Il-2 Sturmovik

Hry s válečnou tématikou, strategie, akční.

Moderátor: jarl

Uživatelský avatar
xradar
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 17/3/2005, 22:31
Bydliště: Litoměřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xradar »

Ringhofer píše:xradare(kdo se ve vás má chlapi vyznat? :mrgreen: ) A ten Ace expanision pack máš? Tam by měly být další mašiny.
tak tady bude asi zakopaný pes, já mám jen il2: forgoten battles ale ne ty rozšíření
Uživatelský avatar
Ringhofer
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 128
Registrován: 8/3/2005, 17:23

Příspěvek od Ringhofer »

xradare, pokud by jsi ho chtěl vykopat, dej vědět....
Stejně všichni umřeme....
Uživatelský avatar
YAMATO
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Příspěvky: 2808
Registrován: 19/3/2005, 19:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YAMATO »

Přátelé, zachraňte mě! Pořídil jsem si to, ale neumím ani vzlétnout! Mám jen klávesnici (zatím?). Kdyby to aspoň bylo česky (slovensky, polsky, německy), ale anglicky nezvládám. Nějaký základní návod, jak vzlétnout a tak...
ObrázekObrázek

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
Uživatelský avatar
Bruno
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 824
Registrován: 8/10/2004, 10:51

Příspěvek od Bruno »

Škoda že tu neni Ringo,ten už to má zmáknuté, ale niečo by mohol vedet aj Gajda.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Najvačším nepriatelom mieru su pacifisti...
Uživatelský avatar
Elvis
četař
četař
Příspěvky: 66
Registrován: 14/3/2005, 12:16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis »

YAMATO píše:Přátelé, zachraňte mě! Pořídil jsem si to, ale neumím ani vzlétnout! Mám jen klávesnici (zatím?)
S klávesnicou sa lietať dá, ja som si prešiel tutoriály a po niekoľkých letoch som celkom v pohode vzlietal (pri pristávaní to už bolo horšie :( ), ale musím priznať, že zostreliť nejaké nepriateľské lietadlo sa mi nepodarilo a bez joysticku je to dosť ťažké.
Uživatelský avatar
YAMATO
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Příspěvky: 2808
Registrován: 19/3/2005, 19:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YAMATO »

Mě se naopak nedaří start, zatím jsem to vypnul a jen lítám...pár sestřelů bylo, ale je to fakt makačka, s klávesnicí. Nedá se nic dělat, jdu do joysticku.

Poraďte někdo, jak nastavit jiné mise, letadla atd. Je tam nějaký editor, ale co s tím?
ObrázekObrázek

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
Uživatelský avatar
Melkor
Poddůstojník v záloze
Poddůstojník v záloze
Příspěvky: 123
Registrován: 24/6/2005, 15:17
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melkor »

Já jsem s klávesnicí neměl problém, nikdy jsem s joystickem nehrál.
ObrázekObrázek

''Neskláním se před žádnou z vašich tištěných model. Ten, který v desateru přikazuje ne, je mým smrtelným nepřítelem!''
Ďábel
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Příspěvek od Lord »

Ano Ringo ví, Ringo zná a napsal:

V neposlední řadě si nezapomeňte nakonfigurovat i ovládání hry, v controls je opravdu hromada položek, ale ve hře jich většinou využijete jenom část. Mějte ale na paměti třeba to, že směrovka se ovládá zvlášť nikoliv kvedláním joysticku zprava do leva (tím otáčíte letadlo kolem osy), že si musíte poposednout k zaměřovači (standartně: Ctrl+F1), občas z letadla vyskočit (Ctrl+E), zatahovat a vysouvat podvozek(G) , vysouvat a zasouvat klapky (V, F) a pod.

Rozhlížet po světě se můžete buď pomocí "poštěváku" na joyi (přepíná se postupně z pohledu do pohledu,existuje ale prográmek New wiew, který umožňuje plynulý rozhled, jeho instalace je ale poměrně složitá) pokud ho máte, nebo myší (plynulý rozhled). Na své letadlo se můžete podívat i z venku (F2), do kokpitu se vrátíte přes (F1).

Na slabších mašinách se vám může stát, že i přes to, že hra jinak funguje normálně, se vám může v některých okamžicích začít "sekat." Je to způsobeno tím, že ve vzduchu může být velký počet letadel, do toho nějaké ty flaky, hlášení ve sluchátkách a pozemní objekty najednou. Je to dost nepříjemné, i když jen přechodné a až pár kamarádů popadá , nebo vylítnete z protiletadlové palby, vše se zas uklidní. Částečně eliminovat se to dá krátkodobým snížením rychlosti hry na polovinu (tlačítko ú).

Jinak další ovládání Ringo psal předešlých příspěvcích ... nu možná potřebuješ vědět něco specifického, bohužel Ringo se tu už dlouho neobjevil.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
YAMATO
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Příspěvky: 2808
Registrován: 19/3/2005, 19:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YAMATO »

OK, víceméně mi to už i jde vzlítnout, k přistání jsem se ještě nedostal :mrgreen: ...buď havaruju, sestřelí mě nebo mi dojde munice, tak taranuju...ale moc mi není jasný ten kurs...kde ho zjístím...furt na mě řvou, že mám letět v kursu xxx a já nevím, kam to je. A pak ty Quick Mission Builder a Full M.B....co s tím, je tam víc typů mašin a tak, ale jak to použít?
ObrázekObrázek

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pánové, lítat na klávesnici jde, ale jen teoreticky. Jediná rada je joy, joy a zase joy! A spíše kvalitnější. Pokud chcete létat on-line, je to bez debat, ale i v offline se budete s nějakou plečkou za 2-3 stovky jen trápit. minimálně by měl ten joy mít klobouček na rozhlížení, směrovku ovládanou přímo kroucením páky a plynovou páku.

Ohledně startu. Nevím, jakého máte ILa, zda li úplně první verzi, nebo novější. Letový model se v průběhu času dosti měnil a to tak aby se co nejvíce přiblížil realu.Poslední patch 4.01, v tomto směru poměrně radikální vyšel letos v červnu. Všechny patche je možné stáhnout na:http://www.pacific-fighters.com/en/home.php Doporučuji je nainstalovat, ovšem ve správném pořadí!!! jinak můžete s instalací hry začít znovu. Pro on-line je to přímo nezbytná nutnost, běží na tom všechny servery. krom letového modelu obsahují patche i nové mapy a letadla.

Pokud jde o start, je důležité provédst správně všechny úkony. Tj, vysunout klapky do polohy start (take-off), nahodit motor a nechat běžet na na nulové otáčky. U vícemotorových strojů je nutno nahodit každý motor zvlášť (nutno navolit) a pak vybrat oba motory najednou, abyste je mohli společně ovládat plynem.
otáčky motoru zvýšíme cca na 30 % a najedem na startovací dráhu. V zatáčení na zemi se koriguje směrovkou , v případě potřeby je možné si pomoci brzdou (B) pro ostřejší zatočení. Na startovací dráze zamkneme zadní podvozkové kolo(nutno navolit v controls-lock thail wheel). Při samotném startu dělá největší problémy kroutící moment vrtule, letadlo má silnou tendenci stáčet se do strany. Lítám hlavně na Bf109 a v tomto případě je to doleva(podobně je to u velké většiny, ne li u všech letadel, ale doposud jsem se všemi stroji ve hře nelétal). Toto stáčení se musí korigovat vykopnutím směrovky do opačného směru. Přitáhneme tedy páku lehce k sobě, směrovku vytočíme v pravo a přidáváme plynule, ale při tom svižně plyn až na plný výkon. Letadlo se začne rozjíždět, vybočování do stran se koriguje směrovkou. Důležité je hlídat si i to, aby se letoun nepřeklopil načumák, to je nutno korigovat pákou. Nesnažte se tedy zdvyžení zadní části stroje příliž uspěchat a tlačit páku dopředu. jakmile se ocas odlepí od země, stroj se poněkud sklidní . Ovšem v tento moment hrozí právě ono převrácení dopředu a musí se opravdu citlivě pracovat s řídící pákou. Hodně záludný je v tomto směru například Bf109E. Letoun rozjedeme po dráze na cca 150km/h(záleží na typu, berte orientačně), pak lehce přitáhneme páku k sobě a stroj se zvedne. Ihned se zatahují kola, po té klapky(ty cca 50m nad zemí). Stroj necháme alespoň trochu rozletět v horizontálním letu a pak můžeme začít pozvolna stoupat.

Přistání: Je to o dost těžší manévr a i skušenému pilotovi se ne vždy povede. Úplně jiná kapitola je přistání s poškozeným strojem.
Pokud máme letiště na dohled, nasměrujeme stroj směrem k přistávací dráze. Je nutné snížit rychlost cca na 200-250km/h (zase, záleží na typu letadla, primárně vycházím z Bf 109). Rychlost můžete snížit pomocí stažení plynu, otevření chladiče na maximum, popřípadě několika zatáček(můžete si pomoci klapkami v combat poloze) Teprve v této rychlosti(jinak by se vám mohli klapky zaseknout) a nasměrováni na dráhu vysuňte klapky do polohy "landing" a po té podvozek, pracujte ovšem s plynem, po těchto úkonech začne stroj brzdit a je dobré si zhruba výše uvedenou rychlost při přibližování udržet, pokud se dostanete k rychlosti pádové , stroj se jen velmi těžko ovládá a hrozí jeho zřícení (u Bf 109 je to kolem 150Km/h). Při tom se za mírného a plynulého klesání přibližujeme k začátku dráhy. Směr i náklony letadla jemě korigujeme směrovkou a křidélky. Je nutné přistávat opravdu na dráhu a to přesně, přistání mimo dráhu, popřípadě její opuštění ve velké rychlosti má za následek většinou havárii a převrácení letadla. Několik metrů nad zemí naposledy skorigujeme stroj, stáhneme plyn na minimum a necháme letoun jemně dosednout. v této fázi může letoun od dráhy odskočit, v tom případě plyn necháme jak je, skorigujeme případná vybočení a náklony a dosedneme znova. Po dosednutí přitáhneme páku k sobě směrovkou můžeme ještě lehce korigovat směr a začneme brzdit. Brzdí se ve velmi krátkých přerušovaných intervalech, jinak hrozí překlopení letadla na čumák. Pozor! důrazně doporučuji přistávat se zamčeným ostruhovým kolem!!!! Až dosáhne rychlost letadla cca 50Km/h, můžeme kolo odemknout a opatrně sjet s přistávací dráhy. V nouzi, pokud letadlo nejede zrovna tam, kam byste chtěli, ho zkuste odemknout dříve a opatrně stočit letadlo správným směrem( furt je lepší pouze rozbít letadlo, než se rozmáznout třeba o letištní věž :D ). Pokud jste tohle všechno přežili, hurá, jste bezpečně dole, můžete vypnout motor a hurá do letištní kantýny! Každopádně, pokud si nejste jistí, že jste na přistání nasadili tak , jak jste měli a máte ještě dostatek paliva,určitě neuškodí manévr přerušit, udělat bad letištěm okruh a pokusit se o přistání znovu. Jěště jedno varování. Při pohybu na letišti buďte neustále ostražití. Z letadel je velmi omezený výhled, pamatujte, že kolem vás mohu být další stroje, mimo dráhy pak třeba flaky, náklaďáky a další objekty, do kterých byste mohli narazit. Před startem se ujistěte, zda-li je dráha před vámi volná(vykopnut směrovku do krajní polohy, zabrzdit a na pár vteřin přidat plyn- letado se poněkud vytočí a vy uvidíte co je před vámi boční tabulkou-pak se stejným způsobem vrátíte do původní polohy). Na dráze se nezdržujte delší dobu, než je to nezbytně nutné, jiné stroje mohou např. v nouzové situaci přistávat a pod. a můžete jim i sobě hodně zkomplikovat život.
Mno, snad jsem na nic nezapoměl a pokud ano, tak mne prosím nekamenujte. Asi těžko se vám to bude dařit hned na poprvé, chce to trpělivost a časem se to poddá(jak já jsem se u toho natrápil.... :D ).
tak že hodně štěstí a čistou šestku!
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Příspěvek od Lord »

dobrý, jen tak dál Ringo?
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Ringhofer
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 128
Registrován: 8/3/2005, 17:23

Příspěvek od Ringhofer »

Hm, se s tím smolím a pak koukám ,že jsem se asi nepřihlásil. tak že to nahoře jsem psal já, abyste kdyžtak měli komu nadávat! :D

jinak Yamato, práce s full mission bilderem je docela pracná a zdlouhavá. Pro začátek ti radím(pokud nejsi vyloženě hračička se na to vykašlat).

v rychlém režimu si vybereš stroj, stranu, popřípadě tvé kamarády, navolíš si počet a skušenost nepřátel, jejich stroje, výšku boje, snad počasí, mapu a letíš. Nevím, jakou verzi Ila máš a tak ani nemohu odhadnout jaké stroje máš k dispozici. ne všechny stroje jsou lítatelné, s mnoha lítá pouze počítač a ty je pilotovat nemůžeš. kurzy se počítají ve stupních, na malé mapě máš vyznačené waypointy a letíš podle nich. V off-line doporučuji nechat na mapě polohu svého i nepřátelských letadel a vyrazit rovnou k nim, hledání naslepo nebo podle waypointů je dosti zdlouhavé. Z toho maníka, co ti řve do sluchátek si nedělej velkou hlavu! :D
Stejně všichni umřeme....
Uživatelský avatar
Ringhofer
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 128
Registrován: 8/3/2005, 17:23

Příspěvek od Ringhofer »

Yamato, ten kurz máš na kompasu, pokud lítáš na anglickejch mašinách, tak ale není téměř vidět, je shován za řídící pákou. Bylo to tak i v reálu, ale reálný pilot se mohl naklonit, my ne. Vpravo dole máš tzv. speedbar. Jjsou tam uvedeny výška, indikovaná rychlost a směr letu ve stupních. Sever-0, východ 90, jih 180 atd.... U japonskejch mašin se v budících vůbec nevyznám, popisky pod nimi jsou překvapivě v japonštině, chtělo by to v tomto směru nějakou literaturu se schématy cocpitu. U britských strojů jsou údaje v mílích a stopách, u německých je to normální a přístroje docela přehledné. cocpity včetně rozmístění budíků odpovídají historickým předlohám. Pro ty, kteří chtějí lítat na německých strojích doporučuji knížku Křídla Luftwaffe od britského zkušebního pilota Browna, který německé stroje po válce testoval. Knížka je členěna podle typů strojů, z nichž většinu najdete i v ILovi, je zde plno zajímavých zážitků autora a také rad o tom, jak se tyto stroje chovaly ve vzduchu, jak s nimi zacházet atd. Mimo jiné jsou tam i nákresy jednotlivých letounů, včetně nákresů jejich cocpitů i s popisem jednotlivých přístrojů. Knížka je v červeném přebalu, viděl jsem jí například v síti Tesco, Carefour, ale i v normálních knihkupectvích. Stojí tuším 99 Kč, což není mnoho.
Stejně všichni umřeme....
Uživatelský avatar
YAMATO
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Příspěvky: 2808
Registrován: 19/3/2005, 19:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YAMATO »

Já tam mám jen Bf 109, FW 190, Jak-1, LaGG-3, MiG-3 a Il-2...asi mám tu úplně základní versi hry. Nebo pak v tom Full Mission Buider? No, zatím na to je čas...

Co mě překvapilo je snadný start s Bf 109! Naopak s LaGG-3 je to dřina, ostatně i letět. Asi to je fakt dost podobné reálu...přistání se mi zatím nepovedlo, maximálně sednu na břicho :mrgreen:...ale většinou, když mi dojde munice, tak zkouším taran
ObrázekObrázek

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
Uživatelský avatar
Ringhofer
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 128
Registrován: 8/3/2005, 17:23

Příspěvek od Ringhofer »

Pokud máš pouze IL 2 a ne IL-2 Fergotten Battles, tak je to opravdu ještě něco jiného. FB je totiž vlastně úplně nová hra. Ne pouze datadisk předchozího ILa. Ty názvy jsou dosti matoucí. IL-2 FB je vlastně pokračováním ILa-2. Od té doby se letový model opravdu značně změnil směrem k reálu. Zejména patch 4.01 znamenal značné změny a všichni jsme začali lítat v podstatě od začátku. Teď už se se stodevítkou(ale i jinými stroji) tak snadno nestartuje, nicméně po chvilce tréningu se to dá zvládnout. Pokud sedáš na břicho, jsi možná blízko pádové rychlosti a stroj se propadne, nebo jdeš na přistání příliž strmě. Musíš se dostat pár metrů nad zem a letět v podstatě rovně. Pak stáhneš motor na nulu a stroj by měl dosednout v podstatě sám. jakmile se dotkneš koly země, můžeš přitáhnout, ale jen jemě, když to přeženeš, stroj se většinou zvedne a poskočí. brzdit opravdu s citem a až v momentě, kdy je ostruhové kolona zemi. Ohledně taranu, samozřejmě, v off-line je to celkem fuk, ale při on-line létání se snažíme s letadlem vrátit spátky na zem, prostě přežít, tak jako většina pilotů v reálu.Mnoho serverů je nastaveno tak, že tě po určitém počtu smrtí vykopnou a i dosažené sestřely se ti v případě smrti neuznávají zdaleka v plné výši (např. místo 100 bodů za stíhače jich máš jen 10).
Stejně všichni umřeme....
Uživatelský avatar
M1A2 Abrams
podporučík
podporučík
Příspěvky: 657
Registrován: 10/8/2005, 21:34

Příspěvek od M1A2 Abrams »

Anonymous píše:Pánové, lítat na klávesnici jde, ale jen teoreticky. Jediná rada je joy, joy a zase joy!
Neviem síce,či ty radšej hrávaš hry teoreticky,alebo aj prakticky niečo skúsiš :D ale ja osobne som pôvodného Sturmovika prešiel komplet celého, teda všetky tri kampane len s klávesnicou. Bolo to trochu o hubu,hlavne to doladovanie strelby bolo dosť biedne,ale za nemcov som naškriabal tuším 40-50 zostrelov-bez spomalenia času,aby mi niekto nezačal vyťahovať,že som to hral spomalene. Za ruského stíhača som mal zostrelov menej. Za Sturmovika som mal kupodivu celkom dosť zotrelov,nejak do 20,hlavne som si rád pošmákol na bombardéroch,ktoré proti mojej výzbroji nemali šancu. Hoci párkrát so nachytal aj stíhačky a občas som sa činil a jako zadný strelec,teda ak mi zadný strelec ovládaný kreténskou umelou inteligenciou nevystrielal všetku muníciu :x
Takže hrať sa to s klávesnicou dá,dá sa aj zostrelovať,dá sa aj vzlietať aj pristávať,hoci pristátia sú dosť o hubu. Len treba trochu trénovať,ale nie je to o radosti z letu. Ked som si potom kúpil džoystick,zapojil a videl som ako ma lietadlo krásne poslúcha,to bol ten pravý pocit z letu.

No a ešte niečo pre Ringhofera-myslím,že sa pri názve datadisku trochu mýliš,nejde o Fergotten ale Forgotten Battles. Ja len tolko
Uživatelský avatar
werwolf
svobodník
svobodník
Příspěvky: 21
Registrován: 25/7/2005, 15:21

Příspěvek od werwolf »

neviem nehral som tuto hru ale podla vasich odpovedi si myslim ze vyzera byt celkom dobra podla svojich moznosti si ju asi tak zozeniem
Uživatelský avatar
Ringhofer
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 128
Registrován: 8/3/2005, 17:23

Příspěvek od Ringhofer »

Jo Abramsi, za chybu se omlouvám. S tím forgotten máš pravdu, snad mi je polehčující okolností, že jsem to psal tuším v časných ranních hodinách značně unaven a ovíněn. Jinak přes klávesu "C" se můžeš přepnout do polohy zadního střelce a u většího letadla tak postupně "obejít" celou posádku. Můžeš si zapnout autopilota, nebo dále ovládat letadlo sám. Kulometem se pohybuje pomocí myši a myší i střílíš. Praktikuji to tak např u Stuky, nebo stodesítky. Ohledně tvého létání záleží také na tom, jakou jsi měl nastavenou obtížnost atd...čímž to co píšeš nechci shazovat, je to dost slušnej výkon!!! Já se joystickem udělal v off-line kampani na Bf109 sestřelů přes 300. Je pravdou, že jsem měl při tom zapnutou polohu nepřátel na mapě, abych je nemusel zdlouhavě hledat, ale jinak full-real.Teď už lítám pouze on-line.Nechci tě podceňovat, ale myslím, že tam by ses bez joye určitě nechytal, všichni létají na samé hranici možností svých strojů a myslím, že některé manévry bez joye ani nejdou provédst. IL s živým pilotem dokáže být hodně nebezpečný. Dokáže až překvapivě manévrovat, ze začátku jsem párkrát udělal tu chybu, že jsem se dostal při útoku na něj před něj a pak jsem prožíval opravdu horké chvilky.Nezřídka to zkončilo těžkým poškozením mého letadla a nezbylo mi, než nastoupat a vyskočit. Pokud k tomu přičteme i jeho neskutečnou odolnost, je to pro stíhače dost těžkej vořech.Párkrát se mi ho ale už povedlo sundat na jeden průlet i s poměrně slabě vyzbrojenou F2. Souhlasím s tím, že proti bomberům může být tahle "bedna" dost účinná. Jo ještě poznámka: Ten zadní střelec u ILa(obvzláště u některých verzí) ani moc munice nemá.... :D Někteří piloti toho i využívají, provokují střelce z relativně bezpečné vzdálenosti a teprve, až se vystřílí, tak se do něj pustěj....Z blízka může být ten střelec dosti nebezpečnej, Befko má celkem zranitelnej motor a neopatrnost v tomhle směru končí nezřídka kouřícím motorem a zaolejovanou kabinou...
Naposledy upravil(a) Ringhofer dne 13/8/2005, 11:59, celkem upraveno 2 x.
Stejně všichni umřeme....
Uživatelský avatar
Ringhofer
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 128
Registrován: 8/3/2005, 17:23

Příspěvek od Ringhofer »

Záleží na tom, jak jsi založenej, ale pokud máš vztah k letadlům z ww2, tak tě to bavit určitě bude!
Stejně všichni umřeme....
Uživatelský avatar
M1A2 Abrams
podporučík
podporučík
Příspěvky: 657
Registrován: 10/8/2005, 21:34

Příspěvek od M1A2 Abrams »

Ved v poho,každý sa môže pomýliť v gramatike :D
Na on-line hranie som v tej dobe nemal dva predpoklady. Hlavným bol internet,ktorý jaksi zcházel :) a potom na klávesnici by som iste nemal šancu,lebo proti lietadlám pilotovaným umelou demenciou sa dá bojovať ale proti mysliacemu človeku s kniplom v ruke by som s klávenicou moc nezvládol. Jedine,že by som ho s teou klávesnicou dotlkol :twisted:
Sturma som hral takl,že som si pustil nemcov a dal som si nekonečnú muníciu,nepriatelov na mape a tak a hral som,potom ked som prešiel misie a dostal som sa až k možnosti zhadzovať bomby som zbadal,že nekonečná munícia je blbosť,lebo nie kedy pri pristání som zapol autopilota. Lenže ten sa chcel zbaviť bômb čo mal na lietadle a tak zhadzoval zhadzoval a pomaly klesal na pristátie,lenže nekonečná munícia sa vzťahuje tiež na bomby a tak ked sa príliš priblížil proste som vybuchol :D Mal osm už dosť skúseností a tak osm zapal kampaň odznova a dal si si realizmus na maximum s tým,že som mohol mať externé pohlady,nepriatelov na mape.
Zamčeno

Zpět na „Počítačové a deskové hry“