Boje na Ukrajině
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: Boje na Ukrajině
Prcek: Napsat že to existuje samozřejmě můžeš, ale rozhodně není potřeba tam vypsat kontaktní údaje, čísla účtů atp. To je pro daný účel zcela zbytečné a vypadá to pak dost blbě. Za mne je to uzavřené, beru to jako nešťastné vyjádření.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
CAT: Samozřejmě že to najde i ty zprávy z Krymu. Ale tak o těch já se tady nebavím. Snad se podívám pod odkazem na google na datum a vidím, jestli je tam datum starej, nebo jestli je tam datum pár dní zpět. No to budou pravděpodobně ty zprávy, co se Krymu rozhodně netýkají... To je takovej předfiltr, když hledáš zprávu podle času - to se hodí pro náš případ.
Vždyď já jsem říkal, že se o hromadný úprk nejedná, že Ukrajoši zůstávají většinou doma, ale že odchází jen ten, kdo chce. To přesně potvrzuje moji domněnku. Ale to bys musel číst, co jsem napsal.
Proč teda v Rostově vyhlásili vyjímečný stav z důvodu přílivu běženců? Tam to dělají podle jakých závěrů? Těch 3000 co tu píšeš je jinde popisováno jako 7000, ALE za 24 hodin
to je právě ta sranda, není to celkem. V ruské propagandě píšou 23 000 - aby bylo jasno, že 7000 není přestřeleno. Takže těch 7 000/den je reálné.
http://www.veteranstoday.com/2014/06/07 ... to-russia/
Pod fotkou je napsáno, že 12 000 Ukáček uteklo do Rostova. Tito lidé utekli v důsledku útoků Kyjevské vlády na Lugansk a Doněck - tam píší.
Vždyď já jsem říkal, že se o hromadný úprk nejedná, že Ukrajoši zůstávají většinou doma, ale že odchází jen ten, kdo chce. To přesně potvrzuje moji domněnku. Ale to bys musel číst, co jsem napsal.
Proč teda v Rostově vyhlásili vyjímečný stav z důvodu přílivu běženců? Tam to dělají podle jakých závěrů? Těch 3000 co tu píšeš je jinde popisováno jako 7000, ALE za 24 hodin

Pod fotkou je napsáno, že 12 000 Ukáček uteklo do Rostova. Tito lidé utekli v důsledku útoků Kyjevské vlády na Lugansk a Doněck - tam píší.
Opolčenci pod Luganskem ukořistili tři ks T 64
http://peacekeeper.ru/ru/?module=news&a ... w&id=20958
V Doněcké oblast změnilo "vlajku" 32 UA vojáků
http://vz.ru/news/2014/6/9/690629.html
http://peacekeeper.ru/ru/?module=news&a ... w&id=20958
V Doněcké oblast změnilo "vlajku" 32 UA vojáků
http://vz.ru/news/2014/6/9/690629.html

"Vlak duchov" Moskva - Mariupol. Vlaky z Moskvy do Mariupolu sú zvyčajne plné cestujúcich na dovolenku. Avšak, v tomto roku to je inak.
(video 2.6)
Toto druhé video sa zdá, že nemá moc dôvod tu byť. Avšak ten dôvod tu mám. Je to spoločná akcia detí z Ternopilu, Lvova, dokonca Donecka, Chersonu, Charkova a ostatných miest. (dokopy zástupcovia zo 17).
Ukazuje to, že má cenu snažiť sa o mier. Že mier je možný. Stačí byť iba ako dieťa. Myslím, že budete súhlasiť, ak napíšem, že sú to práve deti, ktoré si zaslúžia najviac mier. Oni nepotrebujú byť nejakou súčasťou boja dospelích, obeťou politiky. Pochopiť dieťa je cesta k mieru.
Moje osobné zaradenie: Za zachovanie jednoty UK ak je možné zachovanie bez ďalšieho krviprelievania, skôr prozápadne orientovaný, avšak hlavne za mier dosiahnutý cestou bez ďalšieho boja a bez civilných strát.
Naposledy upravil(a) prcek dne 9/6/2014, 20:21, celkem upraveno 1 x.
Je to o Moldávii, nepřímo se dotýká i Ukrajiny. http://czech.ruvr.ru/2014_06_09/Kisinev ... rabe-0022/
No Baxi á mám důvod se domnívat, že čísla 3000-7000/den jsou asi tak reálná, jako tisícovka mrtvých UkraArm vojáků. Západní neziskovky píší o desetitisíci uprchlíků z Krymu a o několika tisícich z JV UA http://www.newrepublic.com/article/1179 ... heir-homes . O tisících uprchlících za den nepíše žádný mainstreamový tisk a to ani ruský, nebo jsem to nenašel... Jinak proč v Rostově vyhlásili výmečný stav? Nevím, dodej zdroj, třeba se dobereme proč, zatim jsem už z Ruské strany slyšel mnoho o neexistujících uprchlících, není i tohle ten případ? A tvou doměnku to z důvodů které jsem napsal já i ostatní úplně nepotvrzuje, protože pak by museli Varšavané podporovat Německé armády, obyvatelé Stalingradu Němce atd... PS: Ten tvuj zdroj, to Veterans Today je už na první pohled velice podezřelej zdroj...Bax píše:CAT: Samozřejmě že to najde i ty zprávy z Krymu. Ale tak o těch já se tady nebavím. Snad se podívám pod odkazem na google na datum a vidím, jestli je tam datum starej, nebo jestli je tam datum pár dní zpět. No to budou pravděpodobně ty zprávy, co se Krymu rozhodně netýkají... To je takovej předfiltr, když hledáš zprávu podle času - to se hodí pro náš případ.
Proč teda v Rostově vyhlásili vyjímečný stav z důvodu přílivu běženců? Tam to dělají podle jakých závěrů? Těch 3000 co tu píšeš je jinde popisováno jako 7000, ALE za 24 hodinto je právě ta sranda, není to celkem. V ruské propagandě píšou 23 000 - aby bylo jasno, že 7000 není přestřeleno. Takže těch 7 000/den je reálné.

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Bax píše:Proč teda v Rostově vyhlásili vyjímečný stav z důvodu přílivu běženců? Tam to dělají podle jakých závěrů? Těch 3000 co tu píšeš je jinde popisováno jako 7000, ALE za 24 hodinto je právě ta sranda, není to celkem. V ruské propagandě píšou 23 000 - aby bylo jasno, že 7000 není přestřeleno. Takže těch 7 000/den je reálné.
Jako když mohli začít stavět humanitární tábory pro neexistujících 500 000 Ukrajinců prchajících z vlasti předtím, než vlítnuli na Krym, tak považuju nějáké vyhlášení výjmečného stavu v Rostově za úplnou prkotinu.

- Alchymista
- 5. Plukovník
Nepodceňoval by som tok utečencov z ukrajiny do Ruska - zábery síce ukazovali zväčša len malé "rodinné" skupinky, maximálne tak do dvadsať duší v priestore medzi závorami, ale evidentne to bolo točené na rôznych hraničných priechodoch, takže tok utečencov môže byť skutočne intenzívny.
Ľahké počty - ak jedným priechodom prejde za hodinu 60 utečencov (čo nie je nejak veľký počet), tak na piatich priechodoch je to 300 ľudí za hodinu, ale za 12 hodín je to už 3600 ľudí.
Ľahké počty - ak jedným priechodom prejde za hodinu 60 utečencov (čo nie je nejak veľký počet), tak na piatich priechodoch je to 300 ľudí za hodinu, ale za 12 hodín je to už 3600 ľudí.

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
CAT: Chtěl jsi link - máš ho - počítal jsem s tím, že jsi to přečetl. je tam psáno 7000 lidí zrovna ten den za 24 hodin. To že jsem na palbu napsal 7000/den - už je od tebe tahání za slovo. V tom šlánu píšou jednoznačně že to šlo jen ten jeden den. A celkově že 12 000.
Kdybys článek četl - stačí první větu, dočteš se proč v Rostově zavedli výjimečný stav.
Sice ten link od tebe je psán jasně tendenčně a neobjektivně a nevyváženě i přes google překladač to je cítit - ukazuje pouze jednu stranu a to pro Ukrajinské aktivisty. Jejich osudy jsou jako přes kopírák - liší se pouze jmény.
Podle toho co jsi sem postl ty, lidé podporují separatisty a dost pořádně. Únosy pro-Ukrajinských aktivistů, násilím, vyhrožováním smrtí. Jako nestačí přeložit 2 věty a podle vzhledu stránky usoudit, že je to OK. Přečti to celý. Zkrátka odpověděl jsi si sám a link jsi si dodal taky sám. Je to tak jak tvrdím od začátku.
Na konci je psáno, že separatisté uzavřeli Slavjansk, který má plochu 60km2 - je vůbec možné aby tolik lidí, kteří bojují bylo schopno uzavřít 60km2
Vzpomínám si na srbskou armádu, která obléhala Sarajevo 140 km2, proti nikomu nebojovala, ale její síly se se separatisty absolutně nedaly srovnat - tak tady neblábolte o nesmyslech, že separatisté obšancovali město z rozlohou 60km2 a nedá se z něj projít. Já bydlím ve stejně velkém městě a je absolutně nereálné aby max. dva tisíce lidí vázaných navíc bojem zajistilo tak velký obvod. Ono Cate, lidé nemusí chodit jen přes checkpointy...
Kdybys článek četl - stačí první větu, dočteš se proč v Rostově zavedli výjimečný stav.
Sice ten link od tebe je psán jasně tendenčně a neobjektivně a nevyváženě i přes google překladač to je cítit - ukazuje pouze jednu stranu a to pro Ukrajinské aktivisty. Jejich osudy jsou jako přes kopírák - liší se pouze jmény.
Podle toho co jsi sem postl ty, lidé podporují separatisty a dost pořádně. Únosy pro-Ukrajinských aktivistů, násilím, vyhrožováním smrtí. Jako nestačí přeložit 2 věty a podle vzhledu stránky usoudit, že je to OK. Přečti to celý. Zkrátka odpověděl jsi si sám a link jsi si dodal taky sám. Je to tak jak tvrdím od začátku.
Na konci je psáno, že separatisté uzavřeli Slavjansk, který má plochu 60km2 - je vůbec možné aby tolik lidí, kteří bojují bylo schopno uzavřít 60km2
Vzpomínám si na srbskou armádu, která obléhala Sarajevo 140 km2, proti nikomu nebojovala, ale její síly se se separatisty absolutně nedaly srovnat - tak tady neblábolte o nesmyslech, že separatisté obšancovali město z rozlohou 60km2 a nedá se z něj projít. Já bydlím ve stejně velkém městě a je absolutně nereálné aby max. dva tisíce lidí vázaných navíc bojem zajistilo tak velký obvod. Ono Cate, lidé nemusí chodit jen přes checkpointy...
To Tarava: lze dohodit odkaz na info, že Rusové stavěli tábory pro 500 000 Ukrajinců před útokem na Krym? Díky.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
Ale jo, myslím, že tady není podstatné počítat sta nebo tisíce uprchlíků. Podstatné je, se pomalu připravovat na fakt, že ruku v ruce s probíhající eskalací konflktu se tento počet bude neúměrně zvyšovat. Tím spíše, že světlo na konci tunelu nelze vidět. Jediné pozitivum na tomto faktu, pro nás středoevropany, spatřuji v tom, že se boje odehrávají na východní hranici UA a aktuélně největší porci uprchlíků nafasuje Rusko. Ale zase nejsem takovej vocas, abych si nepředstavil situaci kdy se to zvrtne, nepůjde to tak jak si něktečí váleční štváči myslí a budeme tady mít o dalších sto procent levnější pracovní sílu a to nejen v dělnických oborech. Dle mého názoru tato situace již nastala, nebude masová ale bude postupná a vytrvalá. Prostě UA nebude v budoucnu dobré místo na žití, lidí jsou tam v celku solidní, jsou součástí evropské kultury. Tady jsme na ně zvyklí, nevadí nám. Možná pouze spekuluji, ale to že to dnes problém není, neznamená, že v nedaleké budoucnosti nebude. Koncec konců historie mluví sama za sebe a to nelze zpochybnit.
Edit: lálečnými štváči jsem neměl na mysli jednu, nebo druhou stranu. Měl jsem tím na mysli obě strany, jak UA a separatisty, fašisty a teroristy, nebo Rusko a západ. Prostě všechny co serou na místní lidi, kterým je z valné části u prdele kdo vyhraje a drží se pro někoho možná, svých přízemních tužeb.
Edit: lálečnými štváči jsem neměl na mysli jednu, nebo druhou stranu. Měl jsem tím na mysli obě strany, jak UA a separatisty, fašisty a teroristy, nebo Rusko a západ. Prostě všechny co serou na místní lidi, kterým je z valné části u prdele kdo vyhraje a drží se pro někoho možná, svých přízemních tužeb.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Hodnocení ruské práce na východě Ukrajiny z pohledu jeho soupeřů, tedy Nato:
Ale v každém případě je to potvrzení staré vojenské moudrosti - uč se od poraženého, nikoliv od vítěze, ten bude perfektně připravený na minulou válku, kterou vyhrál.
Od odborníků se obecně line chvála, i když nevraživá, na "mistrovské" operace Kremlu. Takticky Rusové vedou své tažení tak zručně a komplexně, že jsou stále o krok napřed při každém zvratu
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rusove-pry-na-uk ... ranicni_js
Je možné, že je to hledání vysvětlení, či odůvodnění, proč "naše "strana prohrává.Podle listu je docela ironií, že při všem obviňování Ruska se zdá, že v éře železné opony uvízlo spíše NATO se svými letadly, vojenskými cvičeními a loďmi u ruských hranic.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rusove-pry-na-uk ... ranicni_js
Ale v každém případě je to potvrzení staré vojenské moudrosti - uč se od poraženého, nikoliv od vítěze, ten bude perfektně připravený na minulou válku, kterou vyhrál.
Naposledy upravil(a) Mirek58 dne 10/6/2014, 09:13, celkem upraveno 1 x.

taravo díky za odkaz na Novinky, nicméně není v něm ani slovo o tom, že by ruská vláda stavěla tábory pro 500 000 uprchlíků z Krymu. Nějaký jiný?
fenri: Zaprvé nejsem tarava, zadruhé hledat ti tu několik měsíců stará vyjádření a články, které už ze 2/3 neexistují, také není to pravé ořechové. Nemám důvod kecat, prostě to tak bylo a Rusko tohle tvrdilo (proto je to tak oblíbený evergreen)...a nejde jen o stavění táborů, oni tvrdili, že ty statisíce uprchlíků už existují, nejen že se na ně připravují.
To je to samý, jako když Rusko vyvíjí novou stíhačku (byť kvalitní), ještě ji ani nemá zavedenou, nikdo neví, kolik kusů a kdy zavede (jako že v nejbližší budoucnosti asi moc ne), ale už je to div ne nepřekonatelná letecká síla, které musí nutně ostatní lízat boty
Jen proto, že se Rusové po dlouhé době probírají k jakémusi životu, se nemusí vše nastřelovat 3x nahoru.
Rusku se jednou něco povede za optimálních podmínek a v zájmové sféře v blízkém okolí hned vedle hranic, patrně při existenci dlouhého plánování, a už jsou to supertaktici světa (a NATO naopak). Tím nechci Rusy nějak snižovat, ale je to prostě srandovní. To je asi jako když spadne cena zlata a všichni blbnou a věští zkázu...než opětovně vzroste (pak je to naopak komodita nebeská).Mirek58 píše:Je možné že je to hledání vysvětlení, či odůvodnění, proč "naše "strana prohrává.Ale v každém případě je to potvrzení staré vojenské moudrosti - uč se od poraženého, nikoliv od vítěze, ten bude perfektně připravený na minulou válku, kterou vyhrál.
To je to samý, jako když Rusko vyvíjí novou stíhačku (byť kvalitní), ještě ji ani nemá zavedenou, nikdo neví, kolik kusů a kdy zavede (jako že v nejbližší budoucnosti asi moc ne), ale už je to div ne nepřekonatelná letecká síla, které musí nutně ostatní lízat boty

Bax píše:CAT: Chtěl jsi link - máš ho - počítal jsem s tím, že jsi to přečetl. je tam psáno 7000 lidí zrovna ten den za 24 hodin. To že jsem na palbu napsal 7000/den - už je od tebe tahání za slovo. V tom šlánu píšou jednoznačně že to šlo jen ten jeden den. A celkově že 12 000.
Baxi Baxi: Já nepřekládám googlem a nečtu první dvě věty. A pochopil jsem to dobře, netahám tě za slovo 7000/den jsem myslel tak jak je to psáno v článku - 7000 poslední den... Je mi jedno jak tendenčně je to napsané, neni tam odkaz na zdroj a ten plátek je plnej boje proti sionistům, prostě jsem ne ten článek, ale celej plátek vyhodnotil jako podezřelej. A že sem chtěl link? No chtěl, ale nějakej normální...
Hochu teď jsem byl na oslavách vylodění v Normandii a jak jde hermeticky uzavřít 50km2 jsem byl hodně překvapenej, neprošel nikdo... Ale zpět - zdroj který to píše je naprosto nespolehlivý, neodkazuje na zdroje ze kterých vychází... A prostě nejde o to, že by ses tam ěnkde nemohl proplížit, ale neproplížíš se autem a bez auta si neodvezeš věci... Ohledně 2000 lidí vázaných bojem, ty vůbec nechápeš o co jde viď? Tady přece nejde o checkpointy separatistů, tady jde o UkraArm, ta to má obšancovaný, separatisté nic neuzavřeli, to byla UkraArm (už ten google nepoužívej) a problém je i v tom, že lidi uvnitř věří, že za městem řádí bandy NG. Já nevim jak ti vysvětlit, že utýct neni prdel, nevim jak ti vysvětlit, že lidi se prostě bojí někam jít a raději si zalezou do sklepa kde se budou modlit, nevim jak ti mám vysvětlit že tam je propaganda jak blázen, stačí se kouknout na hysterický ženský co na UkraArm vojáky řvou "fašisti" "fašisti" na chudáky odvedence... Ne Baxi neni to tak jednoduchý jak si myslíš...

Jinak přesně o tomhle mluvim, teď ještě aby to samý udělali separatisté... "Porošenko nařídil vytvoření evakuačních koridorů pro civilisty".
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/porose ... ty/1089378
Oddělil jsem to od předchozího příspěvku, aby to nezaniklo, tohle je podle mě docela důležitý...
Oddělil jsem to od předchozího příspěvku, aby to nezaniklo, tohle je podle mě docela důležitý...

Jestli je tech uprchliku nekolik tisic, to se neubytuje v telocvicne. Jestli se nekde postavi uprchlicky tabor v Rusku, tak se to objevi, i kdyz mozna ne v nasi TV....
To same kdyby lidi utikali z vychodu na zapad Ukrajiny.
Uz Ukrajina pustila vodu z Dnepru na Kypr?
EDIT: ma byt na KRYM...sri
( samo za penize ), naposledy v tech oblastech zastavoval vodu nemec... Rusko plyn na Ukrajinu dodava.....a Ukrajina nechce platit, rus chce platit a vodu nedostane...radsi ji bez uzitku posila do more. To je jiste spatne jednani, neodnese to Putin, ale obycejnej lid. Ze potom nadavaji Kyjevu do fasistu.....
http://www.svetkolemnas.info/novinky/za ... li-naciste
http://czech.ruvr.ru/2014_04_26/Ukrajin ... anal-3742/
Pro vodu se uz schylovalo k valce na Strednim vychode, tak to muze propuknout i tady.
Ono na jeden,dva dny neco uzavrit kdyz se tam nestrli, je neco jineho nez uzemi kde se bojuje. Ono kdyby tam nebylo prezidentu jako maku, asi by to tam tak nehlidali.... Take meli asi strach aby si tam
kazdy koupil vstupenku, neco to stalo.
To CAT: holt to ty mladici co na ne rvou do fasitu to odnesou za vladu v Kyjeve, ukazuje to koho tam lidi maji radi.......jako to suchem odnesou obyvatele Krymu , take za Kyjev. Urcite to nejsou
Urcite to nejsou HISTERICKY ZENSKY asi by to chtelo trochu ucty k zenam....
....tam holt ty granaty a kulky litaji. Tak je maji vitat jako osvobnotitele....
Tady zabili uz nejakou stovku civilistu, ve Francii uhori zlodejicek co se schova do trafostanice, do rana vyhori stovka aut a vyrabuji desitky obchodu a neni to valka, nezapojuje se armada.
Tady se dela problem s STB, myslim ze lidi co jsou ve vlade v Kyjeve, je jeden loupeznik vedle druheho, na zapade sly hned dolu pomniky Lenina, na vychode stoji.
Cat pise:
"seš klasickej Čech, kterej hajloval náckům, čuměl, když nakládali židy do náklaďáků, mával vlajkou komoušům a pak chtěl jistotu desetinásobku"
Skoro me to urazi....jsem sice valecny material z roku 1943. Myslim ze tech co jsou na palbe moc nackum nehajlovali, na nakladaky necumeli, max zije nekdo z tech co nalozili na nakladaky.
Bez desetinasobku Kozeneho by byla asi Klausova privatizace pospatna.
Kozeny byl prvni kdo umoznil kazdemu podavat prikazy k nakupu a prodeji akcii na burze pres nej automaticky, pres tonovou volbu telefonem, tocil jsem to snad rok a absolutne zadny problem, ze by me okradli. Fungovalo to jak hodinky. Jen mit tehdy internet, byl bych vysmaty. Kdo mu to dovolil tak rozjet? Nakonec ty fondy ani nerozkradl on.
To same kdyby lidi utikali z vychodu na zapad Ukrajiny.
Uz Ukrajina pustila vodu z Dnepru na Kypr?
EDIT: ma byt na KRYM...sri
( samo za penize ), naposledy v tech oblastech zastavoval vodu nemec... Rusko plyn na Ukrajinu dodava.....a Ukrajina nechce platit, rus chce platit a vodu nedostane...radsi ji bez uzitku posila do more. To je jiste spatne jednani, neodnese to Putin, ale obycejnej lid. Ze potom nadavaji Kyjevu do fasistu.....
http://www.svetkolemnas.info/novinky/za ... li-naciste
http://czech.ruvr.ru/2014_04_26/Ukrajin ... anal-3742/
Pro vodu se uz schylovalo k valce na Strednim vychode, tak to muze propuknout i tady.
Ono na jeden,dva dny neco uzavrit kdyz se tam nestrli, je neco jineho nez uzemi kde se bojuje. Ono kdyby tam nebylo prezidentu jako maku, asi by to tam tak nehlidali.... Take meli asi strach aby si tam
kazdy koupil vstupenku, neco to stalo.
To CAT: holt to ty mladici co na ne rvou do fasitu to odnesou za vladu v Kyjeve, ukazuje to koho tam lidi maji radi.......jako to suchem odnesou obyvatele Krymu , take za Kyjev. Urcite to nejsou
Urcite to nejsou HISTERICKY ZENSKY asi by to chtelo trochu ucty k zenam....
....tam holt ty granaty a kulky litaji. Tak je maji vitat jako osvobnotitele....
Tady zabili uz nejakou stovku civilistu, ve Francii uhori zlodejicek co se schova do trafostanice, do rana vyhori stovka aut a vyrabuji desitky obchodu a neni to valka, nezapojuje se armada.
Tady se dela problem s STB, myslim ze lidi co jsou ve vlade v Kyjeve, je jeden loupeznik vedle druheho, na zapade sly hned dolu pomniky Lenina, na vychode stoji.
Cat pise:
"seš klasickej Čech, kterej hajloval náckům, čuměl, když nakládali židy do náklaďáků, mával vlajkou komoušům a pak chtěl jistotu desetinásobku"
Skoro me to urazi....jsem sice valecny material z roku 1943. Myslim ze tech co jsou na palbe moc nackum nehajlovali, na nakladaky necumeli, max zije nekdo z tech co nalozili na nakladaky.
Bez desetinasobku Kozeneho by byla asi Klausova privatizace pospatna.
Kozeny byl prvni kdo umoznil kazdemu podavat prikazy k nakupu a prodeji akcii na burze pres nej automaticky, pres tonovou volbu telefonem, tocil jsem to snad rok a absolutne zadny problem, ze by me okradli. Fungovalo to jak hodinky. Jen mit tehdy internet, byl bych vysmaty. Kdo mu to dovolil tak rozjet? Nakonec ty fondy ani nerozkradl on.
Naposledy upravil(a) Beda dne 10/6/2014, 10:28, celkem upraveno 4 x.
Ona mi unikla jedna z největších logistických operací v historii lidstva?Beda píše:Uz Ukrajina pustila vodu z Dnepru na Kypr? ( samo za penize

K cemu koridory kdyz za dva tri dny je ATO u konce? Tedy dle porosenka:-)CAT píše:Jinak přesně o tomhle mluvim, teď ještě aby to samý udělali separatisté... "Porošenko nařídil vytvoření evakuačních koridorů pro civilisty".