Amelia Earhart

Britské, americké, ruské, japonské osobnosti a vojáci.

Moderátoři: Pátrač, Tkuh

Odpovědět
vodouch
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 936
Registrován: 15/1/2008, 23:15
Bydliště: Praha

Amelia Earhart

Příspěvek od vodouch »

Příběh Amelie Earhartové je dostatečně zmedializován, i pátrání Ballardovo. Narazil jsem na článek zajímavý situačně, ať je to reál nebo kachna.
Text je produktem překladače Google.

finance.yahoo.com/news/amelia-earharts-plane-possibly-found

Nové satelitní snímky Apple Maps by mohly odhalit Ameliin ztracený Lockheed Electra 10E poprvé od zmizení při „Round The World Flight“ 2. července 1937.

CHOWCHILLA, Kalifornie, 6. května 2021 /PRNewswire/ -- Jako by nám přímo pod nosem byl obrázek naznačující, že letoun Amelie Earhartové je ponořen u kosy Taraia v laguně Nikumaroro. Dříve známý jako Gardnerův ostrov a byl považován za místo posledního odpočinku pilotky. Tento mírně temný snímek nalezený v roce 2021 může obsahovat polohu trosek, které byly ukryty ve vodním hrobě více než osm desetiletí. Možná v lepším stavu, než se očekávalo, i když je na dva kusy. Tato časová schránka by mohla obsahovat vodítka k zmizení Amelie Earhart a Freda Noonana v ten osudný den.
V roce 2020 je objeven objekt, který ukazuje možná velký kus vraku letounu, vykazující úhly, které jsou ve velikosti a tvaru překvapivě konzistentní s některými částmi letounu. S největší pravděpodobností část křídla, i když ještě nepodložená. Tato možná část křídla nyní známá jako objekt Taraia byla nalezena veteránem námořnictva Michaelem Ashmorem na Apple Maps. Více podpůrných důkazů s odstupem desetiletí může ukazovat, že letoun tam byl od té doby, co ho Amelia před všemi těmi lety položila do laguny. Přichází v těžké a oddělivší se části křídla, které se usadilo v blízkosti hlavní části letounu. Její Lockheed Electra pomalu klesala do řídké písčiny, jak ji pohřbívaly pohyby přílivu a odlivu.
Během dalšího vyšetřování ostrova Nikumaroro (možná zpráva v písku) byla objevena Robertem Ashmorem v aplikaci Google Earth 2021. Nachází se na pláži v laguně a bylo možné jej vidět z výšky více než 5000 stop nebo při přiblížení k ostrovu. Což může také naznačovat, že se dvojice letců aktivně snažila být někým viděna, i když byla s největší pravděpodobností napsána příliš pozdě na to, aby jí viděly pátrací letouny námořnictva. SOS zprávy by byly napsány ve velkém na mýtinách kolem ostrova. Naše první a dosud největší byla možná dešifrována jako Ameliin rádiový volací znak (KHAQQ), přibližně přes dvě stě stop dlouhý, který by mohl spojovat nezvěstné letce s tímto ostrovem. Michael a Robert Ashmoreovi jsou dva bratři, kteří mají za úkol přivést Amelii Earhartovou a Freda Noonana domů vyřešením této záhady po jedné stopě. Těšíme se na to, až to přesvědčivě dotáhneme do konce s využitím moderních satelitních snímků smíchaných s tvrdou prací. Stopy tam jsou, jen je musíme vidět! Navštivte jejich web: roadtoamelia.org
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Osobnosti, vojáci, příběhy“