Kerbal Space Program
- kopapaka
- 6. Podplukovník

Re: Kerbal Space Program
Mauler: co jsem tak slyšel, tak pár módů sice (a doslova) vybuchlo, ale většina víceméně šlape...
Vypadá to, že problémy můžou nastat hlavně u módu s koly a podvozky...
Vypadá to, že problémy můžou nastat hlavně u módu s koly a podvozky...

"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
To se dost divím - hlavním důvodem je přece přechod na 64-bit, takže naopak předpokládám že úplně všecky módy budou muset být překopány též.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
- Aaron Goldstein
- Kapitán

- Kontaktovat uživatele:
Na Steam dorazil patch....

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
- kopapaka
- 6. Podplukovník

A taky mi nic nejde KIS,KAS a Mechjeb víc sem ke štěstí nepotřebovalAaron Goldstein píše:Na Steam dorazil patch....
Lepší je tragický konec než tragédie bez konce
- Alchymista
- 5. Plukovník

Rozmýšľam, že oživím firmu. Čo myslíte - má to ešte zmysel?
Najviac práce bude s motormi - ten nový systém nejak stále nechápem.
A tiež s reaktormi - pridali síce chladiace panely, ale tá funkcia je tak nejak divná, teplo produkujú len niektoré prvky
Najviac práce bude s motormi - ten nový systém nejak stále nechápem.
A tiež s reaktormi - pridali síce chladiace panely, ale tá funkcia je tak nejak divná, teplo produkujú len niektoré prvky

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
- kopapaka
- 6. Podplukovník

Smysl to určitě má, Alchemyst byl/je super stroj a motory(atd) taky. Jen by možná nebylo od věci rozdělit mód na několik částí. Minimálně by se hodil "lite" balíček s prvky pro stavbu několika základních verzí Alchemystu...
Už teď se těším
(Clarion taky
)
Už teď se těším
(Clarion taky

- kopapaka
- 6. Podplukovník

Alchy: já aktuálně používám jenom raketová SSTO, jak v aktuální verzi osekali "Jety" tak se mi nechtělo drbat s vypipláváním... Nejčastěji prostě vezmu první stupeň Protonu s jednou přidanou nádrží a náklad do dvaceti tun maže na orbitu. Dokonce jsem se pustil do tvorby vlastního modelu, ale skončilo to vyrobením roury o délce tří oranžových s hranatým blokem pro připojení motorů, ale to bylo vše... Víc už je asi nad mé moderské schopnosti :/

- Alchymista
- 5. Plukovník

Je to hodne špatné - modely sa dajú použiť staré, bez problémov, ale vlastnosti motorov po novom určujú parametre atmCurve a velCurve a ja nedokážem určiť/nastaviť správne parametre atmCurve a velCurve.
Ide o to, že atmCurve a velCurve definujú body bezierovej/hermitovej krivky a v bodoch key sa krivka "láme".
Lenže aby sa lámala "správne" (do požadovaného tvaru), treba definovať nielen "prvé" dve čísla (density/Mach a podiel ťahu), ale i "druhé" dve čísla - intangent, outtangent (dotyčnicové vektory krivky v daných bodoch), ak tam zostanú nuly, vznikne "šialenstvo" - krivka má obrovské prekmity. Takže by som potreboval niečo dostupné, v čom by som dokázal tie parametre odčítať.
Podobný problém som narazil s reaktormi - ako nastaviť teplotný a výkonový režim, aby sa to chovalo nejak rozumne. Dokumentácia k tomu zatiaľ nie je takmer žiadna.
a mimochodom, nejde ti poslať správu.
Ide o to, že atmCurve a velCurve definujú body bezierovej/hermitovej krivky a v bodoch key sa krivka "láme".
Lenže aby sa lámala "správne" (do požadovaného tvaru), treba definovať nielen "prvé" dve čísla (density/Mach a podiel ťahu), ale i "druhé" dve čísla - intangent, outtangent (dotyčnicové vektory krivky v daných bodoch), ak tam zostanú nuly, vznikne "šialenstvo" - krivka má obrovské prekmity. Takže by som potreboval niečo dostupné, v čom by som dokázal tie parametre odčítať.
Podobný problém som narazil s reaktormi - ako nastaviť teplotný a výkonový režim, aby sa to chovalo nejak rozumne. Dokumentácia k tomu zatiaľ nie je takmer žiadna.
a mimochodom, nejde ti poslať správu.

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
- kopapaka
- 6. Podplukovník

Tak v tomhle ti asi nepomůžu - teda určitě ne...
Vůbec nechápu co s tím. Ve starém systému to nějak šlo, ale teď nevím.
Možná hodit dotaz do KSP fóra.
Vůbec nechápu co s tím. Ve starém systému to nějak šlo, ale teď nevím.
Možná hodit dotaz do KSP fóra.

- Alchymista
- 5. Plukovník

kopapaka -> AlchemyTechnologies pre testy, polovica vecí je ešte stále nefunkčná
https://www.dropbox.com/s/kaa282ahuv5n1 ... 6a.7z?dl=0
https://www.dropbox.com/s/kaa282ahuv5n1 ... 6a.7z?dl=0

- kopapaka
- 6. Podplukovník

Takže po mnoha, mnoha a opravdu mnoha Kerbalských "úspěších" konečně jedna vydařená cesta na orbitu.
Tři tuny nákladu, a po zakulacení oprbity měl Alchemyst ještě 700dV - bez nákladu tisíc...
Tři tuny nákladu, a po zakulacení oprbity měl Alchemyst ještě 700dV - bez nákladu tisíc...

- kopapaka
- 6. Podplukovník

Tak už to šlape výborně.
Naloženo sedem a půl tuny a většina letu bez přoblémů - jen při návratu letěl motory napřed a bum
Naloženo sedem a půl tuny a většina letu bez přoblémů - jen při návratu letěl motory napřed a bum

- Alchymista
- 5. Plukovník

S tým asi ťažko niečo vymyslím. Respektíve všetky motory majú nastavenú teplotu maxTemp = 2000

- kopapaka
- 6. Podplukovník

To byla moje blbost, prostě jsem si neuvědomil, že mám nastavené "retrograde", takže Alchemyst mazal motory napřed...
Normálně to nechávám obráceně a na čumáku mám brzdící štít...
Mimochodem, už funguje i Clarion
Takže za mě super.
Normálně to nechávám obráceně a na čumáku mám brzdící štít...
Mimochodem, už funguje i Clarion
Takže za mě super.

- Aaron Goldstein
- Kapitán

- Kontaktovat uživatele:
Patch 1.1.3... 188 MB... Changelog (v eng) zde: http://forum.kerbalspaceprogram.com/ind ... able-r195/ )

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
- kopapaka
- 6. Podplukovník

Já aktuálně nelítám - HDD s W10 je na pomalém ale jisté odchodu do věčných lovišť, takže jsem se vrátil k Linuxu a tam mi KSP nechce šlapat...

Já občas jo, po nocích... ale mnohem méně než dříve. Prokletí předběžných přístupů 
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
- Alchymista
- 5. Plukovník

Existuje nejaký rozumný plugin s mechnickými prvkami? Hodil by sa ""kĺb/pánt", "rotátor" (dva prvky otáčajúce a voči sebe), a tiež "teleskop".
--------------------------------------------------------------
Ja trochu hrám - zatiaľ som sa dostal len na Mun a Minmus (deň 85), preletové okná na Eve a Dunu sa ešte neotvorili (to bude až okolo dňa 260).
Zakladňa na Mune
Je zatiaľ zostavená zo štyroch modulov ("veliteľský" s kupolou, dva "labáky", ťažobný modul). Rover tam nie je pre srandu. Naopak je kľúčovým prvkom. Práve on zabezpečuje montáž základne. Každý modul má zospodu veľký dokovací port - rover sa presne postaví pod modul stojaci na nožičkách, nožičky sa zatiahnu - a modul "spadne" na rover, ktorý ho odvezie na miesto, nastaví port proti portu a nožičky modulu sa vysunú - rover je v tom momente nad terenom. Ak porty modulu a stanice zaklapnú, rover sa oddelí a výjde spod modulu, ak nie, nožičky modulu sa zatiahnu a priblíženie portov sa zopakuje.
Pristátie zabezpečuje dvojic motorov na nádržiach, zavesená na bočných portoch - po úspešnom pristátí sa nádrž s motorom odhodí. Neúspešná stanica... Vypustil som stanicu... Ale špatne urobenú - zablokovaný bol výstupný otvor, takže to zabíjalo kerbíkov. Čo teda s ňou???
Len tak zhodiť na Kerbin som ju nechcel - finančná kríza kerbinskej kozmonautiky je hlboká a stanica stála skoro pol miliona...
Od stanice som odpojil, čo sa odpojiť dalo a na dokovacie porty som namontoval štyri "padákové bloky", na zadný port tepelný štít. Pristála viacmenej v jednom kuse...
Ja trochu hrám - zatiaľ som sa dostal len na Mun a Minmus (deň 85), preletové okná na Eve a Dunu sa ešte neotvorili (to bude až okolo dňa 260).
Zakladňa na Mune
Je zatiaľ zostavená zo štyroch modulov ("veliteľský" s kupolou, dva "labáky", ťažobný modul). Rover tam nie je pre srandu. Naopak je kľúčovým prvkom. Práve on zabezpečuje montáž základne. Každý modul má zospodu veľký dokovací port - rover sa presne postaví pod modul stojaci na nožičkách, nožičky sa zatiahnu - a modul "spadne" na rover, ktorý ho odvezie na miesto, nastaví port proti portu a nožičky modulu sa vysunú - rover je v tom momente nad terenom. Ak porty modulu a stanice zaklapnú, rover sa oddelí a výjde spod modulu, ak nie, nožičky modulu sa zatiahnu a priblíženie portov sa zopakuje.
Pristátie zabezpečuje dvojic motorov na nádržiach, zavesená na bočných portoch - po úspešnom pristátí sa nádrž s motorom odhodí. Neúspešná stanica... Vypustil som stanicu... Ale špatne urobenú - zablokovaný bol výstupný otvor, takže to zabíjalo kerbíkov. Čo teda s ňou???
Len tak zhodiť na Kerbin som ju nechcel - finančná kríza kerbinskej kozmonautiky je hlboká a stanica stála skoro pol miliona...
Od stanice som odpojil, čo sa odpojiť dalo a na dokovacie porty som namontoval štyri "padákové bloky", na zadný port tepelný štít. Pristála viacmenej v jednom kuse...

- kopapaka
- 6. Podplukovník

Pěkné Alchy!
Já zrovna nehraju, zkolaboval mi komp a na troskách funguju přes Ubuntu. Na net to ještě jde, ale kerbíci mají smůlu. Ani to nenaběhne. Takže nehraju :/
Já zrovna nehraju, zkolaboval mi komp a na troskách funguju přes Ubuntu. Na net to ještě jde, ale kerbíci mají smůlu. Ani to nenaběhne. Takže nehraju :/