USA zrušily omezení pro jihokorejskou armádu

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
seabee
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3746
Registrován: 18/7/2013, 18:59

USA zrušily omezení pro jihokorejskou armádu

Příspěvek od seabee »

Spojené státy zrušily omezení pro výzbroj jihokorejské armády, které platilo na základě dohody, podepsané před dvaačtyřiceti lety. Nyní může Jižní Korea vyvíjet balistické střely s delším doletem, schopné zasáhnout i vzdálené cíle na Korejském poloostrově. Původní dohoda stanovovala dostřel na 180 km a maximální hmotnost hlavice 500 kg. Revize z roku 1997 posunula limit na 300 km, v roce 2012 pak na 800 km. Po šestém severokorejském nukleárním testu byl v roce 2017 zrušen hmotnostní limit bojové hlavice. Vzhledem k pokračujícímu napětí bylo v roce 2020 umožněno v Jižní Koreji vyvíjet střely s TPH s možností dosáhnout kosmický prostor.
Předpokládaným záměrem Jižní Koreje je vývoj SRBM/IRBM s dostřelem 1 000 až 5 000 km, včetné verze pro ponorky. Nejvýkonnější střelou v jihokorejské výzbroji je zatím Hyunmoo-4, s doletem 800 km a hmotností hlavice 2 000 kg.

Rozhodnutí US administrativy se považuje za součást obranné/odstrašovací aktivity vůči Číně.

Obrázek
Střela Hyunmoo s dostřelem 180 km na přehlídce v Soulu v roce 2003 Autor: Kim Jae-hwan/AFP via Getty Images
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
seabee
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3746
Registrován: 18/7/2013, 18:59

Re: USA zrušily omezení pro jihokorejskou armádu

Příspěvek od seabee »

Autority Jižní Koreje, Japonska a USA připravují pracovní skupinu, která by měla vypracovat podmínky a postupy pro sdílení informací z protiraketové obrany těchto států v reálném čase. Sdílení dat by mělo umožnit včasné zachycení a přijetí protiopatření proti severokorejským střelám.
2022_NorthKorean_MissileMap-scaled.jpg
https://missilethreat.csis.org/country/dprk/
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“