Není to něco jako "clona" záblesku při výstřelu, aby střelec nebyl za tmy oslepen hned při prvním výstřelu? Za první války se pro noční stíhače přesouvali nad horní křídlo, i když si myslím, že stačilo dát nad synchro kulomety plech..Rase píše: ↑17/9/2025, 06:38 Tak už i rusové začali používat letouny Jak-52 k lovení dronů, akorát jsem moc nepochopil ten tlumič na pušce.
https://twitter.com/front_ukrainian/sta ... 5875818617
IMG_1203.jpeg
Protidronové letouny Jak-52
-
stronger.p
- nadrotmistr

Re: Protidronové letouny Jak-52
Vypadá to jako klasický tlumič hluku, nicméně i on tlumí výšleh. Takže proč ne. Ale stačilo by obyčejné prase.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Pokud to je AK12 s dlouhou hlavni ,tak ten ho ma standartne.
Bude to dobre i pro pilota. Ten neleta se sluchatkama ,posloucha motor. Jeho ucho je senzor.
A kdyz mu u ucha neco strili dlouhou davkou bez tlumice ,tak je bez bubinku a uz neni pilot ale mrzak.
Jen pozn. Jak vseonecne letectvi drony dostaly do 1.WW.
Nasi maji jen dvoumistne vetrone s posadkou za sebou. Motorove jsou vesmes s posadkou vedle sebe.
Bude to dobre i pro pilota. Ten neleta se sluchatkama ,posloucha motor. Jeho ucho je senzor.
A kdyz mu u ucha neco strili dlouhou davkou bez tlumice ,tak je bez bubinku a uz neni pilot ale mrzak.
Jen pozn. Jak vseonecne letectvi drony dostaly do 1.WW.
Nasi maji jen dvoumistne vetrone s posadkou za sebou. Motorove jsou vesmes s posadkou vedle sebe.
Honziku, tlmice sustia len vo filmoch, pri palnej s nadzvukovou strelou to ma maly efekt.
"Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru"
piloti nosí sluchátka tak nějak standardně, už jen kvůli tomu, že v tom mají vysílačku, a taky kvůli tomu, že dost motorů dělá celkem kravál..
Podle zvuku motoru lítali tak ze začátku Velké Války.. https://airplane-pictures.net/aphoto/13 ... lev-yak-52 https://www.orlita.net/z142
piloti nosí sluchátka tak nějak standardně, už jen kvůli tomu, že v tom mají vysílačku, a taky kvůli tomu, že dost motorů dělá celkem kravál..
Podle zvuku motoru lítali tak ze začátku Velké Války.. https://airplane-pictures.net/aphoto/13 ... lev-yak-52 https://www.orlita.net/z142

Skelet, ešte aj po válce. Dopravné lietadlá mali zakrytu len kabínu cestujúcich, aby piloti vedeli stanoviť rýchlosť podľa šumu vetra 
"Když šumí, je to dobré. Když začne kvílet, je to špatné! A když během letu mlčí, jsme v pérdeli, pane Hrábě!"
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
stejně mi nejde na rozum, že ani jedna z bojujících stran nezajde do muzea, neobšlehne kruhovou kulometnou lafetu a ty "52" si dle toho náležitě neupraví. Tak to dělají jak z dob franty klacka a spíše to působí jak mediální placebo.

Z AN-2 bude gun ship proti dronům. Do každýho okna kulomet a něco klidně na hřbet

Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
An-2 na to nemá moc rychlost, ale An-28 už tak plus mínus používají.

Pro Skeleta : ,,Létání s poslechem motoru se týká kazde faze vycviku. Pilotování letadla, kdy pilot sleduje a poslouchá motor pro správnou funkci , který umožňuje vnímat zvuky motoru při letu. U klasického motorového letadla pilot kontroluje zvuk a přístroje motoru při vzletu a letu, aby si byl jistý jeho správnou funkcí.
Pozn. To jsou proste zaklady vycviku. Od piky inv beznem provozu motorovych letounu obecne.
Ale ty si kopnout musis.
Takovy tvuj staly kolorit vuci me..Jinak by jsi se nudil.
Pozn. To jsou proste zaklady vycviku. Od piky inv beznem provozu motorovych letounu obecne.
Ale ty si kopnout musis.
Takovy tvuj staly kolorit vuci me..Jinak by jsi se nudil.
Já do tebe nekopu, jen musím tvé informace opravovat, protože jsou často zavádějící.

Jenom jednou jsem se zastydel. A to se tykalo typu/varianty Migu 21 v nasich barvach . Tam jsi mel fakt pravdu.
Jinak jsou to z tve strany jen invektivy.
Jsem tvuj nejvetsi nepritel na svete ,jak jsi mi napsal verejne v neverejnem vlakne,takze se nedivim.
Jinak jsou to z tve strany jen invektivy.
Jsem tvuj nejvetsi nepritel na svete ,jak jsi mi napsal verejne v neverejnem vlakne,takze se nedivim.
Aha, takže to, že piloti Jak-52 nosí sluchátka standardně je nepravda .. oook. Prostě to hraješ na Turka 
Btw. Nepřítel se respektuje, já tě nerespektuju. Můj disrespekt došel tak daleko, že jsem veřejné oznámil fakt, že tě nebudu moderovat.
Btw. Nepřítel se respektuje, já tě nerespektuju. Můj disrespekt došel tak daleko, že jsem veřejné oznámil fakt, že tě nebudu moderovat.

Nevim ,co to je hrat na Turka. Jen ti pisu ,ze pilot musi poslouchat a proto tlumic.
A ty pises ,ze pilot ma stardantne sluchatka,coz nema!
Postnul jsi fotky z vyhlidkovych letu .
A dokladas to jako obvykle :
Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru
A ty pises ,ze pilot ma stardantne sluchatka,coz nema!
Postnul jsi fotky z vyhlidkovych letu .
A dokladas to jako obvykle :
Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru
Uz jsem z tebe unaveny ,,Admine,,Mam i jine starosti nez odpovidat na tve osobni steky.
Naposledy upravil(a) HONZIK11 dne 16/10/2025, 17:52, celkem upraveno 1 x.
Doplnil jsem a vubec jsem se nespletl.
Furt to same.A ted jeste Hrabal . No to je fakt k placi. Admin mimon likvidator fora . Co k tomu dal rici..
Furt to same.A ted jeste Hrabal . No to je fakt k placi. Admin mimon likvidator fora . Co k tomu dal rici..
Naposledy upravil(a) HONZIK11 dne 16/10/2025, 17:57, celkem upraveno 1 x.
To není o osobních útočícího, to je o tom, že placneš kravinu, a místo toho abys byl chlap a uznal to, tak se chováš jak Turek