Kam míří Palba?

Řád fóra, FAQ, náměty a otázky ohledně fóra, spolupráce, oznámení.

Moderátor: jarl

Odpovědět
Uživatelský avatar
Havy
vojín
vojín
Příspěvky: 18
Registrován: 31/7/2014, 14:16

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Havy »

Kloním se k tomu nic nerušit. Spíš využít (možná i jako nestranné zpravodajství) a navázat na to odborná témata či pohledy. Nové zbraně, techniky, strategie. Je a bude toho teď hodně k vvidění. Tím může krásně růst sekce palby zahrnující moderní ještě ne historii. Sorry že píšujako nový, regnutý jsem pár měsíců, pravidelný čtenář ale roky.
Obrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17909
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od skelet »

Kritizovat moderátory je jednoduché a snadné. Buď zasahují málo nebo hodně, a když zasahují, tak zasahují špatně. Problém je, že většina běžných uživatelů nevidí nebo nechce vidět čím Palba tento rok musela projít. Díky Ukrajinské krizi se počet vstupů z mnohonásobil, přičemž většinu příspěvků začali vytvářet lidé s již vytvořeným přesvědčením, o kterém nejsou ochotni diskutovat. Takže co se stalo?
Standardní vlákno o Ukrajinské krizi se muselo uzavřít, protože veškeré informace v něm obsaženém se doslova utopily pod "idnesovskými" příspěvky plnými napadání, vykecávání a dalšími věcmi, které odporují pravidlům Palba.cz. Nepomohlo promazávání, upozorňování, uzamykání vlákna (aby horké hlavy vychladly) a dokonce ani BANy. Moderátoři měli na výběr - buď tuto bezesporu významnou událost ignorovat nebo nechat vzniknout vlákno se "Skeletovými pravidly". I přes hlasité mručení mnohých moderátorů vzniklo vlákno se "Skeletovými pravidly". Cíl byl prostý a přímočarý - informační kanál, díky kterému si každý Palbák udělá vlastní názor na to co se tam vlastně děje. Když pominu, že většina informací je utopena pod propagandistickými zdroji obou stran, tak to jakž takž pomohlo. Ale přes to od 12.června 2014 do dnešního dne zmizelo v Koši* cca 1200 příspěvků, o banech ani nemluvě.
To co jsem napsal výše jsou věci, kterých si normální palbáci mohli všimnout, ale pak zde existuje i ta další část.. každý příspěvek se dá moderátorům nahlásit. Doslova denně je nahlášen příspěvek, který je dle někoho závadný. Problém ovšem je, že stále jedni a ti samí nahlašují příspěvky svých oponentů. Pokud je někdo jiný poplácává po zádech, tak je ten příspěvek v pořádku, ale běda, když jim někdo začne odporovat!
Takže se nedivte nám prostým moderátorům, že pak vidíme rudě, když nás někdo začne poučovat, že kdyby to nebo ono bylo by to lepší.

Skeletova pravidla č.2, nejsem ničím jiným, než Skeletovými pravdily č.1 s akorát uveřejněnými postihy. Cíl je stejný - vytvořit z toho informační kanál. Jestli se z toho stane stoka je na Vás, kteří tam přispívají. Pokud Vás někdo "vytrolí", tak se jděte projít ven. Už je tam chladno, tak snad rychle vychladnete. (btw. rozumný jedinec snad musí pochopit, že napadáním se myslí napadení jiného Palbáka. btw2. pozor na vulgarismy a jiná květnatá prohlášení)

Josefg vystihl přesně čím si Palba nyní prochází, a dokonce musím souhlasit i s tou jeho poslední větou. Moderátor Skelet byl v minulosti pro Palbu jakousi zásahovkou. Tam kde nestačily rozumné domluvy, tam se zhmotnil zlý Skelet, který následně odešel do své sluje ukojen lidskou obětí. Bohužel pro jeho zažívací trakt je mimo svou sluj až příliš dlouho a často, takže už ho to ani nebaví. Proto mezi moderátory/administrátory otevřel diskuzi, o tom kterak si s aktuálním děním poradit do budoucna:
1. ponechat to tak jak to je nyní
2. omezit to jen na Palbáky, kteří už mají něco oddiskutováno
3. omezit to jen na Palbáky zpravodajce
4. ignorovat aktuální dění

Upřímně, každý z těch bodů má silné "ale" a žádné není to pravé ořechové.
* koš je vytvořen pro zpětnou kontrolu práce moderátorů/administrátorů, aby se zabránilo tomu, že si někdo na někoho zasedne
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Lord »

IgorT píše:Nemá vedenie Palby vo výhľade nejakých ľudí. ktorí by prípadne posilnili rady moderátorov? Vraví sa, že z pytliaka býva najlepší horár! :)
O tom nepochybuji, že by se mi přihlásilo plno kozlů 8-) Když někdo říká, že to dělá nerad, tak mám potenciálně pět dalších moderátorů, kteří by Ukrajinu rádi vzali. Jenže pro serioznější témata, jsem se snažil vybírat členy, kteří se projevili i jinak.
U nových moderátorů třeba i "na zkoušku" to je výkřik do tmy. Někteří by do moderování mohli promítat i svoje vidění světa, nebo zase iritovali ostatní. Je jednoduché o tom psát, co a jak, ale realita bývá mnohdy jiná.
Navíc prostě ostatní témata je možné umoderovat, relativně v pohodě. A u Ukrajiny byl ten vývoj, jak ho popsal Skelet, už to bylo všechno jednou odzkoušené, a vracet se k tomu znovu, mi nepřijde rozumné.
Dzin se akorát nedávno otevřel "své vlákno", kde se dovolila diskuse, a dopadlo to opět, jak dopadlo. Takže je možný dát Dzinovi banána, protistrana bude jásat, ale zase se to nebude líbit dalším. Proto by se všem mělo měřit stejným metrem, a nejlépe, žádné diskuse na ostré Palbě vůbec nepovolovat. To je můj názor.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Polarfox »

Kalič píše:Skelet si prodloužil klacek, kterým sráží banány , Polár protáhl své vulgární svaly a vyzkoušel hrození .
Promiň, ale ty jsi taky jeden velký vulgární sval. Pokud umíš číst (zdá se že ano, s chápáním je to ovšem horší), tak si dohledej, kdo se tu oháněl kretenismem a jinými ismy...

A teď k tomu hlavnímu:
josefg píše:přihlásilo se se na Palbu hodně nových lidí a jak se ukazuje, většinou nejde o žádné ořezávátka, ale o odborníky, kteří o vojenství hodně ví a nemají v krvi si sedat hned na zadek, ani nemají až tak hluboko do kapsy :lol: . Na to tu nebyli zvyklí a reakce že se sem hrne rudý koutek socek z novinek vzájemnému pochopení nepomohla.
Tohle myslíš opravdu vážně?! Takže lidé jako Kalic, Pan nikdo, Kostra atd. (mohl bych jmenovat dále) jsou odborníci na slovo vzatí... Na jednoho člověka, co má něco v kebuli a je schopen sem něčím přínosným přispět sem přivandrovalo 10-20 jiných, kteří za celou dobu nevedli nic jiného než politickou debatu a spamovali fórum nějakými přiblblostmi z aeronetu a blogů, ale ve skutečnosti je to invaze znalců co o vojenství hodně ví. Tak to máš pravdu, na tohle jsme tu opravdu zvyklí nebyli, z toho jsem popravdě dost tumpachovej...
josefg píše:Palba je na rozcestí a jediná jistota je, že staré časy se už nevrátí, nové události nabírají spád a staré články o staré technice dnes zajímají málo koho, Pokud mají být čtenáři začíná být aktuální "kdo chvíli stál již stojí opodál" protože server bez čtenářů je jako moře bez vody nebo bez peněz.
Absolutní kravina. Promiň, ale už mě tohle prezentování se pár lidí za mluvčí celé Palby a čtenářské obce začíná srát. Palbu tvoří tuny uživatelů, stálých i občasných, ale problémy jsou momentálně jen s pár lidmi (z 80% přivandrovalými/spojenými s Ukrajinou), když se to hádá, jsou tam opět ti samí lidé a nikdo jiný, když si někdo stěžuje, tak jsou to tito lidé, atd. atd.

Takže se na mě nezlob, ale točit Palbu podle přání pár hlasitých řvounů, co jsou jen hodně vidět a slyšet, ale netvoří majoritní názorový proud, nebudeme. A to co navrhuješ, tedy těžká popularizace, cílené snížení úrovně a přeměna Palby na vojenskou alternativu diskuze na Novinkách, je přesně pohřbívání té staré Palby, nad kterou tu pláčeš. Takže co ve skutečnosti chceš?

Tudíž v žádném případě nehodlám uznat názor, že články o technice atd. nikoho nezajímají, když jsem doposud nic takového neslyšel od normálních řadových čtenářů. Naopak předpokládám, že ti, stejně jako my článkaři, čekají až tenhle ukrajinský bordel zmizí a vše se vrátí do starých kolejí.
josefg píše:Jenže to se starými moderátory nedáš, ani jeden dosud neprojevil cit pro marketing a reklamu
Spíše bych řekl, že nikdo z nás neprojevil cit a toleranci pro změnu Palby na odnož Blesku. Což v rámci zachování ideí a hlavního účelu tohoto serveru hodnotím spíše jako přínos než chybu...

Takže říkám, seber nějaké množství názorů od dlouholetých čtenářů Palby a autorů článků a můžeme se bavit o tom, co kdo chce a nechce a budoucnosti Palby...do té doby je to jen prázdné tlachání stojící na ničem.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Aaron Goldstein »

skelet píše: každý příspěvek se dá moderátorům nahlásit. Doslova denně je nahlášen příspěvek, který je dle někoho závadný. Problém ovšem je, že stále jedni a ti samí nahlašují příspěvky svých oponentů.
Možná je problémem této funkce (mám na mysli pochopitelně funkci "nahlásit") její anonymita. (anonymita pro běžného uživatele - o nahlášení ví jenom moderátor) Takže např. kdyby existovalo vlákno, kam by každý nahlasující musel napsat co nahlašuje a proč a bylo by to viditelné pro všechny, tak by to mohlo fungovat efefektivněji než anonymní tlačítko "nahlásit" u postu... Mělo by to několik výhod

1) Ten kdo byl nahlášen by měl zpětnou vazbu, že jeho posty někomu vadí a proč...
2) Všichni by viděli kdo, koho a proč nahlašuje...
3) je to vcelku transparentní systém
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Dzin »

Ach jo, obvykle se nechci zde vyjadřovat, ale co si tak čtu, tak problém není v tom, že by moderátoři nezvládali svojí práci, byli zaujatí nebo málo přísní. Jediný problém je, že někteří uživatelé nechtějí číst něco jiného, než to, co sami prezentují a když se s tím setkají, reagují neadekvátně. Zpřísnění pravidle jim nijak nepomůže, protože to neodstraní jejich problém, tedy příspěvky, které se jim nelíbí.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Lord »

Moderátoři a admini vědí, kdo koho a proč nahlašuje a je na jejich uvážení, co s tím udělají. Kdyby to ještě mělo řešit nějaké širší forum ... tak nevím.
Najednou se chce skoro každý zapojovat do dění, a každý třetí všemu rozumí.
Ještě uvažuji, zda nezavést "lajkování" příspěvků, kdy by mohl někdo říct, to je výborný příspěvek a s tímto nesouhlasím! Asi by jsme se přiblížili "zpravodajským webům", ale nevím zda tohle zrovna chceme.
Jak bylo už x-krát napsáno, politika by se na palbě řešit neměla. Jak už psal třeba Josef, tak s Ukrajinou to chytilo jiné momentum, ale já myslím, že už to postupně odeznívá, už nemám ani tolik žádostí do hospy. Někteří chtějí dokonce už pryč.
Ještě podle mě doznívají ty osobní půtky, jinak nastává období určité "normalizace" :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Aaron Goldstein »

Nemyslel jsem, že by to "řešilo" širší fórum... Jen by širší fórum vidělo kdo, koho a proč nahlašuje... A jak často...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Lord »

Aaron Goldstein píše:Nemyslel jsem, že by to "řešilo" širší fórum... Jen by širší fórum vidělo kdo, koho a proč nahlašuje... A jak často...
A dělat z toho pak osobní souboje :mrgreen:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Aaron Goldstein »

To si nemyslím... Naopak si myslím, že je o mnoho lehčí (a tedy zneužitelnější) anonymně (pro běžného uživatele) zmáčknout tlačítko nahlásit, než na otevřeném místě napsat koho nahlašuju a proč...

Edit: Ošetřilo by se to "Skeletovým" pravidlem... Nulová tolerance pro diskuzi, doplňující dotaz smí položit pouze moderátor a není možné nahlašovat posty v tomto nahlašovacím vlákně...
Naposledy upravil(a) Aaron Goldstein dne 4/10/2014, 18:28, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Lord »

To nahlašování, má většinou nějaký objektivní význam, a z určitého úhlu pohledu je i pochopitelné. Někdo občas holt ujede a má máslo na hlavě.
Pak většinou oponenti, nebo co jim celkově uživatel nevoní, a může to být i jeho vlastnost nabonzuje.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Aaron Goldstein »

O významu nahlašování se nepřu... Jen jsem dumal, jak odstranit možnost to používat jako "zbraň"...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Lord »

Aaron Goldstein píše:O významu nahlašování se nepřu... Jen jsem dumal, jak odstranit možnost to používat jako "zbraň"...
Jasně, chápu, ale pak to některé jedince přestane bavit, je to složitý :lol:
A věř, že kdyby to hlásili veřejně, tak jsou kolem toho flejmy.
Já myslím, že ten režim, co je, je zatím dobrý. Pro moderátory to může být i určitá zpětná vazba, a ti jsou natolik inteligentní, aby rozlišili, kdo a proč nahlašuje, co tím sleduje.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17909
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od skelet »

Použít nahlášení jako zbraně? To snad ani nejde :razz:
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Aaron Goldstein »

Bylo to v uvozovkách... Měl jsem na mysli pochopitelně to "zneužití", které jsi popisoval ty:
každý příspěvek se dá moderátorům nahlásit. Doslova denně je nahlášen příspěvek, který je dle někoho závadný. Problém ovšem je, že stále jedni a ti samí nahlašují příspěvky svých oponentů.
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Uživatelský avatar
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 11901
Registrován: 28/8/2008, 11:14
Bydliště: Cheb

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Zemakt »

Lajkování, ne to opravdu ne Lorde. Pls.. Za mne bych to nechal byt, tak to je. Je to prověřené, vyzkoušené a funkční. Těch pár zoufalců se stejně vybanuje samo a bude klid.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Lord »

Zemakt píše:Lajkování, ne to opravdu ne Lorde. Pls..
Zemakte, to byla reakce i na Dzina, který napsal ... Jediný problém je, že někteří uživatelé nechtějí číst něco jiného, než to, co sami prezentují a když se s tím setkají, reagují neadekvátně. Zpřísnění pravidel jim nijak nepomůže, protože to neodstraní jejich problém..., tedy příspěvky, které se jim nelíbí.

Takže třeba čtenáři by mohli olajkovat, nebo naopak pohanět Dzinovy příspěvky, a pak by se vidělo, jestli s tím má lid problém a protiví se to většině, nebo naopak jsou vysoce ceněné :-P Bez flejmů, symbolicky, a demokraticky.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17909
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od skelet »

chce to smajlíka "facepalm"
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 11901
Registrován: 28/8/2008, 11:14
Bydliště: Cheb

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Zemakt »

Jo a jako, že by na tomto základě Dzin změnil názor respektive by přestal přispívat :) ? A co, kdyby to byla plichta? Další potencionální přilití oleje do ohně. A stejně, co jsem si všiml, tak těch pár Dzinobijců by to stejně nereflektovalo, plus nebo minus, "ganz legal". Nech lidi ať myslí a utváří si názor sami za sebe 8-) .
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Aaron Goldstein »

skelet píše:chce to smajlíka "facepalm"
Posluž si...

Kód: Vybrat vše

http://www.palba.cz/album/albums/userpics/14810/facepalm.png


Obrázek
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Odpovědět

Zpět na „Náměty & komentáře“