Prosím odborníky, zda by mohli napsat něco o Triebflügelu. Jednak je to určitě velice zajímavý stroj, jednak by nám pomohli s objasněním textu
(The Nazis were kind of desperate toward the end of WWII. A costly bombing campaign for both sides had become such a threat to them that they started rushing ideas to the drawing board. The Nazis needed an answer fast.)
Then some engineer had the thought, "What if we made a helicopter, only cooler."
Cooler je podle slovníku chladič, takže nás to poněkud mate.
Triebflügel
Moderátor: Hans S.
Re: Triebflügel
Nejsem si jist, zda tohle vlákno nepatří do hospody. Pokud je míněno vážně, pak vodouchu věz, že slovo "cooler" není v tomto případě podstatným jménem, nýbrž jménem přídavným = nějedná se o chladič. Správný překlad poté může znít třeba takhle:
'A tak si někteří inženýři řekli "Co kdybychom postavili vrtulník, ale vychytanější."'
'A tak si někteří inženýři řekli "Co kdybychom postavili vrtulník, ale vychytanější."'
Naposledy upravil(a) Dancer dne 27/12/2013, 13:10, celkem upraveno 1 x.
Nebát se a nekrást!
- El Diablo
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
To myslíš tohle: http://en.wikipedia.org/wiki/Focke-Wulf ... l%C3%BCgel ?

"Co cítíte, když střílíte teroristy?"
"Zpětný ráz."
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.
- jersey.se
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Teda ne ze by predstava vrtulnikoveho chladice celiciho americke presile postradala zajimavosti, az surrealisticnosti. Ale ma asi ten samy nedostatek jako namet na akcni film o tom chlapovi co z nej doktori zachrani jenom pater a on se msti. Jmenovalo by se to Pater spravedlnosti a akorat by byl technicky problem s tim, jak by pater drzela plamenomet...
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Kolegové, díky.
Pro Dancera: Text pochází z článku "Top 10 Worst Military Weapons in the History of Modern War".
Není to wikipedie, což neznamená, že to není (česky řečeno) joke.
Pro El Diabla:
Holt starší člověk už není tak pružnej. Měl jsem plnou hlavu toho chladiče a nenapadlo mě zadat Triebflügel do vyhledávače.
Nochmals vielen Dank.
Pro Dancera: Text pochází z článku "Top 10 Worst Military Weapons in the History of Modern War".
Není to wikipedie, což neznamená, že to není (česky řečeno) joke.
Pro El Diabla:
Holt starší člověk už není tak pružnej. Měl jsem plnou hlavu toho chladiče a nenapadlo mě zadat Triebflügel do vyhledávače.
Nochmals vielen Dank.

- El Diablo
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:

"Co cítíte, když střílíte teroristy?"
"Zpětný ráz."
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.
- Hans S.
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Triebwerk = pohonná jednotka
Triebflügel je pak už více než patrný z kontextu
Triebflügel je pak už více než patrný z kontextu