17 kde zemřelo 300 lidí mě bude ukazovat fotky, kde je minimálně jedna falešná? To je nějaké vyšetřování?, působí to spíš tragikomickým dojmem :mrgreen: Toho chlapa by měli okamžitě po té tiskovce vyhodit.
Obrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Mepu: MYslim že jsme se pochopili. Já jsem ze školy zvyklej, že pokud může stejný argument jako ty použít proti tobě i protivní, pak je tento argument lichý... Souhlasim, že UK si na ně vymejšlí přehršel pytlovin, ale to samé z druhé strany... Situace se má tak, že buĎto si tu myslíme o zúčastněných víc než jsou schopni a oni nedokáží říct, kdo střílel a nebo někdo mlží, ale už nejde říct, jestli mlží víc jedna, nebo druhá strana a že mlží obě víme moc dobře... Tys uvedl tragédii z tiskovky, já uvedu člověka kterého jinak beru jako velice poctivého a to střelkova, kterej přišel s tim, že ti lidé byli minimálně 3 dny po smrti a že neměli krev, prostě haluz a to až moc velká...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

To máš sice pravdu, ale je tam malej rozdíl, to je jeho údajné prohlášení, nikde na tiskovce to neřekl nebo sem to neviděl na videu nikde, každopádně pokud to řekl tak je hňup.
Tady je to oficiální orgán mezinárodně uznaného státu, a o nějakém údajně prezentoval nemůže být řeč.
Obrázek
sorexus
Příspěvky: 0
Registrován: 18/7/2014, 17:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od sorexus »

CAT píše:Mepu: MYslim že jsme se pochopili. Já jsem ze školy zvyklej, že pokud může stejný argument jako ty použít proti tobě i protivní, pak je tento argument lichý... Souhlasim, že UK si na ně vymejšlí přehršel pytlovin, ale to samé z druhé strany... Situace se má tak, že buĎto si tu myslíme o zúčastněných víc než jsou schopni a oni nedokáží říct, kdo střílel a nebo někdo mlží, ale už nejde říct, jestli mlží víc jedna, nebo druhá strana a že mlží obě víme moc dobře... Tys uvedl tragédii z tiskovky, já uvedu člověka kterého jinak beru jako velice poctivého a to střelkova, kterej přišel s tim, že ti lidé byli minimálně 3 dny po smrti a že neměli krev, prostě haluz a to až moc velká...
Je tu nějaký lékař nebo někdo kdo tuší co se s lidským tělem stane při náhlé dekompresi v deseti km a následném pádu?. Strelkov je voják zvyklý u mrtvol na spoustu krve , je možné že prostě nedokázal správně vyhodnotit co viděl?
Uživatelský avatar
kozlustechnykus
poručík
poručík
Příspěvky: 769
Registrován: 9/3/2014, 20:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kozlustechnykus »

Hlavne tam Strelkov rikal, ze on to nema potvrzene, ze to ma jen od svych lidi na miste havarie.
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Michal Jankovec clen rady CT
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Strelkov osobně na místě neštěstí nebyl, má to zprostředkovaně od svých lidí. Jinak když se udělá v 10 km díra do kabiny, trupu letadla, tak nastane dekomprese, šok těch lidí, a to se může projevit nějak na jejich zevnějšku. Ten se jeví nějak divně, možná jak popisují neználci. Četl jsem, že někteří pasažéři padali z nebe jako tečky.
CAT píše:Mepu: MYslim že jsme se pochopili. Já jsem ze školy zvyklej, že pokud může stejný argument jako ty použít proti tobě i protivní, pak je tento argument lichý... Souhlasim, že UK si na ně vymejšlí přehršel pytlovin, ale to samé z druhé strany... Situace se má tak, že buĎto si tu myslíme o zúčastněných víc než jsou schopni a oni nedokáží říct, kdo střílel a nebo někdo mlží, ale už nejde říct, jestli mlží víc jedna, nebo druhá strana a že mlží obě víme moc dobře... Tys uvedl tragédii z tiskovky, já uvedu člověka kterého jinak beru jako velice poctivého a to střelkova, kterej přišel s tim, že ti lidé byli minimálně 3 dny po smrti a že neměli krev, prostě haluz a to až moc velká...
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Mepu: Střelkov je decto představitel byť neuznaného státu a prohlásil to stejnou formou, jako naprostou většinu svých prohlášení... Prostě nejoficiálněji, jak to mohl podat, takže v tom moc velký rozdíl nevidím (pravda, úroveň by měla být jinde u oficiálního státu, ale víme jak to je)...

sorexus: Klidně to mohlo být tohle, já myslím, že to nějaké vysvětlení mít bude...

kozlustechnykus: Vím, četl jsem to, ale takhle se prostě dělá propaganda a mlží, jako když televize v RF "omylem" vyhlásí za vítěze voleb toho Pravoseka, oni to pak samosebou odvolali, ale co už...

Lord: Jo jasně, Střelkov tam nebyl, ale ten šášula co o něm píše Mepu tam dva dny bivakoval a všechno si to osobně prohlídl... Ten to určitě od svejch lidí neměl, z osobní zkušenosti, jak jinak...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“