Budoucnost tanků OSSR
Re: Budoucnost tanků OSSR
Už se to tu jednou objevilo
Řečnická otázka tedy zní, kde je ta paní Colombová, respektive více jak 25 tun rozdílu v hmotnostech.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Ja sa len cudujem, ze ked je nahrada MBT tancikom CV-90-120 taka genialna myslienka, preco na nu okrem Slovakov nikto neprisiel. Lebo sme tak genialni ? 
-
NagyAttila
- nadpraporčík

A aps nic? To tam je na okrasu?
APS je dnes nutností téměř pro vše. I pro MBT. Normální věc.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Něco bude silnější motor, něco silnější hlavní zbraň. No a ten zbytek, milý Watsone, důvod proč je tank tankem a BVP je BVPčkem, i když se na něj posadí věž se 120mm hlavní zbraní.
(odpověď není mířena přímo na tebe, jen tak do "pléna").
Ovšem pokud chtějí někteří Slováci svěřit do role tanku (co kryje právě tu pěchotu a BVP i tím, že jako největší hrozba na sebe poutá palbu soupeře - což je pak důvod praktický i psychologický, proč má OSÁDKA ochranu jakou má), průměrně chráněné BVP, směle vpřed. Ušetříte. Peníze.
Ono asi nejde o to či je BVP s 120mm kanónom odolnejšie ako MTB a môže ho nahradiť /prečo by malo?/ ale o to načo máme a budeme mať - nielen nákup ale aj zmysluplná prevádzka /výcvik, strelba.../
To je idiotský postup. Najprv sa treba pýtať, aké má armáda riešiť úlohy, potom sa zvažujú vojenské jednotky a prostriedky na dané úlohy.
Ak nemáme na ne, môžeme MBT v ťažkej brigáde rovno zrušiť. A oznámiť to spojencom - tankov soudruhovia, nět.
CV90-120 ani čokoľvek iné na podvozku BVP nedokáže plniť úlohy MTB.
Teda pôsobiť na čele fronty, prerážať obranu, podporovať útok pechoty.
Mohol by pôsobiť len zo zadu ako stíhač tankov ale na tento účel sú dnes vhodné a lacné vozidlá s PTRS a dronmi.
Ak nemáme na ne, môžeme MBT v ťažkej brigáde rovno zrušiť. A oznámiť to spojencom - tankov soudruhovia, nět.
Mohol by pôsobiť len zo zadu ako stíhač tankov ale na tento účel sú dnes vhodné a lacné vozidlá s PTRS a dronmi.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
-
NagyAttila
- nadpraporčík

Ako vravim,dogmatik nerespektujuci novu dobu.pjaro77 píše: ↑2/12/2025, 19:57 To je idiotský postup. Najprv sa treba pýtať, aké má armáda riešiť úlohy, potom sa zvažujú vojenské jednotky a prostriedky na dané úlohy.
A pusky jedine nabijane spredu s kresadlom
Tak mi vysvetli, ako tie cv90 budu pouzite, ak nepriatel nasadi mbt a zaroven bude mat prenosne protitankove systemy (Carl Gustav a ine)
A to som este dobry a neuvazujem o linii dotyku zahltenej dronmi ako na ua fronte
A to som este dobry a neuvazujem o linii dotyku zahltenej dronmi ako na ua fronte
-
NagyAttila
- nadpraporčík

Ano, ja si to nasadene predstavujem ako:
1 masivna zenijna prekazka vyztuzena dronmi a minovymi poliami
2 zalohovana delostrlectvom
3 pripadne vlomy nicene rychlymi obrnenymi skupinami
Ktorými obrnenými skupinami ? Na vlomy slúžia tanky. Ak ja som dogmatik, ty si jurodivý hujer. Hurá systém.
Jediná solídna alternatíva je poslať dronové tanky.
Jediná solídna alternatíva je poslať dronové tanky.
- Pressburger
- Kapitán

To je ako hrach o stenu hádzať, oni stále žijú a živia storky o MBT z Operácie púštna búrka. O všetkom počuli, dokonca aj x-krát videli hlavne na UANagyAttila píše: ↑2/12/2025, 08:45 Nuz napriklad take Abramsy (etalon MBT) toho moc nepredviedli a horeli rovnako ako ine vozidla - temer vsetky boli znicene. Lebo miny a drony si bez problemov poradia aj s MBT, ktore navyse vdaka svojej hmotnosti su tvrdy oriesok na odtah - pri zamoreni dronmi je odtah temer nemozny .
a stále si z toho nič neodniesli. Nič nového.
Ak sú lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé sú rádi hlúpi. Ale nedělejte im to jednoduché. Hádejte se a hádejte se s nimi
Ty si videl stokrát explodovať ruské T62, T72, T80, T90 a tiež si si z toho nič neodniesol.
To ke stale dookola. Amater sa hraje na vojenskeho analityka a kedze to tu citaju aj politicki chytraci, prevezmu tuto argumentaciu na uplne nezmyselny projekt. Takto Slovensko doslo o AH-1, kde tu tiez samozvani odbornici vypisovali, aky je to prezitok a potom som tie iste argumenty pocuval na tlacovkach. Dnes zas pocuvam, ze AH-1 sme mali zobrat. To iste s CV-90-120. Navymyslate su radoby argumenty, ktore sa politicky zneuziju a potom budeme bez tankov a celemu svetu na smiech.
Kde v tom figuruju tie cv90? Aka bude ich uloha v tom tvojom genitalnom plane? Kedy a ako stihnes vybudovat "masivnu zenijnu prekazku"? Kde vezmeme delostrelectvo?Ano, ja si to nasadene predstavujem ako:
-
NagyAttila
- nadpraporčík

Pri Ah1 argumentovali, ze to bude PT bariera. Ze mechanizovane zvazky budu nicene.niko píše: ↑3/12/2025, 07:26 To ke stale dookola. Amater sa hraje na vojenskeho analityka a kedze to tu citaju aj politicki chytraci, prevezmu tuto argumentaciu na uplne nezmyselny projekt. Takto Slovensko doslo o AH-1, kde tu tiez samozvani odbornici vypisovali, aky je to prezitok a potom som tie iste argumenty pocuval na tlacovkach. Dnes zas pocuvam, ze AH-1 sme mali zobrat. To iste s CV-90-120. Navymyslate su radoby argumenty, ktore sa politicky zneuziju a potom budeme bez tankov a celemu svetu na smiech.
A ked tato argumentacia pominula, tak si vymysleli stihanie dronov, co uz je trochu lepsie, ale neskoro a rozhodne nie za tie peniaze, ktore by to stalo.
-
NagyAttila
- nadpraporčík

Vy by ste tusim cv90 najradseklj zrusili a bojovali na favoritoch a feliciach (obdoba zigulakov)jean píše: ↑3/12/2025, 08:13Kde v tom figuruju tie cv90? Aka bude ich uloha v tom tvojom genitalnom plane? Kedy a ako stihnes vybudovat "masivnu zenijnu prekazku"? Kde vezmeme delostrelectvo?Ano, ja si to nasadene predstavujem ako:
Masivnu zenijnu prekazku vieme vybudovat. Aj ukrajinci sa to pomaly naucili, ked prisli o desattisice vojakov a uzemie .
Lynx a ty mas aj nejake vojenske, alebo vojensko strategicle vzdelanie, ze tu tak vehementne zhaszujes rokmi vyvyjane a v NATO etablovane doktriny ? Teraz myslim ako CV-90-120, tak aj bojove vrtulniky. Lebo to, ze ste si tu dvaja s Arthurom povedali, ze je CV-90-120 dobry napad je sice pekne, ale cely vojensky svet hovori nieco ine.NagyAttila píše: ↑3/12/2025, 08:32 Pri Ah1 argumentovali, ze to bude PT bariera. Ze mechanizovane zvazky budu nicene.
A ked tato argumentacia pominula, tak si vymysleli stihanie dronov, co uz je trochu lepsie, ale neskoro a rozhodne nie za tie peniaze, ktore by to stalo.
Lynx, ja proti cv90 nic nemam. Ale jedine moderne bojisko je na Ukrajine a ukazalo sa, ze proti hufom dronov su odolne len tazke mbt. A tie pouzivaju tusim v ulohe priamej delostreleckej podpory(?). Tomu ja uz nerozumiem, nie som vojak, mna zaujima len technika.
-
NagyAttila
- nadpraporčík

To nie je pravda. Proti dronom skaredo pohorel /doslova/ aj abrams. L2 , a aj cv90 na tom mozu byt lepsie. Ziadne sucasne tanky neboli konstruovane s ohladom na hrozbu dronov. Cv90 uz ma cas sa na tuto skutocnost pripravit.