tvrde data to chces ako, ze som neozdrojoval svoje tvrdenia
Ukazal som Ti prezentacny material Rheinmetallu kde jasne pisu 52 alebo 53 pod uhlom 60 stupnov pre 30x173
Ukazal som TI prezentacny material nexteru s podkalibernou municiou kde priebojnost bola pre uhol 60 stupnnov nie menej nez 50
Ukazal som Ti prezentacny material starsiu Slovensku podkalibernu municiu pre 30x165 kde priebojnost bola 45 mm, dal som ti link na vyrocnu spravu VTSU o vyvoji novej municie pre 30x165
K presnosti ja si necusam s prsta zakladne principy balisticky platia pre 2A42 s APBC 3UBR6 bude vzdy menej presna ako Mk 44 a nieje to primarne o kanone, ale konstrukcie municie 3UBR6, ktora je s principu menej presna nez APDS(F)
Nepresnost 2A42 to jedndoducho urban legend ako, ze Kalasnikov je nepresny...
takze uz nie disperzia, zivotnost, a vykon municie teda technicke otazky, ale keci o spojencoch, neznalost, a nieco imaginarne v buducnostii to sme sa posunuly

Minister sa k tomu preco zostavaju 30x165 vyjadroval a ver mi nemam ho rad, ako som nemal rad toho pre nim ani jeho predchodcu, ale musim s nim zial bohu suhlasit
Ano chcem radsej mat "stary" sovietsky kanon, na ktory som si schopny vlastnou fabrikou urobit servis a vyrobit novy kus, pre ktory mam kompletnu linku na municiu na 4 zakladne typy municie od na bojnice po zapalovac, nez platit za podobne staru konstrukciu pre naboj s o nic lepsimi balistickymi vlastostami nez 30x165 Norom, Americanom alebo Nemcom a byt na nich zavisli, pretoze o tom je obrany schopnost krajiny nie len o dobre vycvicenych a zabezpecenych prislusnikoch, dobrom vybaveni ale aj o schopnosti obranneho priemyslu nezavysle zasobovat a az po dlhej prestavke su nejaky partneri
Tvoje uvazovanie je neskutocne, namiesto toho, aby sme si zaplatitli radovo nizsiu cenu za aktualizaciu licencie na vyrobnu linku municie ABM tak rovno kupime novy kanon a novu municiu, to je od cloveka, ktory je pozaduje transparentne a efektivne vynakladanie prostriedkov divne
k tomu ABM pre 30X165 asi tolko od roku 2014 na trhu

keby si presadzoval rovno prechod na nejaku prespektivu raz tak skoro nepoviem ani slovo ( pod podmienkou kompletnej vyrobnej linky na municiu od zapalneho srobu, po zapalovac granatu a servisneho strediska so schopnostou prudkovat nahradne diely) ale ty stale hovoris o nejakom starom sovietskom kanone, ABM a spojencoch...