A vzhledem k výbavě zastanou to samé co ty AW a ještě by byly levnějšíJuraj Tichý píše:Nas stali BH menej ako 6 mld CZK

Moderátor: jarl
A vzhledem k výbavě zastanou to samé co ty AW a ještě by byly levnějšíJuraj Tichý píše:Nas stali BH menej ako 6 mld CZK
Přesně tak. Pana Babiše nějaké vrtulníky (nebo vrtáky) zajímají pouze do té míry, do jaké fotky přes vrtulníky ocení jeho voliči. Bo vládní koalice Akce Nespokojených občanů +komunisté+soc. dem od posledních voleb výrazně ztratila. V předloňských volbách 45 pct, minulý týden pouze cca 32 pct hlasů voličů.Nesher píše:Já bych spíš řekl, že VS AČR chtějí skutečně bojově nasaditelný systém, což. např. slovenské BH v současné konfiguraci nesplňují. Proto ten důraz na vybavení, lepší ochranu atp. Řeči našeho premiéra, který nerozená houfnici od necek bych v tomto ohledu nebral příliš vážně.
Když už diskusní thread posunul k porovnání racionality akvizic vrtulníků v OSSR a v AČR, tak myslím by byla škoda nepokračovat. IMHO v této situaci je velmi důležité popsat motivaci vládnoucích politiků (jako těch kdo rozhodují). Plus jsem se rozepsal o riziku "levně placené, dvakrát placené", že samotná kupní cena bude (relativně) nízká, ale následně za velmi předraženou cenu bude probíhat servis např. ve státních podnicích (kvůli tomu jsem popsal riziko nepromyšlených/nepropočítaných vyvolaných investic v LOMu), protože mi u způsobu akvizice v AČR chybí selský rozum = 2xměř a až potom řež + od jednoduduššího ke složitějšímu, od menšího k většímu....Flader píše:Nebolo by lepšie riešiť vrtuľníky pre AČR v príslušnom vlákne?
Tak, tak.Pikujuci brizolit píše:Tak niko, mozes si to odfajknut na liste priani. Bodaj by Ti tak vysli aj dalsie![]()
Takže počet 4x4 sa mierne upravil, tak isto cena sa výrazne znížila.Celkovo má záujem nakúpiť do 424 kusov týchto vozidiel, v maximálnom finančnom objeme do 321 miliónov eur bez DPH, pričom v počtoch a celkovej sume je započítaná aj opcia 20 kusov vozidiel pre Ministerstvo vnútra SR.