Tentokrát vypadá mnohem víc promyšlený a vhodně zesílený.
Několik variant...

A link na stažení

http://www.sendspace.com/file/zzv9vi
Popravdě řečeno, toto považuji za naprosto v pořádku.Grunt píše:Ještě bych dodal, že Liberator vedl v Americkém zákoně (konkrétně zákoně o nedetekovatelných zbraních - zbraň samotná je kompletně z plastu vč. pružiny a tak není detekovatelná v klasických rámových detektorech kovů) ke změnám, resp. rozšířením, které její výrobu v podstatě staví mimo zákon. Tzn. v zemi neomezených možností můžete dle druhého dodatku docela ironicky mít v držení palné zbraně a můžete zakládat milice, ale zbraně samotné bez potřebné licence si nemůžete sami vytvářet/tisknout. Codymu Wilsonovi byla zabavena 3D tiskárna, firmou která mu ji prodala. Jinak ještě horší je to v Japonsku. Podstatně hůře dopadl osmadvacetiletý Jošito Imura.
Já ne.Alfik píše:Popravdě řečeno, toto považuji za naprosto v pořádku.
Ale vždyť to přesně děláš. Akorát si ji nepořizuješ od státem drženého monopolu. A co když nechci zbraň na svou obranu, ale na to abych založil milici, která v případě nutnosti svrhne tyranskou vládu či policejní stát? Vždyť přesně to je účel druhého dodatku. Na to bych neměl mít právo, resp. pouze takové právo, které mi zreguluje stát? (To není můj názor - já osobně žádnou zbraň nechci)Alfik píše:Chceš mít zbraň na svou obranu? Tak si ji pořiď.
Undetectable Firearms Act pochází z roku 1988 kdy se o podobnou snahu snažili soukromé korporace (takto byla vytvořena replika Glocku 17 z polymerů). Jediný rozdíl je v tom, že teď není potřeba k čemusi takovému souhlas státu. Kdo chtěl podobně škodit má mnohem jednodušší variantu než si zbraň tisknout a skládat a to opatřit si ji na černém trhu. Takže v tomhle to rozšíření aktu moc nepomůže. Prostě kdo to opravdu chce, si vždycky cestičku najde ať se budou tisknou nebo ne. BTW: Kdo je ten nevinný?Alfik píše:pokud můžeš mít jakoukoli, tak snaha mít takovouto je motivována nejspíš touhou škodit, zabíjet nevinné
Já bych řekl, že úplně stejné jako kdokoliv ostatní. Mít moc v rukou a aplikovat ji (třeba i pomocí poskytnutí výrobních výkresů a metod k těmto zbraním všem ostatním).Alfik píše:exc. technomimoně kteří vynalézají a bádají, ti mají touhy jiné většinou