7,62mm samopal vz. 58
Re: 7,62mm samopal vz. 58
Ty Ami jsou jen o pár postů výše.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Vdaka Zemakt, som si ich nevsimol. Ale tiez nemame info, ci su u TO, alebo v legiii
Z počátku vidět byly, ale postupně vymizely. Zřejmě se přesunuly k méně exponovaným jednotkám.

Ako som pisal, zbran minuleho storocia, kto moze vezme nieco modernejsie.
Ano, na té fotce to uplně bouchá do očí. Přijde mi, že ti týpci tam s těmi kosami pózujou spíš jen jako kuriozitka do památníčku.

Československé zbraně v rukou ukrajinské domobrany.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
- Pressburger
- Kapitán

Ostatne tu je vymazlená v .223 Remington
Ak sú lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé sú rádi hlúpi. Ale nedělejte im to jednoduché. Hádejte se a hádejte se s nimi
Když si představíš dělat rozborku s tou boční montáží Arthure, tak ta otázka je zodpovězena cobydup.

Akakolvek modernizacia vz.58 je dnes uz holy nezmysel. Pusky sa za poslednych povedzme 15 rokov vyvinuli smerom, ktory vz. 58 uz nikdy nedokaze dohnat.
- Pressburger
- Kapitán

Modernizácia Sa-58 MS, Sa-58 MK a Sa-58 MD vo VTSÚ Záhorie okolo roku 2010 výmenou ministrov išla do stratena a náš tuzemský bezpečnostný a obranný priemysle ich nemodernizuje a ani nevyrába ako u susedov tak áno je to bezpredmetné.
Ak sú lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé sú rádi hlúpi. Ale nedělejte im to jednoduché. Hádejte se a hádejte se s nimi
Už v té době to byl úlet.

Vela debata dneska okolo akejkolvek modernizacie vz.58 uz nema zmysel. Ta konstrukcia je definitivne za zenitom.
konstrukce neni za zenitem a do budoucna ji nekdo nekde jinde pouzije jako se pouzivaji jine kostrukce.Zbran jako takova byla urcena ve sve době pro nejaky ucel a dnes jsou jine pozadavky a proto je zastarala.Ale pokud je funkcni tak udela stejne dobrou praci jako jina zbran
- Pressburger
- Kapitán

Presne taksimader píše: ↑4/11/2025, 19:48konstrukce neni za zenitem a do budoucna ji nekdo nekde jinde pouzije jako se pouzivaji jine kostrukce.Zbran jako takova byla urcena ve sve době pro nejaky ucel a dnes jsou jine pozadavky a proto je zastarala.Ale pokud je funkcni tak udela stejne dobrou praci jako jina zbran

Nezmysel. Chodte si strelit z vz.58 a potom z nejakej AR-15 a pochopite rozdiel. vz.58 uz patri v lepsom pripade do skladu.
Omg
vážně o tom má cenu diskutovat? Asi ne, že jo.

Je to ako pri vsetkom. Vychodny blok mal ak47. Strelilo to vzdy. Co to spravilo strelcovi a kam to strelilo, to sa neriesilo. Usaci mali M16. Ergonomicky vhodna mozno pre 70% ludi bez uprav, nema spatny raz, trafi vicko z pet flasky na 100 m. M4 uz ma ergonomiu mozno pre 99% strelcov.
Rusaci mali mig 23. Letelo to rychlo. Menilo to geometriu. Pilot musel vsetko robit manualne. Usaci mali F14. Letelo to rychlo. Letove rezimy riesil pocitac… F15 sa vyraba dodnes, preverena v boji, v podstate dodnes na spici mimo 5 gen.
Vychodny blok mal T-72. Pokrokovy automaticky nabijac. V boji mu uleti veza. Usak ma abrams, v boji musi nabijac makat jak barevnej, ale prezije pomaly aj tankovu minu. V ruskom tanku su take ostre hrany, ze sa na tom da porezat. V usackom tanku su steny este aj vymalovane.
Rusaci mali mig 23. Letelo to rychlo. Menilo to geometriu. Pilot musel vsetko robit manualne. Usaci mali F14. Letelo to rychlo. Letove rezimy riesil pocitac… F15 sa vyraba dodnes, preverena v boji, v podstate dodnes na spici mimo 5 gen.
Vychodny blok mal T-72. Pokrokovy automaticky nabijac. V boji mu uleti veza. Usak ma abrams, v boji musi nabijac makat jak barevnej, ale prezije pomaly aj tankovu minu. V ruskom tanku su take ostre hrany, ze sa na tom da porezat. V usackom tanku su steny este aj vymalovane.