CAT píše:Mepu: No já to jako chápu, proč jim to ti separatisté sebrali, to člověk nemusí být "rusák" aby to pochopil (ač teda tvou dedukci, že by RPG18 a rakety do RPG7 chtěli použít ukrajinci proti vzbouřencům v koženejch bundách úplně nechápu, ohledně těch GRADů tuplem)... Ale proč ty komentáře o "náklaďáku plnym zbraní" (což je očividná nepravda)? Co tam ti lidé říkají? Co vysvětluje ten "výsadkář", co řve ta hysterická baba?
Dobrá to "plný zbraní" je možná přehnané, ale pořád je to významné z hlediska toho, že jde o "protitankové" zbraně, a tedy jsou schopni odrazit pár armádních BTRek (tak jsem to myslel, ne že to chtějí ukrajinci použít proti vzbouřencům, ale že s tím musí teď počítat armádní jednotky, zásahovky atd., při jakémkoliv plánovaném útoku na vzbouřence a to kdekoliv), nebo s nimi zničit vrtulníky ve visu nebo na zemi (ale to by se k nim museli dostat tak na 200-300m). Ale když se podíváš na to video pod tím uvidíš zabavené 3 vojenské náklaďáky, takže toho bylo zabaveno pravděpodobně více. Co kdo vysvětluje nevím, já rusky rozumím každý 5 slovo. Třeba ti to tu někdo přeloží.
-----
12:30 MSK pod kontrolou "federalistů" jsou lokality: Doněck, Lugansk, Slovyansk, Mariupol, Krasny Liman, Kramators'k, Yenakievo, Debaltsovo, Harcizsk a Gorlivka.
Dle Ukrajinských média, byli nakonec čtyři mrtví důstojníci SBU ve včerejší operaci ve Slovjansku.
zdroj:
http://www.ridus.ru/news/158420#18