Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Alchymista: Sice už jsme to tu psal několikrát, ale pokud tedy, klidně to pro tebe shrnu. takže jednoznačná fakta ohledně toho, kdo mohl stát za pádem malajského letadla.

separatisti se na svých stránkách chlubí, že sestřelili v daném prostoru i času letadlo.
Separatisti se na svých stránkách chlubí, že mají BUKy.
Dříve byl osestřeleno letadlo UA ve výšce kolem 6000 metrů.

Tohle jsou jediná fakta, která jsou jasná. Ttedy že separatisti tvrdili, že mají zbraně schopné sestřelit boeing, že UA ztratila ve větších výškách letadlo a že separatisti tvrdili, že v daném čase a prostoru nějaké letadlo sestřelili.

Další nezpochybnitelný fakt je, že boeing opravdu spadl a všichni na jeho palubě zahynuli.

Chtěl si fakta, tady je máš. A teď, jak moc je od věci přijít s nejpravděpodobnější hypotézou, že letadlo sestřelili separatisté?

Nebudu to spojovat do jednoho příspěvku, protože tenhle je trošku odlišný od toho výše.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
kenavf
7. Major
7. Major
Příspěvky: 5997
Registrován: 15/12/2010, 23:13

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kenavf »

Ak by sme teda považovali za prvý dôležitý dôkaz odposluch zverejnený Ukrajincami,tak ja by som tam potom zaradil,na prvé miesto,aj toto video(0:22) kde očitý svedok, okamžite po nehode,hovorí o dvoch lietadlách.Že by to druhé bolo to SU-25,ktoré o štyri dni neskôr ukazovali rusi na radare? https://www.youtube.com/watch?v=MNg9vKrKmU8&fmt=18 .
Prečo ukrajinci nezverejnia hovory dispečerov?

Môžete proti tomu namietať,môžete s tým nesúhlasiť ale:
Nestranní niesú členovia EU,NATO,Ukrajinci,Separatisti,USA,Rusko
Je to ozbrojený konflikt kde sú angažovaní EU,NATO,Ukrajinci,Separatisti,USA,Rusko
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

CAT píše:Alchymista: Nějaký důkaz na tyhle fabulace máš?
Jaké fabulace, podívej se s jakým materiálem pracuje mainstream, jako příklad za všechny totální nekompetentnost autora > http://echo24.cz/a/wCc2Z/ruska-blamaz-s ... tak-vysoko
To že to využívají západní země v tlaku na RF nato nemusíš dělat v FSB abys sis toho všiml :D
O důvodech pádu letadla můžeme spekulovat do aleluja, ale to, že v momentě jeho pádů se rozjela obrovská psychologická operace na vytvoření správných nálad v západní společnosti prostřednictvím medií, jejiž cílem je přinutit rusy aby minmálně upustili od vojenské podpory rebelů to je prostě fakt.

Citace jednoho diskutujícího v AN s kterým se ztotožňuji - nemá cenu vymýšlet něco svého, když to napsal trefně.
"Když čtu mainstream media posledních dní, je jasno. Na vině je Putin a Rusko. Obama má důkazy (ale nepředložil je) a jede na golf. Většina čtenářů se dál nedostane. Nadpisy, úvodníky, vše je v tomto duchu. Pozůstalí dokonce píší dopis Putinovi. V
době zkracování, doslova konzumace zpráv a neochoty lidí nad věcmi více přemýšlet, je toto obviňování zřejmě výrazně efektivnější strategie než trolové Rusů a vytváření příspěvků v diskuzích."

Je jasné že minimálně UA a RF mají kompletní záznam komunikace ŘLP s letounem, otázka je proč to ani jedna strana nepředloží? odhaduji, že to bude tím, že tam není nic zajímavého - a nemůže to ani jedna strana použít ve svůj prospěch.
Všechno ostatní jsou spekulace, srovnávat zveřejněné materiály gen. štábu RF s profilem Avakova na facebooku a zveřejňování "důkazů SBU" fotek a videí kde ti nedá ani souřadnice odkud to je, ale zaručeně ví co zobrazují, je trochu na palicu. Můžou ty satelitní snímky rusů klidně v následujících dnech zpochybnit zas Američané svými satelitními snímky z oblasti, které taky určitě mají - pokud to neudělají (byla to pro ně hozená rukavice) dá se před. že ty sat. snímky jsou pravdivé.
Naposledy upravil(a) mepu dne 22/7/2014, 12:45, celkem upraveno 4 x.
Obrázek
sorexus
Příspěvky: 0
Registrován: 18/7/2014, 17:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od sorexus »

nepatří to sem tak to kdyžtak prosím smažte

Rusko není o nic víc účastník konfliktu než USA... svou účast popírá a důkazy prozatím nikdo nepředložil ... největší potvrzenou účastí Ruska jsou přesuny vojsk na vlastním území
poradci USA na Ukrajině jsou a myslím že to bylo i oficiálně potvrzeno... materiál posílají .... potvrzeny oficiálně neprustřelné vesty, noktovizory
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

CAT píše:
Lord píše:Včera jsem sledoval jaký důkazy předložili Rusové ohledně motající se stíhačky v civilním koridoru. Zatím neprůstřelné.
Můžeš je nějak dodat? Neni to v nějaké psané formě?
Takhle nějak má vypadat předkládání důkazů, nákresy, mají přesně zjištěno, co se tam pohybovalo.



Podľa ruskej armády letelo 3 až 5 kilometrov od boeingu krátko pred jeho pádom ukrajinské bojové lietadlo Su-25.
Podľa Kartapolova môže Su-25 niesť rakety vzduch-vzduch s doletom 12 kilometrov. Spravidla sa však používa na pozemné ciele najmä proti tankom.
http://www.sme.sk/c/7295335/rusi-maju-n ... hacka.html
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

Ukrajinský prezident Petro Porošenko nariadil v pondelok zastavenie bojov v okruhu 40km okolo miesta havárie malajského lietadla. Dnes okolo 11,30 miestneho času zaútočili dve su-25 raketami pri meste Šachtersk. Šachtersk sa nachádza asi 30 km od miesta nehody. http://en.ria.ru/world/20140722/1911028 ... -Zone.html
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

Dzin píše:Dříve byl osestřeleno letadlo UA ve výšce kolem 6000 metrů.
Tahle výška byla vyvrácena Kollerem (video z čt24 - link je tu). Nejedná se o výšku 6000 metrů od země. Ale letadla měří několik výšek. Takže to mohli smahnout přenosným kompletem, co dosahuje 5 000m. A řekl někdo jaký to byl typ výšky? Nikdy to tu nezaznělo. Vždycky se jen řeklo 6000m. Byla to výška v místě sestřelu nebo výška, kterou si pilot vynuloval, když vzlétl?

A pokud by udělali BUKem a tomu chyběla jediná raketa, jak ukazoval Kyjev, nemohli by pak samozřejmě sestřelit později Boeing, že? :eek:
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Mepu: Jsme snad na stránkách mainstreamu? Ne jsme na specializovaném webu. A ano obě strany fabulujou stejně jako Alchymista a náš mainstream fabuluje narozdíl od Alchymisty směrem k RF. A to dělá z toho výcucu z prstu, který tu Alchymista předvedl něco víc? Jen proto, že to dělá druhá strana? Já si nemůžu pomoci, je super že rozbíjíte nesmysly ze západu, ale to že při tom vyplodíte dva jiný proti západu, který postavíte nastejnejch premisách na kterejch ste zbořili západní argumenty (většinou tim, že to neni průkazné), to už mi hlava nebere. A už jsem to psal jinam, ale tam to bylo vymazáno - protože v Blesku píšou kraviny, tak tu budem mluvit o tom, jaký v Blesku kraviny píšou? Podle mě by bylo lepší se vykašlat na blesk a řešit relevantnější informace, neř přináší Blesk, czech.ru, parlamentní listy, blisty etc...
sorexus píše:nepatří to sem tak to kdyžtak prosím smažte

Rusko není o nic víc účastník konfliktu než USA... svou účast popírá a důkazy prozatím nikdo nepředložil ... největší potvrzenou účastí Ruska jsou přesuny vojsk na vlastním území
poradci USA na Ukrajině jsou a myslím že to bylo i oficiálně potvrzeno... materiál posílají .... potvrzeny oficiálně neprustřelné vesty, noktovizory
Ještě jsi zapomněl na lidi, to popřít taky nejde a důkazů je spousta... Což u západu neni (pokud neberu vážně stovky mrtvých členů Academy a Gstone)...

Lord: Jo ty myslíš tohle, to už jsem viděl, ale neprůstřelné důkazy si představuju jinak, než že si připravim powerpointovou prezentaci do které mohu dát co chci :wink:
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
kozlustechnykus
poručík
poručík
Příspěvky: 769
Registrován: 9/3/2014, 20:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kozlustechnykus »

To drive sestrelene letadlo letelo niz nez 6km. V nekterem tematu o Ukrajine se to rozebiralo podle fotek a druhu oblacnosti, ktera se tak vysoko netvori. Letadlo letelo pod touhle oblacnosti. To, ze melo celou dobu letovou hladinu 6km, kleslo aby zasobovalo jednotky na zemi a pak zase chtelo nabrat vysku, je samozrejme mozne. V meteorologii se nevyznam, ale nevsiml jsem si, ze by to nekdo z dalsich diskutujicich napadl. Nebo se jednalo o jiny sestrel?

CAT? myslis tu prezentaci, kde UKacka ukazali i fotky BUKU a okolo byl snih?
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Michal Jankovec clen rady CT
kenavf
7. Major
7. Major
Příspěvky: 5997
Registrován: 15/12/2010, 23:13

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kenavf »

Zatial existuje len jeden dôkaz,ktorý je vierohodný na 99,99% a to dve fotografie kde sú trosky lietadla "doďobané" u pilotnej kabiny.Čo by značilo zásah raketou BUK a zároveň predpokladané okamžité odmlčanie(smrť) pilotov.
Všetky ostatné záznamy hovorov alebo videa už majú nižšiu vierohodnosť.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

kozlustechnykus píše:CAT? myslis tu prezentaci, kde UKacka ukazali i fotky BUKU a okolo byl snih?
Jo tu taky, ale teď jsem myslel to co sem dával Lord... (Přesto jedna fotka BUKu (Torez) je pravá, ač nic nedokazuje, kromě toho, že separatisté vybavení na sestřel Boeingu měli)
Naposledy upravil(a) CAT dne 22/7/2014, 13:19, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

kenavf píše:Zatial existuje len jeden dôkaz,ktorý je vierohodný na 99,99% a to dve fotografie kde sú trosky lietadla "doďobané" u pilotnej kabiny.Čo by značilo zásah raketou BUK a zároveň predpokladané okamžité odmlčanie(smrť) pilotov.
Všetky ostatné záznamy hovorov alebo videa už majú nižšiu vierohodnosť.
https://pbs.twimg.com/media/BtFdZCdCIAAxSQ0.jpg:large
kenavf
7. Major
7. Major
Příspěvky: 5997
Registrován: 15/12/2010, 23:13

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kenavf »

Santos píše:
kenavf píše:Zatial existuje len jeden dôkaz,ktorý je vierohodný na 99,99% a to dve fotografie kde sú trosky lietadla "doďobané" u pilotnej kabiny.Čo by značilo zásah raketou BUK a zároveň predpokladané okamžité odmlčanie(smrť) pilotov.
Všetky ostatné záznamy hovorov alebo videa už majú nižšiu vierohodnosť.
https://pbs.twimg.com/media/BtFdZCdCIAAxSQ0.jpg:large
Na určenie smeru "odkiaľ to prišlo" bude potrebné nájsť diely susediace s tým oknom a spodné diely trupu.Nie je isté to krídlo,poškodenie krídla má trocha iný charakter.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
povolany
Příspěvky: 5
Registrován: 18/7/2014, 23:32

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od povolany »

Uvedomte sa prosim. Toto sa uz neda citat. Jasne ste preukazali, ze nie je mozne aby sa doslo k uspesnemu najdeniu priciny a vinnika. Nie preto, ze by nebol dokazovy material, ale jednoducho preto, ze mu nebudete ochotni verit. Radsej pridete so vselijakymi nezmyselnymi dalsimi teoriami (Ako napriklad, ze opolcenci mali SU-25 :shock: ).
Co ocakavate? Ako podla vas maju tie dokazy vyzerat? Alebo si myslite, ze rusi ci ukrajinci budu prezentovat dokazy, ktore pojdu proti nim? Co chcete, ked vam nestacia ani satelitne snimky a radarove zabery? Cierna skrinka vam predsa nepovie odkial raketa prisla. Ake nezainteresovane strany existuju? Vsetci su zainteresovani a maju vlastny zaujem (Rusko, Ukrajina, USA, NATO, EU, povstalci, letecka spolocnost, poistovna...). Jedina moznost je, ze by niektora zo stran uznala vinu. Pokial to ale neurobi, dovtedy sa budu ludia rozdelovat v tom, kto za to moze.
Cela udalost sluzi len jednej veci. Zvyseniu napatia a nenavisti. Ludia na zapade, ktori si doteraz vobec nevsimali konflikt vychodu a zapadu, tak odteraz zrazu vedia kto je ten zly. Pomaly ale isto sa blizime niekam kam nechceme. A nebude trvat dlho az zrazu ludia zacnu tvrdit, ze uz inak to byt ani nemoze.

Mozte zmazat, najlepsie aj s aspon desiatkou stran pred tymto prispevkom.
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

1) Kostra: CAT fabuluje stejně jako zbytek lidí tohoto vlákna, akorát je nakloněn straně, která Vám není blízká. Toť vše.
2) Povolany: zprávy o tom, že Separatisté mají Su-25 vypustili sami separatisté, včetně toho, že s ním provedli minimálně jeden nálet - viz. vlákno "Konflikt na Ukrajině"
3) Pokud se tady začnete navzájem napadat, tak to tady klidně zavřu, nemám s tím nejmenší problém. Takže se všichni uklidněte. Toto platí především pro nováčky, kteří jsou očividně zvyklí na volnější režim.
ObrázekObrázekObrázek
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Nedá mi to, ale musím se ohradit proti tomuto:
(Ako napriklad, ze opolcenci mali SU-25 :shock: ).
od kolegy "povolaného".
V leteckém muzeu Lugansk se na souřadnicích
48°31'41"N 39°22'50"E
nacházely dva ks Su 25.
V sousedství na souřadnicích
48°31'21"N 39°22'43"E
Луганский авиационный ремонтный завод (в/ч А-1992) (Луганск)
Luganský letecký opravárenský závod č.ú. 1992
Na souřadnicích
48°31'14"N 39°23'53"E
je zkušební stend leteckých motorů
48°31'14"N 39°23'53"E
.
Vše hezky v těsném sousedství.
Do toho zpráva o nouzovém přistání dalšího kusu Su 25.
Tedy reálné je, že opolčenci mají přístup k motorům i draku letadla.
Tedy vše potřebné mají, nebo měli, tak proč ten úšklebek?
Naposledy upravil(a) Mirek58 dne 22/7/2014, 13:50, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

na stranke dnešnej pravdy je članok o činnosti malajskeho premiera. nakoniec malajci maju najväčši problem. premier odmietol obvinit novorusov a preto dostal všetko čo chcel. čierne skrinky, tela obeti a spolupracu pri troskach. asi tak nejako vyzera zdravy rozum. vyjadrnie premiera http://www.malaysiaairlines.com/my/en/site/mh17.html
Obrázek
stc
svobodník
svobodník
Příspěvky: 26
Registrován: 19/6/2007, 21:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od stc »

Z důkazů zde předložených to vypadá na 99% jako sestřel raketou. Ale co sestřelilo MH17? Dají se někde najít zdokumentované sestřely jiných letadel pomocí BUKu? A taky zdokumentované sestřely letadel pomocí AAM z výzbroje Ruska a Ukrajiny pro porovnání?
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Myslím si, že tá rekonštrukcia nie je správna - nezodpovedá stopám po črepinách.
Obrázek

Pokiaľ sú totiž tento kus
Obrázek
Obrázek
a tento kus
Obrázek
identifikované na tejto schéme správne
Obrázek

Tak k výbuchu muselo dôsť pred lietadlom, nie bokom od neho - v prednej časti je totiž oveľa viac prierazov od črepín ako v bočnej časti. Podľa odhadu miesta výbuchu na prvom obrázku vy to ale malo byť zhruba "rovnomerne".
Naposledy upravil(a) Alchymista dne 22/7/2014, 14:10, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
kenavf
7. Major
7. Major
Příspěvky: 5997
Registrován: 15/12/2010, 23:13

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kenavf »

stc píše:Z důkazů zde předložených to vypadá na 99% jako sestřel raketou. Ale co sestřelilo MH17?
Roztáčaš to tu znova.
Je treba počkať čo niekto predloží ďaľšie fotky,dokumenty,analýzy aby sa dalo posunúť o niečo ďalej.Inak je to len točenie znova dokola.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“