Dění na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
lasib
rotný
rotný
Příspěvky: 83
Registrován: 6/6/2014, 13:29

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od lasib »

ardz píše:Prohlášení odborníka OBSE: Na území pod kontrolou ukrajinských dobrovolnických praporů hromadně popravují domobrance (VIDEO)
Člen expertní skupiny OBSE, aktivista za lidská práva z Litvy Einars Graudinš se domnívá, že na území pod kontrolou ukrajinských dobrovolnických praporů, jsou prováděny hromadné popravy.
„Po všem, co jsem viděl, mohu udělat jednoznačný závěr, že na územích okupovaných polovojenskými formacemi kyjevských orgánů, probíhají masové popravy zajatých domobranců, tedy je vedena nekonvenční válka a rovněž probíhají mimosoudní popravy civilního obyvatelstva – řekl po návštěvě hromadného hrobu v obci Nižnaja Krinka (DNR).
„Vycházejíc z mezinárodního práva, je to možné považovat za válečný zločin, za genocidu proti vlastnímu lidu. To se stalo ve Rwandě, Jugoslávii, a vinníci musí být nalezeni a potrestáni. Měli by být postaveni před mezinárodní tribunál. Chci zvláště zdůraznit, že válečné zločiny jsou nepromlčitelné„.
Na otázku, zda vyšetřování mezinárodních organizací bude objektivní, expert řekl: „Na základě předchozích zkušeností v Jugoslávii, můžeme říci, že vyšetřování nebude zcela objektivní.
Buďme realističtí: dnes v Organizaci spojených národů vedoucí roli hrají Spojené státy. Ale při velmi principiální pozici Ruska, při vhodném diplomatickém úsilí, bude možné dosáhnout toho, že se uskuteční skutečné soudní procesy s viníky, odpovědnými za tuto tragédii, kde obvinění a obhájci budou mít plná práva“- řekl zástupce OBSE.

nejaký asi naivista, .... v čo dúfa ...taliansa prokuratorka Haagskeho tribunálu (velmi proti srbská) bola odvolaná, keď preukázala na obchody s ludskými orgánmi , popravy srbskych zajatcov a maninupoláciu so zavermi komisie OBSE ohladne albánskych hrobov v Kosove.... Tu v Rusku bolo povedalné jasne, že Ukrajinci nedokážu a nechcu doložiť osudy zajatých opolčencov a hlavne civilistov rádovov stovkach (navždy zmizli) ... niečo také ako princíp CAT alebo Dzin tu na diskusii
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

9K123 Chrizantémy dorazili na Krym (Simferopol)
Obrázek
Obrázek
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

U střelby na autobus ( - IK- ) mám problém, možná, že mi to chytřejší vysvětlí.
http://censor.net.ua/photo_news/305154/ ... e_fotofakt
Na foto je zbytek střely, shořelý autobus a pod zprávou v komentáři je poukázáno, že stíny od zbytku střely a autobusu spolu svírají skoro pravý úhel.
I podle mne, by měly být rovnoběžné, nebo ne?
ObrázekObrázek
-lk-
Příspěvky: 0
Registrován: 2/9/2014, 16:21

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od -lk- »

To mi připomíná konspirační teorie, kdy častým argumentem na zpochybnění originality snímků z Měsíce byly údajně nesedící stíny. Problém je ten, že různé objekty mají různé úhly vůči kameře a různé povrchy mají různé sklony (což zrovna nebude případ tohoto snímku), takže stíny často nejsou tak, jak by je člověk "selskou logikou" čekal.
Teď jsem si na stole vyzkoušel, že nakloněná tužka hází od stejného zdroje světla stíny zcela jinak než rovná krabička postavená kolmo kousek vedle. Zkuste si to taky.
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Navyše, usudzovať na smer príletu zo zvyškov strely po výbuchu je do bludu... To sa dá možno tak u kontejnerovej strely, a aj tam s výhradami
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

-lk- píše:Dle Censoru dnešní zásah mikrobusu v Doněcku způsobili separatisti: http://en.censor.net.ua/photo_news/3051 ... _photofact, protože střela přiletěla z jihu, kde je území obsazené separatisty.

Obrázek
více fotek z místa > http://visualrian.ru/ru/site/search/?q= ... 0%BD%D0%B0
Střela (střely viz video, ale to je jedno) nepřiletěla z jihu ale skoro ze západu lehce ověřitelné, když si to zkontrolujete na 3D streetview, tohle je směr z kterého přiletěla, podle toho jak byla "zapíchlá" v silnici - když už s tím teda někdo argumentuje (nemusí to odpovídat skutečnému směru příletu) - fakt podle stínu je to nepřesné, když existují možnost to proměřit jinak ;) - a jelikož má Uragán max. dostřel 40km tak bych si nebyl tak jistý tvrzením že to mohlo přiletět jen od separatistů. Ještě stojí za povšimnutí to video s dopadem - kdyby tam dopadla střela z Uragánu 9M27F s bojovou hlavicí o váze 100kg neměli by šanci to ti lidé u autobusu přežít (není to ten co byl zasažen), nadělalo by to daleko větší paseku,byla to střela se submunicí - ty výbuchy rozhodně neodpovídají 100kg bojové hlavici, lidi by to roztrhalo v místě dopadu - tedy jinak řečeno střela se rozdělila za letu a podle toho původní směr letu těžko určíte protože už nebylo nic "aerodynamicky čisté".
Naposledy upravil(a) mepu dne 1/10/2014, 21:39, celkem upraveno 5 x.
Obrázek
noah11
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 270
Registrován: 17/11/2010, 13:10
Bydliště: Vranov

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od noah11 »

Smer príletu strely-delostreleckej,mínometnej sa určuje pomerne presne podľa krátera. Sú na to vytvorené šablony.
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

Tento krát skončil v koši hlavný doktor nemocnice pre vojnových veteránov. Dav žiadal jeho rezignáciu. http://lifenews.ru/news/141827
Naposledy upravil(a) knedlo dne 1/10/2014, 22:57, celkem upraveno 1 x.
flippa1905
Příspěvky: 0
Registrován: 28/7/2014, 13:11

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od flippa1905 »

Obrázek Obrázek

Podle mě střela přiletěla z jihozápadu. Střílet tak mohl kdokoliv. Zásah je tady 48.053018, 37.777652 Zkontrolujte si sami a porovnejte sklon střely na fotkách.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Po bojích na letišti Motorolovci dnes


---
Podle Zacharčenka ovládají opolčenci 90% Doněckého letište
Obrázek
ardz
Příspěvky: 0
Registrován: 29/8/2014, 11:07

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od ardz »

Poslankyně ukrajinskej strany Svoboda Farion je přesvědčena, že válka s Ruskem nikdy neskončila a současná fáze je pokračováním aktivní fáze, která začala v roce 1654.
Farion k brancům:

"Jste určeni k tomu, abyste z národa obětí udělali nejen národ bojovníků ale národ mstitelů. Musíte krutě a tvrdě pomstít kazdého mrtvého, každého nezvěstného, každé pohrdnutí ukrajinským slovem, ukrajinskou kulturou, ukrajinskou církví, protože jste obrněni naší tradicí, naší ukrajinskou skutečností, naším ukrajinským posláním, naším ukrajinským zaujetím. ... Toto není antiteroristická operace ale válka. Možná třetí světová, ale ještě ji tak nikdo nenazývá. A je velmi důležité, aby se v této třetí světové válce stala Ukrajina ostřím, ze kterého se začne nikoli porážka ale velké vítězství. Celá Ukrajina se musí stát její frontou a nikoli bezcennou antiteroristickou operací."
------------
Strana Svobody má v současné vládě místo vice-premiéra Ukrajiny, ministra obrany, ministra zemědělství, ministra ekologie a přírodních zdrojů a generálního prokurátora.


http://www.politnavigator.net/farion-uk ... video.html
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Co Putin svým útokem na Ukrajinu způsobil

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ft- ... 5900fea04/
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
fotr
svobodník
svobodník
Příspěvky: 25
Registrován: 3/7/2011, 23:22

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od fotr »

Starší vydání Die Anstalt, aneb jak odhalit Putinova poskoka. S ohledem na to, co sem dopoledne slyšel na Radiožurnálu stále aktuální.
http://www.youtube.com/watch?v=csnUdkVkbqw
Má to české titulky.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Ještě se mě podařilo najít 4 zdroj od Malé Kamenky s fotkou ze včera - jinak ta verze BTR-82AM je novinka, a jednoty MC jsou na ně přezbrojované - první kusy došli teprve v r.2013.
Obrázek
"Celkem 15. gardová motostřelecká brigáda mírových síl obdrží 134 nových BTR-82AM, z toho 74ks je již v parku mírových sil. Zbývající bojová vozidla budou dodány do konce září letošního roku, "- řekl generál Dmitrij Bulgakov.
> http://vpk.name/news/114996_ministr_obo ... kruga.html
tady něco více o 82AM > http://fishki.net/1252959-novyj-btr-82a ... henie.html
Naposledy upravil(a) mepu dne 1/10/2014, 22:59, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
-lk-
Příspěvky: 0
Registrován: 2/9/2014, 16:21

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od -lk- »

Semenčenko přiznal, že separatisti už dobyli dva terminály http://en.censor.net.ua/news/305179/the ... emenchenko
Rado Miko
vojín
vojín
Příspěvky: 14
Registrován: 22/7/2014, 14:12

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Rado Miko »

Na Ukrajině byl zadržen novinář Marat Musin.
Známý ze zpravodajství za Sýrie a zakladatel agentury ANNA NEWS.http://anna-news.info/
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

Dnes sa bojovalo pri LIsičansku. Opolčenci tam získali kontrolu nad nemenovanou dedinou pričom zajali jedného a zabili viacero členov NG. V čase natáčania videa bolo miestne obyvateľstvo schované v suteréne domov.
18+ https://vk.com/video-57424472_170187547 ... 5dd51b3a4d (YouTube zmazalo pôvodne video)
----
Členovia práporov Azov a Donbas sú podozriví z hromadného znásilňovania žien a dokonca 12,13 ročných dievčat. http://www.ves.lv/rus/novosti/graudinsh ... nnoletnix/
Namor
Příspěvky: 0
Registrován: 24/7/2014, 17:54

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Namor »

lasib píše:
ardz píše:Prohlášení odborníka OBSE: Na území pod kontrolou ukrajinských dobrovolnických praporů hromadně popravují domobrance
nejaký asi naivista, .... v čo dúfa ...taliansa prokuratorka Haagskeho tribunálu (velmi proti srbská) bola odvolaná, keď preukázala na obchody s ludskými orgánmi , popravy srbskych zajatcov a maninupoláciu so zavermi komisie OBSE ohladne albánskych hrobov v Kosove.... Tu v Rusku bolo povedalné jasne, že Ukrajinci nedokážu a nechcu doložiť osudy zajatých opolčencov a hlavne civilistov rádovov stovkach (navždy zmizli) ... niečo také ako princíp CAT alebo Dzin tu na diskusii
to je dost silna dezinformácia - Einars Graudins nie je ziadnym expertom OBSE, s organizaciou nema nic spolocne. Naopak, jedna sa o proruskeho aktivistu, sam sa na twitteri vyhlasuje za antiglobalistu a marxistu. Dake jeho nazory napr tu

https://www.facebook.com/MirIRossia/pos ... 5124027591
QVAK
praporčík
praporčík
Příspěvky: 384
Registrován: 31/10/2009, 10:02
Bydliště: Praha

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od QVAK »

Dzin píše:Co Putin svým útokem na Ukrajinu způsobil

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ft- ... 5900fea04/
Zde je názor druhé strany:

http://leva-net.webnode.cz/products/jev ... lni-bance/

Většinou skutečnost osciluje někde okolo prostředku rozdílných názorů. To je letitá zkušenost z oboustranné propagandy z éry bolševika. Časem (někdy ale hodně dlouhém) vždy ale vyjde na povrch. Jelikož názor je subjektivní tak v mnohém závisí na jedincem si stanoveném úhlu svého pohledu na děj.
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Rado Miko píše:Na Ukrajině byl zadržen novinář Marat Musin.
Známý ze zpravodajství za Sýrie a zakladatel agentury ANNA NEWS.
Svodka AnnaNews z 1.10.2014 tvrdí, že nie.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“