Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
spider74
praporčík
praporčík

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od spider74 »

......a ještě fotečka
Přílohy
02.jpg
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Dráčik nějak podražil :) Nemají tam ještě něco nového (kromě tohodle modelu)?
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jo mají tam tyhle kousky........je to sice plast ale zpracování je dobré.
http://www.modely-plastikove.cz/kategor ... -heroes-48

Mimochodem nevím jak to myslíš s tím podražili cena je stejná jako skoro před rokem
http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=118606
Naposledy upravil(a) spider74 dne 17/12/2012, 19:18, celkem upraveno 1 x.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

spider74 píše:Tak dneska se mi povedl koupit tenhle krasavec od Corgi z kolekce "WWII Legends".........Westland Lysnader Mk II, Western Desert, 1940. Koupeno v Dráčiku za -399,-Kč . Kvalita TOP a cena jakbysmet.
Není to tak dlouho, co jsem tady psal přesně stejnou radostnou zprávu... tak dlouho jsem kolem něj chodil, až jsem si ho koupil :)
Jinak se dá v Dráčiku občas narazit na kousky od Altaya/IXO. Já sám mám odtud Lightninga a viděl jsem tam i P-40 a Me-109. Stejně tak jsou tam k vidění i nějaké tanky od Altaya/IXO.

Co se týče tý kolekce Original Heroes od Revellu, jedná se přebalené modely od Easy Model. Takovou sérii měl pod názvem Legends Of The Skies i Airfix.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jj máš pravdu taky jsem to nahoře uvedl. Jinak od toho Revellu jsem neodolal a vzal na zkoušku Vought F 4U-1 Corsair a Republic P-47D Thunderbolt . Byl jsem docela příjemně překvapen, všechno je perfektně slícované, nikde žádna mezírka. Podvozek, výzbroj, nádrže zkrátka všechno je rovné jak má být a bez jakýchkoliv otřepů a i kamufláž je pěkně udělaná, bez přetáhnutí a s jasným ohraničením . Jediná nevýhoda není to kov, ale třeba oproti Amercomu je to jako z jiné planety a v podstatě o fous dražší. (nevím jak ostatní měl jsem v ruce jen tyhle dva typy).
Tady mají P-47D dokonce za -146-
http://www.funkids.cz/cz/menu/178/katal ... underbolt/

A že jsem tak smělý, je někde na netu k viděni něco ze série Legends Of The Skies od Airfix. Brouzdal jsem jsem brouzdal a nikde jsem nic nenašel..........dík za případný odkaz. Chtěl bych to srovnat po kvalitativní stránce s těmi modely od Revellu. Našel jsem pouze toto....
http://www.network54.com/Forum/578046/t ... -4+Corsair.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

spider74 píše:......a ještě fotečka
Jen doplním, tento model a ze stejného zdroje jsme řešili už v únoru 2012 (strany 45-47) :)
Také byla zmíněna i nabídka této prodejny. :)
Jinak to stále platí, i dnes jsou některé modely k mání (dnes jsem tam byl).
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

spider74 píše:A že jsem tak smělý, je někde na netu k viděni něco ze série Legends Of The Skies od Airfix. Brouzdal jsem jsem brouzdal a nikde jsem nic nenašel..........dík za případný odkaz. Chtěl bych to srovnat po kvalitativní stránce s těmi modely od Revellu. Našel jsem pouze toto....
http://www.network54.com/Forum/578046/t ... -4+Corsair.
Bohužel, už občas jen něco na E-Bay. Chybí mi z tý série ještě 3 modely. :( Kvalita nemá cenu porovnávat, protože se jedná o stejné modely. Obojí je to přebalený Easy Model, Jak Revell, tak Airfix.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Ale jak jsem koukal tak s jinou kamufláží.... :shock: :-?
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

spider74 píše:Ale jak jsem koukal tak s jinou kamufláží.... :shock: :-?
Kdepak, ve stejných zbarveních. Jen Airfix jich měl v sérii víc. Všechny, co mám, jsou tady u mě ve fotogalerii:
http://p3tris.rajce.idnes.cz/Moje_dieca ... _-_Letadla
Na poslední fotce je jich pár na stěně v krabičkách.

Chybí mi Hawker Hurricane Mk.II (ten, co má i Revell)(T5005), Supermarine Spitfire Mk.V/Tropical (T5004) a Supermarine Spitfire Mk.V 303. poslké squadrony (T5003).
Tímto bych chtěl poprosit dovozce (tedy hlavně Fowlyho, Velitel už se mi je neúspěšně sehnat snažil), pokud by měli tu možnost při svojí obchodní činnosti tyhle tři konkrétní kousky sehnat, byl bych neskutečně vděčný.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

S tím "dražší" jsem to myslel tak, že v Dráčiku byly povětšinou " levnější" modely od IXO (a ještě jsou, jak správně píší jiní). Že už se probíral tento kus jsem pozapomněl. Takže nic nového. Ty modely ze série "Original Heroes" se objevují i po modelářských prodejnách. Vím, že jsem měl i nějaké v ruce, ale už si nevzpomínám, jestli je tam uvedena i jednotka, rok a pilot. Na netu ty údaje v každém případě nemohu najít.

PS: Tak už jsem našel podrobnosti - třeba tady: http://www.internethobbies.com/moreeamo1sca.html
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

RE: p3tris ............WOW :shock:

velice pěkné, proč to sákryš někdo nevozí :-? :-? :-?
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

zved píše:S tím "dražší" jsem to myslel tak, že v Dráčiku byly povětšinou " levnější" modely od IXO (a ještě jsou, jak správně píší jiní). Že už se probíral tento kus jsem pozapomněl. Takže nic nového.......
Ale ty modely jsou skutečně dražší, na začátku podzimu byly například modely obrněné techniky od IXO/Altaya za 159,- nyní je cena 199,- czk.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

spider74 píše:RE: p3tris ............WOW :shock:

velice pěkné, proč to sákryš někdo nevozí :-? :-? :-?
Protože se to už nedělá, tedy pokud myslíš ty modely jak jsou na té stěně. To je vždycky akce nějaké firmy, která si to nechá od někoho udělat a prodává to pod bůh ví jakým jménem, ale ve finále je to pořád jedno a to samé. Tamto je Airfix. Teď to dělá, jestli se nepletu Rewell.

Apropo, jak jste někde výše psali, že modely od Revellu jsou ve finále od Easy. Jste si tím jistí? Nechce se mi moc věřit, že by Revell, který dělá svoje kity kupoval modely de facto od Trumpetera.
Ale nevím, kity nejsou můj obor.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jenže Revell jich má bohužel v 1:72 jenom 10. Potom má spoustu prapodivných miniatur 1:100 :roll: . Pak to řeším jako u vrtulníků co neseženu jako ucházející hotovku tak si musím slepit sám i když toho času je pomálu. Tak jako teď kdy jsem si koupil od Revellu RAH 66 Comanche ,protože zatím se Amercom nemá k tomu aby ho do série zařadil a už moc času do konce nezbývá (beru jen vojenské) a spustu čísel vyplítvali na všelijaké záchranářské a policejní.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

spider74 píše:Velice pěkné, proč to sákryš někdo nevozí :-? :-? :-?
Přesně, jak píše Velitel. Vozí. Jen v jiných krabičkách. Easy Model má v nabídce plno firem. A tohle není nic jiného. Dokonce máš u těch mojich fotek i původní sériová čísla od EM. Když já bych chtěl právě ty přebaly od Airfix.
velitel píše:
spider74 píše:Apropo, jak jste někde výše psali, že modely od Revellu jsou ve finále od Easy. Jste si tím jistí? Nechce se mi moc věřit, že by Revell, který dělá svoje kity kupoval modely de facto od Trumpetera.
Ale nevím, kity nejsou můj obor.
Jsem si tím jistý na 100%. Jak říkám, skoro celou sérii Airfix mám doma a ten Revell je naprosto stejný, taky ho mám. Dokonce má i stejné blistry, jen karton vzadu je jiný. I když Airfix i Revell dělají svoje kity, tohle jsou jakési easy click-clack stavebnice. Než svoje modely barvit, je pro ně podle mě jednodušší z Číny relativně levně koupit hotovky a rozdělit je na trup-křídlo-vrtuli. A bůh ví, z jaké formy jsou původní výlisky Trumpeter, formy totiž dosti často mezi výrobci různě putují.

Mimochodem, výlisky, ze kterých jsou vyrobeny hotovky Easy Model se prodávají i jako stavebnice Hobby Boss v sérii Easy Assembly Authentic Kit.
Obrázek

"Non je ne regrette rien"
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Večer, pokud tedy nezapomenu, tak se ve skladu podívám na nějaký Easy model. Tedy, přesněji řečeno jen na Lavočku, protože momentálně nic jiného nemám, jestli je to to samé a napíšu, co jsem zjistil. Mě se to totiž moc nezdá. Ale uvidíme večer.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

velitel píše:Večer, pokud tedy nezapomenu, tak se ve skladu podívám na nějaký Easy model. Tedy, přesněji řečeno jen na Lavočku, protože momentálně nic jiného nemám, jestli je to to samé a napíšu, co jsem zjistil. Mě se to totiž moc nezdá. Ale uvidíme večer.
Lavočku Revell nepřabaluje, ne?

Ale tady ti dám důkaz, můžeš zkusit googlit podle výrobních čísel. Vždycky jde o ten samý výrobek, jen v jiné krabičce:
Hawker Hurricane Mk.II
Easy Model: EM37241
Airfix - Legends Of The Skies: T5005
Revell - Original Heroes: 00401

a jako kit:
Hobby Boss: 80215 (na krabičce je sice jiná kamufláž, ale obtiskový aršík nabízí i LK -? : http://www.super-hobby.cz/products/Hurr ... 93206.html)

Tohle platí i o všech ostatních easy kitech Revell. Když budeš chtít, najdu ti úplně stejné letadlo v krabičce od Airfix, Easy Model a jako kit od Hoby Boss.
Naposledy upravil(a) p3tris dne 18/12/2012, 14:46, celkem upraveno 1 x.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

Vím, že Lavočka není v těch přebalovaných, měl jsem na mysli provedení výrobku.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Pro zajímavost. Sháněl jsem celkem dlouho swastiky a trámové kříže na letadla a techniku. Nakonec se zadařilo v jedné prodejně modelářství Pecka. Poměr cena/kvalita naprosto vynikající (37 Kč jeden aršík). Jedná se o naši výrobu - Propagteam (http://www.propagteam.cz/cz/7-eshop/1-o ... -1-72.html). Kdysi jsem viděl nějaké polské za cca 200 Kč (cenově někde jinde). Na měřítko 1/144 to bude asi horší (zatím jsem nevypátral), ale to tolik osobně nepotřebuji.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Helikoptéry světa"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Kolekce "Helikoptéry světa"

Obrázek Obrázek

Dne 21. prosince 2012 vyšel časopis číslo 31 s modelem helikoptéry Bell OH-13H Sioux

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A.
Naposledy upravil(a) p3tris dne 7/1/2013, 08:50, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“