GLOMEX Military Supplies

Odpovědět
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 12969
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

GLOMEX Military Supplies

Příspěvek od Rase »

60c1ce92329b21a94ca4422df31df0cfcb02638a.jpg

GLOMEX Military Supplies

Tuzemská firma Glomex Military Supplies (Glomex MS) byla založena v roce 2008 a zastupuje víc než deset zahraničních výrobců bezpečnostních technologií. Zaměstnává zhruba 50 lidí, specialistů na servis a poradenství, experty na výcvik v používání nabízených produktů. Většina expertů pochází z řad bývalých vojáků a policistů. Od ledna 2019 se prezidentem Glomex MS stal bývalý náčelník generálního štábu Josef Bečvář. Společnost poskytuje komplexní projekty pro ozbrojené síly v oblasti výzbroje a materiálového vybavení. Dodává nejen bezpečnostní technologie, ale také zajišťuje výcvik vojáků pro jejich maximální využití. Firma již nyní realizuje zakázky pro českou armádu i pro armády spojeneckých zemí, například Polsko nebo pobaltské státy. Společnost Glomex MS dodala řadě zákazníků padákovou techniku, přístroje nočního vidění či pokročilé simulační technologie. Její certifikované servisní středisko přístrojů nočního vidění využívají zákazníci z více než 20 zemí. Mezi úspěšné projekty realizované pro Ministerstvo obrany ČR se řadí například dodávka a servis výškové výstroje pro osádky vrtulníků Mi-171Š či dodávka dezorientačního simulátoru pro letce. Významnou zakázkou, kterou Glomex MS úspěšně realizuje, je komplexní servis letounů Airbus A-319 a Jak-40 vzdušných sil Armády České republiky. Zakázky od české armády mají ve firmě dvoutřetinový podíl, do budoucna je v plánu zvýšit význam zahraničních odběratelů na polovinu. Společnost je členem investiční skupiny Glomex Invest a.s., jejíž tržby činily za rok 2018 více než 300 mil Kč.
Do portfolia produktů, které nabízí, patří například samohybný dělostřelecký systém AGM na podvozku Tatra, bojové drony či nejmodernější ruční protitankové zbraně. Osobně fandím především zmíněnému dělostřeleckému modulu AGM na podvozku Tatry. Společnost byla rovněž zmíněna ve spojitosti s obrněným vozidlem Puma, kdy by společnost Glomex MS zajistila výcvik vojáků a rovněž zastupuje německou společnost PSM při možných dodávkách těchto vozidel pro AČR. Zajímavé rovněž je, že zajišťuje dodávky tanků Leopard 2, bojových vozidel pěchoty a obrněných transportérů, včetně specializovaných verzí. Dále opravy a pozáruční servis obrněné techniky, modernizace a úpravy starší i stávající obrněné techniky pro specifické podmínky zahraničních bojových misí. Jelikož je zde velká spousta Prostějováků, tak nás jistě potěší, že krom centrály v Praze je pobočka společnosti v Prostějově na ulici Mlýnská číslo popisné 28.

Přehled referenčních projektů:
Servisní smlouva o všeobecné podpoře letounů A-319 CJ pro MO ČR
Servisní podpora letounů Jak-40 pro MO ČR
Dodávka brýlí nočního vidění AN/PVS-21 pro PČR
Dodávky balistických přileb a vybavení pro speciální jednotky Republiky Kazachstán
Dodávky brýlí nočního vidění včetně termálních modulů pro speciální policejní jednotky Maďarska
Dodávka výškové výstroje a NVG pro piloty letounů CASA-295M AČR
Dodávka výškové výstroje pro piloty vrtulníků Mi-17 a 171 AČR
Dodávky speciálního kyslíkového vybavení pro vojenské operace od společnosti Airborne Systems North America
Dodávka víceúčelových terénních pick-upů Toyota Hilux pro AČR


Zdroj:
http://www.protext.cz/zprava.php?id=30475
http://www.glomex-ms.com/cz/o-spolecnosti/
https://www.e15.cz/rozhovory/becvar-ces ... am-1355583

22 0x500.jpg
Naposledy upravil(a) Rase dne 3/8/2022, 10:51, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
Uživatelský avatar
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 11468
Registrován: 28/8/2008, 11:14
Bydliště: Cheb

Re: GLOMEX Military Supplies

Příspěvek od Zemakt »

Takže Omnipol 2 ?
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 12969
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: GLOMEX Military Supplies

Příspěvek od Rase »

V podstatě asi ano, všechno je to ale o kontaktech. To je vlastně i důvod, proč udělali z bývalého náčelníka generálního štábu hned prezidenta společnosti. To že má známou tvář je dost nepodstatné, ale asi se taky může hodit. Podobných firmiček a zprostředkovatelských společností je dost. Stejná mi přijde i 4M Systems, kterou založila v roce 2015 CZUB a zaměřuje se na pěchotní výstrojní doplňky atd. Ten Glomex MS měl minule na IDETu docela pěkný malý stánek a byly tam ukázané ty helmy a další věci. Nebylo to ale nic velkého, velikostí tak akorát jako stánek oné 4M Systems. Oproti tomu Zetor Engineering měl dost pompézní stánek - přitom ukazovali jen návrhy a upravené auto. Podobných firem a investičních programů je docela dost a armádní zakázky lákají.
Dodejme, že GLOMEX byl založený v roce 2002 s cílem vstoupit na český potravinářský trh se zajímavými a výjimečnými produkty od tuzemských a zahraničních výrobců. Spolupracují s 80 dodavateli v České republice a 10 dodavateli ze zahraničí. Kompletní logistické služby poskytuje česká společnost RTR – transport a logistika. Pro přepravu využívá Glomex vlastní vozový park, hodlají udržet vysokou kvalitu výrobků, ale zejména poskytovaných služeb. Jakožto alergika mě hodně těší, že se hodlají zaměřit na sortiment potravinových výrobků pro ty, kteří se potýkají s nejrůznějšími potravinovými alergiemi.

ps. jak nemám Bečváře moc rád, tak osobně mi je ta společnost docela sympatická, no uvidíme, zda si na sebe vydělá i skrz tuzemské zbrojní zakázky. Bylo by to fajn, ale radši jsem pesimista.
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 12969
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: GLOMEX Military Supplies

Příspěvek od Rase »

Na Singapore AirShow 2018 představila společnost KMW podobu dělostřeleckého modulu AGM na kolovém podvozku. Zde konkrétně šlo o podvozek od Iveco. Osobně si říkám, že spíš než na klasickém náklaďákovém podvozku 8x8 by bylo lepší použít nižší podvozek z Dany M2, který už i kompaktnější vzpěry. Řešení je to dražší než EVA 2 a asi i než ZUZANA 2, ale smysl by to mělo. ps. tak jsem jim napsal meil, s tímhle nápadem, tak uvidíme co odpoví :)

http://www.armyrecognition.com/singapor ... _2018.html

New_KMW_155m_artillery_gun_module_mounted_on_truck_chassis_at_Singapore_AirShow_2018_925_001.jpg
New_KMW_155m_artillery_gun_module_mounted_on_truck_chassis_at_Singapore_AirShow_2018_925_002.jpg
Naposledy upravil(a) Rase dne 3/8/2022, 10:52, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
Uživatelský avatar
Mantra
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1018
Registrován: 19/2/2008, 08:57
Bydliště: Platan

Re: GLOMEX Military Supplies

Příspěvek od Mantra »

nesmíme zapomenout na dodávku čtyř multifunkčních vozidel JLG 4017
https://www.jlg.com/de-de/bauma/ger%C3%A4t/4017rs

a jestli se nepletu tak zprostředkovali servis pro naše airbusy u Lufthansy, na který se ve smlouvě nějak pozapomělo, asi
Obrázek
"Will screw them hard, fast, and in an elegant manner."
Major General Haim Bar-Lev 1967
Odpovědět

Zpět na „Zbrojní průmysl“