20+ ks vrtulnikov moze znamenat 16ks (+5ks oproti realnym, resp objednanym strojom) UH60M + vyhladovo nahradit Mi17, 6ks CH47 by bolo vhodnych.
Lepsie ako repasovane 30r UH60.

20+ ks vrtulnikov moze znamenat 16ks (+5ks oproti realnym, resp objednanym strojom) UH60M + vyhladovo nahradit Mi17, 6ks CH47 by bolo vhodnych.

Pokiaľ máme dostatok financií na nákup v Slovenských podmienkach /geografických/ ľahkých cieĺov pre protivníka bude CH47 skvelá voľba.NagyAttila píše: ↑27/4/2026, 08:53 Ale prosim Ta, zase nezmyselne tvrdenia - ze logisticky nezmysel - jeden kus aw189 pre policiu to nie je logisticky nezmysel? Alebo 2ks c27j, to je ako podla tvojej logiky? Alebo 5ks Mi17..
Pre rychly presun jednotiek napr z Trebisova do Nitry, Levic je nieco ako ch47 na nezaplatenie - kapacita 1ks CH47 = 4ks UH60.

Ministerstvo obrany Slovenskej republiky
13 min
POMÁHAME HASIČOM PRI POŽIARI V SÚĽOVSKÝCH SKALÁCH
Vzdušné sily Ozbrojené sily Slovenskej republiky naďalej pomáhajú Hasičskému a záchrannému zboru pri likvidácii rozsiahleho lesného požiaru v ťažko dostupnom teréne v oblasti Súľovských skál v okrese Bytča.
Do zásahu sme nasadili vrtuľník UH-60M Black Hawk s bambi vakom a osádkou, ktorý zo vzduchu podporuje pozemné hasičské jednotky pri lokalizácii a likvidácii požiaru.
Počas včerajšieho nasadenia vykonal UH-60M celkovo 39 zhodov vody, čo predstavuje približne 78 000 litrov vody dopravených priamo na požiarisko.
Aj dnes sme pripravení pokračovať v pomoci hasičom všade tam, kde je nasadenie našej leteckej techniky potrebné.
Ministerstvo obrany SR a Ozbrojené sily SR sú pripravené pomáhať pri ochrane životov, majetku a prírody
zdroj: https://www.facebook.com/share/v/1JJwvxJwUD/