@ringlett - K citované pasáži...ringlett píše:Někdy na přelomu let 34/35 vyslala ČS vláda na západ nákupní komisi, která měla za úkol poohlédnout se po možnostech které by otevřela spolupráce s jednotlivými leteckými výrobci. V ní byli jak zástupci ministerstev obchodu a obrany, tak zástupci některých leteckých továren, Avia a Aero určitě a myslím, že i Letov.
(...)
souhlasíš, že naše dnešní debata (včetně Tvojí reakce viz citovaná pasáž) je k tomuto mému komentáři? V úvodu jsem připomenul diskusní tezi - tj. scénář od @segal7).
A v následujícím komentu jsem upřesnil, že scénář řeším z pohledu firmy Aero, tj. co mohlo Aero udělat jinak, aby v rámci svých možností udělalo maximum k diskutovanému cíli - cituji z níže uvedeného scénáře "co by se muselo stát, aby naši letci seděli v září 1938 ve výkonnějších mašinách"
O tomto cíli (z pohledu Aera) jsem diskutoval. Vztahuje se Tvůj koment na moje diskusní komenty, nebo reaguješ na něco jiného? Pro jistotu ocituji scénář v jeho plném znění:
segal7 píše:Skeptik
Časovou osu znám dobře, jen jsem se snažil odpovědět, co by se muselo stát, aby naši letci seděli v září 1938 ve výkonnějších mašinách...
1. 1933 MNO nechá postavit prototyp A102D, protože je výkony o více než level nad účastníky původní soutěže a ten dále vyvíjet jakožto perspektivní letadlo
nebo
2. 1934 v době podpisu smlouvy na B534 je tady čerstvě stíhačka která je o více než 50km/h ( B534 blok I nedávala tebou počítaných 380km/h ani náhodou) MNO ji vybere jako záložní typ místo Letovu, dá Aeru nějakou dobu na odstranění negativních vlastností( vybavení vztlakovými klapkami)
při Tvé obhajobě rozhodnutí MNO opomíjíš jeden důležitý faktor a to lobbing Škodovky, který je podle mne krásně vidět už při té původní soutěži, kdy je vybrána B34 i když původní A102( dvouplošník) je výkony někde jinde![]()
btw : neříkal náhodou Beneš v roce 1934 po návratu z jednání SN, že nejpozději do konce roku 1938 vypukne v evropě velká politická krize a že na to musíme být vojensky připraveni?
(...)
Na zbytek Tvého komentu @ringlett bych zaregoval až následně - ať se předejde nedorozumění "kdo na co se reaguje"