Trismegistos píše:Je mi smutno jak tady lidi hýkají blahem např. nad posledními star wars a přitom je to chujovina na kvadrát.
Jak kdo, podle mě jsou to chujoviny obě. Ani u jednoho filmu jsem (a u Promethea ani po letech) neměl potřebu to vidět podruhé...a to série Alienů a SW miluju a leccos bych jako skalní fanda odpustil. Prometheus začal super, fakt to vypadalo dobře, ale velice rychle se to překlopilo v postoj "to si snad ze mě děláte..ehm" a nezachránily to efekty a prostě nic. Ony toho ty dva filmy mají dost podobného...velké možnosti, velká očekávání a velká zklamání nad tím, jak bylo s obrovským potenciálem naloženo a jak z toho nakonec vylezl obyčejný plytký tuctový klišé biják nijak nevybočující nad běžnou produkci toho onoho roku, kromě reklamy a rozpočtu a který svým předchůdcům nesahal ani po kolena.
A zbytek tak nějak jak psal Skelet. Aneb pojď emzáčku, já si tě pošimrám pod bradičkou, já jsem přeci vědec

...a to je jen špička ledovce. A na závěr - ať mi nikdo neříká, že to navazuje na první díl série, ale další ne..to je kravina...je tam tolik dějových chyb, že to nenavazuje vůbec na nic, snad kromě toho, že se hrdinové mihli na jedné planetě.
Kolem a kolem..dán ořednost úplně novému, klidně nízkorozpočtovému, ale povedenému dílku, než vyhajpovanému zmršenému pokračování slavné série. Pokud neumím ten film natočit tak, aby se svému předchůdci alespoň přibližoval a byl mu důstojným souputníkem, i když třeba jinak pojatým (čert vem úplnou autentičnost a návaznost, pokud je to nahrazeno umem a inovací), tak je lepší nechat legendy spát a nevrtat se do toho. Kdyby se Prometheus neodehrával v Alien vesmíru, tak je to jen tuctový sci-fi film dnešního ražení, takhle je to ovšem leda obrovské zklamání.