Nové zbraně nejen pro AČR (ČZ 805, G 805, SAG 30)

Odpovědět
thx_cz
Příspěvky: 2
Registrován: 6/3/2010, 15:43

Fakt odborníci se špatnou pověstí

Příspěvek od thx_cz »

Novou revue jsem četl, ten článek je prý velký podvod, celý je to prej okopírovaný z webu gunexpertu, díval jsem se na stránky a dost se kvůli tomu tam rozčilovali, že jim někdo krade nápady.Totiž tu pušku vystavoval gunexpert loni na IDETu a jsou u nich i fotky, takže bych z toho nadšený nebyl, takže žádná modernizace vlastní prací kingguna to asi nebude...
sa58 píše:Kdopak už četl novou Střeleckou revue? Všimli jste si modernizace Sa 58 Kinggun? Za 23.000 Kč je to skoro zadarmo, na překlenutí "malorážkového úletu" by to určitě naše žoldáky... pardon armádu zabezpečilo.

http://www.kinggun.cz/

Obrázek
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

Heckler 1 píše:On Honzík to sází i na jíná fóra a je to jasná reklama. A nezlob se na mě, komerční reklama by měla být placená.
To možná chtělo napsat už do té první zprávy...
Bylo by jasnější, že se tvé podezření nezakládá jen na jednom postu...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

Tak jak se zdá, CZ UB vydala ofiko info o CZ805...

Obrázek Obrázek

Abych předešel zbytečným dohadům ( zdravím Hecklera ), v tabulce je uvedena přesnost do 4 MOA, což není nikterak slavné, ale tento údaj vychází z tabulkového, nejhoršího možného rozptylu pro náboje SB 5,56 x 45 mm se střelou SS 109 4.0 g. Jak je uvedeno i pod tabulkou...

A ještě jeden obrázek... výměna zásobníkové šachty.

Obrázek
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Heckler 1
desátník
desátník
Příspěvky: 52
Registrován: 13/1/2010, 02:17

Příspěvek od Heckler 1 »

Nevíte někdo, jestli už zbrojovka někde předvedla zaměnitelnost ráží? To co bylo zatím prezentováno bylo pouze v ráži 5.56x45mm Nato.
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

No pokud vím, tak armáda zatím řeší pouze CZ805 v ráži 5,56 x 45 mm, takže nebylo proč předvádět něco jiného. Ale na IDETU měli CZ805 i v ráži 7,62 x 39 mm.

Náhodou sem narazil na vyjádření konkurence...
http://www.e15.cz/
Michal Smrž: Zbrojovky prošly ohněm. Teď je chce zničit evropská konkurence
Přemluvit obchodníka se zbraněmi k rozhovoru není snadné. Každý si chrání svůj byznys i soukromí. A když ještě slyší, že se bude fotografovat, odchází od stolu. Michal Smrž se svou firmou MPI Group podniká v tomto oboru už druhé desetiletí. Jeho aktivity nejsou jen obchodní. Koupil zbrojovku ZVI Vsetín a nedávno vybudoval muniční továrnu ve Slavičíně, která je součástí vsetínské firmy.
Michal Smrž

MPI na přelomu roku soutěžila s Českou zbrojovkou v miliardovém tendru na nové útočné pušky. „Ve Vsetíně bychom si výrobou belgických pušek SCAR vyřešili nedostatek zakázek,“ říká Smrž. Zároveň ostře kritizuje snahu evropských institucí zakázat offsetové programy.

E15: Hodnotící komise ministerstva obrany vybrala jako lepší útočné pušky České zbrojovky. Belgické pušky SCAR, které jste nabídli vy, neuspěly.Odvoláte se?

Zatím jsme neobdrželi žádné oficiální oznámení o výsledku výběrového řízení, takže nevíme, jestli komise konkurenční pušky opravdu vybrala.

E15: Máte výhrady k hodnocení?

Máme jisté pochybnosti o objektivitě hodnotící komise. Podle neoficiálních informací neuznala jeden parametr v náš prospěch. Šlo o celkovou hmotnost při použití stejného zásobníku u obou pušek. Ztratili jsme tak několik desetin bodu, přestože je námi nabízená zbraň SCAR zhruba o tři čtvrtě kila lehčí. Komise naopak přísněji posoudila účinný dostřel pušky, což bylo jediné kritérium, podle kterého byla naše zbraň horší.

E15: Například v Afghánistánu je vzhledem k velkým vzdálenostem dostřel velmi důležitý parametr.

To nezpochybňuji. Nicméně v rámci tendru nebyla u dostřelu definována metodika. A pokud by byla, nemohl by mít tento parametr u dvou obdobných zbraní tak rozdílné hodnoty. Tento fakt výrazně zkreslil výsledek celé soutěže.

E15: Tak ještě jednou. Budete se odvolávat?

Musela by být reálná šance, že by byla nakoupena naše puška místo konkurenční. Rozhodně nechceme bezdůvodně soutěž rušit. Na druhé straně je v obecném zájmu, aby se konkurenční puška co nejdříve podrobila kontrolním a vojskovým zkouškám.

E15: To znamená, že byste případně zpochybnili, že byl vývoj pušky z Uherského Brodu skutečně dokončen?

Skutečně se domníváme, že tato puška zatím není vývojově hotová. Předmětem výběrového řízení přitom byla puška s ukončeným vývojem.

E15: Zpochybníte vývoj CZ 805?

To je věcí ministerstva a vojáků. Naše pochybnosti by se však potvrdily například v okamžiku, kdyby Česká zbrojovka jakkoli taktizovala a otálela s uzavřením smlouvy a předáním pušky ke zkouškám. Termín pro letošní dodávku je napjatý a jakékoli otálení by znamenalo, že se výrobce snaží získat čas pro dokončení vývoje a odvrácení případného neúspěchu při zkouškách.

E15: V čem byla belgická puška SCAR lepší?

Byla to i cena.

E15: Komise hodnotila jen takzvané papírové údaje, a v praxi je neověřila?

Připadá nám poněkud podivné, že komise nepožadovala právě praktické přezkoušení dostřelu. Z balistického hlediska musí být všem odborníkům jasné, že při stejné ráži, délce hlavně, mířidlech a použité munici musejí mít obě pušky přibližně stejný účinný dostřel.

E15: Jedním z hlavních argumentů zastánců nákupu českých zbraní je udržení zaměstnanosti v Uherském Brodě nebo v přerovské Meoptě. Vy říkáte, že by se belgické pušky vyráběly ve zbrojovce ZVI, kterou vaše firma před časem zprivatizovala. Kolik lidí byste zaměstnal?

Ve Vsetíně by se nevyráběla celá puška, jen některé její součásti. Dále by to bylo kompletování, nastřelování, zkoušení, balení a servis během celého životního cyklu výrobku. Nevím, kolik lidí je v Uherském Brodě plánováno na tuto výrobu. Nicméně při znalosti automatizace výroby v České zbrojovce se domnívám, že by se počet tamních zaměstnanců, kteří mají na zakázce pracovat, proti našim zaměstnancům ve Vsetíně výrazně nelišil.

E15: Kromě České zbrojovky se však udrží zaměstnanost i v Přerově.

Kdyby zvítězila naše nabídka, v Meoptě by o práci nepřišli. S belgickou puškou bychom dodávali optiku od švédské firmy Aimpoint, přičemž Aimpoint je největší odběratel čoček z Meopty. Podle našich informací navíc oba produkty, které Meopta nabídla České zbrojovce pro účely tendru, což je denní a noční optika, jsou stále ve stadiu vývoje. A nejméně ve dvou případech nesplňuje tato optika parametry předepsané soutěžními podmínkami. S tím se Meopta ještě musí poprat.

E15: Má ZVI dost zakázek?

Ve Vsetíně nyní žádnou nosnou zakázku nemáme. Skončili jsme výrobu leteckého kanonu Plamen a odstřelovacích pušek Falkon. Kvůli globálnímu poklesu poptávky nám vázne i odbyt civilních zbraní. Zbývá tedy středorážová munice, zejména pro obrněné transportéry Pandur. Ta se ale vyrábí v naší nově vybudované muničce ve Slavičíně. To znamená, že naši zaměstnanci ve Vsetíně nejspíše zůstanou bez práce.

E15: Souhlasíte s názorem, že pokud existuje český výrobce s kvalitními produkty, má se česká armáda a policie obracet přímo na něj?

Ano, ale s důrazem na slovo kvalitní. Nemělo by se hazardovat se životy vojáků jen proto, že je ze sociálně-pracovního hlediska pro stát výhodnější zadat zakázku domácímu výrobci. A jiné hledisko než ono sociálně-pracovní v tomto případě není. Českou zbrojovku po sloučení se společností Eximat v roce 2008 vlastní jakási kyperská struktura akcionářů. Z dostupných výročních zpráv nevyplývá, že by tato firma byla v Česku významným daňovým poplatníkem.

E15: Chcete tvrdit, že nákupem zbraní z České zbrojovky se hazarduje se životy vojáků?

Zeptejte se českých policistů, kteří se dlouhodobě potýkali se závadami pistolí nakoupených přímým oslovením domácího výrobce. A co se týče pušky CZ 805, netvrdím, že se hazarduje, ale že by se hazardovalo, pokud zbraň neprokázala kvality a spolehlivost při zkouškách i v praxi.

E15: Česká zbrojovka říká, že všude ve světě nakupují ozbrojené složky vždy od národních výrobců, pokud daný zbraňový systém produkují.

A proč je potom belgická puška SCAR zavedena například u elitních jednotek v USA, přestože země má svého výrobce Colt Defense s puškou M4? A proč je mezi německými ozbrojenými složkami rozšířena rakouská pistole Glock, přestože Německo má své domácí výrobce Walther a Heckler & Koch? A proč belgická armáda nakoupila obrněné čtyřkolky Dingo od německého KMW, přestože mají domácího výrobce Sabiex s vozidlem Iguana? Takových příkladů je určitě více.

E15: A kde jsou ty opačné příklady?

Trvám na tom, že nákup výhradně od domácích zbrojovek najdete jen ve Francii. Tamní zbrojaři jsou nekompromisně upřednostňováni. A navíc jsou velmi silně dotováni, takže ostatní nemohou na tomto trhu férově soutěžit. Nutno ale dodat, že francouzské zbrojovky mají téměř ideální podmínky pro investice do výzkumu a vývoje a jejich produkce je na vysoké technické a kvalitativní úrovni.

E15: Souvisí prohra vaší firmy s blížícími se volbami? Říká se, že se ODS a ČSSD dohodly na přidělení zakázky České zbrojovce.

To by někdo z politických kruhů musel zmanipulovat velkou část hodnotící komise, aby se pak mohl před jihomoravskými voliči populisticky chlubit, kolik tam zachránil pracovních míst. Tohle je ale opravdu zcela mimo mou představivost.

E15: Ať už byla nejsilnější stranou ve vládě ODS, nebo ČSSD, hlavním dodavatelem armády a částečně i tahounem exportu byl vždy Omnipol…

Omnipol a skupina spřízněných firem měly na začátku devadesátých let značný náskok, protože Omnipol již v oboru dlouhodobě působil a měl výhradní zastoupení některých velkých světových výrobců zbrojní techniky. Tuto skupinu si pak přirozeně vybírají velké zahraniční zbrojovky jako svého místního partnera pro velké projekty. Mám na mysli třeba BAE Systems pro Gripeny nebo EADS pro dopravní letouny Casa. Samozřejmě k realizaci takto významných zbrojních zakázek musí existovat politická podpora. Nijak bych ji ale nedémonizoval.

E15: Snaží se MPI tomuto monopolu konkurovat? A nakolik úspěšně?

Nedomnívám se, že má Omnipol monopol. My se snažíme sledovat a odhadovat nové akviziční potřeby české armády tak, abychom se zbytečně nevlamovali tam, kde už si někdo jiný odpracoval kus práce a kde už má konečný uživatel nějakou konkrétní vizi o pokrytí své potřeby.

Související články

*
Průmysl a energetika

Tendr na pušky: komise posoudila nabídky, vítěz zatím neznámý

Armáda chce nové pušky za 1,5 miliardy. Do tendru jdou dvě firmy
*
Domácí události

Česká zbrojovka nemá ještě zakázku na pušky jistou
*
Zahraniční politika

Čínu rozzlobily zbraně pro Tchaj-wan
*
Domácí politika

Souboj o dodávku pušek: MPI je levnější

E15: Takže v domácích podmínkách si nekonkurujete? A jak je to v zahraničí?

S Omnipolem se míjíme komoditně a do značné míry i teritoriálně. Naše firma nepatří v Česku ani mezi deset největších dodavatelů rezortu obrany a zaměřuje se hodně na vývoz. V našich nejúspěšnějších exportních teritoriích Omnipol aktivní není. Je pravda, že v minulosti jsme působili v Jemenu, kde je teď výhradně tato společnost.

Naopak na Srí Lance jsme dominantní zase my. Řekl bych, že momentálně si občas drobně a zdravě konkurujeme v Egyptě.

E15: V poslední době jste dodali české armádě například lehká obrněná vozidla Dingo, bezpilotní letouny nebo izraelské pěchotní rakety. Místo dříve kritizovaného Omnipolu se nyní média často zmiňují o MPI. Jak tento tlak vnímáte?

O posledních dvou komoditách jsem zatím žádné kritické zmínky v médiích nezaznamenal. Naopak Dinga byla účelově velmi skandalizována. Zde opět vidím zájem spíše politické konkurence.

E15: Říká se, že máte úzké kontakty v ODS. Je to pravda?

Žádné takové vazby nejsou. Po členech této strany nepožaduji nic, co by souviselo s prosazováním mých obchodních zájmů. A ani tuto stranu nesponzoruji. Je pravda, že několik málo členů ODS osobně znám, ale to se dá říct i o několika málo členech i z ostatních stran, snad vyjma zelených a TOP 09. Často jsem se účastnil v rámci podnikatelského doprovodu oficiálních misí vládním speciálem.

E15: Tvoří dodávky české armádě hlavní část vašeho byznysu?

Je to rok od roku jiné. Třeba v letech 2000–2004 jsme byli téměř výhradně zaměřeni na vývoz, pak ale začal prudce slábnout dolar, čímž jsme byli na zahraničních trzích stále méně konkurenceschopní. Navíc jsme na devizových úsporách ztráceli značnou část jejich hodnoty, což byl impulz přeorientovat se částečně na dovoz, kde je slábnoucí platební měna výhodou. V roce 2004 jsme pak nákupem od České konsolidační agentury získali ZVI, což je následník zbrojní části bývalé Zbrojovky Vsetín.

E15: Proč jste vsetínskou továrnu koupil?

Jednak jsem k ní měl historicky blízko a dobře jsem ji znal, neboť jsem odtud koncem osmdesátých let jako obchodník Strojimportu vyvážel textilní stroje do Asie. Jednak jsem cítil naléhavou potřebu se profilovat i do výrobního sektoru, protože jsem tušil, že „obchodníkům bez komínu“ brzy odzvoní. Stejně to pochopili i další klíčoví hráči českého obranného průmyslu.

E15: Už se toto odvětví koncentrovalo a konsolidovalo?

Lze to tak říct. Je to ovšem dáno tím, že značně zhublo, mnoho podniků se špatně zprivatizovalo, další zkrachovaly a případně se přeorientovaly na civilní výrobu. O firmách, které zůstaly, se dá říct, že prošly ohněm, vydržely a zůstaly. Je to dáno především značným poklesem poptávky v důsledku zeštíhlení armády. Vedle toho tuzemský trh není dost velký na to, aby zbrojní firmy generovaly potřebné investice do výzkumu a vývoje, a udržely tak krok se zahraniční konkurencí. To se projevuje zejména na exportních trzích.

E15: Ve vyspělých evropských zemích jsou na tom zbrojovky výrazně lépe?

Jistě. Navíc na evropském trhu vystřídala volnou soutěž diktatura nekalé soutěže vedená byrokraty, které nikdo nevolí, ale kteří přerozdělují stále více peněz. Jsou si vědomi své moci, a proto podléhají jen těm nejsilnějším lobbistickým tlakům. A ty – jak známo – Češi moc vyvinout neumějí.

E15: Jak vidíte budoucnost českých zbrojovek?

Moje prognóza není příliš radostná. Pokud nemají nějaký specifický produkt s dlouhým životním cyklem zavedený v rezortu obrany nebo nevykrývají výpadky zbrojních zakázek civilní výrobou se zajištěným odbytem, budou dále chřadnout a ubývat. Velmi výrazně se na tom mohou podepsat další úpravy zákona o zahraničním obchodu s vojenským materiálem, který české firmy ještě částečně chrání. Nicméně po nedávné novele je tato ochrana už minimální.

E15: Nyní navíc hrozí, že budou zrušeny takzvané offsety, tedy kompenzační zakázky pro obranný, ale i civilní průmysl…

Pokud Brusel prosadí, že zakázky hrazené z českého rozpočtu nebudou smět být podmíněny offsetovými závazky zahraničních dodavatelů, bude to velmi špatné. Pokud přijmeme argumentaci, že celá Evropská unie je vlastně jeden superstát, budeme upřednostňovat jeden region tohoto superstátu na úkor druhého. Po případném zrušení offsetů by pak musela nastoupit jiná reciproční opatření chránící domácí ekonomické subjekty. Jinak se musíme smířit s rolí ekonomické kolonie velkých zemí, jako je Francie, Německo či Británie.

E15: Jak by si Česko mělo chránit svůj trh?

Pouze přísnými a důsledně uplatňovanými recipročními opatřeními a zavedením všech ochran trhu, které používají velké státy, zejména Francie. Ta má své ochranářství vybudované nejdokonaleji. Buď něco budou dodržovat všichni, nebo nikdo. Vedle toho musíme šít zakázky na míru domácím podnikům. Samozřejmě jen tam, kde to je možné. Dále je třeba recipročně nastavit české zkušebny, přes které musí každý výrobek projít, než je zaveden do armády. To znamená, že pokud například česká firma bude na zkušební proceduru ve Francii čekat tolik a tolik dní a zaplatí za to určitou částku, musí to být stejně nastaveno i v české zkušebně pro francouzskou firmu.

E15: Hájí Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu tyto zájmy dostatečně?

Zatím se zdá, že asociace tyto dobyvatelské aktivity ze strany silných evropských hráčů spíše podporuje, nebo se alespoň chová „euroservilně“. Někteří její členové jsou v zahraničních rukách. Pak je obtížné hledat jednotu a aktivní přístup asociace při ochraně českých zájmů.
Osobně mě docela zaujalo vyjádření, že by MPI při pouhé montáži z dovezených dílů zaměstnala přibližně stejně lidí, jako CZ UB při kompletní výrobě. Což zdůvodnil vysokou automatizací při výrobě v CZ UB. Což oto, při výrobě CZ805 bude nejspíš používáno " automatů ", ale pohybuju, že CZ UB může nějak výrazně automatizovat montáž, nastřelování a balení...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Příspěvek od cover72 »

http://www.euro.cz/detail.jsp?id=22706
(Exkluzivně: Útočné pušky budou stát jen 1,1 miliardy)
"Firmy v závěru tendru rapidně snižovaly cenovou nabídku, čímž se nám podařilo ušetřit 400 milionů korun," uvedl zdroj z ministerstva obrany.
Uživatelský avatar
komisař
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 403
Registrován: 10/10/2008, 14:59
Bydliště: Český Krumlov

Příspěvek od komisař »

Něco malého k bajonetu určenému pro CZ 805.

Obrázek

Původní označení : EXTREMA RATIO FULCRUM a je řešen jako víceúčelový bojový / útočný nůž. Předlohou je nůž určený pro italský kontingent v Afghánistánu, přizpůsobený pro nasazení na útočnou pušku.

Podrobnější údaje jsou uvedeny v časopise Nože 2010, je to speciál výtisk časopisu Zbraně a náboje, bohužel jsem ho nesehnal. Dále o celé zbrani je článek v časopise Válka REVUE 3/2010.

Celková hmotnost : 825 gramů
Celková délka : 30,5 cm, délka ostří : 18 cm
Tloušťka ostří : 6 mm
Uváděná cena : 488,78 $, tj. přibližně 8800,- Kč
Obrázek
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

Jen si mohl dodat, že tahle fotka je ten talián....

Více viz:
http://www.extremaratioknivesdivision.e ... ayonet.htm

EXTREMA RATIO FULCRUM
Obrázek

A tohle je ten k CZ805
Obrázek

edit: že by CZ B 805 ?
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Příspěvek od cover72 »

Na co je v těch nožích to "rybí očko" ? Měl bych dojem, že jakákoli díra zhorší "páčíčí" schopnosti a vůbec odolnost v ohybu?
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

Tak to už je poměrně stará věc, nejznámější je použití na bodáku pro AKM ( AK-47 * měl jiný bodák, skoro klasický ).

Obrázek

Dokáže to stříhat i poměrně silný drát ( teoreticky by to mělo bez extra námahy současně střihnout dva dráty ostnáče nebo žiletkáče ) a obvykle i dráty pod proudem. Bodák už dnes musí být víceúčelový, aby ho mělo smysl tahat sebou.
Pevnost to samozřejmě trochu sníží, ale rozhodně se to vyplatí...

* AK-47 bylo vlastně jen označení jednoho prototypu, ta zbraň má oficiální název:
" 7,62 mm Автомат Калашникова образца 1947 года "
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Příspěvek od cover72 »

Wow, skládací nůžky.. To tedy zírám. Jen hloupý dotaz - co je ta druhá komponenta, do které se ten bodák vloží? To je pouzdro od bodáku, nebo je to něco přímo na zbrani, nebo příslušenství?
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

To je obvykle pouzdro od bodáku, je to poměrně dost ověřená kombinace.
http://www.youtube.com/watch?v=J6RTVa1m ... re=related

Jen v několika případech se používají dva bodáky propojené spojkou.
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Příspěvek od CAT »

Mám doma US bodák M9 od Lan Clay s timhle pantentem a je to velice účiné, nebál bych se ani čtyřech drátech žiletkáče, víc se tam vejde stěží...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Padouch
praporčík
praporčík
Příspěvky: 364
Registrován: 12/9/2008, 22:07
Bydliště: Bystřec City

Příspěvek od Padouch »

Tady odkaz na nového škorpiona, jak už jistě víte tak AČR koupila 572 kousků.

http://www.czub.cz/cz/catalog/86-ozbroj ... _3_A1.aspx
Uživatelský avatar
ogr.jan
desátník
desátník
Příspěvky: 54
Registrován: 4/3/2010, 19:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakt odborníci se špatnou pověstí

Příspěvek od ogr.jan »

Aby bylo jasný, na webu kinggunu jsou dopisy mezi gunexpertama a náma. Celkem jasně je z nich poznat kdo chtěl komu co ukrást. A mimochodem,jedna zbraň co byla na IDETu byla moje, ta druhá Fidova. Takže až zase budete tupě přikyvovat gunexpertům , snažte se o tom něco zjistit. S pozdravem Honza
http://www.kinggun.cz/

Obrázek[/quote][/quote]
Uživatelský avatar
Svarboj
desátník
desátník
Příspěvky: 47
Registrován: 22/12/2008, 18:25

Příspěvek od Svarboj »

Padouch píše:Tady odkaz na nového škorpiona, jak už jistě víte tak AČR koupila 572 kousků.

http://www.czub.cz/cz/catalog/86-ozbroj ... _3_A1.aspx
Ten design je opravdu pěkný, ale 2,77 kg? Čekal bych, že ty plasty se na váze projeví pozitivně.
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Příspěvek od kopapaka »

Skoro tolik co prázdná vz.58....
To je tak trochu problém všech " supermoderních " zbraní, on by určitě vážil míň kdyby nebyl oplácaný raily. Dokonce i pokud jsou integrované v konstrukci tak s tou váhou pěkně zacvičí.
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
ogr.jan
desátník
desátník
Příspěvky: 54
Registrován: 4/3/2010, 19:27
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ogr.jan »

Milý heclere, asi vím kdo jsi. No založil jsem diskuzi kinggun a gunexpert.
Jsou tam odkazy na pdf-ka kde jsou jasný vysvětlivky. Od Tebe i od Rakeťáka. Kdo chce znát pravdu si to jistě přečte. A na těch ostatních mě až tak moc nezáleží. A reklemu skutečně nepotřebuju. Už teď nestíhám. A rozhodně si nenechám od nikoho sr.... na hlavu. Byly jiní bombarďáci než nějakej strážák od úlu, a neměli na to.
lepší když Tě dva vedou, než když Tě čtyři nesou
Heckler 1
desátník
desátník
Příspěvky: 52
Registrován: 13/1/2010, 02:17

Příspěvek od Heckler 1 »

No Honzo, pokud si myslíš, že reklamu nepotřebuješ, tak mám za to, že jako podnikatel nemáš velkou budoucnost. A to jsi předvedl na jiných fórech prostě komerční reklamou je. Je otázkou, jestli ti to budou jejich spravovatelé tolerovat. Osobně si myslím, že to není nijak strašné a není důvod se rozčilovat. I když to ze začátku vypadalo, že to rozjiždíš ve velkém. Mám poměrně negativní zkušenosti.
Uživatelský avatar
alibaba
7. Major
7. Major
Příspěvky: 707
Registrován: 15/8/2007, 00:30
Bydliště: Cotswold

Příspěvek od alibaba »

No pokud se v tematu o Vz.58 uvede odkaz na doplnky k teto zbrani, pripadne jeji uprava, tak je to pro dane tema prinosem. ( nehlede na to, ze to je zaroven reklama pro vyrobce techto doplnku ).
Pokud se v tematu o novych zbranich pro ACR resi i zbrane ktere maji nahradit ( a jejich doplnky a upravy ) je to porad k danemu tematu.
Takze pokud se org.jan nauci vkladat obrazky ( napriklad podle navodu od Sapika: http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=3037 ), tak proc ne.
Inteligence má své hranice,
ale blbost je nekonečná....
Odpovědět

Zpět na „Pěchotní výzbroj“