Jinak další zajímavý odkaz - v Itálii vydávají pod značkou Italeri kovové modely 1/100 - bohužel v letové poloze, bez podvozku - typů, které by vhodně doplňovaly kolekci letadel vyšlou u nás (např. Rafale, Gripen,..)
tady.
Moderátor: jarl
Ale jistě, já se nepřu, že rozdíly tam jsou. A někdy i dost veliké, na první pohled viditelné nejen fandy do letecké techniky jako jsme mi tady na Palbě. Ale pořád se jedná o ten samý TYP vrtulníku a jen jeho verze. A pokud mají vydat "jen" 48 modelů, bylo by podle mě lepší soustředit se na stroje úplně odlišné. Těch, kteří by si to zasloužily je určitě víc, než zbývajících 19.cover72 píše:AH-64A se od D liší celkem značně - boční kóje s avionikou se netáhnou dozadu, ale končí záhy za kokpitem. Stejně tak OH-58D má od A rozdíl značný v motoru a jeho výdechu, neen ve stabilizované senzorové hlavě. Ditto Cobra "Z" - ta má novou nosnou soustavu, jako námořní má dva motory, dynamický systém vycházející z nového UH-1Y a zaoblený kokpit jako z námořní Sea Cobry.
OK, udělám to, jak jsem navrhoval. Tipování posledních 3 letadel mi nepřipadá fér, přece jen už se na různých fórech dají najít všelijaké spekulace. Takhle jsme tipovali zhruba před půl rokem a měli by jsme si za tím stát, né to teď revidovat. Takže vždycky první tři neuhodnuté modely z každého seznamu jen přesunu na jeho konec. Pořadí nikdo netrefil, takže by to neměl být problém. Uhodnuté i s bodama samozřejmě zůstávají. A pokud v těch přesunutých někdo trefí pořadí, jeho štěstí, šance máme všichni stejné.TonyHazard píše:P3tris, Ty jsi šerif nad soutěží, jak rozhodneš, tak bude. Další možností je, pokud nebyly zveřejněny náhledy letadel 31. - 33. dát termín na doplnění. Ubrání bodů za 21. - 23. se mi nezdá fér.