OSSR, kampak kráčíte?

Komentáře aktuálního dění ...
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
mikhail
Kapitán
Kapitán

Re: OSSR, kampak kráčíte?

Příspěvek od mikhail »

Hmmm mňa brali po 60 tich minútach a po 75tich som odchádzal...bolo nás tam približne 100 čiže 50 za hodku sa dá zvládnuť krásne na jedno odberné miesto (ked sú samozrejme zohratí a títo boli).
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Julesak »

No, ja som čakal výrazne dlhšie.
Zase na druhú stranu, neviem akú vypovedaciu hodnotu má to poradové číslo, ktoré som dostal.
Obrázek

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.

Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Juraj Tichý píše: 1. Bratislava (ťahúň slovenskej ekonomiky) môže úplne zrušiť väčšinu opatrení, so zachovaním tých zmysluplných.
Nemyslim si. V meste, kde oficialne zije 450 tisic ludi, pricom dalsie scitania pravidelne vykazuju cca. 660 tisic obyvatelov, prislo na testy 230 tisic ludi. Cize asi tretina. Ergo tych 0,33 % nakazenych ma obmedzenu vypovednu hodnotu. Na zrusenie opatreni to urcite nie je. Aj ked ludia to uz beru inak. Vcera som na ulici napocital okolo 10 ludi bez ruska. :roll:
Flader
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Flader »

Julesak píše:No, ja som čakal výrazne dlhšie.
neviem akú vypovedaciu hodnotu má to poradové číslo, ktoré som dostal.
V podstate žiadnu, poradové čísla ktoré ste dostávali sa opakovali po 100 znova, plus každé odberné miesto malo svoje čísla.
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

To potvrdzujem. Ja som mal cislo 78, ale bol som asi taky 300ty v poradi.
kenavf
7. Major
7. Major

Příspěvek od kenavf »

Julesak píše:No, ja som čakal výrazne dlhšie.
Zase na druhú stranu, neviem akú vypovedaciu hodnotu má to poradové číslo, ktoré som dostal.
U nás prišla obsielka aby sme sa vzhľadom na názov ulice dostavili v sobotu, čakal som 40 minút ale ako som pozeral na web kameru tak v nedeľu tam chodilo veľmi málo ľudí. Všetci asi išli aj napriek doporučeniu v sobotu. Takže snahu o koordináciu a rozprestretie ľudí do dvoch dní nedodržoval skoro nikto. Neviem či bola snaha o rozprestretie/skoordinovanie ľudí v tých mestách kde sa čakalo hodiny.
Ako to bolo u vás ostatných?(viem že pri pilotnom teste na Orave boli pokusy to rozdeliť a načasovať podľa abecedy)
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Julesak »

U nás žiadny taký pokus nebol, v niektorých mestách a dedinách v okrese ale viem že hej.
Zrejme to záviselo od samosprávy.
Obrázek

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.

Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Juraj Tichý »

Ja som v sobotu doobeda v centre Bratislavy, čakal v rade 20 minút.
mikojan29
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od mikojan29 »

Ja som testoval v sobotu od rána do 14.00 v práci a v nedeľu zase od 14.00 do večera ako dobrovoľník (dobr. hasič) a môžem povedať, že včera poobede už bolo testovanie u nás v obci len sporadické, väčšina ľudí, čo sa chcela otestovať prišla v sobotu a v nedeľu doobeda. Testovanie bolo rozložené podľa ulíc na 2 dni. Čakalo sa len chvíľu a všetko sa robilo priebežne, dokonca včera poobede sme boli radi, keď niekto prišiel.
V práci to bolo naplánované do detailu, fungovali sme veľmi dobre - testovali sa rodinní príslušnici a cudzí zamestnanci z nášho rezortu. Mali sme 3 odberné miesta.
"Alea iacta est"
Arthur
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Arthur »

OPERÁCIA SPOLOČNÁ ZODPOVEDNOSŤ

Velký obrázek
Obrázek je vizuálně zmenšen. Zobrazit v plné velikosti
1,06%

Porovnanie s pilotom pred týždňom v štyroch Okresoch:

Okres Námestovo: 4,77% na 1.8%
Okres Tvrdošín: 4,85% na 1,99%
Okres Dolný Kubín: 3,15% na 1,42%

Zároveň len pre doplnenie cez víkend (sobota a nedeľa) bolo vykonaných 43 426 PCR testov z toho 4 165 pozitívnych tj. 9,59%.

31.10. - 21 949 (2 282) 10,40%
01.10. - 21 477 (1 883) 8.77%
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Flader
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Flader »

mikojan29 píše:dokonca včera poobede sme boli radi, keď niekto prišiel.
Tiež sme v nedeľu po 18 každého vítali ako výnimočnú návštevu.
čo sa týka organizácie, mali sme webovú kameru ktorá zaberala čakajúcich na dve odberné miesta a ľudia chodili podľa toho keď webe zbadali že je menej ľudí. Veľmi som tomu na začiatku neveril, ale nakoniec sa to ukázalo ako lepšie riešenie ako abecedné zoznamy. Najviac v tomto prekvapili staršie dámy, ktoré si zvykli sledovať na internete sväté omše tak im už nerobí problém pozrieť na internete ako to vyzerá :D
mikojan29
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od mikojan29 »

Flader píše:
mikojan29 píše:dokonca včera poobede sme boli radi, keď niekto prišiel.
Tiež sme v nedeľu po 18 každého vítali ako výnimočnú návštevu.
čo sa týka organizácie, mali sme webovú kameru ktorá zaberala čakajúcich na dve odberné miesta a ľudia chodili podľa toho keď webe zbadali že je menej ľudí. Veľmi som tomu na začiatku neveril, ale nakoniec sa to ukázalo ako lepšie riešenie ako abecedné zoznamy. Najviac v tomto prekvapili staršie dámy, ktoré si zvykli sledovať na internete sväté omše tak im už nerobí problém pozrieť na internete ako to vyzerá :D
Webkameru sme nemali, no vyhlasovalo sa obecným rozhlasom, keď bolo voľnejšie a nikto nebol na odberoch. Kto chcel prišiel, kto nie neprišiel.
Ľudia sa testovali aj vo svojich zamestnaniach (napr. ja s rodinou), takže aj takto sa dalo odbremeniť verejné odberné miesta. Kto mohol, využil to.
"Alea iacta est"
Flader
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Flader »

My sme zase otestovali viac ľudí, ako máme všetkých obyvateľov.
Arthur
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Arthur »

Nasledujúci víkend pokračuje OPERÁCIA SPOLOČNÁ ZODPOVEDNOSŤ druhým kolom celoplošného testovania.
Výnimku dostane 25 okresov a tiež Bratislava a Košice. Ide o okresy s menej ako 0,7% pozitívnych z prvého kola.

Zároveň sa menia pravidlá na hraničných prechodoch tj. pre vstup do SR bude treba test pričom pendleri sa budú musieť testovať raz za 14 dní.
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Aj toto je pozitivum plošného testovania. Mame dáta.
Okamžitá reakcia tam kde je treba.
RUVZ zatvara skolky a aj 1.stupne ZS tento tyzden v okrese Prievidza a Partizánske.

https://myhornanitra.sme.sk/c/22525333/ ... orene.html
Arthur
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Arthur »

Tiež som toho názoru a konečne sa začína aj zo strany kompetentných na regionálnej štátnej správe konať aj na lokálnej (okresnej) úrovni.

Zdá sam že OPERÁCIA SPOLOČNÁ ZODPOVEDNOSŤ a následne na ňu nadväzujúce prípadné lokálne operácie v spojení sprísnením pravidiel na hraničných prechodoch a vo vzťahu k pendlerom môžu zakladať zaujímavú teritoriálnu ochranu SR voči COVIDu-19 resp. totálnemu lockdownu do času príchodu vakcíny.

Vyrušuje ma len jedna skutočnosť, že hranice neboli a stále ešte nie sú zabezpečené predmetnými opatreniami.
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Tak hranice si myslim, ze formalne nie su zle zabezpecene, keby sa aj kontrolovali. Ceske a madarske su priechodne len s testom. Urkajinske sa tusim teraz obmedzili/obmedzuju a Rakusko a Polsko na tom su podobne ako my. Na Slovensku mame komunitny prenos, ten treba vyriesit hlavne. Skoro polovica ludi sa nakazi v nemocniciach a my stale netestujeme pravidelne zdravotnikov !!! Ak by sa pouzili AG testy na testovanie tych 100 tisic zdravotnimov na tyzdnovej baze, zachranili by sme väcsinu ludi, co dnes zomieraju.
Flader
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Flader »

Rezort obrany bude o dodaní 3D rádiolokátorov rokovať už iba s piatimi vybranými krajinami:

https://www.mosr.sk/48340-sk/rezort-obr ... krajinami/
Ministerstvo obrany SR bude o obstaraní 3D rádiolokátorov pre Ozbrojené sily SR rokovať už iba s piatimi krajinami, ktoré vybral projektový tím zložený z odborníkov rezortu obrany na základe výhodnosti. Ďalšie doplňujúce informácie si tak rezort vyžiadal už iba od vlád Francúzska, Izraela, Maďarska, Spojených štátov amerických a Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska (usporiadané podľa abecedného poradia).
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

To Maďarsko je zaujímavé.
seabee
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od seabee »

Juraj Tichý píše:To Maďarsko je zaujímavé.
Tak Maďarsko!! Já to říkal už na jiném vlákně, že jdou dopředu :D
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“