Dle dnešní reportáže Radiožurnálu PLUS to vypadá, že s výběrem BVP je to ještě horší, než v tom MÉM harmonogramu.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/bo ... 190630_nkr
Já vycházel z toho, že to co firmy teď dají, už má být
ZÁVAZNÁ NABÍDKA.
Bylo mi divné, že by MO ČR dalo tendrovou dokumentaci BEZ toho, aby ji připravila právní firma, která se teprve tendrovala, ale …
No a teď se ukazuje, že na MO nejsou takoví střelci, a opět ten "tendr" nazvali "průzkum bojem", řečeno vojenskou terminologií
To co firmy TEĎ předloží není závazná nabídka, ale jedná se jen o "
PŘEDBĚŽNOU NABÍDKU", pak se bude znova jednat a pak … teprve pak se vypíše SKUTEČNÝ tendr.
Cenové nabídky tak budou podávat i firmy Rheinmetall, BAE systems a General Dynamics European Land Systems.
Jakmile odevzdají předběžné nabídky, což má být v říjnu, chce s nimi ministerstvo obrany dál jednat.
Bude se s nimi scházet jednotlivě a probírat parametry vozidel i cenu. Ještě letos by tak zájemci o zakázku mohli předložit finální nabídky. Ty už pak ministerstvo vyhodnotí podle předem daného matematického klíče.
Jinými slovy, teď dají firmy svoji představu, co chtějí nabídnout, to se s nimi prodiskutuje, vybraná právní firma připraví tendrovou dokumentaci, včetně hodnotících kritérií, firmy na jejím základě upraví (zfinalizují) své nabídky, a teprve ty, jako FINÁLNÍ (tedy ZÁVAZNOU) NABÍDKU předloží MO ČR.
Přání, že se to stihne do konce roku, je jen zbožné přání.
Následně se přistoupí k výběru.
Smlouva tedy nebude podepsána v červnu 2020, jak jsem odhadoval předtím, ale …
nejdříve na konci roku 2020.

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire