Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11654
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

pks píše:
Dzin píše: Když si ale třeba všimneš, před pádem letadla nikdo Ukrajinu nekritizoval, že neuzavřela vzdušný prostor pro civilní dopravu.
Tady je právě problém v tom, že v médiích proběhlo, že prostor uzavřen je. Ve skutečnosti byl ale uzavřen jen do 10000m.
Opolčenci zřejmě také měli informaci, že je prostor uzavřen a ne tu plnou informaci, že je uzavřen do 10000m.
Třeba prostor nad Krymem Ukrajina uzavřela celý - tam ji to nebolí.
Tento typ informací se nemá zakládat na tom, co proběhne médii. Všechny státy měli nepochybně informaci správnou, stejně tak všechny letecké společnosti. Co se týká (pro)ruských ozbrojenců, těžko říci, jaké unformace zde měli, nepochybně je měli jejich ruští ochránci. Ovšem jak se to jeví, pravděpodobně tuto informaci neměli. A útočit na vysoko letící letadla začali až ve chvíli, kdy dostali odpovídající zbraně. Což by potom nahrávalo více odpovědnosti na Rusko, které tuto informaci (přelety civilních letadel) nepochybně mělo. Odpovědnost Ukrajiny za svůj vzdušný prostor ovšem nijak nezpochybňuji.



Co se týká tvrzení, že zde byl další jiný letoun, nyní Su-25, nebral bych to zatím vážně. Před pár dny to nebylo sučko, ale Putinův speciál, který měl být cílem. Prostě zatím je tuto zprávu nutno hodnotit jen jako propagandistický tah Ruska zpochybnit současné pracovní teorie a zamlžit celou katastrofu. Dokud tento údaj nebude potvrzen z nezávislého zdroje, je jeho relevance pochybná. Podobně, jako se zpochybňují údaje Ukrajinců třeba ohledně odposlechů separatistů.
Bax píše:10 otázek směřujících z Ruska na Ukrajinskou vládu.

Jedna lepší jak druhá. Jsem zvědav co na to Kyjev.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... ovedi.html
Pravděpodobně tenhle pokus Ruska bude ignorovat. Prostě jen další propagandistická válka bez nějaké větší informační hodnoty.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Supik
Příspěvky: 5
Registrován: 17/5/2008, 14:51

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Supik »

Poslední hodnotný příspěvek jsem zahlédl na straně 32. To jsou zde opravdu jen zastánci za vlasy přitažených konspirací? Co trošku neutrálního pohledu na věc? Trošku více analýzy dostupných informací a ne jen kecy nad jinýma interpretacema. Tedy dohledání podobných situací. Analýzu směru a trasy letu + směr podezřelých rýh na troskách atd.
grovik
vojín
vojín
Příspěvky: 16
Registrován: 24/5/2008, 08:56
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od grovik »

Skelet:

Ad1: cílem SU-25 nebylo střílet, ale pozorovat. Tedy zkontrolovat jestli vše dopadlo dobře.
Ad2: divné že tahání přes hranice hlásí jen Kyjev, který zatím nevypustil jedinou pravdivou větu. Mimoděk, oni je tam přepravují letecky? A už vůbec to nevysvětluje, onu aktivitu a stěhování, tam a zase zpět na jeden den.
Ad3: zaměňuješ odklon a letovou hladinu
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Pokus o lokalizaci místa odpálení Buku http://ukraineatwar.blogspot.cz/
grovik
vojín
vojín
Příspěvky: 16
Registrován: 24/5/2008, 08:56
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od grovik »

Uživatelský avatar
kozlustechnykus
poručík
poručík
Příspěvky: 769
Registrován: 9/3/2014, 20:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kozlustechnykus »

K tomu vypnuti PVO Mohli se taky bat, ze po tom sestrelu rupne Ivanovi v makovici a prekroci hranice. Tak nechali zapnutou jen cast a zbytek byl v rezerve.
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Michal Jankovec clen rady CT
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17855
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

ad1) pozorovat co? A opět, proč "nízkovýkonný" Su-25, když mám v arzenálu pro to určený letoun? Tedy pokud jej mám
ad2) psal jsem K hranicím, ne přes hranice. Což Rusko dělá, že? Lehce opominu fakt, že separatisté a Moskva vždy mluví pravdu, ámen.
ad3) neopomíjím nic. Nad oblastí proletělo několik civilních letounů.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

skelet píše:1) Proč posílat na letadlo bitevník, když mám v arzenálu stíhačky? Tedy pokud je v arzenálu mám..
2) Proč přesunout do oblasti PVO/PVOS? Já bych to udělal taky, když by soused tahal k hranicím vše co se dá a čekal bych, že rebelům vyrazí na pomoc.
3) let nebyl odkloněn.. v té oblasti byl poměrně silný civilní letový provoz
Však nikdo netvrdí, že tam byl poslaný aby letoun sestřelil, ale to že tam létají ve větších přeletových výškách Su-25 a útočí na pozice rebelů, to je jasné.
Takže čirou náhodou se mohl motat kolem.

---
Mě spíš přijde zajímavá informace z toho RF videa a to satelitní snímky pozice baterie Buků rozmístěných 17.7 8km jižně od města Šachtarsk u Zaroshchens'ke v oblasti pod kontrolou rebelů, a druhý den 18.7 už tam baterie na snímku není.
Podotýkám všechno údajně.
Obrázek
grovik
vojín
vojín
Příspěvky: 16
Registrován: 24/5/2008, 08:56
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od grovik »

Skelet:
ovšem podstata otázky není co tam měli, ale, že měli. Protože tvrdili opak.
Lidé na zemi viděli druhé letadlo. Teď ho potvrdil radar.
Mimochodem pokud budu chtít ověřit místo dopadu. Je SU-25 lepší než Mig-29. Už jen kvůli lepšímu manévrování v malých výškách.
ad2. Ok tak k hranicím.
ad3. Přeletělo. Já osobně spekuluji s počasím. Přesněji s oblačností.
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17855
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

Mepu bohužel z některých mám pocit, že z toho Su-25 chtějí udělat kdo ví co. Ta teorie, že cílem měl být onen Su-25 a raketa sklouzla na Boeing je mi dosti blízká. Ono se to klidně mohlo stát, pokud obsluha byla složená z bývalých záklaďáků co na tom sloužili před x-lety.
Problém je, že na rozdíl od jiných nevidím to hlavní - motiv na straně Ukrajiny
ad1) Ale otázka není jen jestli tam něco měli, ale i co tam měli. Pokud budu chtít ostřelovat civilní letadlo a vím, že soused naslouchá všemi možnými prostředky, tak nebudu zvyšovat pravděpodobnost prozrazení celé té operace.
Něco jiného by bylo, kdyby ta Su-25 byla tam a následně zpozorovala dopad Boeingu. To pak smysl má.
ad3) přeletělo nebo proletělo tam pět linek v rozmezí cca 30-60minut. Nebylo proč tam něco schválně navádět, prostě se tam naprosto normálně létalo.
Ukrajinské PR je naprosto úděsné, takže se nedivím, že zatloukají a mrví vše co se dá. Kdyby to dělali profíci a onen Su-25 tam byl pravdivý, tak profík by řekl následující:
Dne 17.července 2014, mezi druhou a třetí hodinou, zpozoroval náš pilot Su-25 vystřelení protiletadlové rakety, která jej přeletěla. Následně zpozoroval vzdušný výbuch a dopad velkého letounu v oblasti.
Stručné, jasné, vše říkající a takřka neprůstřelné.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5865
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Polarfox »

Supik píše:Poslední hodnotný příspěvek jsem zahlédl na straně 32. To jsou zde opravdu jen zastánci za vlasy přitažených konspirací? Co trošku neutrálního pohledu na věc? Trošku více analýzy dostupných informací a ne jen kecy nad jinýma interpretacema. Tedy dohledání podobných situací. Analýzu směru a trasy letu + směr podezřelých rýh na troskách atd.
To by jsi asi chtěl trochu moc...
grovik píše:Další rána z milosti:
http://aeronet.cz/news/domecek-z-karet- ... a-baterie/
No to je tedy rána jako... Já bych to nazval modelovým případem nízce kvalitní mediální kraviny a dezinformace. Má to všechny potřebné atributy:
"uznávaný novinář"
"důvěryhodného zdroje z amerických tajných služeb"
"od věrohodného zdroje, který již v minulosti jej správně a korektně informoval o podobné události v jiné kauze"
atd. atd.

Nebudeš tomu věřit, ale já mám také uznávaného a oceněného novináře, který získal tajné informace ze zákulisí ruských tajných služeb. Tento zdroj, který je vysoce důvěryhodný, protože již v minulosti poskytl nesmírně cenné informace tu i onde a ještě tamhle, takže o něm není nutno pochybovat, tvrdí, že ruský rozbor nahrávky je lživou informací, kterou se maskuje její pravost.

Snad jen přidám titulky dalších článků stejného plátku, to mluví za vše:
Zvrat ve vývoji: Rusko má důkazy, že let MH17 doprovázel ukrajinský bitevník SU-25!
Situace eskaluje: Sestřelený Boeing 777 letu MH17 má otevřít cestu k vyhlášení „bezletové“ zóny nad Ukrajinou, kterou by zajišťovalo NATO!
Ukrajinská armáda využila tragédie letu MH17 a dělostřelecky zaútočila na civilisty na předměstí Luhansku. Mainstreamová média mlčí o masakru! (Lugansk 24 TV, Bez komentáře)
Drastické necenzurované záběry obětí sestřeleného letu MH17 (Lugansk 24 TV, Bez komentáře)
Amatérské video dokazuje, že let MH17 nevybuchl ve vzduchu, ale až po dopadu na zem!
V Černobylu budou USA tajně zpracovávat radioaktivní odpad pro armádní účely! Co Kyjev nahlas nepřizná?

A jinak...bože můj, to tu nikdo nepochopí, že cílený a plánovaný sestřel civilního letadla je holou pitomostí? Může se to provalit na X místech (radarové/vizuální/družicové sledování, vnitřní únik, atp.) i když by to bylo dobře provedeno (na Ukrajině..haha) a napáchat nedozírné škody, tj. mnohem větší riziko než potenciální přínos. Ale oni se budou spoléhat na nějaké mráčky atp. Proberte se už konspirátoři sakra. Tady se pořád spekuluje, "já si myslím", "já to vidím takhle", ale...
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Jinak informace, že to měl být Su-25 je asi takového rázu, RCS (radiolokační odrazná plocha) a charakteristika hlavně rychlost +- odpovídala letounu kategorie Su-25. Při troše fantazie by měl mít podobné letové charakteristiky a RCS i náš L-39 ne? Takže tu nemá cenu řešit Su-25 ani L-39, uvidíme jestli Američané s něčím vyrukují jak Rusové dnes, otázka je hodnověrnost takových materiálů z obou stran, protože je jasné, že to co se "zveřejní" je hlavně poplatné národním zájmům.
Obrázek
Uživatelský avatar
herr.meloun
Příspěvky: 4
Registrován: 19/7/2014, 13:09

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od herr.meloun »

Santos píše:Pokus o lokalizaci místa odpálení Buku http://ukraineatwar.blogspot.cz/
Dík za odkaz.
Dotaz: Pamatuju si správně, že se Ukrajinci vyjadřovali, že neměli letadla ve vzduchu od nějakého sestřelu pár dní před pádem MH17 :?: Od kdy to mělo být
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kopapaka »

grovik píše:Ukrajinci zcela proti logice věci (přesunou do oblasti bojů protiletadlové systémy, když povstalci nemají s čím létat). Tři dni po sobě je jejich aktivita skutečně velká. Třetí den je letadlo navedeno mim letový koridor. Mezitím jsou přesunuty BUKy na palebnou pozici.
Proč tak najednou?
Protože počasí!
Když víš že tě Rusové sledují z vesmíru co uděláš? Počkáš si na mraky. Ideálně ještě letadlo nasměruješ tak aby se to schovalo právě pod ty mraky.
Na jednom ze snímků je to vidět. Mrak zakrývá značnou část výhledu.
Pro po sestřelu najednou PVO ztichla? No nebyla už třeba. Je dost pravděpodobné, že letadlo bylo vybráno právě kvůli počasí. Nasimulovat místo odpalu lze, tak, že se tam přesunete to lze. Ale nepotřebujete aby Vás u toho někdo viděl.
Taková spekulace...
Třídenní velká aktivita - když se nic neděje - může znamenat jen jedno - intenzivní výcvik.
Poslední den to vyvrcholí "cvičnými" střelbami za pomoci vestavěných simulátorů na reálné cíle.
Díky zapojeným radarům, se ověří kalibrace a případně i funkčnost. Nasvítí se pár dopraváků (tady kousek to donedávna dělali s radary KUBů...).
Pro menší výšky (o kousek) se pošle kalibrační letadlo (u nás to bývaly Su-22 z Přerova).

Rozdíl mezi "svícením bez odpalu" a odpalem jsou na BUKu prý DVA přepínače - dřív to snad nevadilo, při výcviku se kvůli procvičování nasazovaly výcvikové makety, jenže za hranicí lítaj Rusáci, že jo. A pak prostě jedna raketa odletěla...
Zhasnutí radarů po něčem takovém je už potom naprosto logické.

Je to jen nápad a speklace...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Dobré, ale má to jednu chybu - logickým krokom po "neplánovanom odpale" by bolo "okamžite vypnúť všetko"
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
kostra
Příspěvky: 9
Registrován: 2/7/2014, 17:58

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kostra »

mepu píše:Jinak informace, že to měl být Su-25 je asi takového rázu, RCS (radiolokační odrazná plocha) a charakteristika hlavně rychlost +- odpovídala letounu kategorie Su-25. Při troše fantazie by měl mít podobné letové charakteristiky a RCS i náš L-39 ne? Takže tu nemá cenu řešit Su-25 ani L-39, uvidíme jestli Američané s něčím vyrukují jak Rusové dnes, otázka je hodnověrnost takových materiálů z obou stran, protože je jasné, že to co se "zveřejní" je hlavně poplatné národním zájmům.
Američané družicové snímky asi nezveřejní , nechají to na Porošenkovi, ten je má , jak se pochlubil Hollandovi.

Má asi vyšší USdůvěru než Hollande a na druhou stranu trik s družicovýmy důkazy Hollande+Reuters na téma "Assádův utok chem zbraněmi viditelný z kosmu" , by už po druhé neprošel .
( http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ziv ... 980CD1F80B ..... Reuters se to nepodařilo zveřejnit a zklamali Hollanda )
Udivuje mne podivný svět fantazie, lhaní, násilí a strachu, v němž dnes žijeme.
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kopapaka »

Alchy: to narážíš na ten pořád rozsvícený Kupol nebo jak se to jmenuje?
Ono to totální zhasnutí všeho sice vypadá logicky, ale jen v hlubokém míru, ne když se děje něco takového...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Kutuzov
praporčík
praporčík
Příspěvky: 351
Registrován: 16/11/2006, 17:37
Bydliště: Olomoucký kraj

Rozhovor španělské verze RT s dispečerem,

Příspěvek od Kutuzov »

který dal na Twitter info, že MH17 před zřícením sledovaly dvě ukrajinské stíhačky.



Český překlad:
Interview španělské RT s Carlosem, který je spojován s účtem Spainbuca na Twitteru, kde měl údajně informovat o sestřelení letadla ze strany Ukrajiny.

(Volný překlad)

Titulek :
Španělovi je na Ukrajině vyhrožováno smrtí kvůli vyjádření svého názoru ohledně krize

RT banner:
Umlčování pravdy?

RT moderátor:
Dokonce i cizinci žijící na Ukrajině, pokoušející se světu vysvětlit, co se děje, jsou nuceni uprchnout z této země. Dnes tu máme Carlose, Španěla, který si přeje zůstat v anonymitě a kterému bylo vyhrožováno za zveřejnění tweetů ohledně krize (letadlo). Náš korespondent Gonzalo Wancha získal toto exklusivní interview.

Korespondent:
Součástí ukrajinské krize je taktéž informační konflikt, kterého hlavní proud se snaží umlčet ty hlasy, které poskytují alternativní pohled či dokonce pohled nezávislý. To se odehrává i na sociálních sítích a příběh Carlose je typickým překladem tohoto konfliktu. Carlos, používal jsi svůj účet na Twitteru k poskytování jiného úhlu pohledu na to, co se děje na Ukrajině, kde jsi nějakou dobu pracoval (roky) jako air-observer (air traffic controller? - dozorčí letového provozu). Nicméně jsi byl obviněn ze separatistického agitátorství a proto ten rozmazaný obličej. Mohl by jsi nám říci zdali patříš k nějaké straně nebo sleduješ nějaké (osobní?) zájmy v tomto konfliktu?

Carlos:
Ne, nic z toho. Jsem jenom obyčejný rezident, mám jen svůj názor a svůj pohled na věc, který má každý normální člověk s nezávislým zaměstnáním... (možná tím myslí "nepolitické" zaměstnání tedy ne jako ozbrojené složky apod... - i když pojem nepolitické / nezávislé / neideologické zaměstnání a vlastně "cokoliv" je zavádějící a na jiné úrovni ch. to neexistuje) ... nemám vazby s žádnými médií, politickými stranami či jinými uskupeními.

Korespondent:
Nicméně tvé názory ti značně znesnadnily tvou situaci, některá španělská média, jež dala hlas majdanu (promajdan) volala po odsouzení tvých aktivit a kritizovala je před novými ukrajinskými autoritami. Řekni nám, jak to ovlivnilo tvoji osobní situaci?

Carlos:
No, nejenomže volala po odsouzení ale žádala mou osobní likvidaci, dokonce požadovali aby poslali nějaké komando, které mě mělo zadržet a dostat ze země... navštívila mě bezpečnostní služba evropské ambasády a ti mi řekli, ať vystěhuji svou rodinu z Ukrajiny za méně než 24 hodin - pro jejich vlastní bezpečí.

Korespondent:
Cítíte se na Ukrajině bezpečně?

Carlos:
Ne, od minulého týdne ne... ten blokne ze Španělska žádal dokonce mou smrt, protože můj pohled na věc byl úplně jiný než ten jejich... a ono se to úplně rozšířilo, dostalo se to i ke skupinám z Majdanu, dostalo se to i k těm nejradikálnějším skupinám z Majdanu... Měl jsem návštěvu a ta mi řekla, že byla zjištěna poloha mojí rodiny a že bych je měl do 24 hodin dostat ze země. Zamířil jsem na ambasádu pro pomoc a rodinu ze země do 24 hodin nakonec dostal.

Korespondent:
Carlos, jsi španělský občan, který pracoval (do teď) 5 let na Ukrajině, jaký je tvůj názor na budoucnost milionů Ukrajinců čelícím bezprostředně hrozícímu konfliktu?

Carlos:
Myslím si, že tady v sobě mají lidé příliš mnoho nenávisti. Podle mého, když se na to dívu s odstupem, to vidím zcela nereálné aby spolu žil Západ a Východ znovu v míru. Mimoto je zde ztracená generace, která nemá práci a nemá žádnou budoucnost jejichž jediným zaměstnáním teď je tento konflikt a oni nechtějí aby skončil, nemají co na práci, a ta nenávist je tak obrovská, alespoň co se lidí v Kyjevě týče, je tak obrovská, že si nemyslím, že je možnost aby tato zem žila v klidu a míru.

Korespondent:
Carlos, po těch výhružkách a situaci, kterou s rodinou procházíte, lituješ svých názorů nebo čehokoliv, co jsi udělal?

Carlos:
Ne, nelituji ničeho, protože si nemyslím, že bych udělal něco špatného. Řekli jsem... narodil jsem se ve svobodné zemi, celý život jsem žil v demokracii a proto nechápu, jak může být někomu vyhrožováno, když vyjadřuje svůj názor na věc. Považuji se za svobodného člověka, narodil jsem se ve svobodném Španělsku, v nové éře, takže ne, ničeho nelituji, protože si myslím, že jsem neudělal nic špatného.

Korespondent:
Díky moc Carlos. Tohle jsou názory občana, španělského občana, jehož ideje skončily, když byl vtažen do konfliktu na Ukrajině. Konfliktu, který vyhrožuje jeho obětem, když chtějí vyjádřit svůj svobodný názor.

Zdroj českého překladu zde: http://leva-net.webnode.cz/kniha-navstev/
Lidstvo dává veškerou svoji moudrost do knih a proto samo zůstává blbé.
kostra
Příspěvky: 9
Registrován: 2/7/2014, 17:58

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kostra »

Chemical Ali píše:Zobrazení trasy flightaware vs flightradar, aneb Jak si myslím, že vznikla fáma o úmyslném navedení letadla nad místo bojů.

Blog ve kterém je o tom zmínka: http://flinter-ab.livejournal.com/654239.html všimněte si trasy mezi Ukrajinou a středem Indie - jedna rovná zelená čára. A to není možné, země je kulatá musí to být křivka. Tzn. dříve pouze spojili(přímou čárou) místa posledniho zachycení a prvního znovunalezení letu.

Stejný let, stejný den, Flightaware dnes: https://flightaware.com/live/flight/MAS ... /EHAM/WMKK - už není jen zelená čára, je bílá a zelená. Myslím si, že zelená je v místech kde mají záznamy o letu a bílá je pouze spojnice mezi těmito známými body + přidané matematické zakřivení. Nikde jsem na jejich stránkách k tomu nenašel popis, jen je dole varování, že část trasy byla mimo jejich dosah.(pokračováni pod +)

Stejný let, stejný den, Flightradar24: http://www.flightradar24.com/data/flights/mh17/#3cfb05b - když flight radar neměl pokrytí je čára přerušovaná.

+

let z 16.7.
https://flightaware.com/live/flight/MAS ... /EHAM/WMKK
http://www.flightradar24.com/data/flights/mh17/#3d3d13f

let z 15.7.
https://flightaware.com/live/flight/MAS ... /EHAM/WMKK
http://www.flightradar24.com/data/flights/mh17/#3d1c512

nepřijde mi že by se ty trasy nějak posouvali na sever, ale na flightaware byly po nehodě vyobrazeny mnohem jižněji. Vím to, sám jsme se na to díval druhý den po nehodě.

+

zde je let z 12.7.
Flightradar24: http://www.flightradar24.com/data/flights/mh17/#3cbcef5 letadlo hodně manévruje nad ukrajinou.
Flightaware: https://flightaware.com/live/flight/MAS ... /EHAM/WMKK nad ukrajinou bílá čára, po manevrování ani stopa

let z 4.6.
Flightradar24: http://www.flightradar24.com/data/flights/mh17/#37d7c4f zajímavá otočka za Rostovem na Donu, zřejmě dolétával nějaké letadlo.
Flightaware: https://flightaware.com/live/flight/MAS ... /EHAM/WMKK opět bílá zóna, po otočce ani památky.

Takových příkladů je tam samozřejmě víc. Myslím si tedy, že si na flightaware po tom pádu uvědomili tu chybu v systému a opravili ji + flightradar24 má lepší pokrytí.

samozřejmě je tu ještě alobalokloboučkoidni možnost, že flightradar24 usa hackla hned a flightaware až za pár dní.

edit: ten odkaz na blok jsem vzal tady z vlákna. Doufám, že to autorovi toho postu nevadí.

edit2: ta původní trasa by vedla přes kavkaz. Proč by aerolinky naplánovali let přes vysoký hory(tak v 10km to asi moc vliv nemá ale stejně) a další tři státy(museli by platit víc)
Ty opravy Flightware je záhada , já tam nenašel ani "Starou" trasu z května loňského roku na kterou jsem narazil jak létali přes ČR a Madarsko , Balkán , Turecko , tak jak létají dnes. Spíš to vidím na opravu poškozené databáze.
Udivuje mne podivný svět fantazie, lhaní, násilí a strachu, v němž dnes žijeme.
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Koukal jsem na tenhle obrázek situace ve vzdušném prostoru Doněcka od 17:10 do 17:30 v době neštěstí.
http://stat.multimedia.mil.ru/multimedi ... otoGallery
A zaujalo mě další, čvrté civilní letadlo na stejné letové hladině ( 10 000m), se stejnou rychlostí (900 km/h) , na jih pod Doněckem.
Jestli je obrázek pravdivý a potvrditelný ( třeba ze záznamu -fradar-), tak bych moc rád položil zásadní otázku pilotovi toho stroje:
- Na jakém základě začal se strojem v čase cca17:23 provádět "úhybné manévry", či ''"kličkovat", když zasažený stroj MH0017 byl ještě ve vzduchu?
- Proč tři minuty poté mění kurs stroje o 90 st na jih?
To mu už bylo oznámeno řídícím nebezpečí sestřelu, nebo něco viděl na radaru?
ObrázekObrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“