Scotty87: Ja som hovoril vo vzťahu k Vám o testovaní. Tu išlo len o marketingovú prezentáciu a to ešte v čase núdzového stavu a zákazu vychádzania. Ostatne pozrite sa ako to v rýchlosti a potichu "uvarili" Maďari takže som zvedavý koľko im to bude trvať ak už započali predmetný proces. Viď. radary táto vláda ich vybrala aj v čase krízy za cca 3/4 roka až rok...
Čo sa týka krízy a ekonomických dopadov vo vzťahu k veľkým modernizačným projektom nemajte obavy o moju konzistentnosť, ktorú patrične v diskusiách vyjadrujem...
Doteraz zverejnené čísla z dnes už obsoletného Dlhodobého plánu rozvoja OSSR do 2030 a napr. Rase zverejneným pdf. pre BVP v SVK/SLO od 2024/2025 v iných štátov hovoria za seba...
Flader píše:Rase píše:Rheinmetall zveřejnil cenu maďarské zakázky na nákup 220 vozidel Lynx KF41, ta má činit 3,1 mld euro (80 mld Kč). Zajímavá je rovněž tato tabulka (viz odkaz), kde je zmiňován na roky 2024 / 2025 tendr na nová BVP na Slovensku a Slovinsku. Vznikly již i jakési loga. Dá se tedy předpokládat, že Rheinmetall zde chce být velmi aktivním.
https://ir.rheinmetall.com/download/com ... ersand.pdf
Aspoň sa ale vysvetlilo, že tieto info. od RM boli založené na reálnych skutočnostiach. Predsa len túto predvádzačku v dobe pandémie asi nespískali za týždeň.
P.S. prečo mám, ale z Vášho príspevku pocit, že Vám ide o nejaké preteky (kde pre jedného pred cieľom platí
"načo brzdíš keď stojíme") a ten druhý sa len na štarte rozbieha. Viete čo je však zaujímavé a čo som vypozoroval nielen z tunajšieho fóra a tu to myslím rozoberal Juraj Tichý (ak sa mýlim tam ma opravte Juraj), že paradoxne Vám aktivity v tejto oblasti u nás v tuzemsku môžu "napomôcť" aj k tým 5 mld Kč a "odbrzdenia pred cieľom" lebo ak sa poukáže, že už aj "Slováci" započali proces akvizície nového BVP tak vieme aký to môže mať "mobilizačný" efekt...