Neznámé dějiny Spojených států, 2012

Filmy, dokumenty, knihy, publikace s válečnou tématikou, TV tipy.

Moderátor: jarl

Uživatelský avatar
josefg
poručík
poručík
Příspěvky: 713
Registrován: 16/5/2009, 16:04

Re: Neznámé dějiny Spojených států, 2012

Příspěvek od josefg »

Aaron Goldstein píše:Myslí tohle Obrázek

Mám v osobním albu vlastní sadu smajlíků... Proto... Vkládám je jako každý jiný obrázek...

Na požádání zašlu...
prosím prosím, dovoluji si žádat :D dík :razz:
Obrázek

read between lines, read between lies
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Neznámé dějiny Spojených států, 2012

Příspěvek od Aaron Goldstein »

to mi ale musíš dát nějakou adresu (pochopitelně mailovou)kam ti ty smailíky zaslat... Obrázek

( a nebo odsud si stáhnout ty které se ti líbí, respektive které chceš... )
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Uživatelský avatar
herr.meloun
Příspěvky: 4
Registrován: 19/7/2014, 13:09

Re: Neznámé dějiny Spojených států, 2012

Příspěvek od herr.meloun »

Tempik píše:Ten pořad je dle mého totální odpad (píšu schválně dle mého. Někomu může přijít OK, na mě je tam příliš mnoho věcí vytrženo z kontextu a podaných trochu Goebelsovským způsobem). Ale nácíčci a komunisti ho budou zbožňovat. Každé zboží si najde svého kupce.
A kdo tu připomíná indiány stovky let zpátky, ten to nemá evidentně v hlavě moc srovnané. Dnešní američani s tím tak nějak nemají nic společného. S tím začli pokud vím už španělé, angličani, francouzi, holanďani a další "objevitelé".
Dokumenty, kde se vyskytuje příliš často "až", "možná", "mohlo by","pravděpodobně", "obrovské oběti" nemají žádnou historickou vypovídající hodnotu.
No já už jsem psal, že se mi líbí, tak snad to ze mě nedělá komunistu nebo dokonce nácka :D Možná tam je něco vytrženýho z kontextu (jestli myslíš něco konkrétního, tak klidně jmenuj :wink: ), ale nemyslím si, že by chtěl autor vyzdvihovat nějakou jinou stranu (stát, SSSR nebo cokoliv), spíš to dělá kvůli znechucení ze zbytečně zmařenejch životů. Nevyznám se nijak zvlášť v historii USA, ale těch doložených událostí a incidentů bez "možná" a s "obrovským počtem obětí" je prostě příliš. (Bombardování Kambodži, děti z inkubátorů, Válka proti terorismu, Válka proti drogám...) A když umírají civilisté buď přímým následkem nebo jako "vedlejší produkt" politiky mocných, ať Ruska nebo USA, je třeba na to upozorňovat. Problém je, že u těch Spojených států na to skoro nikdo neupozorňuje nebo je to nějakej poblázněnej konspirátor co věří na chemtrails a na tajný základny na Měsíci...
Uživatelský avatar
Tempik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1690
Registrován: 24/3/2008, 20:27
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Neznámé dějiny Spojených států, 2012

Příspěvek od Tempik »

Nojo, taky mě štve, že se sem amíci porád cpou kvůli své politice mocných a my už nejsme pod Rakouskem, nejsme dokonce už ani pod německem a i chudák SSSR se nám rozpadl, páč se ekonomicky sesypal tím, jak se s těma zlýma USÁkama snažil držet krok :-(
I černochů na václaváku co prodávaj drogy je málo a jejich ceny jsou otřesné a i malé dítě si raděj koupí levnější lízátko :-(
Bublifuk
praporčík
praporčík
Příspěvky: 353
Registrován: 2/9/2008, 16:20
Bydliště: Praha

Re: Neznámé dějiny Spojených států, 2012

Příspěvek od Bublifuk »

Dokument (možná spíše "dokument") jsem zhlédl se zájmem a byl asi takový, jak jsem čekal. Stone je zkrátka Stone - kritika vládnoucího establishmentu USA je jeho oblíbená činnost a podle toho to vypadá. Na druhou stranu pár zajímavých věcí se tam našlo, celkově bych to nijak extrémně kriticky nehodnotil, i když s tím, že jsem schopen si najít informace i jinde pro komparaci. Pokud to někdo neučiní a vyjde jen z toho, tak se obávám, že bude mít značně zkreslený pohled na US historii..
Obrázek

Nemůžeš tvrdit, že civilizace nezaznamenává určitý pokrok, neboť v každé další válce Tě zabijí novým způsobem.
W.Rogers
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11488
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Neznámé dějiny Spojených států, 2012

Příspěvek od Dzin »

Musím říci, že mě docela Stone zklamal svým vystupováním. :-( Když to porovnám třeba s Chomským a dejme tomu s jeho posledním vystoupením v Hydeparku, to je nebe a dudy! Stone ukazuje jak nemá vypadat krikita, zatímco Chomsky přesný opak.
Pátrač píše: Jinak ten maník byl v.m. tedy Vlado Mohyla. Američani si ho sami vyžádali k tomu aby se podílel na likvidaci našeho raketového potenicálu. Věděli, že je nemá rád a proč je nemá rád, ale jako na odborníkovi trvali na něm. Měl jejich naprostou důvěru. Tady se dost snažil ukázat některé věci z druhé strany, ale výsledek byl jaký byl.
Kolega v.m. neměl ani tak problém s tím, co prezentoval, ale jak to prezentoval. Alespoň co jsme zaznamenal. Třeba pro mě jeho příspěvky byly zajímavé, ale většinou to nebyly příspěvky do diskuze, ale spíše jako podkladové elaboráty. Osobně jsem na nich obvykle nenarazil na nějaké kontroverzní tvrzení, protože většinou tam žádná tvrzení nebyla, jen poupis dat. Spíše než diskuzi byly jeho příspěvky určeny jako články, o kterých se může následně diskutovat. Což se také dělo a mám dojem, že hlavně co ho štvalo bylo, když se na to poukázalo, ale už si to tak přesně nepamatuji. Musel bych si osvěžit paměť, jestli si o tom chce podebatovat, můžeme. :-)
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Odpovědět

Zpět na „Filmy, dokumenty, knihy“