Nejlepší německý velitel
Moderátor: jarl
Nevím,co jsem viděl a četl o generalitě,tak doopravdy nevím o kom říci že byl jednička!Měli špičkové generály a Ti hlavně měli většinou za sebou válečnou praxi a to se vždy cení.Rommel,co měl za materiál s tím málem a s Itali v partě,klobouk dolu co s Anglány prováděl!Ještě že Hitler na něm šetřil!Bock,Reichenau,Model,Paulus ano i ten,Manstein,Runstedt,Guderian,ten prý byl vojákům jako táta jak říkal mého kamaráda otec,Kesselring,Hoth,Hoepner -pokud byli v kurzu a já už nevím kdo ještě,to byli docela určitě světová třída!

-
Toto téma bylo uzamčeno a další diskuze byla přesunuta SEM:
http://www.debata.palba.cz/viewtopic.php?id=21
Nedá se nic dělat toto téma zamykám. Už je příliš široké a ztrácí se argumentační pole. Vždy někdo vyhodí jméno bez souvislostí, vysvětlení kontextu, apod. Motají se jsem různé úrovně velení, různé druhy jednotek, apod.
Když veme třeba co napsala Inger.
Paulus - projel to u Stalingradu, nedokázal se vzepřít Hitlerovy a jednat na vlastní pěst - to není dobrý velitel. Hodil se spíše pro štábní funkce, Hitler si ho vybral že byl povolný.
Manstein - spíše vyšší úroveň velení, později dost na strategické úrovní, ale dokázal si vybrat dobré podřízené, kteří dokázali zrealizovat jeho představy.
Guderian - skvělý realizátor myšlenky tankových divizí, jako velitel těžko soudit.
Model - hodil se na obranné boje v tom byl mistr.
a tak dále i s komentářem, tak nějak by to mělo vypadat.
http://www.debata.palba.cz/viewtopic.php?id=21
Nedá se nic dělat toto téma zamykám. Už je příliš široké a ztrácí se argumentační pole. Vždy někdo vyhodí jméno bez souvislostí, vysvětlení kontextu, apod. Motají se jsem různé úrovně velení, různé druhy jednotek, apod.
Když veme třeba co napsala Inger.
Paulus - projel to u Stalingradu, nedokázal se vzepřít Hitlerovy a jednat na vlastní pěst - to není dobrý velitel. Hodil se spíše pro štábní funkce, Hitler si ho vybral že byl povolný.
Manstein - spíše vyšší úroveň velení, později dost na strategické úrovní, ale dokázal si vybrat dobré podřízené, kteří dokázali zrealizovat jeho představy.
Guderian - skvělý realizátor myšlenky tankových divizí, jako velitel těžko soudit.
Model - hodil se na obranné boje v tom byl mistr.
a tak dále i s komentářem, tak nějak by to mělo vypadat.