Film o bitevní lodi Yamato
Moderátor: jarl
- Destroyman
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš tohle?

To v podstatě je plynová maska, nebo spíš vzduchovej filtr. Sloužilo to k tomu, aby dělostřelci nemuseli čuchat spaliny při výstřelech. A určitě se to hodilo i při hašení požárů.
BTW, standartní japonská plynová maska byla de facto kopií plynových masek britských z První světové a vypadala takhle:

To v podstatě je plynová maska, nebo spíš vzduchovej filtr. Sloužilo to k tomu, aby dělostřelci nemuseli čuchat spaliny při výstřelech. A určitě se to hodilo i při hašení požárů.
BTW, standartní japonská plynová maska byla de facto kopií plynových masek britských z První světové a vypadala takhle:

さようなら。
-
- desátník
- Kontaktovat uživatele:
Ten film je pro soudného českého diváka až nesnesitelný - vyjma bojových scén, to ostatní je snesitelné jen pro děti Nippponu.
Recenze zde:
http://www.warshipsmj.cz/nazory.asp?nazor=99
Recenze zde:
http://www.warshipsmj.cz/nazory.asp?nazor=99
- Cassius Chaerea
- Kapitán
Film o bitevní lodi Yamato
Film byl naprosto úžasný. Ač jsem výrazný amerikanofil, pak jsem byl nesmírně potěšen odlišným pohledem na hrdinství "těch druhých" a ne jak "Johny z Indiany jim to zase natřel...".
Úžasná sonda do úplně jiného způsobu myšlení, morálky, cti, ... a přitom působivě smutné ...
Úžasná sonda do úplně jiného způsobu myšlení, morálky, cti, ... a přitom působivě smutné ...
Re: Film o bitevní lodi Yamato
Další film o Yamato ... Snímek s mezinárodním distribučním názvem The Great War of Archimedes (Arukimedesu no taisen) pojednává o zákulisních tahanicích, které předcházely stavbě japonské bitevní lodi Yamato.
THE GREAT WAR OF ARCHIMEDES
Ovšem obsahuje i záběry z potopení lodě.
THE GREAT WAR OF ARCHIMEDES
Ovšem obsahuje i záběry z potopení lodě.

- kacermiroslav
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Film o bitevní lodi Yamato
Film jsem také viděl, ale pro mě je tam až moc toho patosu. Tyhle japonské, čínské a ruské filmy mi prostě obecně nějak nesedí. Ale jinak samozřejmě super model, triky atd.