Ako Vám pomôže že máte niečo podpísané?
Český moderní bojový tank T-72M4 CZ
- Pressburger
- Kapitán

Re: Český moderní bojový tank T-72M4 CZ
Ak sú lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé sú rádi hlúpi. Ale nedělejte im to jednoduché. Hádejte se a hádejte se s nimi
Jen tak mimochodem v životě jsem neslyšel že by TURMS-T byl použit na nějaké lodi. Je to systém určený výhradně pro pozemní techniku. To jen ukazuje odborné zázemí pana poslance.Upozorňoval jsem na to na výboru zhruba 14 dní před zadáním modernizace a podpisem smlouvy v červnu roku 2020. Říkal jsem, že modernizace nedává smysl, protože už tehdy se vědělo, že systém řízení palby od společnosti Officine Galileo, který se do „téčka“ dává, nepatří do pozemní techniky, ale používá se na námořních lodích. Už tehdy jsem věděl, že jde o špatné řešení, a varoval jsem.
Čo? Přání otcem myšlenky, či?

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- Pressburger
- Kapitán

Však T-72M4 CZ máte jasný príklad, ostatne aj Caesar sa nejak naťahuje, pričom my v SR nemáme čo hovoriť.
Môžme UA ruky - nohy bozkávať, že ich tu po 24.2.2022 nemáme...
Môžme UA ruky - nohy bozkávať, že ich tu po 24.2.2022 nemáme...
Ak sú lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé sú rádi hlúpi. Ale nedělejte im to jednoduché. Hádejte se a hádejte se s nimi
Čo?

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Vzhledem k tomu, že od roku 23 byly T-72 nahrazeny, tak to nikoho už moc netrápí (max. peníze).

- Pressburger
- Kapitán

Pacta sunt servanda - zmluvy sa musia dodržiavať, ale dobre vedieť aj o súčasnej ČR...
- Pressburger
- Kapitán

Však práve... 
- Pressburger
- Kapitán

Myslíte tie vyše 30-ročné Leopardy 2A4 vagónovačov bez reaktívneho pancierovania. Tak to naozaj mení situaci

Rozhodne viac než 50 ročné modernizované T72 vagonovačov , na ktoré neexistujú náhradné diely.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
No obávám se že v následujících letech můžeme čekat jen to co už je podepsané. Od příštího roku to bude období auditu kontrol pro kontroly a vrácení desítek miliard zpět na mf.
S těmi M4 se neudělá už nic.. Nevyužije se ani ten podvozek.
S těmi M4 se neudělá už nic.. Nevyužije se ani ten podvozek.
mění, protože máme 42 bojeschopných tanků na úrovni T-72M4Cz. Což je o deset víc, než jsme měli před rokem 23.Pressburger píše: ↑8/12/2025, 00:02 Myslíte tie vyše 30-ročné Leopardy 2A4 vagónovačov bez reaktívneho pancierovania. Tak to naozaj mení situaci![]()
![]()

-
NagyAttila
- nadpraporčík

Mate? Lebo vsade uvadzaju pocet cca 20ks
Já bych se také nedohadoval o tom co teď máme či nemáme, ale proč prostě tedy tuto akci nikdo nezastavil už v roce 23 kdy se udělalo rozhodnutí, že t72 už v žádné podobě. Spíše to smrdí opravdu dotačním programem pro VOP a to je za mě šílené. Vždyť doslova před pár týdny se tu někteří diskutující rozčilovali co si to ten Řehka dovoluje, že chce po zhodnocení naše rodinné stříbro darovat na UA. Mimochodem... opravdu náčelník generálního štábu, se dozvěděl až z novin, že žádný zhodnocený tank M4 vlastně neexistuje a ten termín dokončení také nesouhlasí???
Je to parodie přesně dle MO/AČR.
Je to parodie přesně dle MO/AČR.
Vzhledem ke stavu flotily M4CZ a situaci kdy u profesionálních rot nefunkční M4CZ suplovaly M1, řekněme že spíše tak o 20+ víceskelet píše: ↑8/12/2025, 10:47mění, protože máme 42 bojeschopných tanků na úrovni T-72M4Cz. Což je o deset víc, než jsme měli před rokem 23.Pressburger píše: ↑8/12/2025, 00:02 Myslíte tie vyše 30-ročné Leopardy 2A4 vagónovačov bez reaktívneho pancierovania. Tak to naozaj mení situaci![]()
![]()
Samozřejmě když k tomu přidáme faktor unifikace i kvalitativního progressu. Je to navýšení celkových schopností 73.tpr, (což ale nebyla vysoká laťka, to si rovnou řekněme).
Do přelomu roku má být dodáno 28 kusů plus dva Buffely (tam je to dle zveřejněných fotek jeden už náš, druhý zapůjčený než bude i druhý pro nás vyroben). Tedy pro dvě roty. Třetí rota má být dodána do konce 2026.
- Pressburger
- Kapitán

skelet píše: ↑8/12/2025, 10:47mění, protože máme 42 bojeschopných tanků na úrovni T-72M4Cz. Což je o deset víc, než jsme měli před rokem 23.Pressburger píše: ↑8/12/2025, 00:02 Myslíte tie vyše 30-ročné Leopardy 2A4 vagónovačov bez reaktívneho pancierovania. Tak to naozaj mení situaci![]()
![]()
Lož má krátke nohy => zvláštna matematika s Bulharskou konštantou a la skelet...