Hotové modely obrněných vozidel a další pozemní techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Hotové modely obrněných vozidel a další vojenské techniky

Příspěvek od TonyHazard »

Nový model z kolekce - číslo 45. Lancia Lince - 1944

Obrázek

Na polských stránkách má model č. 46 na sešitu, Poláci mají o jeden model více.

Zdroj : miniwojna.blogspot.com (Inkub)
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 19/11/2011, 20:47, celkem upraveno 3 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Kdepak Tony, nemají. Jen jim nevyšli jako u nás u druhého čísla 2 modely, ale vyšli zvlášť každý se svojim číslem. Takže jsem docela zvědav, jak to vyřeší. Jestli mi budem mít o jeden model víc (což pochybuju), u nás vyjde jen 59 čísel, nebo jestli u nich vyjdou dva modely třeba s číslem posledním.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

p3tris píše:Kdepak Tony, nemají. Jen jim nevyšli jako u nás u druhého čísla 2 modely, ale vyšli zvlášť každý se svojim číslem. Takže jsem docela zvědav, jak to vyřeší. Jestli mi budem mít o jeden model víc (což pochybuju), u nás vyjde jen 59 čísel, nebo jestli u nich vyjdou dva modely třeba s číslem posledním.
Samozřejmě, že nemají. :) Špatně jsem se vyjádřil, někde jsem to také zdůvodňoval. Kdybych napsal, že jsou dále o jeden model, to by také nesedělo. Mají tedy číselně o jeden model navíc. :) Rejpale :eek: :)

Když se tak dívám na tu Lancii Lince, víc se mi líbí v té standardní khaki kamufláži.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Ad Priest: V jedné trafice nedostali vůbec, ve druhé, kde si běžně vybírám z 4-5 dostali 2 kusy. Ty byly navíc v hodně poškozených obalech a co víc, oba byly špatně slepené. Jeden měl obráceně nalepený zásobník kulometu (uznávám, snadno napravitelná chybka) a celý kanon byl uložen tak nějak nakřivo, druhý měl místo hnacího kola nalepený malý kolečko pojezdový. Nechal jsem je být a budu zkoušet štěstí jinde. Doporučuji si je před koupí bedlivě prohlédnout.
Btw, Tony, můžeš si dát do letadel i Jak-3, ten vyšel už ve středu.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

p3tris píše:Ad Priest: V jedné trafice nedostali vůbec, ve druhé, kde si běžně vybírám z 4-5 dostali 2 kusy. Ty byly navíc v hodně poškozených obalech a co víc, oba byly špatně slepené. Jeden měl obráceně nalepený zásobník kulometu (uznávám, snadno napravitelná chybka) a celý kanon byl uložen tak nějak nakřivo, druhý měl místo hnacího kola nalepený malý kolečko pojezdový. Nechal jsem je být a budu zkoušet štěstí jinde. Doporučuji si je před koupí bedlivě prohlédnout.
Btw, Tony, můžeš si dát do letadel i Jak-3, ten vyšel už ve středu.
Dík za informace, koukám, že i ten zlomek kvality, kterým se mohou ohánět tyto modely jde do pr...e. Nejhorší na tom je, že nemám rád nekompletní kolekce, jinak bych asi až dávno skončil. Z těch modelů, co následně vyjdou, nemám žádnou radost a z prodloužení kolekce už vůbec. Stroj M7 Priest jsem koupil dnes ráno a neměl možnost si ho důkladněji prohlédnout.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Tak já koupil pro jistotu 2. I když jsem prohlížel dobře, u jednoho jsem přehlídnul chybějící "štelovací kolečko" u kanónu. Takže toho vrátím. Opačně nalepený zásobník jsem hned opravil.

Horší to bylo myslím s těma jakama. V 1 prodejně byly obě krabičky tak slisované, že byla na první pohled ulomená kolečka podvozku. V dalších 2 prodejnách, kde normálně letadla berou je vůbec neměli. Až na posledním možném místě u nás měli poslední kus. Zadní kolečko bylo opačně - šlo otočit. Prasácky přilepený kryty kol a kola celkově, ale jinak dobrý,...
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Kolekce vojenské techniky "Bojová vozidla"

Obrázek

Dne 27. října 2011 vyšel časopis číslo 40. s modelem vozidla M7 Priest

(obrázky se nemusí shodovat s modelem, od čísla 29 asi ano)

Zdroje : amercom.pl, diecast72.com, CDC Armour, hobbymaster, dragon, miniwojna.blogspot.com, atd...
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 11/11/2011, 21:37, celkem upraveno 3 x.
fightavi
desátník
desátník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fightavi »

zved píše:Tak já koupil pro jistotu 2. I když jsem prohlížel dobře, u jednoho jsem přehlídnul chybějící "štelovací kolečko" u kanónu. Takže toho vrátím. Opačně nalepený zásobník jsem hned opravil.

...
Já si M7 přinesl včera, kde dřív měli min.5 ks měli 3. Vybral jsem si co vypadalo dobře a trefil jsem se. Zásobník dobře ale nakřivo - opraveno, kanon se vrtěl i s podlahou tak jsem zakápnul podlahu vteřiňákem a nevrtí se a je rovně. Kolečka kanonu všechny. Jen hnací kola byly zase širší a pás tam zapadal jak klíňák - odříznout, zúžit, vypodložit prostor mezi a pás sedí jak má. Jen jsem nabarvil kovové části pásů a gumu na pojezdech. Všechny úpravy na kompletním modelu, protože ty montážnický kouzelníci šroubky, který spojujou podvozek s korbou zalepili destičkama! Takže teď už dobrý.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Inkub z miniwojny nás s předstihem informuje o novém modelu. Příští model už bude doslova překvápko.

Obrázek
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Panhard vypadá celkem pěkně. Mimo nabarvení hlavně kulometu a plachty hozené přes blatník nebude potřebovat ani nijaké velké úpravy. Mimochodem, je to první model, který na stojánku nejede "zprava doleva", ale obráceně, i když na fotce tak je. Teda nic, co by samozřejmě nevyřešil šroubováček, kdyby to někoho jako mě taky štvalo :)
Jinak nevím, jestli to bylo jen jiným osvětlením, nebo byl na Miniwojně vyfocený výrobek jiného výrobce, ale kamufláž není okrová, ale tmavě zelená s tmavšíma nevýraznýma hnědýma skvrnama (a ani tahle fotka není přesná, protože z auta netrčí brčálově zelený kulomet, ale je hnědý stejně jako kanon):
Obrázek

EDIT:
Martin.K píše:[Mně to spíš připadá, že soudruzi v Číně neví kde je předek a zadek. Já jsem měl věž otočenou dozadu :)
Máš pravdu, já taky. Mimochodem, odšroubovat ho nebude vůbec sranda, protože místo klasických šroubků jsou použité jakési s trojůhelníkovým zářezem v hlavičce. Tady křížák nepomůže. :(
Naposledy upravil(a) p3tris dne 27/4/2012, 06:55, celkem upraveno 2 x.
Martin.K
praporčík
praporčík

Příspěvek od Martin.K »

p3tris píše:Mimochodem, je to první model, který na stojánku nejede "zprava doleva", ale obráceně, i když na fotce tak je.
Mně to spíš připadá, že soudruzi v Číně neví kde je předek a zadek. Já jsem měl věž otočenou dozadu :)
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Kolekce vojenské techniky "Bojová vozidla"

Obrázek

Dne 11. listopadu 2011 vyšel časopis číslo 41. s modelem vozidla AMD 35 Panhard 178

(obrázky se nemusí shodovat s modelem, od čísla 29 asi ano)

Zdroje : amercom.pl, diecast72.com, CDC Armour, hobbymaster, dragon, miniwojna.blogspot.com, atd...
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 26/11/2011, 19:39, celkem upraveno 2 x.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

p3tris píše:Na Miniwojně náhledy Avro Lancaster B Mk. I a Bell AH-1S Cobra. Ta bude mít stejně jako Apache izraelskou kamufláž: http://miniwojna.blogspot.com/search/label/Amercom
Inkub z miniwojny poprvé zklamal, neukázal náhled "Bojových vozidel", už jsme mohli mít první výsledek soutěže, a to model číslo 47. Sakra, někdo s tím dělá moc velké tajnosti, nebo je za tím záměr (schválnost)?
Amercom.cz už také uvádí v kolekci "Bojová vozidla" počet 60 modelů.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

p3tris píše:.......Mimochodem, odšroubovat ho nebude vůbec sranda, protože místo klasických šroubků jsou použité jakési s trojůhelníkovým zářezem v hlavičce. Tady křížák nepomůže. :(
Křížový šroubovák tedy ne, ale jde to velmi dobře nůžkami, mám to vyzkoušené. :) Přesněji hrotem nůžek (má tvar trojúhelníku), střední velikost, ne manikůrovými. :)
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 18/11/2011, 19:15, celkem upraveno 2 x.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotové modely obrněných vozidel a další vojenské technik

Příspěvek od p3tris »

TonyHazard píše:Křížový šroubovák tedy ne, ale jde to velmi dobře nůžkami, mám to vyzkoušené. :)
Díky za radu, vším možným jsem ty šroubky nejdřív "rozžvejkal", ale nůžky nakonec opravdu pomohli.
fightavi
desátník
desátník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotové modely obrněných vozidel a další vojenské technik

Příspěvek od fightavi »

Já jsem poprvé trochu přibrousil šroubováček, ale potom jsem na jednom blešáku "vše za 39,-" objevil šroubováček se sadou bitů a tam tenhle trojúhelníkový byl - a hlavně pasoval. A mám po problémech. 8-)
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Jojo, dokoupení správných bitů je asi nejlepší způsob. Ještě jsem se k tomu nedokopal. Zatím jsem tuto legrácku řešil jehlovým pilníkem s trojhranným profilem (mám jeden, kterej není tak špičatej).
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Včera v Levných knihách (ČB-Mercury) viděna diecast "francouzská vejtřaska" Acmat 4x4 Baché v měřítku 1:43 od firmy Solido. Kromě ní ještě nějaká americká "Dodžka", bohužel jediná a rozbalená, takže nevím výrobce ani měřítko (vypadala taktéž na 1:43).
Více info například zde: http://www.svet-aut.cz/acmat-bache-solido-p-14745.html
Obrázek
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Jojo, po různých LK se již asi měsíc poflakují i nějaké US GMC či co to je s kulometem nad kabinou. Taky asi 1:43. Evidentně o to není takový zájem jako o letadla, která jsou již všechna rozprodaná či rozkradená (dle informací prodavaček).
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

V publikaci Velké bitvy historie o vylodění na Peleliu jsem narazil na fotku LVT(A)-1 Alligator s jménem The Bloody Trail, který kdysi vyšel v Amercomu. Absolutně nepřesně. Fotka vypadá stejně jako model HobbyMaster, tedy bez hvězd, s menším nápisem a označením B7 více vpředu. Tak si tak říkám, proč tam Amercom rval ty rudé hvězdy? Na některých fotkách mají jiná vozidla hvězdy viditelně zamazaný, tak jestli by to mělo být to? Nebo že by existovalo i jiné vozidlo se stejným jménem? Ale pokud by ho například Číňané ukořistili, tak by asi přetřeli ty nápisy US ARMY. Nebo vás napadá odůvodnění těch rudých hvězd?
Amercom: http://www.krtkovo.estranky.cz/clanky/t ... ---25.html

HobbyMaster: Obrázek

(výměna odkazu za obrázek) *T*
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“