Ovšem pak se klasicky přitvrzovalo a přitvrzovalo, oboustranně.

Moderátoři: michan, jarl, Pátrač
Vlastimil Čech píše:Krásný článek.
Slyšel jsem, že poprava těch amerických letců byla provedena mečem a veřejně. Nevíte, proč byli odsouzeni a proč jenom tihle, když v zajetí byli i další? Japonsko přece vyhlásilo USA válku docela oficielně, tak by neměl být jen tak důvod k popravě...
Prostě to bylo něco jiného, než v té Syrii, kde zajatého letce upálili v kleci.
Jestli jsem záběry filmu pochopil správně, tak zadrženému ukazovali vypálené domy, ohnem zmrzačená těla civilistů a pak mu asi řekli: "Tyhle lidi jsi upálil, podívej se. Tady ty domy si zničil ohněm. Tož i tebe darebáku, ohněm zničíme, aby to bylo spravedlivě a vojákem nejsi, nejsme s tvojí mateřskou zemí ve válce, darebáku a vrahu! "... Tam to nebyla válka, ten člověk nebyl vojákem ve válce. Stejně tak bylo argumentováno v Iráku a Somálsku: USA válku nevyhlásili a tedy tady chlpcia se zbraněmi jsou zločinci a byli vydáni lidové spravedlnosti... Ale v tom Tokiu to bylo něco jiného! Byla vyhlášena válka. Veřejná poprava byla určitě zaznamenána neutrálními státy (SSSR?). Takže tím něco Japonsko sledovalo, co??? Co ti vojáci provedli nad rámec svých vojenských povinností, že to tak Japonce rozlítilo?
Kam se hrabou na C a K...czc32324 píše:https://www.youtube.com/watch?v=UBhN28eTuP8
Tady je instruktážní video.
Je to příklad soudu kdy souzenému hrozí za vraždu holuba trest smrti.
Jak je dobře vidět, stačilo jim pouhých 5 minut 15 sekund na celý soud. Z toho je vidět že proti Angličanům jsou Japonci žabaři. (Je to parodie na válečné soudy z WWI.)
Ten co jsem postnul bylo ze soudního líčení, kde první co udělali bylo že pokutovali obhajobu za to že se dostavila. Pokutovali obhájce pokutou 2000 dolarů. Obhájce to komentoval slovy "tohle je jako u skutečného soudu", asi měl zkušenosti.Alfik píše: Kam se hrabou na C a K...
Když jsme u výročních "datumových" ulic, tak co říkáte na případné pojmenování: Ulice 29. února? Existovala by v jednom roce ze čtyř a mezičase (=mezi přestupnými roky) by tahle ulice byla zmizelá...Vlastimil Čech píše:promiňte, jen tak pro odlehčení a mimo téma: čísla v názvech ulic jsou dosti rozšířená i u nás, například v Ostravě:
1. května
1. máje
30. dubna
17. listopadu
28. října
![]()
![]()