USS Spruance

Námořní technika všech typů a použití
Uživatelský avatar
rabo
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 2134
Registrován: 16/1/2007, 11:52

Příspěvek od rabo »

To mi pripadá ako sranda. Jeden incident je náhoda, dva je už šťastie, ale tri? To mi príde ako prekliatie. Červená vlajočka v prístave, rovná sa, "V blízkosti brehu sa pohybuje nebezpečná ponorka".
Uživatelský avatar
cayman
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 276
Registrován: 2/6/2005, 22:56
Bydliště: Bratislava

Příspěvek od cayman »

Destroyman píše:... Missouri si ještě střihla ceremoniál k padesátému výročí útoku na Pearl Harbor (zúčastnil se mj. i Kazuo Sakamaki, jediný námořník, který přežil miniponorkový útok na Pearl, po válce velký zvíře u koncernu Toyota) a také hlavní roli ve filmu „Under Siege“ (u nás běžel pod názvem „Přepadení v Pacifiku“). ...
Ona vlastne v roli Missouri vo filme Unter Siege vystupovala v skutočnosti USS Alabama BB-60 triedy South Dakota, ktorá už v tom čase slúžila ako muzeálna. Samozrejme na niektorých záberoch bola evidentne aj samotná Missouri.

Zdroje:
http://www.imdb.com/title/tt0105690/trivia
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Příspěvek od Pátrač »

Tak jak to klega Destoyman popsl se zdá že ento typ ponorek je odolný proti špatnému zacházení a to i ze strany vlastní posádky. Jeden náš profesor pro takouvou tehnku používal termí - idiotenfestnverk. Čilo vyrobek natolik odolný že ani idiot ho nezničí.

Navíc tato loď vypadá tak, že idioty sbírala programově. Nebo je ve velení ameriké maríny někdo, kdo tuto loď nemá rád a tak se ji snažil potopit za každou cenu.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Odpovědět

Zpět na „Námořnictvo“