Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
spider74
praporčík
praporčík

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od spider74 »

Měl bych dotaz na zkušenější a znalejší věci.........Mám zájem o tyto modely Oxford-Fairey Swordfish Mk I, HMS Ark Royal a Oxford - Arado Ar 196A-3, Kréta 1941. S touto firmou nemám žádné zkušenosti (mám modely pouze od HobbyMaster,Corgi, SkyMax a Century Wings ) a obrázky na internetu neberu až zas za tak bernou minci. Takže otázka zní - co do zpracování a kvality stojí to za to kupovat. Kdybych to měl srovnat s takovým obecným etalonem jakým je HobbyMaster jak to obstojí. Znovu bych chtěl připomenout, že se mi jedná o srovnání těchto dvou konkrétních modelů a né značky Oxford jako takové. Uvítal bych kdyby odpověděl nejlíp někdo kdo tyto dva modely viděl tzv.life a může srovnávat.

Druhá věc........... Witty - Mitsubishi ZERO A6M3 a Witty - Hawker Sea Fury(dokonce byl nedávno v akci, ale hrubě jsem zaváhal) :cry: . Stejná otázka, stejný problém. Nemám s touto značkou také žádné zkušenosti a jedná se mi také o tyto dva konkrétní modely. Předem díky za jakékoliv info.
Naposledy upravil(a) spider74 dne 20/1/2013, 21:56, celkem upraveno 1 x.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Hm jak tak koukám zatím není za co....... :shock:

(nesmíš na kluky spěchat, vždyť je to pár hodin :) ) *T*

.........ok :oops:
Naposledy upravil(a) spider74 dne 21/1/2013, 06:25, celkem upraveno 2 x.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

velitel píše:Udělám scan stránky se Stukami a dneska později ji sem hodím. Musím si vzít katalog ze skladu do kanclu.
Nechci tlačit :D Ale jak to vypadá? :D :wink:
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Helikoptéry světa"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Kolekce "Helikoptéry světa"

Obrázek Obrázek

Dne 21. ledna 2013 vyšel časopis číslo 33 s modelem helikoptéry Piasecki HUP-2 Retriever (Piasecki H-25 Army Mule)

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A.
Naposledy upravil(a) p3tris dne 4/2/2013, 08:52, celkem upraveno 1 x.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

spider74 píše:Měl bych dotaz na zkušenější a znalejší věci.........Mám zájem o tyto modely Oxford-Fairey Swordfish Mk I, HMS Ark Royal a Oxford - Arado Ar 196A-3, Kréta 1941. S touto firmou nemám žádné zkušenosti (mám modely pouze od HobbyMaster,Corgi, SkyMax a Century Wings ) a obrázky na internetu neberu až zas za tak bernou minci. Takže otázka zní - co do zpracování a kvality stojí to za to kupovat. Kdybych to měl srovnat s takovým obecným etalonem jakým je HobbyMaster jak to obstojí. Znovu bych chtěl připomenout, že se mi jedná o srovnání těchto dvou konkrétních modelů a né značky Oxford jako takové. Uvítal bych kdyby odpověděl nejlíp někdo kdo tyto dva modely viděl tzv.life a může srovnávat.

Druhá věc........... Witty - Mitsubishi ZERO A6M3 a Witty - Hawker Sea Fury(dokonce byl nedávno v akci, ale hrubě jsem zaváhal) :cry: . Stejná otázka, stejný problém. Nemám s touto značkou také žádné zkušenosti a jedná se mi také o tyto dva konkrétní modely. Předem díky za jakékoliv info.
opravdu se nikdo nenajde kdo by poradil ??
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Tak aspoň nevěděl by někdo kde by se dalo sehnat Mitsubishi ZERO A6M3 od Corgi - WW II Legend (nemyslím to bílé z edice Warbirds). Myslím to, s tím krásně oprýskaným lakem :-? . Hledal jsem na internetu jako divý a našel jsem pouze nějakou firmu http://www.repliky.info................... Dragon Wings měly tuším taky jedno Zero s pěkně oprýskaným lakem, ale stejná písnička - nikde ho nemají.
Naposledy upravil(a) spider74 dne 21/1/2013, 20:07, celkem upraveno 3 x.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Moc rád bych pomohl, ale nemám s nima žádnou zkušenost :( Budeš asi muset počkat, až sem nanakouknou Velitel nebo Fowly.

Mimochodem, v tom výprodeji na Moduni je plno modelů od firmy SpecialC.-101. Nikde jsem o ní vůbec nic nenašel. Pochopil jsem to dobře, že se jedná o příbaly z časopisů, takže vlastně Altaya/IXO? Protože jsou to přesně ty typy a kamufláže, které v časopisech Altaya, nebo v té německé mutaci (s podválem jako bonus) vycházejí. A stejně tak letadla měly na fotkách různé stojánky, některé klasické od IXO, některé jiné.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

No právě fotky nejsou vůbec směrodatné a je to docela loterie......To Arado dělá v kovu bohužel jenom Oxford. Ten Swordfish by se dal eventuálně sehnat od Corgi ale cena je tak 3x větší (tuším kolem 1200). Proto doufám, že se na foru ozve nějaký věci znalý dovozce a poradí. :shock:
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

zved píše:
velitel píše:Udělám scan stránky se Stukami a dneska později ji sem hodím. Musím si vzít katalog ze skladu do kanclu.
Nechci tlačit :D Ale jak to vypadá? :D :wink:
Omlouvám se, ale jednak jsem nemohl najít ten katalog a dneska, když jsem ho našel, tak zase pro změnu nestíhám. A od zítřka jsem mimo a budu až koncem týdne, takže až pak. A doma nemám scanner.
Nicméně rychlé nakouknutí:
jestli dobře vidím, tak to bude D, 1 x Rumun, 1 Ital a 3 x Němec - z toho 1 zelená, 1 písková a 1 zimní.
Ovšem typově mě spíše zajímají Il-2 Sturmovik a P-61 Black Widow, případně Ta-152. Tedy typy, které v kovu nikdo renomovaný nedělá. I když Il-2 byl od IXO a docela ušel. P-61 nikdo nedělá a Ta-152 od Oxfordu není nic moc.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Pro p3tris, osobně si také myslím, že "SpecialC.-101" je jen krycí název pro IXO. Možná tam mají i něco od Amercomu :)

Ad velitel - díky za info. Až to sem hodíš, tak to tu bude. Když je jen 1 zelená, tak to pro mě vůbec nevypadá dobře :) No a Jaky, Lavočky a Ilka v různých kamuflážích (včetně gerójů sovětského sojůza) by to chtělo - ty obecně celkem schází (možná jen dojem, protože jsem to tak aktivně nehledal).
Bohus44
četař
četař

Příspěvek od Bohus44 »

Pre Spidera74 info :)

Oxford mam doma a mozem povedat:
BF 109 E a F, G po malej uprave celkom ok (asi najkrajsie je F)
FW 190A - len do poctu a nic moc
Stuka fajn len ,,pumu" trebalo namalovat na cierno, lebo bola modra :mrgreen:
T 152H - asi to bude chciet lepsi model tiez nie som spokojny :(
Arado 196 hmhm minimalne som mu musel dorabat kanonky na kridlach :shock: Inak asi tak kvalita ako Ixo len lietadielka bez podvozku okrem Stuky.

Tak tolko za nemecke stroje :roll:
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

spider74 píše:Měl bych dotaz na zkušenější a znalejší věci.........Mám zájem o tyto modely Oxford-Fairey Swordfish Mk I, HMS Ark Royal a Oxford - Arado Ar 196A-3, Kréta 1941. S touto firmou nemám žádné zkušenosti (mám modely pouze od HobbyMaster,Corgi, SkyMax a Century Wings ) a obrázky na internetu neberu až zas za tak bernou minci. Takže otázka zní - co do zpracování a kvality stojí to za to kupovat. Kdybych to měl srovnat s takovým obecným etalonem jakým je HobbyMaster jak to obstojí. Znovu bych chtěl připomenout, že se mi jedná o srovnání těchto dvou konkrétních modelů a né značky Oxford jako takové. Uvítal bych kdyby odpověděl nejlíp někdo kdo tyto dva modely viděl tzv.life a může srovnávat.

Tak když se k tomu nikdo nemá :) , tak se do toho vrhnu. Ale předem upozorňuji, že jsem mírně zaujatý. Ale to ostatně všichni už víte.
Oxford je podle mě kvalitativně i provedením jedna z horších značek. Do typů, které dělá někdo jiný lepší, i když dražší a které nemají podvozky bych šel jen v krajní nouzi, resp. když je model zajímavý něčím jiným. Třeba Vašátkův Hurricane.
Pak jsou samozřejmě zajímavé typy, které nikdo jiný nedělá, což je právě AR-196, případně Ta-152. Nic jiného bych nebral.
Na Arado jsou rozporuplné názory, nicméně kvůli typu bych neváhal. Prodával jsem ho, takže docela vím.
Swordfishe bych bral od Corgi. Ano, cena je někde jinde, ale než mít doma šunt, tak radši vezmu kvalitu. Osobně jsem neviděl, ale dokážu odhadnout kvalitu podle jiných modelů.

Witty - drobná nevýhoda, že mají podvozky napevno venku, takže jen varianta na kolech.
Zera se dají pořídit i jinde, ale u firem, co je už hoooodně dlouho neudělaly - Dragon, Corgi atd.
Hawker Sea Fury je jediný od Witty, jestli se nepletu, takže není volba.

Samozřejmě nesrovnávám s plastem od Easy, ale mimo Zera ostatní zatím stejně nemá.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Díky za info. Tak trochu jsem měl strach z toho co jsem tušil a co jsi mi potvrdil. Jsem dost detailista a tohle bych asi nerozdýchal. Jak to tak vypadá tak Swordfish (letadlo, které v podstatě dostalo Bismarck musím mít :twisted: ) bude od Corgi (i když za krvavé peníze) a Arado budu muset oželet :( . Velice se mi líbí Mitsubishi ZERO A6M3 od Corgi - WW II Legend(oprýskaný lak), ale jak jsem psal již výše nikde už ho nemají. Je někdo z dovozců schopen ho ještě sehnat ?
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

spider74 píše:Díky za info. Tak trochu jsem měl strach z toho co jsem tušil a co jsi mi potvrdil. Jsem dost detailista a tohle bych asi nerozdýchal. Jak to tak vypadá tak Swordfish (letadlo, které v podstatě dostalo Bismarck musím mít :twisted: ) bude od Corgi (i když za krvavé peníze) a Arado budu muset oželet :( .
To znamená model pod kódem: AA36301, to je to toiž přesně ten, co dostal Bismarck. Kde ho ještě mají? Já ho nedávno měl a byl hned pryč.

Arado za 500,- určitě stojí. To není zase tak moc.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jediný Swordfish od Corgi , který se dá možná ještě sehnat je AA36309, AA36310B a AA36310A za 1299,-............ :???:
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od p3tris »

Tak jsem si udělal radost a konečně mi dorazila Airacobra Mk.IA od Hobby Master (HA1703). Moc pěkný ptáček. Více na The Flying Mule

Obrázek

Mimochodem, brácha si koupil od Moduni tu Aérospatiale AS 332M1 Super Puma a vypadá docela dobře, určitě líp než ta, kterou na referenčních fotkách má teď Amercom. Podle všeho je z nějaké série Altaya/IXO (AY101). Pokud o ní někdo stojí, můžu doporučit. Fotku jsem našel jen na E-Bay
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

K té Cobře gratuluji dobrá volba, nedávno jsem si od HobbyMaster dopřál P-39Q C E "Bud" Anderson
357 FG, 363rd FS, Tonopah, California, 1943, "Old Crow". Byl jsem fakt příjemně překvapen jak oproti fotkám na netu je daleko krásnější ve skutečnosti s pěkně propracovanými detaily. A přiložený pilotní pinčlík taky potěšil :D
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

spider74 píše:K té Cobře gratuluji dobrá volba, nedávno jsem si od HobbyMaster dopřál P-39Q C E "Bud" Anderson
357 FG, 363rd FS, Tonopah, California, 1943, "Old Crow". Byl jsem fakt příjemně překvapen jak oproti fotkám na netu je daleko krásnější ve skutečnosti s pěkně propracovanými detaily. A přiložený pilotní pinčlík taky potěšil :D
Jo, ta je taky moc pěkná. Já si ale ulítávám na RAF a postupně chci nahradit i další kousky USAF a US NAVY britskýma kamuflážema. K tý Airacobře mám vlastně jen dvě malinký výhrady, které se snadno opravily a dvě větší:
1. Volnější vrtulový kužel, který je potřeba zafixovat.
2. Nedržící podvozková noha, která byla třeba napevno přilepit.
3. Kulomety v přídi mohly být zpracovány trochu lépe.
4. Právě kvůli tomu pilotovi udělaná otvírací kabinka. Štítek kabiny proto hyzdí škaredé kolíčky, bohužel zasahující až do skla.
Obrázek

"Non je ne regrette rien"
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Jo jo.......podvozky lepím napevno skoro všude. Většinou jdou hodně natěsno a nejsou ve správných úhlech. Takže vždy nad sestavením (i když se jedná o hotové modely) strávím jedno poetické odpoledne (ale baví mě to :D ). Pilníček a už se pomalu dopasovává a pak veleopatrně lepí. U hodně HM jsem si všiml na některých místech slabý povlak jakéhosi lepkavého sajrajtu, který jde dolů velice špatně a někdy i trochu s barvou :evil: . Obecně je v 90% procentech tenhle podvozkový problém u modelů SkyMax. U Tempesta a Bearcata se mi dokonce rozletěl při manipulaci na titěrné prvočinitele a to jsem je jenom lehce přiměřoval :shock: . Takže má doma několik druhů sekunďáků pro různé situace(řídký, hustý a gelový), podle toho jestli jde o pilota podvozek nebo znehybnění volného kola či vrtule. Mimochodem tenhle vrtulový problém co popisuješ jsem měl u Nakajima-Kate od HM. Taky visela v divném úhlu dopředu jak špatně vytahaná nudle :mrgreen: . S tou absencí možnosti otevřené kabiny a té Aircobry s tebou naprosto souhlasím-taky mě to překvapilo, když už i pinčlíka přiložili. Kde to jde dělám variantu s otevřenou kabinou a kde není pidižvík tak ho dodávám extra.

Docela mě třeba překvapilo, že u F8E Crusadera od Century Wings byli naprosto nepoužitelné dva druhy sad raket které patří na trup pod kabinou (vždy jedna ze dvojice zmršená a v jiných úhlech než ta druhá v páru-i úchyty raket byli jinak tvarované). Naštěstí tam byla možnost výběru ze tří variant osazení a tak jsem tam dal tu třetí možnost - 1 a 1 samostatnou raketu (tam nebylo co zmršit měli jednoduchý rovný úchyt). Přiloženého pilota jsem dostal do kabiny až teprve po oboustrané amputaci nohou nad koleny a asi 1/2 hodinové manipulaci alá Ježek v kleci. Docela mě to rozladilo a překvapilo. Century Wings jsem považoval za špičku a tam by se tohle za takový prachy ( i když jsem koupil v akci za lepší peníz) rozhodně nemělo stávat. :down:
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Pavouku74 :D Jak sis pořídil tu Stuku od moduni - já pátral na internetu a na jednom anglickým webu (http://www.jumbliesmodels.com/model-avi ... model-p822) je udáno, že je z Kurska. Nejsou na krabičce další doplňující údaje? Např. kdo s tímto strojem létal,... Nemá to číslo na ocase (nebo aspoň není vidět), na trupu je jen "F". Podle toho nejde nic dohledat. Vždycky mě vytáčí, když prodejci neuvádí podrobnosti - mnohdy ani když tam mají úplně klasický stroje nejznámějších pilotů,...
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“