----
Popis situace po minutách co se děje v Slavjansku a okolí > http://colonelcassad.livejournal.com/1589448.html
Moderátor: jarl
Tak minimálně mají západní maskáče, přilby, neprůstřelné vesty, boty a tak. Co se týče pěchotních zbraní, tak máš pravdu, že nejsou vidět AR, ale vlastních pušek mají dost.cover72 píše:Mně se moc nezdají ani ty americké zbraně. Od počátku dění na východní UA se o nich píše, ale ještě nikde a nikdy jsem je tam neviděl, samé snadno rozpoznatelné AK-74, Dragunovy a příležitostně raritka jako Vintorez, ale žádná ARka. Jenom na jednom záběru NG jeden Tavor, co si ovšem dotyčný garďák nejspíše přivezl sám za sebe přímo od IMI.
To prodává kdejaký armyshop. Zatím žádný důkaz.Tak minimálně mají západní maskáče, přilby, neprůstřelné vesty, boty a tak.
V Kramatorsku je Novokramatorský závod, který je vyráběl až do r.1991, tam ho vzali > http://tyzhden.ua/News/109784Alchymista píše:mepu, dva takéto IMR boli v jednej ukrajinskej tankovej kolone zo včerajšku alebo predvčerajšku (video je už zmazané, takže bez dôkazu)
No pro mě je hlavně zajímavý že by to měli být lidi právě ze západní ukrajiny.S taktického hledicka zajímavé ještě víc,reálně 2000 lidí co se v mediích mihlo.......O Ukrajinskej oslobodeneckej armáde (hovorme im trebars "janukovičovci") sa na ruskojazyčných zdrojoch niečo málo mihlo.
Mali by to aj urkajinsko-jazyčný aj rusko-jazyčný ľudia, ktorým sa nejak zvlášť nepáči konanie východu, ale už vôbec sa im nepáči terajšia, podľa nich "fašistická", vláda v Kijeve a "majdančiky".
Sú rozptýlený po celej Ukrajine a počet ich priaznivcov sa optimisticky odhaduje na "niekoľko sto tisíc", reálne sú ale schopní postaviť skôr len pár tisíc mužov, pesimisticky - pár stoviek alebo len pár desiatok.
No tak ono to až tak lež být nemusí.Všiměte si dřívejších videí kde jsou jednotky UA i NG rozdělený.Protože i separatisté na jednotky UA moc nestříleli a dalo se s nima spíš domluvit.Ted je to namíchaný a fakt mě přijde že NG ty z UA tak trochu hlídá.....můj názor.Třeba to video s tý vzpoury záložaků v tom táboře tak tam NG s akáčkama fakt plní funkci politruků.Fakt mě přijde že to je namíchaný naschvál Ng rozdmíchá boj a pak už nikdo nerozlišuje UA nebo NGukrajinský vojaci slúžia NG ako "kanonfuter", za chrbtom im stojí nacguardia a strieľa ich od chrbta
To nechápu kdo s toho střílel to už tam byla vlezlá domobrana nebo ještě původní posádka ? Ale babka dobrá prej podaždi duraBVP 2 takt. označení 240 mělo dost zajímavý výstup v Mauriopolu 9
Já viděl ve videu ze slavjansku steyer aug......komentář byl typu našli jsme ho u žoldáka na čekpointu který jsme dobyli zpět.Žoldák mrtvý tak asi už toho moc nenamluvilMně se moc nezdají ani ty americké zbraně. Od počátku dění na východní UA se o nich píše, ale ještě nikde a nikdy jsem je tam neviděl, samé snadno rozpoznatelné AK-74, Dragunovy a příležitostně raritka jako Vintorez, ale žádná ARka. Jenom na jednom záběru NG jeden Tavor, co si ovšem dotyčný garďák nejspíše přivezl sám za sebe přímo od IMI.
Což je nakonec poměrně logické, neboť ani když NATO někoho skutečně podporovalo, nekupuje obyčejně ARka -- Afghánci i Iráčané dostali Kalašnikovy, pro druhé jmenované je dokonce USA nakupovaly přímo z Izmaše.
Hmm, to byly jako útoky na čekpointy? Že mainstream ani nic nepsal. Slavjansk je jinak ještě docela sevřený, ale už vystrkují růžky.mepu píše:Geografie dnešních směrů sep. útoku v okolí Slavjanska.
Prav. jde jen o vzajmené ostřelování, tam kde jsou ty ovaly bych řekl že dopadli minomety z UA strany a vede se tam střelba, a obraceně se vedlo také ostřelování, protože třeba tu Andrejevku drží pořád.Lord píše:Hmm, to byly jako útoky na čekpointy? Že mainstream ani nic nepsal. Slavjansk je jinak ještě docela sevřený, ale už vystrkují růžky.mepu píše:Geografie dnešních směrů sep. útoku v okolí Slavjanska.
Spíš bych řekl že ten plyn z těch zásobníků vsákl do těch břidlic co tam majíMirek58 píše:Dám svoje fáračky na to, že ty útoky na plynnovody mají souvislost s manky na podzemních zásobnících.
Manko se zjistilo, ted se vyšetřuje, tak se nahlásí, že díky "teroristým" útokům uteklo tolik a tolik plynu.
A dělají je amatéři, kteří netuší , že tyhle zásobníky mají havarijní ventily přesně pro tyhle případy.
na západní.Lord píše:A ty útoky na plynovody jsou na západní nebo východní Ukrajině ?
Obdobné ventily jsou i na trase a dělí ji na úseky. Takže když něco vyhodí do povětří tak unikne pouze plyn z poškozeného úseku. Tyto ventily též zajišťují stálé natlakování trasy. Při poklesu provozního tlaku se automaticky uzavřou.Mirek58 píše:Dám svoje fáračky na to, že ty útoky na plynnovody mají souvislost s manky na podzemních zásobnících.
Manko se zjistilo, ted se vyšetřuje, tak se nahlásí, že díky "teroristým" útokům uteklo tolik a tolik plynu.
A dělají je amatéři, kteří netuší, že tyhle zásobníky mají havarijní ventily přesně pro tyhle případy.
Vieš, že ma to neprekvapuje?cover72 píše:To je vážně někdo z "praporu Donbas" tak retardovaný, že dá na net a nejlépe ruským blogerům fotku, jak míří na ukrajinské policajty Kalašnikovem?