Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Odpovědět
bheid
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 402
Registrován: 7/12/2008, 19:26

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od bheid »

Nesher píše: 8/4/2024, 18:07
Dzin píše: 8/4/2024, 17:20
Scotty87 píše: 8/4/2024, 13:59...
Právě příklad s ODS je podstatný, protože ukazuje, že nemá cenu na voliči ANO lámat hůl. Naopak, pokud je někdo schopen poskytnout jim jasnou a odpovědnou alternativu, jsou ochotni ANO opět opustit. Mohli jsme také říci, že s voliči ANO, když to byli ještě přeběhlíci od ODS, není možno sympatizovat, protože se nezmění. Ale ODS si to evidentně neřekla a provedla potřebné změny a dokázala je opět zaujmout.

Totéž je nyní nutno, aby to udělali i levicové/středové strany. Bohužel v současné době se to neděje, SOCDEM si to pohnojila spoluprací s ANO a jiné subjekty spíše sázejí na "okamurovskou" notu, která ale voliče ANO tak úplně neoslovuje. Možná se SOCDEM někdy v budoucnu zmátoří, ale pokud, tak to nebude v dohledné době.
Nezlob se na mě, ale to je porovnávání hrušek a jablek. Tehdy ještě ANO cílilo na jiné voliče než dnes. To, že Bureše tehdejší voliči opustili když jim doteklo co je vlastně zač neznamená, že ho opustí i ti dnešní. Ti moc dobře vědí co je zač, jenže jim to zcela imponuje, oni by se na jeho místě chovali stejně, ne-li hůře. O tom ostatně mluvil už Zeman, který právě sociálním populismem a nenávistí udělal z ČSSD ( tehdy strany okolo 6-7%) jednoho ze dvou dominantního hráčů, aby ji pak zničil, že volič tehdejších Republikánů je vlastně trochu zdivočelý sociální demokrat. Tihle lidé nechtějí věci řešit, ti chtějí vůdce, který bude myslet za ně a jim dá "buřty, pivo a nenávist" Můžeš se je zkusit chápat a přesvědčovat jak chceš, ale nikdy je nepochopíš, to by si musel být jedním z nich.
Tohle klidně podepíšu, spousta voličů Ano ví že Babiš je zloděj a blbec. Ale to si myslí v různé míře o všech politicích. Jejich argument je, že on jim aspoň něco dá. Nemluvě o míru a podobných hovadinách. Momentálně i důchody.
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4246
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Alfik »

Nesher píše: 8/4/2024, 11:08 To je sice moc hezké, ale pak jde ten tvůj soused k urně a hodí to těm co ovlivňují můj život a nikoliv k lepšímu. A když se zeptáš proč, tak buď neví, nebo na tebe vychrlí snůšku nenávistných nesmyslů. Tedy to, že jste schopni si popovídat ještě neznamená, že tvůj soused není frustrovaný hlupák.
Je povinnost vůči sobě, společnosti, i potomkům, volit dle svého nejlepšího přesvědčení. Tuto povinnost mám já, stejně jako on. Ale nemusíme mít stejné zkušenosti, informace, zázemí, vzpomínky, sociální, společenské i kulturní postavení... apod.
Bez frustrací a hlouposti, představ si to. Počítám že to nesvedeš...

Pokud je to např. člověk který si slibuje nějaké výhody pro výšeuvedené lidi od SPD, má volit SPD. Může se mýlit a může mít pravdu. A může mu ta jeho strana vyhrát i prohrát. To je demokracie.
Pokud si já budu slibovat nějaké výhody od kohokoli, třeba podporu Ukrajiny od Spolu, mám volit Spolu. Můžu se mýlit a můžu mít pravdu. A můžou vyhrát i prohrát. To je demokracie.

Jenže pro vás je demokracie jenom když vám to vyjde... no tak si lehni na zem, vřískej, a mlať pěstičkama do země jak tříletej, co ti jinak mám poradit? :)
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Uživatelský avatar
Pressburger
podporučík
podporučík
Příspěvky: 630
Registrován: 16/5/2023, 11:30

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Pressburger »

Lynx píše: 8/4/2024, 12:21 Volil som Korcoka so sebazaprenim a vysledok mi dal za pravdu. Prezidentom nikde nema byt clovek, ktoremu sa tisnu slzy do oci po prehre. Ale o tom potom, uz je to bezpredmetne, do buducna sa hadam poucia.

Mne pride ako absolutne nevhodne voci majestatu uradu prezidenta - ked sa prezidenti rozhodnu ani neskusit obhajobu tejto pozicie. Vtedy akoby davali najavo - nechce sa mi, nestoji mi to za to...a podobne - a to je zle.
Kedy už táto spoločnosť dospeje do štádia kedy vzdelanie nebude vnímané ako hendikep a slušnosť nebude apriori chápaná ako slabosť a absolútny nedostatok akýchkoľvek zábran nebude vstupenka so salónu ako je to dnes, ale bude to diskvalifikácia salónu unfair.
Arthur
Uživatelský avatar
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 11763
Registrován: 28/8/2008, 11:14
Bydliště: Cheb

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Zemakt »

Obávám se že je to jak u nás tak u vás na zcela opačné trajektorii. Všimni se, lež, zcela okatá lež v rámci debat je komentátory omlouvána. "Vždyť on to tak nemyslel, on jenom brnká pro své voliče, protože jsou volby", apod. V podstatě se lež legitimizuje a stává se normou. Ale je to všude, viz Brexit aj.

Je to normální, omlouvat lháře?
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11662
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Dzin »

Scoty + Nesher
Máte strašně zjednodušené a i dost pomýlený chápání voličů. To, že někdo volí ANO z něj nedělá někoho jako popisujete. Tak jako to neudělalo z pravicových voličů svého času nedělá to s levicových. Většina voličů Babišem ho volí primárně proto, že má dojem, že bude prosazovat jejich zájmy. Naprosto stejně, jako stejný dojem měla tehdejší pravicová část politického spektra.

Rozdíl je jen v tom, že současný dojem je o to silnější, protože ho pomohla posílit SOCDEM svým vládnutím s ANO. Bavíš doslova parazitovat na programu socialistů a podařilo se mu připsat veškeré zásluhy a naopak potlačit všechna svá pochybení. Proto je jeho současná podpora silnější.

Ale v jádru je ANO stejně vyprázdněná strana jako v době, kdy ji volila pravice. Problém je, jak toto vyprázdnění demaskovat a bohužel díky v současnosti neexistující levicové alternativně to půjde asi jen tím, že ANO vyhraje volby a zkompromituje se vládnutím. Vzhledem ke stavu naší politické scény to ale nebude tak jednoduché.

Druhá možnost, časově náročnější, je, že ANO se delší čas nedostane k vládnutí, tím se naruší cyklus střídání ideologicky rozdílných vlád a volič by se mohl začít ohlížet po jiné alternativě, která ho lépe zastoupí. To má ale několik zásadních úskalí, jako třeba možná radikalizace voličů.

Proto je důležité nedémonizovat voliče ANO a neházet je do jednoho pytle s voliči obskurních záležitostí jako SPD, Trikolóra, komunisti nebo PRO. Právě to může posílit jejich sklon k radikalizaci, což nikdo nechce.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11662
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Dzin »

Zemakt píše: 9/4/2024, 06:31 Je to normální, omlouvat lháře?
Souhlasím, není to správné a normální. Lhaní by se zde mělo nazývat lhaním a ne nějakým politicky korektním termínem, třeba neříkáním pravdy a nebo zavádějícím označením dezinformací.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
Martin.K
praporčík
praporčík
Příspěvky: 334
Registrován: 30/1/2009, 00:23
Bydliště: Ostrov

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Martin.K »

Já si myslím, že nebýt COVIDu a následné krize, tak nám ANO vládne doteď, protože když je růst hospodářství, tak se všem vede lépe. Bohužel současná vláda se moc nepředvádí, aby ten růst nastartovala a připadá mi to, že tlačí úspory za každou cenu, které ve výsledku odnesou ti nejslabší a to jsou ve většině voliči ANO případně SPD.

Jediný v čem vidím pozitiva je naše zahraniční politika a že konečně pustili peníze do armády.

Tohle se, ale hned otáčí proti nim, protože kupujeme nejdražší letadla a samoživitelky s dětma nemají na základní potřeby, lidi musí pořádat sbírky na dítě kvůli operaci v zahraničí, ale šéf VZP bere milionové odměny (a VZP je státní), ministr zdravotnicví je stejně neschopný jako jeho předchůdci za ANO, no a Fialovo vysílání signálů je už legendární - tohle všechno je voda na jejich mlýn a jsou to jen příklady.
Tvůj temný oheň ti nepomůže, plameni Udúnu. Vrať se do stínu!
Obrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17866
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od skelet »

Nemusíme si namlouvat, že opozice byla jen ráda, že se po volbách stala opozicí a nedostala se k moci, protože jestli si myslí, že by si vedla lépe.. tak je naivní. Do voleb je relativně daleko, a pokud se ekonomika vzpamatuje (jakože asi ano), tak to bude mít opozice těžké. Zbyde jim jen henten mír..
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5867
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Polarfox »

A paradoxně nedejbože aby byl opravdu uzavřen, páč by to pro ně byla katastrofa (viz. ztráta obrovského tématu) :)
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
dronař
svobodník
svobodník
Příspěvky: 23
Registrován: 5/4/2024, 13:35

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od dronař »

Slovensko a Slováci byli vždy jiní ale pouze před II.sv. byli Čechům tak vzdálení jako jsou bohužel dnes.

https://medium.seznam.cz/clanek/augusti ... adne-56016

Bojím se ale, že tentokrát je hodně rychle i s EU doženeme a pro důkaz této obavy si půjčím větu z toho článku.
"Hadrníci jsou tedy důkazem naší evropské zhýčkanosti, kdy je až k smíchu, jak mluvíme o únavě válkou v době, kdy se tu ještě ani žádná nevede."
pjaro77
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 599
Registrován: 13/11/2019, 17:19

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od pjaro77 »

Ad samoživitelky s dětma nemají na základní potřeby ...
Skús si nájsť v štatistikách koľko češi a morávaci prehajdákajú ročne na chlast, tabak a stávkové hry.
Na Slovensku to je viac než dve miliardy eur len za alkohol a stávkovanie.

Ak skončí Fiala, prečo by ste mali hneď voliť nejakého antagonistu ? U vás tiež funguje systém - volím opak toho kto ma v tejto vláde na..ral ?
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4246
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Alfik »

skelet píše: 9/4/2024, 09:06 ... a pokud se ekonomika vzpamatuje (jakože asi ano)...
Xaxaxa.
Ale nech si naděje. Přeju ti to.
Jak chceš vrátit prům. propad na účtech o cca třetinu, což je mch víc, než byl prům. dopad za komunistické měnové reformy? Za rok... naivko.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17866
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od skelet »

ekonomika vzpamatuje = začne růst a inflace bude stabilní
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5057
Registrován: 28/8/2018, 18:27

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Juraj Tichý »

pjaro77 píše: 9/4/2024, 09:34 Ad samoživitelky s dětma nemají na základní potřeby ...
Skús si nájsť v štatistikách koľko češi a morávaci prehajdákajú ročne na chlast, tabak a stávkové hry.
Na Slovensku to je viac než dve miliardy eur len za alkohol a stávkovanie.
Krista Bendová, to je mi zjednodušovanie. Takže každá samoživiteľka chlastá, fajčí a stávkuje :up:
Alfik píše: 9/4/2024, 09:43 Xaxaxa.
Ale nech si naděje. Přeju ti to.
Jak chceš vrátit prům. propad na účtech o cca třetinu, což je mch víc, než byl prům. dopad za komunistické měnové reformy? Za rok... naivko.
Či to nebude tým, že vtedy mal málokto peniaze v banke na účte.
seabee
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3747
Registrován: 18/7/2013, 18:59

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od seabee »

Juraj Tichý píše: 9/4/2024, 10:29
Krista Bendová, to je mi zjednodušovanie. Takže každá samoživiteľka chlastá, fajčí a stávkuje :up:
To nevím, ale každá samoživitelka, pokud nešlo o neposkvrněné početí, má někde nějakýho kolíka, kterej jí to dítě udělal (těch pár vdov promine) a ten by měl cálovat. Když místo toho stojí u automatu, tak sorry jako - za to ani Babiš a Schillerová nemůžou. :down: :down: :down:
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Uživatelský avatar
Pressburger
podporučík
podporučík
Příspěvky: 630
Registrován: 16/5/2023, 11:30

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Pressburger »

9. 4. 2024
Kecy a politika 155: Putin vyhrál slovenské volby

zdroj: https://www.youtube.com/@kecyapolitika
Arthur
Lynx
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2569
Registrován: 28/2/2019, 22:26

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Lynx »

Tie billboardy o ktorych sa tam pohorsuju zadala strana Demokrati exmimistra Nada...
Tito sa tak krasne klzu po povrchu, citim tam nejake skolenie z Piratskej strany...
pjaro77
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 599
Registrován: 13/11/2019, 17:19

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od pjaro77 »

Hej, len som nepochopil dovod - clanok je zavrety
https://domov.sme.sk/c/23313705/demokra ... ref=njctse
pjaro77
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 599
Registrován: 13/11/2019, 17:19

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od pjaro77 »

Juraj Tichý píše: 9/4/2024, 10:29
pjaro77 píše: 9/4/2024, 09:34 Ad samoživitelky s dětma nemají na základní potřeby ...
Skús si nájsť v štatistikách koľko češi a morávaci prehajdákajú ročne na chlast, tabak a stávkové hry.
Na Slovensku to je viac než dve miliardy eur len za alkohol a stávkovanie.
Krista Bendová, to je mi zjednodušovanie. Takže každá samoživiteľka chlastá, fajčí a stávkuje :up:
Ty si to vôbec nepochopil. Nepíšem, že tie matky sa toho dopúšťajú ale že občania celkovo prechlastajú, prehúlia a prekarbanía miliardy a pritom robia zo seba chudákov , takže nie sú peniaze na pomôcť samoživiteľkám.
Peňazí majú ľudia na zábavky dosť. Za iných nebudem hovoriť, ale radšej dám 20e babke, čo jej došiel dôchodok ako na flašku vína. Na vzájomnú pomoc slovákom doma som dal v živote rádovo väčšie peniaze ako na pomoc ukrajine.
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 9/4/2024, 18:51, celkem upraveno 4 x.
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11662
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Dzin »

seabee píše: 9/4/2024, 11:40 To nevím, ale každá samoživitelka, pokud nešlo o neposkvrněné početí, má někde nějakýho kolíka, kterej jí to dítě udělal (těch pár vdov promine) a ten by měl cálovat. Když místo toho stojí u automatu, tak sorry jako - za to ani Babiš a Schillerová nemůžou. :down: :down: :down:
To by měl je právě podstata problému, protože velmi často se tak neděje. A ikdyž se tak náhodou děje, díky nerovnosti v platech jsou na tom matky samoživitelky daleko hůře, než obráceně. Celkově je to dlouhodobí a velmi málo řešený problém. Odpovědnost za to ale nesou obecně naši politici, kteří tento problém řeší minimálně. Třeba zákon o náhradním výživném byl přijat až v roce 2020, když se předtím o něm jen jalově mluvilo.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“