Ano i USA se přikloníli k budoucímu trendu , větší ochraně osádky . Před tímto se desetiletí propagovala rychlost , hbitost ,tedy akcelerace , průchodnost terénem.
Je zajímavé , jak se to všechno zacyklilo. Větší vozidlo uveze více výsadku ,ale pak to začíná . Váha pancíře na tak objemnou konstrukci bude větší. Motor a převodovka také objemnější. Dojezd, pakliže má být stejný, bude vyžadovat větší objem nádrží.
Nároky na logistiku , větší nároky na údržbu ,opotřebovácí cyklus jistě větší než u lehčí konstrukce.
Všechno začal Izraelský NAMER ,ale tuto konstrukci svět ještě jakoby přešel a trendy se nezměníly. Ale pak přišel Kurganěc
https://militaryarms.ru/voennaya-texnik ... -kurganec/
Od té doby je jezdící pásový autobus trendem.
Já v tom vidím opravu jen dokonalý cíl , který na sebe bude na bojištích tahat nepřátelskou střelbu ze všech stran. Ta tendence směřující ke konstruování stodoloidních autobusu s osmičlenným výsadkem se mi tedy vůbec nelíbí.
Co se Lynxe týká , nové vládní seskupení stran bude propagovat příklon k Německu. Takto se již vyjádřili. Šance se tedy zvětšíly i o politický aspekt.
Co se CV90 týká , s politikou osmičlenného výsadku opravdu šance padají nízko a politické loby není žádné. Napadá mě jen jedna věc a to je ,,Gripen,, a Švédský, hodně výhodný slib vnesený do budoucna , na téma stíhací letoun.
Co se ASCODU tyká , zlatá střední cesta a v případě nabídnuté Španělské kompletní linky a licence, stejně jako u Panduru, je šance v návrat investice.To by mohlo přebít všechny nabídky. Takové detajllíky jako je náměr hlavně a kompaktibilní prvky, např. střelivo stejné a okamžitě použitelné z Panduru bez přepáskovávání ,mohou pomoci ,ale nemusí.