Zapomenuté zbraně 1. světové války

Filmy, dokumenty, knihy, publikace s válečnou tématikou, TV tipy.

Moderátor: jarl

Odpovědět
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Zapomenuté zbraně 1. světové války

Příspěvek od Rase »

db49fddf-baf6-4e16-9ebf-36485251de90.jpg

Pomozte knize Zapomenuté zbraně na svět

První samopaly, samonabíjecí zbraně, děla střílející do stratosféry nebo prototyp moderní útočné pušky. Vedle toho zákopové palcáty, zkrácené bajonety, ocelové šipky shazované z letadel a lov na vznášející se balóny. To všechno byla 1. světová válka. Válka, kde se moderní zbraně setkaly s brutalitou připomínající středověkou bitvu. V knize, která by s Vaší podporou mohla konečně odejít do tiskárny, jsou mnohdy zapomenuté zbraně popsány a doplněny celou řadou dobových i novodobých fotografií. Autor také popisuje operace, ve kterých byly použity netradiční způsoby boje a ve kterých se například i běžná hornická lopata stala důležitou zbraní. Kniha je druhým dílem plánované série o zbraních a válce. Její vydání tak můžete podpořit i zakoupením prvního dílu – Zapomenuté bitvy.

Kdo za projektem stojí?
Jmenuji se Jaroslav Nedobitý a pravděpodobně po svém otci jsem podědil zájem o historii a historickou literaturu. A už od dětského věku mě fascinovalo období krátce před první světovou válkou a pak i konflikt samotný. První letadla, první ponorky, obrovská monstra v podobě prvních tanků a mnoho dalších vynálezů, které nadobro změnily svět. A proto jsem se nakonec rozhodl sepsat tuto knihu a Vás, laskaví čtenáři, poprosit o pomoc s jejím vydáním.

Na co vybrané peníze použijeme?
Podstatná část vybraných peněz poputuje do tiskárny, aby mohla být kniha vůbec tisknuta. Další část ještě před tiskem je určena na nezbytnou korekturu textů a grafickou úpravu knihy a samozřejmě také na nezbytné úkony spojené s každým vydáním knihy, jako je doručení povinných výtisků do státních knihoven atd.

https://donio.cz/zapomenute-zbrane

Do konce zbývá jen pár hodin a ještě cca třináctset kaček, ale když to klapne, tak v knize bude i logo Kabinetu Kuriozit, což by byla velká paráda :D

87a64e7f-b7e6-489d-8ad0-b3a536954406.jpg
da536b00-fda7-4d38-a4b5-25654cd985d6.jpg
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
jarl
3. Generálmajor
3. Generálmajor

Re: Zapomenuté zbraně 1. světové války

Příspěvek od jarl »

Skvělý tip! Hned jsem přispěl.
ObrázekObrázek

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

Krásně jsi to dotáhl, tak už je celá částka vybraná a brzy snad bude vyvytištěná. Snad klapne i to logo Kabinetu Kuriozit, na to se fakt těším :D

EDIT: tak logo bude - zrovna jsme to vyřešili :rotuj:
Naposledy upravil(a) Rase dne 18/11/2024, 09:25, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Nemáte někdo tu první knihu, zajímal by mne její obsah. Tedy názvy kapitol.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Odpovědět

Zpět na „Filmy, dokumenty, knihy“